login |

Sneaky Pete: a 3. évad – írta heidfeld

2019. 12. 02. 15:54 - Írta: vendegblogger

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Hiába volt az Amazon Prime sorozatának egyik készítője és szereplője Bryan Cranston, itthon nem lett nagy visszhangja, a Junkie is eléggé hanyagolta, az előzetes pilotkritika és az első évados írás után nem is kapott hosszabb posztot. Pedig megérdemelte volna! Szóval, nagyon röviden megemlékeznék azért róla, ha már kaszát kapott, hátha valaki más is kitartott mellette.

A sorozat kapcsán nemrég azon merengtem, hogy mennyire nem egyszerű a junkie-sors! Mert ugye hogy nézzen az ember egy sorozatot, ha egy (vagy több) szereplő, olyan mértékben irritálja, hogy az már szinte az elviselhetetlenség határára taszítja? De nem tehettem mást, Giovanni Ribisi az egyik kedvencem, eddig mindent “eladott” számomra.

Fokozandó a problémát egyébként a Sneaky Pete műfaja is olyan volt, amit nem is kedveltem, szerencsére az átverős/lehúzós zsáner kapcsán nem kellett elvágnunk azt a bizonyos csomót, mint Nagy Sándornak. Ugyanis a készítők mindezt becsomagolták igazán szerethető, családi környezetbe, egy festői kisvárosban, és amellett, hogy tehetséges színészeket adtak hozzá, még hétköznapi dolgokat és olyan bűnözők, erős karakterek is kerültek bele, akik legyőzéséhez/átveréséhez, minden tudás, tapasztalat és hasonló simlisek segítsége kell.

A 3. évad sajnos szerintem a leggyengébb szezon lett, többek között azért, mert hiányoztak a segítők hiánya, pedig igazán jól működő tím alakult ki az idők folyamán. Néhányan felbukkantak, azonban csak pillanatokra, az új csapat pedig nem lett igazán erős.

A legnagyobb hiányosság viszont számomra talán az volt, hogy hiányzott egy karakteres, erős ellenfél, akit át kellett volna vágni, pedig ilyen szempontból eddig nem lehetett okunk a panaszra. Úgy éreztem, mintha sok dolog kimaradt, pár rész kifejezetten rövid lett, valahogy nem stimmelt az egész – lehet, hogy meg kellett húzniuk a nadrágszíjat, hogy elkészülhessen a szezon? Vagy csak kevesebb időt kaptak rá?

6/10-nél többet nem tudok adni a 3. évadra, hiába nőttek szívemhez a karakterek, némelyikükkel ugyanis bosszantóan bántak az írók. Kár érte. Viszonyításképp az S1 erős 7.5/10 volt nálam, míg a második 7/10.

3 hozzászólás Ne habozz!

zs... - 2019. 12. 02. 16:54

Egyetértek, hogy ez volt a leggyengébb szezon a 3 közül és sajnos befejező évad szóval ezzel kellett búcsúznunk. Hogy miért lett gyengébb? Sok mindent lehet sorolni viszont biztos hogy nem segített az összképen hogy a főgonosznak castingolt Ricky Jay meghalt időközbe emiatt ha jól tudom át kellett írni a már meglévő és felvett dolgokat valamint a sorozat áthelyeződött adókedvezményes szempontból New York-ból Californiába ami szintén szerintem nem volt kedvező a sorozat számára. Mindanzonáltal az első két évad valami szuper volt számomra a harmadik pedig elfogadható.

Tempes - 2019. 12. 02. 19:31

Nagy kedvenc volt.
R.I.P.

Nikolka - 2019. 12. 03. 21:54

Nagyon szerettem a sorozatot. Igaz én nem a kezdetetől néztem, hanem pótoltam.
A 3.évad valóban gyengébb lett. Szerintem ez az íróváltásnak köszönhető leginkább.
A vége borzasztó összecsapott lett. Tényleg hiányzott egy rendes főgonosz, ez a gazdag pali meg egyenesen az ostoba kategória volt.
De a karakterek nagyon a szívemhez nőttek, hiányozni fognak. És a sorozat egyedi hangulata.
Marius és Julia között valami hihetetlen szuper kémia volt. Minden közös percük egy kincs.
Az egyetlen furcsa dolog a sorozatban (másnak nem szúrt szemet?!) a kor kérdés.
Taylor lefeküdt a nagyapja exével. Elég fura, hogy egy nő az unokával és a papával is van. Akkor ez a rosszfiú az utolsó évadban, aki Mariussal látszott egy idősnsk, miközben annak az anyjával volt viszonya?! Elég furcsa dolgok ezek. Na mindegy. Ez nem vont le a sorozat értékéből.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz