login |

Hát így kell értesíteni a rajongókat egy kaszáról?

2019. 11. 30. 12:30 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: kampány, Kanada odavág,

Ahogy írtuk pár napja a reggeli hírekben, az Anne with an E kaszát kapott, ami a Netflix által kiadott 3. évados plakátról derült ki. Nem elegáns.

Egyelőre nem nagyon van infónk a háttérről, csak két dolog kapcsán lehet spekulálni:

  • nem mentem utána a korábbi kanadai híreknek, de többen írták, hogy korábban kiderült, hogy a kanadai CBC csatorna nem folytatja az együttműködést, ugyanis saját streaming otthont szeretnének a sorozataiknak – és ugye az Anne with an E az ő sorozatuk volt. De ez ok lenne?
  • plusz érdekes (beszédes?), hogy az első évados sikert követően a második évad már a Netflix-en volt világpremier, a 3. viszont csak több hónappal a tévés sugárzás után, ami… elvileg utalhat valamire. Hogy mire, nem tudom. Kérdés, hogy a Netflix miatt lett-e így vagy a CBC miatt? És hogy miért? A CBC akarta az elsősugárzást, a Netflix meg beintett, és a CBC egyedül nem tudja finanszírozni a sorozatot? Persze ez utóbbi alapból kérdés, mármint, hogy ki döntött a kaszáról, és hogy azért nem folytatja az egyik fél sem a sorozatot, mert egyik sem akarja, vagy mert nem tudja egyedül? De persze, ha ez előre eldöntött volt, akkor miért nem szóltak a készítőknek? Vagy ők tudták? UPDATE: Olvasom, hogy írjátok kommentben, hogy mintha sietve, de az utolsó részben elvarrtak dolgokat.

Akárhogy is, így, hogy sorozatzáró lett a 3. évados finálé, ha valaki írna egy búcsút a sorozathoz, annak nagyon örülnénk. Addig is itt az első évados és a második évados kritikánk.

14 hozzászólás Ne habozz!

heidfeld - 2019. 11. 30. 13:18

Kizárt dolog, hogy CBC nem tudná egyedül finanszírozni. Jelmezek, helyszínek megvannak, mondjuk egy új kellene, ami nem lehetetlen. Tegnap este láttuk az évadzárót. Legfontosabb kérdés megoldódni látszik, de korukban, történetben még bőven lehet. Színészek életkora alapján sem lehetetlen, későbbi folytatás.
Más kérdés, hogy rá fognak-e érni, mert van pár igazi tehetség/ Anne, Gilbert/ színésze, akik kapósak lehetnek.
CBC-nek kellett volna bejelenteni a kaszát. Mennyire volt váratlan, az más kérdés. Nem volt annyira egyértelmű, mint pl. Vis a Vis esetében a törés, történetben is, amikor ott megtudták a készítők, de volt “B” tervük, ha későbbre is tartogatták.
Évad határozottan jó volt. Kár érte.

mark - 2019. 11. 30. 13:20

Még így is hamarabb szóltak, mint pl. a Penny Dreadfulnál. :)

winnie - 2019. 11. 30. 13:37

heidfeld: ez ne tudas, hanem akaras kerdese. a profit karara nem fognak csinalni. ezt a ket szezont a netflixszel csinaltak. a negyedik evadra lehet, hogy nagyon nem eri meg nekik egyedul

ld. kizart dolog, hogy a disney ne tudna 50 perces mandalorain reszeket csinalni, evente 20-at tripla koltsegvetesbol, de nem fog.

heidfeld - 2019. 11. 30. 14:08

“profit kárára”: oké.
Mindenki szereti a biztos bevételt, kétségtelen. Erre jó eladni a sorozatunkat, más piacokra, ahol nem vagyunk. De , ha megjelenünk a piacon, nehéz ügy, megéri-e még eladni, konkurenciának? Hosszabb távon nem.
Nyilván nagy rákfenéje, Netflix, Amazon, stb. szolgáltatóknak, hogy egy 3-4-5. évados sorozat, mennyi új előfizetőt hoz. Jóval rövidebb évadok miatt, másabbak a feltételek is. Hamarabb emelkedhetnek, színészek fizetései. Külsős szerződések feltételeit is rövidebb időre kötik velük a “beszállítók” /Sky, CBC, Fox-Espana, stb./, így ezek könnyebben változhatnak.
Itt nem egyeztek meg a pénzben, vagy mikortól kerülhet fel, Netflix-kínálatába. De lehet, CbC szolgáltatást indít.
És jó példa, Mandalorian. 5-6 év múlva, akár 6-8 Star Wars sorozat is lehet.

winnie - 2019. 11. 30. 14:08

“Mindenki szereti a biztos bevételt, kétségtelen.”

egy. nem “szereti”. mindenki rá van szorulva. anélkül veszteség van. anélkül nincs tévé.

kettő. ez matematika.

ha a cbc megcsinálná 2020-ban a 4. évadot, akkor hirtelen azt venné észre, hogy az idei évhez képest hatalmas mínuszt szenvedne el, mert kiesik a Netflix-bevétel. mert tavaly meg idén nekik mondjuk 15 millió dollárba volt az anne. idén meg 30 millió lenne. ennyi plusz pénzt nem fognak tudni keríteni. hirtelen megduplázódna a kiadásuk, miközben a bevétel nem változna. és a csatorna büdzséje adott.

nem véletlen, hogy általában a koprodukciós sorozatok behalnak, ha kiszáll az egyik partner. mert nem nagyon lehet mást találni, max olyat, akinek van egyéb platformja. aki szimplán csak átvesz a sorozatot csak sugárzásra, az nem fog beszállni finanszírozni, csak akkor, ha másféleképp tud hasznot húzni belőle.

szóval visszatérve arra az egy sorra, amire reagáltam: “Kizárt dolog, hogy CBC nem tudná egyedül finanszírozni.”

Tudná, csak hülye lenne. Mert egy kaszával több pénzt keres, mint a folytatással.

abba - 2019. 11. 30. 14:09

A 3×10 csakugyan sietve, de adott lezárást és egy új kezdet lehetőségét az új évadnak. Az Instagramon Moira Walley-Beckett (a készítő) azt mondta, nem tudtak se íráskor, se forgatáskor a kaszáról, ezt Amybeth McNulty (Anne) is megerősítette. Persze ilyenkor sok egymásnak ellentmondó nyilatkozat van, de jó lenne, ha a CBC vagy a Netflix is mondana valamit, hamár eddig nem reagáltak nyíltan a rajongói kampányra.
A Netflix twitteren mondjuk tolt egy “We’re considering it”-et.

winnie - 2019. 11. 30. 14:26

elég fura ez az ügy, lehet, hogy keménykedés van mögötte, így próbálnak zsarolni egyik oldalról, hogy a másik beadja a derekát, mert valójában mindkét oldal érdekes egy új szezon – már persze akkor, ha nem a Netflix szállt ki.

Lily - 2019. 12. 01. 18:50

Csodálatos újragondolása volt az eredeti könyveknek – és igen, sokkal több társadalmi kérdést dolgozott fel, mint az eredeti könyvek. A harmadik évad sok mindenben vitte tovább az előző évadokat, és bár néhány dolgot elvarrtak a fináléban, de sietve, és messze nem úgy, ahogy szerették volna. Több helyen is írták a készítők, hogy ők 5 évadra terveztek, őket is sokkolta a kasza. Twitteren próbálják a rajongók menteni a menthetőt, pl. a Lucifer újraindítását példának állítva. Meglátjuk.

Örömmel írok amúgy kritikát a 3. évadról, ha még nem jelentkeztek rá.

Lily - 2019. 12. 01. 18:52

Illetve bocsi, látom, hogy sorozatbúcsút írtatok – persze, azt is szívesen. :)

winnie - 2019. 12. 02. 00:25

lily: úgy értettem, hogy a kritika egyben az utolsó is lesz a sorozatról való írásoknak, szóval szimpla 3. évados írás, vagy átölelő, akármi megteszi. köszi előre is, ha összejön.

Lily - 2019. 12. 02. 13:29

Oké, menni fog :)

Kri - 2019. 12. 04. 13:15

Szerintetek semmi esély nincs rá, hogy megmentsek, atvegye egy másik szolgáltató?

Kri - 2019. 12. 07. 00:14

Közben a készítő posztolt az instagramra, hogy ténylegesen vége, nem veszi át másik szolgáltató.

Dor Ka - 2019. 12. 08. 17:09

mennyire kár, annyira szerettem ezt a sorozatot. :(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz