login |

Survivor – 39×11: Goat army

2019. 11. 29. 20:23 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Ejnye no, most már. Ez a rész kábé elejétől a végéig arról szólt, hogy az egyik játékos majd minden megmozdulásával irritál. Nem is emlékszem, hogy ilyesmire korábban lett volna példa. Nyilván voltak kevésbé szimpatikus, illetve idegesítő arcok, viszont a mostani mellett szinte semmit sem tudok felhozni mentségként.

Ilyenkor már majd mindegyik részre rá lehetne biggyeszteni azt, hogy tanulságos volt, és a mostani is mindenképpen annak nevezhető, ugyanis egyrészt aki jó játékos, az mindenre felkészül, másrészt a múlt heti random még most is elég keményen éreztette a hatását. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Elizabeth esett ki.

Ahogy írom eggyel feljebb, kettős érzések vannak bennem a lány kiesése kapcsán. Egyrészt mindenre számítani kell, és bár nagyon összeesküdött ellene a sors (mármint arra célzok, hogy még Karishma táskáját is átkutatták (amit nem támogatok), de így legalább értelmet nyert, hogy mostanában emlegette, hogy hónaljba vagy hova dugta az idolt), lehet, hogy tehetett volna valamit a kiszavazás ellen. Másrészt viszont eléggé meg volt lőve a két szövetségesének kiesése miatt. A röhej pedig tényleg az, hogy még így sem esett volna ki, és eléggé más lenne a játék képe, ha Aaron és Missy helyett más szívja meg a randomot.

Helyettük van goat army-nk, ahogy Dean mondta. És most azért jár a pacsi a bandának, mert bár hajladoztak, de csak meglépték Karishma kiszavazását – aki legnagyobb bánatunkra előkapta az idolt – és, ha már itt jártunk, akkor Lauren is bedobta az övét, amit Rob-éktól nyert el rutinosan, mert tényleg ketten játszottak (+ Karishma).

Most jönne az, hogy akkor beszéljünk a szobában lévő elefántról, de egyrészt nem írtam fel mindent, ami kapcsán irritált Karishma, másrészt nem érdemel annyi karaktert, mint amennyit rászánhatnék. Tényleg egyszerűen minden egyes megmozdulása irritál – vagy legalábbis pont olyan dolgokat vágnak be tőle, amire ugrik.

Nem is tudom, hogy melyik volt a legjellemzőbb, amikor hirtelen elkezdett stratégiázva nagyképűsködni (bezzeg, amikor más csinálja meg, ki akarják szavazni, akkor az álmát törik össze!), vagy az elején, amikor képes volt azon kiakadni, hogy Lauren akart menni a szigetre... Az a jelenet számomra teljesen kész volt, ahogy egy szót sem szólt (pedig egyhangú döntést kellett volna hozni…), de úgy állította be a társát, mintha valami hallatlan gonoszságot követett volna el, holott ő is pont azt akarta megtenni.

Ha Karishma-tól eltekintek, akkor is csak egy átlagon aluli, inkább a közepes fele tendáló epizódot kaptunk, amiben Lauren szájról olvasós ötlete jó, lehet megtanulni a jelentkezőknek újabb skilleket. És, ha csak ezt az egy részt láttam volna, akkor lehet, hogy Lauren-fan lennék, de szerintem nálam ő esélytelen. Mindenesetre ahogy most irányította Dan-t, hogy menjen oda Elizabeth és Karishma beszélgetését félbeszakítani, az impresszív volt.

ui: a tribal-ön a fejek kemények voltak.

     

7 hozzászólás Ne habozz!

FrankLuck - 2019. 11. 29. 21:35

Wow, nem emlékszem, hogy lett volna olyan évad mostanában, ahol senkinek sem szurkolok, sőt, rühellem a felét (Lauren, Tommy, Karishma, Dan) – így még Noura is a jobbak közé kerül (pedig aztán…), Elaine semleges, Janet szimpatikus talán, de pénzt neki sem adnék, egyáltalán nem jó játékos.
Az mindent elárul Deanről, hogy őt meg totál elfelejtettem… vagy az már jó, ha nem irritál?
Tán Kellee volt az egyetlen, akit csíptem, bár a játékába azért bőven bele lehet kötni (Megbízni Nourában? Uhh…)

Thomas - 2019. 11. 30. 00:49

Hát nem kellett volna Elizabethnek kiesnie, én nem értettem, hogy miért nem ment bele abba, amikor Karishma megkereste, hogy szavazzák ki Dant. Persze az még egy 4 emberes terv volt, az idolról nem tudott, de most ez így olyan lehangoló, hogy ha együtt szavaztak volna, bárkit kitehettek volna:( Karishmának meg hány élete van még ebben a játékban? Hihetetlen… A random persze már csak azért is érezteti a hatását, mert minden bokorban idol van.

A szigetes rész most tetszett, legalábbis annak az utóélete, ahogy Lauren mesterkedett, hogy a két kiszemeltje nyerje meg az immunityt:) Noura, ahogy előadta, hogy beáldozza magát a csapatért:) Azt mondjuk nem tudom, hogy milyen leckét kapott most ettől, de legalább ez szült egy érdekes helyzetet, és Lauren is kicsit kinyílt most. Meglátjuk, hogy visszaszürkül-e, vagy kiszavazzák, mert olyan veszélyes lett:)

Enzo - 2019. 11. 30. 13:03

39×11(10)

Most talán az Island of Idols-t és az immunity challenge-hez való kapcsolódását mondanám “főszálnak” a részben, erről írtam fel a legtöbbet.
Lauren azonnal jelentkezett, hogy ő szeretne menni, és el is vitte a csónakos ember, közben Sandrának meg a tyúkkal akadt gondja (aranyos volt ez a kis közjáték, hogy nem csak akkor látjuk őket, ha vendégük van). Örülök, hogy még mindig titok Robék ottléte, és sokadszorra is lehet nézni az emberek arcát, ahogy meglátják őket :) Vajon valaki borítja ezt egyáltalán az évadban? (Lesz, aki egyszer se megy oda? És aki másodszor?)
A tippelős “situation awareness” lecke elsőre furának tűnt, de aztán úgy azért OK volt, hogy el is mondták neki a challenge lényegét, meg azt is, hogy kajálós opció is lesz. Lauren ahogy magáról beszélt, hogy ő mekkora social player, az elég antipatikusan hangzott, viszont el kell ismernem, hogy okosan jósolt a többiek esélyeiről. (Ami furcsa, hogy mintha nem lett volna választási lehetősége, hogy kockáztat-e – cserébe így hogy 2 emberre is tippelhetett, az elég engedékeny.)
A táborba visszaérve jól előadta a sztorit (ugyan kontextus nélkül, hogy mégis kitől tudja ezeket az infókat, senki nem kérdez rá ilyenekre?), és aztán jött a meggyőzési hadművelet, hogy a megfelelő emberek kajáljanak challenge helyett :D Jót röhögtem rajta, de végül sikeres lett, 9 emberből csak 3 állt ki. Magán a challenge-en a legjobban az tetszett, amikor nem reagáltak a kajára, Jeff meg nem volt beavatva és nem értette, hogy miért nem :DD Noura meg de kedves, tovább akarta még tartani, hátha akkor tovább ehetnek a többiek :)

Darabkák:
– A múltkori kettészedett törzses dupla tribal miatt most előfordult az a ritka pillanat, hogy a visszajövetel is kifejezetten érdekes, hiszen az elsőként tanácskozó törzs csak akkor tudta meg, hogy a másik feléből kit szavaztak ki.
– Jót mosolyogtam Dean-nek a “Goat Army” szövegén, kialakulni látszott egy Dean-Tommy-Elizabeth szövetség (de hát ugye nem lett hosszú életű…)
– Ja hogy Jamal idolját azért tartogatta Dean, mert csak 9 vagy 6 főnél lehet kijátszani! Mondjuk hogy mitől kezdett el bízni az idol valódiságában, azt nem tudom, de hogy csinált még egyet, az…hát, ügyes, de ugyanakkor WTF húzás is :D
– Futólag eszembe jutott, hogy a 3 immunity-ző megszívathatta volna a kajálókat, hogyha 2 másodperc alatt eldobják a cuccot, mert akkor kb. csak egy falatot enni lett volna idejük :D (de persze akkor közülük is megszívják ketten)
– Karishma táska-átnézése Nouráék által elég genyó húzás (okosan persze nem ott tartja az idolt)
– Lauren szájról olvas, nagyon cseles!
– Tommynak a barátnős-“hol kajáljunk” hasonlata a tribalon :DDD
– Az arcok Karishma idoljánál :DD mindenki mekkorát nézett, hogy “miből lesz a cserebogár” :D
– Lauren vajon miért játszotta ki az övét? Ennyire nem érezte, hogy fel se merült a neve?
– Az 1:1-es első körnél megijedtem, hogy Janet megy haza, de elég simára sikerült a revote, 7-ből 7-tel esett ki Elizabeth. Hát nem igazán tudom sajnálni.
– A végefőcímes interjú alatt vajon milyen megfontolásból mutatták a második kör szavazatait úgy mégis?? 7 ember szavazott, mind Elizabethre, marha sok újat tudtunk meg… az első kör sokkal érdekesebb lett volna, például hogy kinél akadt be annyira a Janetre szavazós kamuterv, hogy meg is lépje.

winnie - 2019. 11. 30. 13:52

” – A végefőcímes interjú alatt vajon milyen megfontolásból mutatták a második kör szavazatait úgy mégis?? 7 ember szavazott, mind Elizabethre, marha sok újat tudtunk meg… az első kör sokkal érdekesebb lett volna, például hogy kinél akadt be annyira a Janetre szavazós kamuterv, hogy meg is lépje.”

ja, igen, azon én is csak pislogtam. hogy pont azt nem mutatták, ami érdekes lett volna.

Thomas - 2019. 12. 02. 23:09

“– Ja hogy Jamal idolját azért tartogatta Dean, mert csak 9 vagy 6 főnél lehet kijátszani! Mondjuk hogy mitől kezdett el bízni az idol valódiságában, azt nem tudom, de hogy csinált még egyet, az…hát, ügyes, de ugyanakkor WTF húzás is :D”

Az a WTF, hogy Robék ahogy előadták, hogy “láttál te már tollat a Survivorben?”, hogy hú, ebben micsoda lehetőség van:) Aha, simán csinált Dean is egy ilyen kamu papírt.

“A végefőcímes interjú alatt vajon milyen megfontolásból mutatták a második kör szavazatait úgy mégis?? 7 ember szavazott, mind Elizabethre, marha sok újat tudtunk meg… az első kör sokkal érdekesebb lett volna, például hogy kinél akadt be annyira a Janetre szavazós kamuterv, hogy meg is lépje.”

Ez tényleg marhaság:) Én a wikin szoktam megnézni, talán nem kamu, azt írja, hogy Karisma szavazott Janetre és Dan Elizabethre, gondolom óvatosságból az Idol miatt, és jól is jött neki:( Szóval hihető az egész, csak azt sajnálom, hogy Elizabeth végül annyira nem érezte magát veszélyben, hogy Karishmával szavazzon Janetre:(

Enzo - 2019. 12. 03. 11:56

@Thomas: na ja, ahogy az akkori résznél is beszéltük: ha nem volt lekorlátozva, hogy bármit írhasson a papírra (vagy mondjuk extra vote-ként használhassa), úgy lett volna hatalom a dologban, de ezt meg nem tudjuk.

#kikireszavazott: ja, ez így elég hihető, köszi. (én nem sajnálom, hogy Elizabeth nem szavazott Janetre, hát akkor Janet kiesik :P)

Thomas - 2019. 12. 06. 14:59

Mondjuk nekem kevésbé fájt volna Janet kiesése, mindegy:) Így már csak Nourának szurkolhatok, mindjárt nézem az új részt.

Tippre bármit írhatott volna a papírra, de hatalommal az nem ruházta volna fel, mint ahogy hiába írta rá, hogy legacy idol, fel sem merült, hogy az lenne. Tehát ha be is dobta volna az urnába szavazatnénk, Jeff ki sem húzza, vagy azt mondja, hogy nem érvényes. Nem tudom elképzelni, hogy lehetett volna ebből bármi előnyt kovácsolni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz