login |

Pilot: Harley Quinn

2019. 11. 29. 21:45 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: animáció, kritika, pilot-mustra,

Esküszöm, nem tudom eldönteni, hogy a DC Universe új sorozata kinek szól. Mert ha felnőtteknek, akkor miért ilyen egyszerű? Ha meg gyerekeknek…, nos nekik biztos nem szólhat, mert annyira véres.

A címből kitalálható, hogy Joker barátnő a sorozat Harley Quinn fantabulous emancipációjáról szól, vagyis arról, hogy miképp talált magára, végre kiszabadulva a gonosz férfiak elvárásaiból és világából, meg a bántalmazó kapcsolatából a Jokerrel. Pudding?

Az első lépés ugye a ráébredés, a pilotban ezt kapjuk. Mármint ahogy Harley szerelmesen várja, hogy a Joker megmentse Arkhamből, miközben a gonosz pasi önző módon magára gondol, meg a rivalizálására Batmannel. Poison Ivy már szerencsére jobban átlátja a helyzetet, és terelgetni is kezdi Harley-t a ráébredésre.

Igazából tényleg azt érzem, hogy a Harley Quinn két szék közötti földre célzott. Nem az a baj, hogy felnőtteknek szánják a sok vérrel, hanem hogy a részek felépítése a legtipikusabb gyereksorozatokat idézi. Vagyis gondolom ez okkal történik, a máig klasszikus Batman: The Animated Series nyomvonalát követik — amibe nem kellett vér, hogy mégis jó legyen felnőttként nézve is akár –, csak ki akarják fordítani, de valahogy nem megy.

Például ott van a szintén felnőtteknek szánt Archer, ami zsánereket parodizál, de mindig magasabb szinten. Nem arra gondolok, hogy zseniálisan művészi, azonban sosem ragad meg a legegyszerűbb megoldásoknál. Vagy vegyük a Deadpoolt, ami meg betartotta a legtipikusabb eredettörténetek húzásait, és azokra építkezett. Itt semmi ilyesmi nem feltűnő, csak valami egyszerű történet, egyszerű ráébredésekkel, amit a laza, keménycsajos üzenetre húznak fel, meg Harley feminizmusára. Ez érződik az egész sorozat mögötti motivációnak.

Avagy itt állok a pilot után, és nem arról van szó, hogy nem tetszett, hanem, hogy… ez egyszerűen semmi. Egy 5/10. Mondhatnám, hogy kikapcsolt aggyal esetleg, de arra vannak sokkal jobb sorozatok is. Ez nekem mellé ment, vagy közé, vagy sehova.

8 hozzászólás Ne habozz!

Caligvla - 2019. 11. 29. 20:09

Én jól szórakoztam az epizódon.

Rick és Morty mellé még egy elszállt, de nagyon vicces, szórakoztató sorozat, bár galamblelkűletüek inkább messziről kerüljék. A karaktereket nagyon eltalálták, bár a koffein túladagolásban szenvedő Gordon egy kicsit talán sok, de itt elfér. Egy baja volt, hogy rögtön néztem volna tovább, mert addig eljutottunk, hogy Harley elszakad Jokertől, de hogy mihez kezd ezután, az csak a jövő héttől indul.

DarkEagle - 2019. 11. 30. 01:03

Szerintem zseniális lett. És nem értek egyet azzal hogy csak attól lett felnőttek szóló hogy véres. Elég sok komoly témát feszegettek már ebben az egy részben is. Pl amit te is említettél, a bántalmazó kapcsolatból való kiszakadás. De lehetne mondani azt is önkritika hiszen mikor a saját fényképével beszélget az végül is önkritika. Meg az egész nagyon szarkasztikus sorozat hiszen Harley sosem gondolja azt magáról hogy ő őrült lenne és igazából a legtöbb karaktert az ő szemszögéből látjuk ezért ilyen idióta pl Jim Gordon is. :D Nekem ő volt az egyik fénypont a Pilotban.

Azt azért még hozzátenném hogy akik jártasak a témában tehát behatóan ismerik a karaktert meg más DC karaktereket azok rengeteg utalást fognak találni és a legtöbb nem szimpla easter egg lesz csak és sajnos az is fenn volt állni hogy ilyenkor nem jön át a poén ha valaki nem ismeri pl azt a karaktert akin Harley poénkodik. Ezt döntse el mindenki maga hogy ez jó döntés vagy sem. De én nem hiszem hogy ez a sorozat mainstream lesz, ez ízig-vérig DC fanoknak készült.

Olvastam pár kritikát olyanoktól akik látták az első 13 részt és mindenki agyon dicsérte szóval kíváncsian várom mi van a tarsolyukban.

Az egyetlen amit bánok hogy hetiben adják ki, ezt a sorozatot is darálva lenne jó nézni.

A Pilot nálam 8/10.

Kaley egyébként tökéletes Harley ahogy Alan Tudyk is Jokerként na meg Lake Bell mint Poison Ivy, tökély! Alig várom hogy feltűnjön Bane. :D

winnie - 2019. 11. 30. 07:27

gyerek, nem gyerek téma kapcsán én nem várok gyerekességet, inkább idiótaságot – mármint jó értelemben vettet, mert ugye az a sorozat különlegessége, hogy nem gyereksorozatosok, nem képregényesek, es nem is animációs arcok készítik, hanem szitkomosok, vagyis olyanok, akik eddig komédiákat írtak.

nem lehet, hogy ez benne a gyerekesebb?

mert egyébként tényleg az volt a cél, hogy R korhatáros animációt csináljanak.

Syracuse - 2019. 12. 01. 13:20

Szinkronról lehet valamit tudni?

DarkEagle - 2019. 12. 01. 16:44

Ha csak át nem veszi az HBO GO mint a többi DCU sorit vagy a Netflix akkor tuti nem lesz szinkron. Ha át is veszi valami akkor is max a teljes évad lejárta után ami bőven 2020-ban lesz már mivel két félben adják le az évadot 2×13 részben.

Dlee - 2019. 12. 04. 10:43

Áh ez valami hihetetlen volt, annyira szórakoztató, és szép az animáció, a történet eddig szuper volt, remélem hogy látunk majd rengeteg jó karaktert a továbbiakban. Ez helyettesíti nekem a Gotham-et.

Mate4182 - 2019. 12. 04. 14:52

Haley Cuoco hangja miatt meger egy probat, de oszinten szolva kb az erdekel a legjobban az egesz koncepciobol.

plane azutan hogy ez elvileg izig verig DC fanoknak keszult. szeretem a DC-t de az izig verig fantol messze allok (foleg knowledge kerdesben) szoval nem biztos hogy ertenem/elveznem az egeszet

de Haleynek a hangja is eleg hogy vmit beprobaljak :D

DarkEagle - 2019. 12. 07. 21:36

Nem Haley hanem Kaley. :D

Egyébként lehet azért előtudás nélkül is élvezni csak elég sok easter egg meg poén felett elsiklik így az ember.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz