login |

Emlékeztető: Catch! – Úgyis utolérlek! 1. évad

2019. 12. 01. 17:50 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: ajánló, hazai termék, kampány, reality,

Ma. TV2. 18:55. Catch! – úgyis utolérlek! – 1×01 (előzetesek + az első adás résztvevői) – csak bruttó 125 perc, és nem 3 órás!

Na, ennek a fogadtatására kíváncsi leszek! Mármint arra, hogy milyen lett. De persze a nézettségre is.

Persze mindig kíváncsi vagyok, de most azért, mert ez megint egy olyan műsor, amit nem fognak annyian lenézni, mint sok hazai produkciót, hiszen teljesítményt, fizikai produkciót követel meg, mint mondjuk a Ninja Warrior Hungary, amit… valamiért idén nem hozott vissza a TV2, inkább bevállalta, hogy 4 héten át fogócskázni fog. (3*4 csapat adásonként, majd egy szuperdöntő.)

Az ötlet elsőre tetszett, hiszen egy olyan fizikai vetélkedőt vizionáltam, ami nem annyira a sziklamászóknak kedvez, mint a Ninja Warrior, hanem a parkourosoknak, épp ezért volt kellemetlen hidegzuhany, hogy a TV2 nem hagyta az egészet civilekre, hanem celebeket  vetett be csapatkapitányként, és más ismert sportolókat is játékosként. Amivel nincs gond olyan szempontból, hogy sportolók is jók lehetnek, de mondanom sem kell, hogy pár fiatal parkouros fiú vagy lány mennyivel ügyesebb lenne, és érdekesebb műsort produkálna annál, hogy Body Sylvit vagy Száraz Dénest versenyeztetik… (Már eleve mondjuk a csapatversenyes megközelítés érdekes. )

Ettől még lehet jó a műsor, hiszen a sima fogócskát más típusú feladatokkal is feldobják (XXL, Felhajtás, Fordul a kocka – a linkeken szabályismertető videó), némelyik kifejezetten érdekes lehet, a nagy kérdés, hogy a folytonos ismétlődés, csak a résztvevő cseréje, mennyire fogja lekötni a nézőt. (Ez egyébként szériafelszerelés mostanság a csatornán, a Ninja Warrior Hungary, az Exatlon Hungary és a Fuss, család, fuss! repetitivitása is sok volt nekem.)

A csapatkapitányok egyébként: Body Sylvi, Kammerer Zoltán, Kiss Ernő Zsolt, Szabó András Csuti, Richter József, Linczényi Márk, Knoch Viktor, Kiss Orsolya, Rákóczi Renáta, Michinger Péter, Száraz Dénes, Bárdosi Ildikó. A műsorvezetők pedig: Ördög Nóra és Petur András, a kommentátor Gundel Takács Gábor.

Egyébként ez a TV2 hivatalos leírása, de akit a tartalom érdekes részletesebben, annak itt a szabálykönyv:

Vadonatúj sport-event műsorral jelentkezik a TV2. December 1-től vasárnap esténként kerül képernyőre a Catch! – úgyis utolérlek!, amely egy fogócska felnőtteknek. Négyfős csapatok mérkőznek majd meg a Catch! hatalmas arénájában, hogy pontokat gyűjtve bekerüljenek a döntőbe, majd hazavigyék a 10 millió forintos fődíjat. A nagyszabású produkció háziasszonya Ördög Nóra, műsorvezető-riportere Petur András (Sport TV), kommentátora pedig Gundel Takács Gábor. A fogócska szabályain alapuló játékban négyfős csapatok versenyeznek, hogy gyorsaságukkal és ügyességükkel a legjobbak közé kerüljenek. A Catch! arénájában egy hétemeletes ház magasságával megegyező, függőleges pályával is meg kell küzdeniük a versenyzőknek, és még a legprofibb parkourosoknak is kihívást jelent A hajsza pályája, ahol elképesztő ugrások és bravúros vetődések viszik majd közelebb a csapatokat a döntő fordulóhoz. A Catch! versenyzői nem rettennek meg az akadályoktól, merthogy ez a fogócska nem gyerekjáték!

2 hozzászólás Ne habozz!

elektro - 2019. 12. 01. 23:59

Arra kíváncsi lennék a csapatok tudták-e előre a lebonyolítást, mert az első 3 feladatot el is lehet sumákolni egy csapatnak, ha jól mérik fel az erőviszonyokat?
Örülök, hogy végre tényleg a műsorhoz illő műsor vezetőket tettek. Nem idegesített a hangjuk és a mondandójuk :), talán Gundelt jobban előtérbe rakhatták volna sokan vannak hárman.
Valamivel jobban sikerült csapatokat összerakni pályák szempontjából, mint a Fuss családnál ott nem a pályákhoz (a pályák minősége is szőrnyű volt) való emberekből dolgoztak. Számomra is izgalmasabb lett volna új arcokat megismerni, mint korábbi műsorokból vagy ismert embereket berakni. Illetve, így a taktikai sok színűséget rontják, akikkel nem lehet még taktikai fárasztást se csinálni, mert úgy kilógnak a csapatból. Legközelebb vagy teljesen random jelentkező csapatokat vagy egyénileg megszűrt erős játékosokból kellene összeállítani. Kíváncsi leszek az exatlonosok 2 lánnyal mit tudnak kezdeni a kieséses feladatoknál, ahol szerintem atléta futó lányoknak kéne szerepelni, hogy legalább közepes szintű futó férfiak ellen legyen esély.
Számomra összességében nem rossz, de szerintem kell belőle még egy évad, hogy az igazi legyen. Mert most a taktika nagy része elveszik, gondolom itt se nagyon vázolták fel egyszerre a versenyző csapatoknak az egész koncepciót, hanem folyamatosan adagolták nekik.

winnie - 2019. 12. 02. 11:48

még nem láttam, de hallom, megint sikeresen sikerült valakinek megsérülnie a premierben. nyilván ez egyrészt elkerülhetetlen, meg vállalják a játékosok, de ettől még valahol gáz, hogy testi épséget veszélyeztető dolgok vannak, hogy ezeket nem küszöbölik ki.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz