login |

Galaxis útikalauz stopposoknak-sorozatot tervez a Hulu

2019. 12. 02. 17:31 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: hírek,

Elég komoly deja vu-m van, mert tavaly is megtörtént, hogy pár nyáron bejelentett, hype-os sorozatprojektről nem írtunk, mert nem akartam reggeli hírekben, 1-2 sorban elintézni, de a saját bejegyzés megírására meg képtelen voltam időt szakítani. Szóval most “jobb később, mint soha”-alapon pótolnék.

Szerintem nem meglepő, hogy a The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy-projektet mindenképp kiemelendőnek nyilvánítottam. Oké, én például a minap bejelentett Melnibonéi Elric-tervek vagy a William Gibson-féle Periféria konkrét sorozatberendelése is beindít, de ezeket szerintem sokan nem ismerik, így mínuszos hír lett belőlük, viszont a Galaxis útikalauz stopposoknak elég nagy cím.

Júliusban derült ki, hogy a Hulu kezdte el fejleszteni a sorozatot, vagyis egyelőre a pilotszkripten dolgozik a készítő Jason Fuchs (aki Carlton Cuse-szal lenne a showrunner), ami azt jelenti, hogy amint az elkészül, a szolgáltató el fogja bírálni, és pár hónapra rá kiderülhet, hogy kap-e pilot- vagy sorozatberendelést. Az anno rádiójátékból könyvsorozattá lett humoros, intergalaktikus léptékű scifi, ha másképp nem, akkor legalább a mozifilm alapján ismerős lehet sokaknak.

A többieknek pedig itt az egyik könyvkiadás hivatalos tartalma:

Arthur Dentnek rossz napja van. A házát egy gyorsforgalmi út építése miatt lerombolják, megtudja, hogy a legjobb barátja egy másik bolygóról jött, és mindennek tetejébe a Földet egy hiperbekötőút építése miatt néhány percen belül megsemmisítik. Dent a legjobb barátja, Ford Perfect segítségével az utolsó pillanatban lelép egy űrhajóval, és ezzel kezdetét veszi a fantasztikus űrodüsszea. Űrbéli kalandjai során Dent nagy hasznát veszi a Galaxis útikalauz stopposoknak című könyvnek, amely minden tudás és bölcsesség tárháza.

A könyvsorozat köteteinek címei: Galaxis útikalauz stopposoknak, Vendéglő a világ végén, Az élet, a világmindenség, meg minden, Viszlát, és kösz a halakat!, valamint Jobbára ártalmatlan. Ja, és A kétség lazaca, ami tartalmazza azt az Útikalauz-novellát is, ami eredetileg az Útikalauz-könyvek összegyűjtött kiadása mellé járt.

Ja, egyébként, ha valaki tudni akarja, hogy milyen Douglas Adams stílusa, akkor a Syfy-os, 2 évadon át futó tömény zsenialitást, a Dirk Gently’s Holistic Detective Agency-t ajánlom neki, az is az ő könyvéből készült.

10 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2019. 12. 02. 17:48

A Dirk Gently-t tényleg mindenkinek ajánlom, vigyázat, van egy angol verzió is belőle, amennyire tudom az egy évad volt, az is rohadt vicces, de az más. A frissebbik az Elijah Wood-os, két évad, két lezárt történet, eszetlen mókás.

wondorog - 2019. 12. 02. 18:03

A kétség lazacában nem az Útikalauzhoz tartozó novella van, hanem a 3. befejezetlen Dirk Gentlyből megírt fejezetek. Az “utolsó útikalauz” Eoin Colfer: Ja, és még valami könyve, amit Adams jegyzeteiből írt meg, és kifejezetten jól hozta az eredeti stílust.
Nagyon jó lenne egy sorozat, rendes technikával (van egy régi sorozat, ami szinte egy az egyben átvette az 1. könyvet, de sajnos nagyon gagyik az effektek), és, hogy tényleg megőrízzék Douglas Adams egyedi humorát, nem ahogyan a Martin Freemenes film tette.

wondorog - 2019. 12. 02. 18:06

Bocs, tényleg van a Kétség lazacában egy Zaphod novella, már el is felejtkeztem róla.

Annatar - 2019. 12. 02. 18:25

Ford Prefect. Hajlamos a zember félreolvasni, de egy hivatalos könyvismertetőben nem illene elírni :)

Mate815 - 2019. 12. 02. 18:27

Ha ez jól sülne el az epic csáaszárság lenne! Jöjjön!

Nolzi - 2019. 12. 02. 18:42

Fú, ne is emlegesd a Dirk Gently’s Holistic Detective Agency-t, a szívem megszakadt hogy elkaszálták. :(

heidfeld - 2019. 12. 02. 19:02

Nagyon szerettem a filmet, így várós a sorozat.
Dirk Gently’s Holistic Detective Agency pár karaktere tetszett, de a humora “túl angol” volt, így második évadba már nem kezdtem bele.

mildi - 2019. 12. 02. 19:09

cherockee,
de angol a címszereplő :)

cherockee - 2019. 12. 02. 19:38

@mildi:

Itt arra gondoltam, hogy a BBC angliai és amerikai fele is csinált egy verziót, az angliai a régebbi, és az csak simán Dirk Gently néven futott, jóval földhözragadtabbnak tűnt (még csak az első részt láttam).

Hegedda - 2019. 12. 02. 19:54

Víg estét! A címből egy -ot hiányzik. :), amúgy az intergalaktikus lépték jó sok pénzbe kerülhet….

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz