login |

Hírkedd – Anne with an E-kasza!

2019. 11. 26. 09:06 - Írta: winnie

24 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Mai magyar premier: Bűntények a Riviérán 12. évad
 • Premier: Wrap Battle S1, College Behind Bars S1, The Switch S1, WWE Steve Austin’s Broken Skull Sessions S1, How To Spend It Well At Christmas With Phillip Schofield S3 + Finálé: Bluff City Law S1, Dancing with The Stars S28 + felkerült a Netflix-re egy ünnepi Super Monsters és True & The Rainbow Kingdom-epizód
 • Teljes évados premier: The Mallorca Files (BBC)
 • Új standup különkiadás: Mike Birbiglia: The New One (Netflix)
 • A Disenchantment szinkronhangjai.
 • Magyar premier – HBO GO: 12.25 A szerelem sava-borsa (Foodie Love) 1. évad
 • Magyar premier – HBO: tél Az ifjú pápa (The Young Pope) 2. évad (Az új pápa (The New Pope))
 • Magyar premier – Cartoon Network: január Darwin évkönyve (Darwin’s Yearbook) 1. évad
 • Gera Marina nyerte el a legjobb női főszereplőnek járó nemzetközi Emmy-díjat az Örök tél-ben nyújtott alakításáért.
 • A Netflix (és a CBC) elkaszálta az Anne with an E-t. (A tegnap kiadott plakátról derült ki miszerint a 3. lesz az utolsó évad, ami kapcsán azt olvasni, hogy azért, mert a kanadai CBC nem folytatja az együttműködést, ugyanis saját streaming otthont szeretnének a sorozataiknak. Pár órája még megfordult a fejemben, hogy a Netflix nélkül folytatható lehet a sorozat és a CBC berendel egy 4. évadot, de minden jel arra mutat, hogy ez esélytelen, minden illetékes bejelentette a széria végét.)
 • A The Mindhunter 3. évados berendelésére akkor kerülHET sor, ha David Fincher vége jelenlegi mozifilmes munkájával.
 • A Wes Craven-hagyaték nemrég visszaszerezte az A Nightmare on Elm Street (itthon: Rémálom az Elm utcában) jogait, és rögtön jelezték is, hogy várják a filmes és tévésorozatos(!) pitch-eket. Nemsokára kiderülhet, hogy mihez kezdenek fele.
 • Ahogy a tegnapi előzetesből is kiderült, Julia Ormond is csatlakozott a The Walking Dead: World Beyond szereplőgárdájához.
 • Megvan a kedvenc idei országos pilotszkript-berendelésem. Eddig több száz projektet olvastam végig, de legjobban a Borrowed Time jött be (úúú, emlékeztek a számítógépes játékra, ami ezen a címen futott még C64-en?), ami (természetesen) krimi lenne a CBS-en, ha berendelik majd a pilotot, és a főhőse egy nyomozó, aki egy vadidegen testben tér magához, minden emlék nélkül. A helyzetet az bonyolítja, hogy valaki meg akarja ölni azt, akinek a testében van. Miután pedig megakadályozza a gyilkosságot, egy másik testben ébred, és egy újabb rejtély megoldása vár rá. Igen, kicsit Quantum Leap-es, csak nincs benne időutazás és nem segíteni kell, hanem nyomozni.
 • A múlt héten DVD-n megjelent Steven Universe-film mellé egy 1 órás dokumentumfilmet is hozzácsaptak rengeteg háttérinfóval.
 • Caterina Scorsone (Grey’s Anatomy) gyereket vár.
 • Grammy-jelölést kapott soundtrack kategóriában a Game of Thrones (Ramin Djawadi) és a Chernobyl (Hildur Guðnadóttir)
 • Az AppleTV+ két évvel kezdte el szervezni tévés gárdáját, ebben a Twitter-threadben el lehet olvasni, hogy miképp, hogy kiket szerződtettek, stb.
 • 11.01-jéig az országos csatornák 18-49-ben: 1. FOX – 2.3, 2. NBC – 1.8, 3. CBS – 1.1, 3. ABC – 1.1, 5. CW – 0.3 (bár utóbbit 0.4-0.4-gyel megelőzi a Telmundo és a Univision).
 • The Late Show with Stephen Colbert vezető írója eddig Jay Katsir volt, aki mellé fellépett Ariel Dumas.
 • A Channel 4 (csatornaváltás!) berendelte a Taskmaster 10-11-12-13-14-15. évadját.
 • A Disney Junior berendelte a Puppy Dog Pals 4. évadját.
 • Angela Kang, a The Walking Dead showrunnerje beszél az félévadzáróban történtekről. Itt is meg itt is. És a sorozat legutóbbi áldozata is nyilatkozik.
 • Robert Lacey, a The Crown történelmi tanácsadója beszél a valóságról és a képzeletről a sorozat kapcsán.
 • Vendégszerep: Dermot Mulroney – The Purge, Inbar Lavi – Stumptown (3 rész), Efrat Dor – The Flash (visszatérő), Goran Višnjić, Robert Glenister – Doctor Who
 • Állandó szerep: T.R. Knight – The Flight Attendant (HBO Max), Auliʻi Cravalho – The Power (Amazon)
 • Interjú: Stohl András (Janó – MintaApák), Merritt Wever (Duvall – Unbelievable), Margaret Qualley (Ann – Fosse/Verdon), Olivia Colman, Tobias Menzies és Helena Bonham Carter (Elizabeth, Phillip és Margaret), Julio Torres (a Los Espookys készítője és főszereplője),
 • A Lakástalkshow eheti vendégei: H – Csuja Imre és Lengyel Tamás, K – Kovács András Péter és Ráskó Eszter, Sz – Papp Szabi, Cs – Trokán Péter és Sajgál Erika, P – Cseh Laci.
 • Pilotberendelés: Gumshoe – HBO Max, egykamerás komédia, készítő: Aaron Brownstein & Simon Ganz, rendező: Randall Einhorn, executive producer: Conan O’Brien, egy optimista, édes fiatal zsaruról és egy creepy, bűnügyek iránt megszállott tinédzserről, akik összefognak egy gyilkosság megoldásában.
 • Pilotszkript: Uptown Chess – csatorna nélkül, készítő: Sherman Payne, executive producer: John Wells, egy harlemi sakkcsapatról, mely összefog, hogy megoldjon egy rejtélyt.
 • Új sorozat: Trauma – francia, 6 rész, készítő: ??, rendező: Fred Grivois, egy kemény és imádott rendőrről, aki a csodával határos módon túléli, hogy fejbe lövik, viszont utána memóriazavarai támadnak: felfedezi, hogy a pincéjében egy megkötözött nő van, és attól fél, hogy valójában ő az a sorozatgyilkos aki után nyomozott, csak nem emlékszik rá. Főszereplő: Guillaume Labé.
 • 4 éves börtönbüntetésre ítélték a korábbi American Idol-os Antonella Barba-t (6. évad)
 • A Netflix 12.27-én mutat be egy dokusorozatot Kevin Hart-tól Don’t F**k This Up címmel. A 6 részes szériában a színész legutóbbi egy évének krónikáját láthatjuk apaként, társként, példaképképként és üzletemberként, amiből kiderül, hogy mi volt hatással az életére, és mi alakította olyanná, mint amilyen ma. A szokásos napi felvételek mellett archív videók, hozzátartozói interjúk is lesznek benne, és a sorozat persze érinti a balesetét, a házasságát, az Oscar-os felkérést.
 • A Quibi berendelt egy komikus táncversenyt Liza Koshy műsorvezetésével. A Floored minden részében két, tapasztalt táncosokból álló csapat csapat össze valami őrült, saját életet élő táncparketten, és azon próbálják kihozni a legtöbbet az előre megkoreografált rutinjukból, miközben még mindenféle akadályokat is le kell küzdeniük.

24 hozzászólás Ne habozz!

jesustomer - 2019. 11. 26. 09:48

Én a Kevin Hart doku sorozatnak örülök, izgalmas élete volt amiről eddig nem beszélt és az Oscar-os felkérés nagyon érdekel.
Az a szitu egy egész filmet érdemelne.

dochollywood - 2019. 11. 26. 10:14

Netflix nyáron fejezte be a Locke & Key forgatását (Joe Hill és Gabriel Rodríguez közös szerzeménye).
Ez már fel is került az adatbázisba, ráadásul a magyar képregényes alcímmel:

https://p1.picsto.re/uC2b5.jpg

Ayrons - 2019. 11. 26. 10:27

A Mindhunter kasza lesz szerintem, túlságosan elhúzodik a produkció munkálata.

Kati néni - 2019. 11. 26. 10:44

Én azért nagyon örülnék egy új Avonlea-univerzumnak. Megvenni az összes L. M. Montgomery-regény jogait, Sullivanéktől Hettyt és Oliviát és a többi, általuk fejleszttett karaktert, a hasonló figurákat egyesíteni, a nem Avonlea környékén játszódó sztorikat Avonlea-ra alkalmazni, időben őket az első világháborút megelőző évekre helyezni, és bumm, létrejönne egy mozgalmas kisváros. Annyi fantázia lenne benne! Az emberek azért még a mai napig szeretik az érzelmes, családbarát, romantikus, finoman humoros, oktató-nevelő történeteket.

Valaki egyébként feltörte tegnap a Netflix-profilomat, de az ügyintéző a borzalmas indiai akcentusa ellenére szuperkedves volt.

heidfeld - 2019. 11. 26. 11:04

Anne with an E 199 körül van. Nagyon kitágították az univerzumot, és akkor finoman fogalmaztam. Viszont nagyon modern felfogásban álltak neki, és nem voltak idősebbek színészek, valós koruknál. És a változások többsége, kifejezetten jót tett. Nagy kár a sorozatért4
3 évadnak, csak annyi haszna lett volna, hogy tudjam-lássam, ki Ashligh Stewart, nekem már bőven megérte. Eyecandy listám dobogóján a helye.

heidfeld - 2019. 11. 26. 11:13

1900 körül van, nem Krisztus előtt, 199-ben, természetesen…
Egyébként második évad, elég sok vitát generált, pár szervezet támadta a készítőket. Nem tudom, mennyiben befolyásolta ez, hogy a CBC ne folytassa a sorozatot.

Clarei - 2019. 11. 26. 11:27

Nagyon sajnálom, hogy ennyi volt az Anne with an E. Még sok mindent ki lehetett volna hozni belőle. A főszereplők szerintem tökéletesek voltak

dochollywood - 2019. 11. 26. 12:30

Idehaza a sorozatok lemezes megjelenései finoman szólva is igen ritkák.
Azért a Trónok harca van akkora név, hogy DVD és BD mellett UHD-vel is bepróbálkozzanak:

https://www.xpress.hu/xp/prod.asp?PID=167351&VID=066-256671592-66448633339650595

abba - 2019. 11. 26. 12:56

Nagyon bénán jelentették be az Anne with an e kaszát, egy nappal a finálé után egy Netflix plakátról :/ Ha már így utólag csinálják, akkor lehetett volna várni pár napot és normálisan bejelenteni.

dochollywood - 2019. 11. 26. 13:19

Mondjuk, aki kéken nem szerzett be egy évadot se, de bízott egy kompakt csomagban:

https://www.xpress.hu/xp/prod.asp?PID=165898&VID=066-256671592-66448633339650595

winnie - 2019. 11. 26. 13:24

abba: igen, ezért is sejtek valamit a háttérben.

kiskiraly - 2019. 11. 26. 14:27

https://forbes.hu/uzlet/exkluziv-borbas-marcsi-leall-a-gasztroangyallal-ferjevel-kozos-cegeben-sajat-online-portalt-alapitanak/

Gasztroangyal utazós főzősműsort nem folytatja Borbás Marcsi egy ideig. Borbás Marcsi szakácskönyve (ez a studióban felvett) viszont megy tovább.

A Mecenatúrás filmjéről (3 és fél éve 120m Ft-tal támogatott Borulás c. fim) pedig még mindig sincs semmi hír, vagy legalábbis én nem találtam.

Anonymus - 2019. 11. 26. 15:00

Hát ez a Mindhunter nagyon szar helyzetben van, ha be is rendelik a 3. évadot szinte 100%, hogy az lesz az utolsó.
Ez így nagyon nem éri meg a Netflixnek.

vighmarag - 2019. 11. 26. 20:51

Nekem ez az Anne with an e kasza nagyon nem áll össze. Biztos, hogy a napokban történhetett valami, ezért kommunikálnak ilyen rosszul lányos zavarukban. Mi lehet az ok? Oké, a Cbc streaminget indít, szerződést bont a Netflixszel, idáig tiszta sor. De az egész sorozatnak miért kell, hogy vége legyen? A Netflix nélkül túl nem lett volna kifizetődő a gyártás?

winnie - 2019. 11. 26. 21:39

az a baj, hogy csak talalgathatunk (nem kovetem a keszitoket es kanadai oldalakat, ha ott van info). en abbol indulnek ki, hogy a masodik evad a netflixen volt vilagpremier, ez pedig nem. ennek valamire utalnia kell, bar nem tudom, hogy mire. lehet, hogy kellett a netflix a masodik evadhoz es azert mondott le a cbc a masodik ablakrol, es igy most nelkuluk nem megy? mert, bar nem lattam a sorozatot meg, de nekem eddig az jott le, hogy az s3 vege nem sorozatfinalés, marpedig, ha cbc meg sajat streaming meg effele jatszik, akkor azt tudhattak volna a keszitok, es foleg a cbc elore.

az viszont, hogy egy plakatrol deruljon ki a kasza, az eleg “cold”.

Thomas - 2019. 11. 27. 12:23

Ln már megnéztem, elég sorozatfinálés a 3×10, én rá tudnám fogni. Az egyetlen probléma, hogy egy szál bántóan függőben maradt a 3×09-ben, és azzal nem is foglalkoztak egyáltalán a fináléban. Aranyos sorozat volt, kár érte, csak ennek is az a borzalmas olcsó, digitális kinézete, ami egyre inkább kezd eluralkodni a sorozatok körében, azért úgy nehéz volt elmerülni az 1899-es évben.

vighmarag - 2019. 11. 27. 14:24

Nekem olyan érzésem volt a sorozatzárót látva, mintha időközben derült volna ki, hogy vége, és ezért a végén igyekeztek mindent villámgyorsan lezarni.A végére pár perc alatt összeért minden, holott sztem Anne és Gilbert osszehozasa eredetileg csúszott vna a következő kanyarra.

Thomas - 2019. 11. 27. 14:32

Igen, tényleg fura volt, ahogy a rész második felében felgyorsult az idő és mágikusan minden elrendeződött (azt az egy dolgot leszámítva, amit már úgy tűnik, hogy nem akartak belezsúfolni a fináléba), de akkor már a forgatás idején tudniuk kellett, hogy vége, vagy utóforgatni ezeket a jeleneteket.

winnie - 2019. 11. 27. 14:37

köszi.

kri - 2019. 11. 27. 17:35

A színészek azt mondták, hogy nem tudták forgatás közben, hogy ez az utolso évad. Vagy tényleg nem, vagy hazudnak.

Olyasmiket pedzegetnek, hogy akár lehetne valamilyen lezáró tévéfilm belőle. Szerintem nem sok értelme van, de majd meglátjuk.

A rajongok twitterkampányba kezdtek, bár kétlem, hogy sikerrel járnának.

vighmarag - 2019. 11. 27. 17:41

Igen, az Amybethes videót láttam. Ha ez így van, akkor az évadzaro csak simán ritmustalan volt, nem tudom, rengeteget gondolkodtam rajta, hogy mi történhetett, valamiért azt érzem, hogy köze van a netflix cbc szetvalashoz. A film meg, nyilván jobb, mint a semmi, de itt még annyi elmeselnivalo lett volna, hogy nem mennénk vele túl sokra.

vighmarag - 2019. 11. 29. 07:42

Erdekesseg, sőt lehet, hogy még egy csavar a sztoriban, hogy rá bukkantam egy infora, mely szerint a jogok nem is a CBC-nél vannak, hanem az egyik exec. producer Miranda de Pencierv cégénél vannak, így talán más csatornán lehet esély a feltamasztasra.

vighmarag - 2019. 11. 29. 07:43

*Miranda de Pencier, rábukkantam

winnie - 2019. 11. 29. 08:03

alapból nem a csatorna, hanem a gyártó rendelkezik a jogokkal, a csatorna csak licenceli tőle, szóval lehet benne valami.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz