login |

Az éves Stargate-helyzetjelentés

2019. 11. 28. 19:58 - Írta: winnie

22 hozzászólás | kategória: a hét dumája,

I don’t expect — and certainly don’t anyone expect — another television show to appear around the corner. But Stargate is an important part of their library. And so … maybe we’ll think of something! That’s all I can tell you! We’re working on it.

Brad Wright, a Stargate készítője ezt mondta el egy év eleji interjúban, bár az nem tiszta, hogy valamin dolgoznak, vagy azon dolgoznak, hogy talán kitalál valamit.

A lényeg egyébként, hogy

1.) az MGM stúdió a Stargate Origins után további, komoly terveket szövöget a Csillagkapu-franchise kapcsán (amik nem hagynák figyelmen kívül a korábbi sorozatokat)

2.) ez biztos, hogy nem tévésorozat lesz. (És az is kiderül, hogy a Stargate Universe elsősorban azért lett kasza, mert a gyártó MGM átszervezésen ment keresztül, és a Syfy szó szerint senkivel nem tudott beszélni egy esetleges folytatás berendelése kapcsán, minden illetékes távozott onnan.)

És azóta szinte semmit sem hallani. De biztos van, akinek rajta van a keze a franchise pulzusán, mert én az általános tévés híreket követem napiban, az adott sorozatokról szólókat nem. Szóval láttatok azóta hírt fejleményről?

Számomra valahogy teljesen elképzelhetetlen, hogy manapság ne lenne érdeklődés egy Stargate iránt, és ugye akkor érné meg egy spinoff vagy reboot, ha a régi sorozatokat is megkapná mellé egy digitális platform. És fura, hogy nem nagyon látnak benne fantáziát…

22 hozzászólás Ne habozz!

humorpalanta - 2019. 11. 28. 20:12

Az MGM-et idióták vezetik. Erről szól a történelmük. Gyakorlatilag túlél a stúdió, mióta létezik. Képtelen igazi nagy stúdióként gondolkodni.

Kirúgták azokat is, akik vissza akarták hozni. Most megszüntetik a dedikált Csillagkapu oldalt, elvileg az anyagokat átköltöztetik Youtube-ra és állítólag továbbra is érkezik majd ilyen mögöttes content, interjúk, ilyesmik a Youtube-csatornára.
Viszont úgy tűnik, hogy a sorozatrészek elérése megszűnik.

Amit felépítettek kapcsolatot a rajongókkal az elmúlt pár évben, most fogják és az egészet kidobják a kukába, ahogy kidobták a sorozatok jelmezeit, kellékeit is.
Az MGM nem képes mit kezdeni vele, de nem akarják a jogokat kiadni a kezükből egy pillanatra sem, pedig a contentgyártók (Netflix, Amazon) bepróbálkozott még azzal is, hogy csak licencelnék a jogokat új sorozat készítéséhez.

Az egyetlen reményünk, ha végre tényleg csődbe megy egyszer az egész pokoltanya és valaki normális megveszi a jogokat.

Híreket ezzel kapcsolatban sajnos leginkább különféle Youtube-videókból lehet szerezni, ugyanis hivatalos kommunikáció nincs, az apró-csepprő infókat összelegózni meg nagyon hosszú és nehézkes.

Melkon - 2019. 11. 28. 20:18

Pár éve volt hír, hogy az eredeti film készítője egy trilógiát csinálna kidobva a sorozatokat. (mert szerinte azok nem jók)

Arról azóta sem hallottam semmit.

Egyébként kár a Universeért, a 2. évadra elég jól magára talált.

Ayrons - 2019. 11. 28. 20:47

Melkon:
Az azért dőlt be ,mert a Függetlenségi napja kettő bedőlt.

heidfeld - 2019. 11. 28. 21:07

Kár az Universeért, tényleg.
MGM köszöni, egyre jobban van. Epix-ből kivásárolta a két másik tulajdonost/ Paramount, Lionsgate/, ha jól emlékszem.
Stargate kapcsán filmekben gondolkodtak, de volt pár buktájuk, így sokkal óvatosabbak. Sorozatok terén is nem lenne lehetetlen, de óriási elvárásokkal ők is tisztában lehetnek.
Nincs más, csak a remény, hogy az egyre töb b sci-fi sorozat láttán, ők is megpróbálják.

Melkon - 2019. 11. 28. 21:15

Ayrons:

Ahamm, ezt nem hallottam, kösz az infót!

Amúgy érdekesség, hogy Joe Flanigen (Atlantisban Sheppard) konkrétan összelobbizta a pénzt a 6. évadra befektetőktől, de az MGM nem engedte neki hogy megcsinálja. :(

Ugye ott még lett volna 2 film, de elkezdték csinálni a Universet és egyszer csak bejelentették, hogy igazából már nincsenek meg a díszletek. :/

winnie - 2019. 11. 28. 21:20
Platschu - 2019. 11. 28. 21:41

Yay. Stargate említve a sorozatjunkien.

Szerény személyem elég mélyen beleásta magát a témába, szóval mire vagytok kíváncsiak?

A Stargate Command nem ok nélkül szűnt meg. Az MGM gyakorlatilag felkért pár ismertebbrajongót, hogy működtessék az appot. Gyakorlatilag csak ígérgetés folyt, feltettek ugyan ezt-azt és ment is a stream a 17 évadhoz. Éppencsak azt nem értették meg, hogy mit is akarnak a rajongók. Egy 15-20 éves scifi márkanévről beszélünk. Bármennyire is szeretjük, a rajongók többsége felnőtt, továbblépett, csaladot alapított, szóval más irányba elcsábult. Egyszerűen nosztalgiából nem lehet megélni a mai piacon, ha egyszer mások ontják az új és egyre látványosabb tartalmakat mindenféle stílusban. Az SG:C esetében ráépítettek egy külsős cég által minimális költségvetésből készült Stargate : Origins filmre, amely később a Catherine alcímet kapta összefűzve. A minőséget talán most hagyjuk, de a lényeg, hogy nem jött folytatás. A streaming szolgáltatást sem sikerült 6 országon kívül kiterjeszteni. Én Angliában élve használtam és tényleg megérte a 20 dolláros éves díjat, ami elenyésző havi szinten. Meg akartam adni az esélyt a folytatásra, mert elhitették velük, hogy több előfizető esetén ez megtörténhet. Ezért nem is értem, hogy miért nem vontak be több országot, mert egyszerűen ez egy rossz üzleti és kommunikációs modell volt. Még arra sem vették a fáradtságot, hogy legalább egy hivatalos közleményt összehozzanak, hogy miért nem. Zéró kommunikáció zajlott. Nem volt német szinkron vagy német feliratm holott azt a piacot is megcélozták. Hosszasan sorolhatnám még, hogy mik történtek.

Én rengeteg energiát öltem bele az app felfuttatásába is aktív rajongóként. Februárban részt vettem a Superfan versenyben is, de ott főleg olyan embereket kerestek, akiknek már bejáratott youtube csatornáik vannak. Aztán jött egy új app skin, az egész új szerverre költözött, ami miatt kitörölték az összes korábbi üzenőfalas bejegyzést és kommentet. Csináltak egy komplett hátraarcot. Letiltották a témanyitást, a privát üzeneteket, a barátlistákat. A XXI. században irányított beszélgetéseket akartak, miközben a fontosabb rajongói fórumokon (ld. GateWorld vagy a hazai Abydos Gate) már mindent megtárgyaltuni ennyi év után. Sokaknak ez a figyelmeztetés nélküli törlés és cenzúra kettőse tette be a kaput, így az egész app lassan elnéptelenedett és pár tucat vagy száz fan csendes kiszolgálójává vált.

Igény pedig most is lenne minőségi scifi-fantasy-akció tartalmakra. Úgyhogy most ez a helyzet. A visszatérés most sem sikerült, de ez most az app moderátorainak hibája is. Így nem lehet felfuttatni egy terméket, hogy a fizetni hajlandó ügyfeleket korlátozzák.

Tavaly egyébként végig kábított minket Christoper Judge (Teal’c), hogy na majd most lesz valamilyen bejelentés San Diegóban vagy Vancouverben. Ő jegyzett pár epizódot íróként is és elhintette 1-2 új Jaffa centrikus történet lehetőségét.

Aztán szó volt Brad Wright visszatéréséről is a Travelers kaszája után. Állítólag tárgyalt az MGMmel, de hivatalosan semmi infó. Azóta legjobb tudomásom szerint egy teljesen más sorozatot fejleszt. Ő volt az, aki egyébként akart egy minisorozatot a Universe lezárására 2011-ben, de akkor az nem jött össze.

Szó volt arról is, hogy esetleg az új Stargate 2 mozifilm nem veszi figyelembe a tévés kánont, amin alapvetően felhördült az összes rajongó. A Catherine felemás fogadtatása is ennek volt köszönhető, mert ott is voltak ám durva folytonossági hibák.

Ami jó hír lehet, hogy a Wyvern Games elkérte/megvette a Stargate licensz rpg jogokat a korabbi AED utá , így jövőre jöhet a Stargate : Phoenix nevű asztali szerepjáték, aki a D&D ötödik kiadásának rendszerére épül.

Köv. héten, december 6.-án lesz megint egy twitter hadjárat, amit Stargate Superdrive néven fut. A GW felkarolta az egykori író, J. Mallozzi kezdeményezését, aki nyilván így akar érvényesülni. 2018. februárban már csináltak egy ilyet, amibe számos régi SG színész beszállt és tényleg elsők lettek. Az MGM még csak válaszra sem méltatta a dolgot. Egy próbát azért megér, ha részt akarnátok venni benne.

Ha a Star Trek fel tudott támadni és megújulni, akkor talán a Stargateben is lát majd az MGM fantáziát. Az idő azonban tellik, a színészek öregednek, így max. egy új spinoffban szerepelhetnének vendégként. Sajnos nem adják el a jogokat, így egyelőre a Stargate visszatért a szarkofágba.

Hádész - 2019. 11. 29. 00:48

Platschu: Ez szép helyzetjelentés! A Star Trek mintájára tényleg lehetne életet lehelni bele. Egy másik brigád (CsK-X. csapat) küldetéseivel, ahol cameozhatnának a korábbi karakterek, vagy a Picardhoz hasonló pár részes reunion. Egy új expedíció a jövőben, ahol a Destinyt próbálják felkutatni, a nagy távolság miatt akár simán be lehetne játszani, hogy mire odaérnek hibernációban (vagy a távolabbi jövőben új technológia segítségével egy ugrással), már az SGU-beli legénység leszármazottai tartanak a cél felé. Vagy tényleg egy teljesen új csapat a spinoffok sorában, ahol egy újabb galaxisban vetnék meg a lábukat. Határ a csillagos ég! :D

Zsombi2002 - 2019. 11. 29. 04:16

Én a websoriba néztem bele, az elég gagyi volt, youtubeon néztem pár vidit az eredetiekből, hát nem tudom érdemes e belekezdeni, elég mókás a technika, jelmezek. Majd a szünetben belenézek. Mondjuk egy reboot jó lenne, lehetne azzal kezdeni.

scherier - 2019. 11. 29. 08:27

A websoriból az első részt sem bírtam végig nézni annyira gagyi volt.

Platschu nem semmi amit írtál, köszönjük.

Az rpg-nek adok egy esélyt, főleg ha már ilyen hamar itt lesz.

Az igazat megvallva én annak örülnék, ha mind a 3 sorozat folytatódna az eredeti színészekkel, egy csomó egész estés filmmel, és úgy hogy a színészek vissza fiatalodnának a sorozatok végén lévő életkorukhoz:)))

Félre téve a viccet, nekem egy olyan verzió is bejönne, amiben egy új csapat van. A régi színészek pedig vendégeskednének egy két részhez, mint mondjuk az Altantisban, ami talán még az eredeti sorozatnál is nagyobb kedvencem.
Még régen olvastam egy listát, azokról az sg szálakról amik nem voltak lezárva, vagy nem lettek kifejtve, vagy szereplők akik elvileg visszatértek volna, de nem úgy lett. Nem volt rövid lista, anyag lenne egy új sorihoz az biztos.

CrashBoostZoom - 2019. 11. 29. 08:53

@Platschu
“Szerény személyem.” – mondta a Legfőbb Rendszerúr a hazai Stargate scene-ben. :D

Na de viccet félretéve, tényleg szomorú látni, hogy csak ilyen próbálkozásokkal próbáltak életet lehelni a dologba pedig még mindig van potenciál benne. Illetve nem tudom elhinni, hogy csak ennyire futja an MGM-től.

Nekem nem lenne problémám azzal, hogy teljesen új karakterekkel, más felállásban, helyzetekben menjen egy új Stargate sorozat és a régiek csak pár cameo erejéig térjenek vissza.

Platschu - 2019. 11. 29. 09:08

A sorozatjunkien írtam Atlantis és Universe sorozatértekelőt, ahol elég hosszasan beszélgettünk a megváltozott irányról, a franchise termékekről. Azt én magam is elismerem, hogy nem minden rész öregedett szépen, ha a technikai részét nézzük. A közepes költségvetésből akkor ki tudtak hozni pár látványosabb részt némi csendes állóvíz bedobása árán, míg ma már csodálnák őket, hogy átlag 2-2,5 millió dollárból mit tudtak kihozni. Az idő persze nem kifogás a rossz karakterépítésre (pl. amikor nincsenek hosszútávú terveik vagy random kinyírnak és visszahoznak valakit a nézettségért) vagy gyenge színészi játékra, mert azért ilyen is volt. A főszál esetében is inogtak az átívelő és az epizódikus között, míg stílus kapcsán is volt mindenféle keveredés egy évadon belül. Valahol ez is adta a Stargate báját, de talán túl sokféle szempontnak és nézőcsoportnak akartak megfelelni. Aztán jött egy érettebb és letisztultabb irány, aminek a megítélése már rendesen megosztotta a nézőket.

Sajnos a Stargate sosem volt olyan merchandise termékekkel megtámogatva, ami átütő siker lett volna. Gagyi képregények, pár tucat fan fiction jellegű váltakozó minőségű regény. A Stargate : Worlds nagy dobás lehetett volna, mert jól látták meg a piaci rést, de ott is egy amatőr cégre bízták a fejlesztést, akik kifutottak az időből, amire még az MGM is azt mondta, hogy nem vállalható. Később eladtak árverésen mindent, kezdve a díszletektől és a jelmezektől át, ami azért biztos jel volt, hogy nem számolnak a Stargatettel. Pedig annó 2 tevéfilmet ígértek évenként, tehát már most lenne vagy 20 belőle. Erre most jött a Catherine, ami inkább mozifilm prequel volt, de ott sem vették a fáradtságot, hogy a már meglévő kapu effekteket használják vagy BW/RDA produkciós cégéhez tartoztak.

Lehetőség a visszatérésre mindig lenne, mert ez csak a kreatív írókon múlik. Azt azért lássuk be, hogy az SGC díszletekből lett az Ikarosz, míg az Atlantisz be van dobozolva. Tehát nem fognak direkt folytatást berendelni, ha ezeket újjá kell építeniük sok millió dollárból. Az MGM nem igazán akar komolyan befektetni, mert minimális kockázatot vállaltak eddig is. Holott igény lenne erre a stílusra, hiszen hány scifiben fordulhat elő, hogy gyalogosan más-más bolygókra menjenek? Nem várok Avatár szintű megvalósìtást egy tévésorozatban, de azért ma már a vfx csapatok száma is emelkedett. A Stargateben sok volt a külső helyszín is, éppencsak forgatási engedélyt mindig ugyanarra az erdőre kaptak. Később már CGI kapukat használtak, hogy még a díszleteket se kelljen kivinni.

Melkon - 2019. 11. 29. 09:46

“A főszál esetében is inogtak az átívelő és az epizódikus között, míg stílus kapcsán is volt mindenféle keveredés egy évadon belül.”

Fura, számomra ez pozitívum, a Star trekekben (mármint az igaziakban, nem a mostani borzalmakban) és az Orvilleban is váltogatták a komoly és komikus részeket, a felfedező/világépítő epizódikus részeket és a főszálat, de egy Babylon 5 sem volt végig komoly. Ez szerintem nagyon jól működött.

Szerintem nem is öregszik rosszul, bár persze kevésbé részletesek az effektek, mint egy mai scifiben, viszont alapvetően elég koherens a látvány és szerintem ma is tök jól néz ki. :)

Egyébként emlékeim szerint összesen 2 filmet ígértek az Atlantisz lezárására, nem rémlik, hogy évi 2 filmről lett volna szó. De ha az is lett volna, akkor sem lehet úgy értelmezni, hogy az idők végezetéig jön évi 2 film, ilyen egyszerűen nincs.

Viszont nagy vonalakban meg volt a forgatókönyv a 6. évadra is. :'(

Amúgy az is lehet egy storyline, hogy 10 évvel később visszatér egy új csapat a Pegasus galaxisba, de akár a múltban játszódó Ősös sorozat is lehetne. Utóbbi kérdéses, az ősös storyline főleg azért működött, mert keveset szerepeltek és megmaradt a misztikus fökéletes faj kép róluk, bár ezt az Atlantisz lerombolta, gyakorlatilag bármikor amikor megjelentek teljesen inkompetensnek tűntek.

Remélem, hogy ha lesz új sorozat nem reboot lesz.

Melkon - 2019. 11. 29. 09:48

*tökéletes faj

Platschu - 2019. 11. 29. 10:14

Azért jó látni, hogy a nickem összemosódott a hazai Csillagkapu élettel. Tényleg nem tettem semmi olyat, amit más be tudott volna, csak nyitott szemmel kell járni a nemzetközi rajongói életben.

Az SG esetében én még mindig újra és újra bele tudok szeretni, ha egy-egy részt újranézek. Egyszerűen magával ragad a varázslat, s akkor nem foglalkozok spoilerekkel vagy egyéb háttérinfókkal. Még mindig emlékszem ahogy áttrappol Apophis, ahogy látom az SG-1 1. évad hatalmas felépített díszleteit, ahogy szintet léptek az Ugrókkal és a lebegő kapukkal az Atlantiszban vagy ahogy életszerűen abajtgatják egymást a karakterek a Végzet fedélzetén. Néha azzal nyugtatom magam, hogy a Universe kaszája nélkül sosem kaptunk volna olyan Rumplestilskint az OUAT-ban Mr. Carlyle megformálásában, tehát minden rosszban van valami jó.

A DVD filmek tényleg évente jöttek volna, de ez már nem számít. Itt vagyunk most a televíziós piac aranykorában, ahol 4-6 szolgáltató ontja a tartalmakat. Annyiféle új spinoffot lehetne indítani akár más-más stílusban. Én is ötleteltem a GWn angolul rengeteget (ld. Milky Way 2020 téma), de nem én leszek a köv. showrunner.

A McGyver gyermekei nevű francia projektet is érdemes követni, akik önerőből megépítették a Csillagkapu 1:1 arányú modelljét egy kis darab eredet díszletelemből kiszámolva. A Pegazus kapu ki is volt állítva, de most akakítják át MW kapura, ahol a belső gyűrű is motorral forgatható lesz. Később ezt rendezvényeken, esküvőkön vagy rajongói filmeknél akarják használni, persze ha az MGM közbe nem szól.

A Stargate Network szintén rajongói kezdeményezés, ahol az Unreal 4.0 motort felhasználva leképezték a teljes SGC-t és az Abydost is. A YouTubeon van pár gameplay videó és letölthető változat.

CrashBoostZoom - 2019. 11. 29. 10:23

@Melkon

Szerintem meg pont az volt a jó benne, hogy megmutatta, hogy az Ősök nem csak a felemelkedett formájukban elképesztően arrogánsak és nemtörődömök hanem még fizikai létükben is azok voltak, arról nem is beszélve, hogy az a kevés akiket az Atlantis-ben már egy hanyatló civilizáció tagjai voltak, nem az Ősök fénykorából származtak.

Melkon - 2019. 11. 29. 10:35

CrashBoostZoom

Félreértesz, nem mondtam hogy baj, csak hogy a demistification már megtörtént az Atlantiszban.

CrashBoostZoom - 2019. 11. 29. 11:41

@Melkon

Értem, elnézést. :)

Mondjuk azért ez az Ősös dolog annyira nem is lenne rossz hiszen valaha ők is felfedezők voltak akik a kapukat használták. Oda lehetne írni bármit.

De inkább itt állok le mert minél többet gondolok a dologra annál szomorúbb leszek.

Én is továbbra is szívesen megnézem a részeket ha elkapok egy ismétlést valamelyik csatornán.

Melkon - 2019. 11. 29. 12:10

A 4 faj szövetségének kialakulása pl lehetne egy storyline.

Végre kiderülne, hogy tényleg plüssmackók-e a Furlingek. :)

zagloba - 2019. 11. 29. 22:27

Nálam ez a sorozat a No. 1., pedig 250 felett van a megnézett/nézős sorozataim száma.

Zseniális volt, minden percét imádtam (na jó, talán az Urgo c. epizódot nem). A legjobb karakterek, a legjobb dumák.
Szerintem a megvalósítás ma is megállja a helyét, nekem legalábbis nincs problémám vele.
Gyakran előfordul, hogy bele-belenézek valamelyik epizódba, aztán csak ott ragadok.
Aki még nem látta, és szereti a műfajt, mindenképp ajánlom megnézésre!

Én is szerettem, hogy volt műfaji keveredés, nagyon jól állt a szériának.
Emellett az átívelés is mindig eljutott A-ból B-be.

Egyszóval várom, hogy történjen valami SG fronton, és nem adom fel a reményt. Egyszer csak lesz egy olyan döntéshozó, akinek fény gyúl a fejében.

Platschu - 2019. 12. 08. 10:20

A tegnap előtti twitterstorm eredménye :

Canada — 2
United Kingdom — 3
Spain — no trending
France — 1
The Netherlands — no trending
Belgium — no trending
Australia — 1

Worldwide — 2

https://josephmallozzi.com/2019/12/07/the-stargate-tweestorm/

https://deadline.com/2019/12/we-want-stargate-trends-worldwide-bring-back-sci-fi-classic-show-1202802993/

Platschu - 2020. 09. 28. 11:14

Folytatódik a negyedik sorozat fejlesztése

Joseph Mallozzi rajongói kérdésekre válaszolva megerősítette, hogy az új, Brad Wright által írt élőszereplős Csillagkapu sorozat fejlesztése nagyjából az ötödik ékzárnál tart, ha tárcsázható kapucímként tekintünk rá.

Júliusban Joe már tett egy jelentősebb utalást, hogy valami végre készülődik. Akkor azt írta, hogy „az igazat megvallva, még sosem voltunk ennyire közel egy új, negyedik csillagkapu sorozathoz. A régóta szenvedő rajongók végre elnyerhetik a jutalmukat. Feltéve, hogy néhány alapvető elem még a helyére kerül.”

Brad Wright is korábban említette, hogy az MGMmel tárgyal úgy 2017 táján, így már jó két-három éve fejleszt egy új SG projektet. Neki volt 2011 óta a Travelers című szériája, amit tavaly kaszáltak pár évad után, így azóta lehet nagyobb lelkesedéssel tért vissza ehhez a tervéhez. Pár hete egy rajongó twitteren intézett új SG sorozatra vonatkozó kérdésére szűkszavúan annyit válaszolt, hogy „próbálkozok”.

Ha emlékeztek Joe az SG-1 negyedik évadánál csatlakozott az írókhoz és maradt is végig az Atlantis és a Universe esetében is executive producerként is, majd ő utána a Dark Matter saját szérián dolgozott éveken át. S bár hivatalosan ugyan még nincs köze a negyedik szériához, valószínűleg képben van, hogy mik Brad Wright tervei és később esetleg ő is visszatér az írói stábba.

Amit most bizonyosan tudunk, hogy nem reboot lesz, ettől nem kell félnetek. Ha emlékeztek az MGM akart Stargate 2-3-4 mozifilmet, ami nem vette volna figyelembe a tévés kánont. Aztán szerencsére ez a ötlet hamar elhalt a Függetlenség napja 2 gyenge bevételei után. Később szó volt SG-1 rebootról is, amiről óvatosan megkérdeztek a rajongóktól és egyértelmű tiltakozás és felhördülés volt rá a reakció.

Mindkét író azonban többes számban beszél az új SG projektről. Tehát ez nem feldarabolt film lesz, mint a Stargate Origins : Catherine, hanem lehet mini széria, 10, 13 vagy akár 20 részes évad is.

A Stargate : Command app tavaly év végén bezárt, ha erről esetleg nem tudnátok, mert bennfentes információk szerint a Catherine filmet gyártó csapat szerződése lejárt és mérsékelt volt a rajongók fogadtatása nem csak a film, de az új app felület iránt is, ahová 2019. júliusában költöztek. Közben az MGM is szeretne túladni a saját filmes bázisán. Ők egy ideje futtatták a saját EPIX nevű filmes streaming szolgáltatójukat, de most úgy néz ki, hogy ezt a kis halat be akarja kebelezni valamelyik nagyobb. Az MGM által készített filmek része a teljes James Bond és a Stargate tévés franchise. Nem tudjuk, hogy ki lesz a vevő és vajon hová kerül a Stargate, de valószínűleg nem országos tévére vagy kábeltévére, tehát a SyFy nem játszik. Ha létrejön a berendelés és megállapodnak a költségvetésről, akkor az valószínűleg a hatos és a hetes ékzárat fogja jelenti a képzeletbeli aktiválást tekintve. A COVID miatt nem tudjuk, hogy állnak a tárgyalások jelenleg. A CBS szárnyal a Star Trek spinoffokkal, tehát igényes scifire mindig lesznek nézők. Ha Netflix venné meg, illetve kölcsönözné ki az MGM könyvtárát, akkor ott feltehetően max. három 10-10 részes évadot kapunk. Ennyi idő után szokták a saját maguk által gyártott szériákat leállítani. Lehet az Amazon Prime lesz a befutó, mert oda éppen most kerültek vissza az SG sorozatok évadjai. Ami üröm az örömben már megint, hogy csak amerikai rajongóknak elérhető és a nemzetközi rajongókat megint kizárták.

Joe azt is megerősítette, hogy néhány ismerős régi arc vissza fog térni mind a 17 évadból és Brad Wrightnak komoly tervei vannak a Végzet (Destiny) hajóval is. Ha emlékeztek, akkor a 2011-ben történő kasza után írni akart egy crossoveres lezárást, amiben mindhárom sorozat szereplői visszatértek volna, de ez nem jöhetett létre. Elvileg a fiókban vannak a két DVD film, a Revolution és az Extinction forgatókönyvei is, így lehet azokat az ötleteket is beépíti a negyedik szériába.

Amit fontos leszögezni, hogy bár a tévés kánonba illeszkedő folytatás várható, de nem közvetlen új SG-1, Atlantis vagy Universe évad. Sok-sok év eltelt, így a színészek szétszéledtek és más sorozatokon dolgoznak, tehát nem térhetnek vissza állandó szereplőként. A kellékek, a jelmezek többségét elárverezték. Még a kapu díszletet is feldarabolták, ezért kellett a Catherine filmben azt is újjá építeniük, míg a DHD az eredeti volt és mennyivel igényesebben is nézett ki. Maga az SGC set volt átalakítva az Ikarosz bázissá az SG:U nyitányában. Az Atlantisz kaputerem be van dobozolva, mivel közel egy évig a leállítás után még le akarták forgatni a már említett DVD filmet. Aztán kellett a stúdió a Universe hídjának a második évadtól, amelyet egyébként a sorozat vége után David Hewlett (dr. McKay) vett megy egy saját, kis költségvetésű scifi leforgatásához. Nyilván bármit újjá lehetne építeni, de valószínűleg az új sorozat új kalandokat, új hősöket és új ellenségeket mutat be.

Ez a jelenlegi helyzet. A csillagok illetve a mi esetünkben a kapuk állása bíztató. Arra azért számítsatok, hogy ha lesz is berendelés, akkor a járvány miatt nem valószínű, hogy tavasznál hamarabb elkezdődhet a forgatás, így a bemutató sem várható szerintem még legalább egy évig.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz