login |

Pilot: War of the Worlds

2019. 12. 04. 16:50 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, Európa is létezik, kritika,

Ez a modern korban játszódó változat.

Azért kell így kezdenem, mert most épp egyszerre két adaptáció is érkezett H.G. Wells klasszikus könyvére alapozva. Az egyik angol, az eredeti időben 1900 körül játszódik (és két ‘the’ van a címében – itt van winnie kritikája róla), ahogy a regény, viszont a Fox International angol-francia sorozata a Misfits és a Vexed készítőjétől bizony hozzánk teszi közelebb az idegenek támadását.

Érdekes, hogy mennyire mozgatja a történet a film- és sorozatkészítők agyát, hiszen “nemrég” még Spielberg is csinált belőle egy blockbustert Tom Cruise főszereplésével. Na, azt most el kell felejteni, itt inkább a realizmushoz állunk közelebb, így esetleg más kérdéseket is tehetünk fel a nézése közben.

A pilotban szépen lassan kibontják, hogy valami jelet fogunk a űrből, és lehet, hogy valamennyire spoiler (bár egy több, mint 100 éves történetről van szó), de az 1. rész végére meg is jönnek a földönkívüli támadók. Viszont mindeközben a teljesen emberi bürokráciát látjuk, ahogy lassan mozdul a – mondjuk ki – tehetetlen gépezet a fenyegetésre.

Nekem végig az járt a fejemben, hogy vajon tényleg mit tenne az emberiség? Mármint nem kell mélyre menni ezért a felvetésért, hiszen nyíltan kimondják az egyik kérdést: képesek lennénk-e belátni, hogy több mindenben hasonlítunk egymásra, mint amiben eltérünk, és összefognánk?

A sorozatban nem a tripodok lövik a lézert, más a megoldás az invázió kezdetére, de utána megindul a túlélés európai helyszíneken, ami szintén csak emel a sorozaton, hiszen a posztapok szériák többsége nem errefelé szokott játszódni.

Ez mind szép és jó, azonban valamiért mégis untam a kezdést. Igazából meg tudom mondani, mi volt a gondom: túl sok tölteléket éreztem benne. Nem 1-1 szálról van szó, ami esetleg felesleges (bőven vannak benne külön futó, más és más túlélőkről szóló szálat), hanem úgy azokon belül voltak bajok. Mondok egy példát: a következő fordulathoz elég lenne fél percig mutatni a menetelő katonákat, erre 2 percig látjuk. Nem The Walking Dead-szintről van szó, de egy kicsit unalmas a megvalósítás.

Pedig már az 1×02-ben is vannak érdekesebb akciók, és morálisan durvább fordulatok, szóval van itt anyag bőven. A fényképezés kompetens és a többi is rendben van, de ez igazából az alap manapság. Kíváncsi vagyok ti hogy fogadjátok a részeket.

Részemről 6/10 az eleje a sorozatnak, igazán szidni sem tudnám, ez egyértelmű, de valahogy éltetni sem. Az tény, hogy a realista lassú építkezés ha bejön, akkor talán betalálhat a War of The Worlds. Komoly, komoly, de…

13 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2019. 12. 04. 17:30

elég sokkoló volt az attak, nagyon hatásos volt, ahogy mutatták az “eredményt”.

összességében nem volt rossz, néztem volna tovább, de októberben még nem volt felirat a francia részekhez. kérdés, hogy érdekessé tudják-e tenni a sok szálat. az viszont biztos, hogy az első másfél rész után még nemmkihagyhatatlan.

cherockee - 2019. 12. 04. 21:20

Hadd lőjem le az évad végére mi derül ki: majdnem semmi. Lassan kezdődik, de szerencsére még későbbiekben belassul.

Alterego9 - 2019. 12. 04. 21:42

Gondolom nem sokan vannak akik ezt élőben a Canal+
adásában nézik, szóval jó szórakozást a War.of.the.Worlds.2019 fájlok válogatásához.

winnie - 2019. 12. 04. 21:53

cherockee: de itt ki kell derülnie bárminek is? cél az életben maradás, egymásra találás. nem tudom, merre mennek, de lehet más is az emberi drámákon kívül?

cherockee - 2019. 12. 04. 23:20

@winnie:

Van egy egész konkrét rejtély, amit több részletben bontanak ki, semmit nem mondok róla, egész konkrétan kb. részenként derül ki valami új, de az részenként kb. 5 perc. Változtat a történet irányán, de nem eleget, nekem, és még végül nem is lesz lezárva, sőt.

Tarackos Sül - 2019. 12. 04. 23:35

Cherokee, te értetted a végét?

cherockee - 2019. 12. 05. 00:19

@Tarackos Sül:

Szerintem több dolog is csak sejtetve volt, ami még ez is az is lehet, majd kiderül alapon, abban sem vagyok biztos, hogy meg van írva, nem csak ötlet szinten. Sajna a francia részeket angol felirat híjján nem tudtam követni, tervezem azt utólag elolvasni, de ott ahogy láttam önmagában álló volt a történet, nem sok kapcsolata lehetett a többiekkel.

winnie - 2019. 12. 05. 05:03

cherockee: kösz. vagy még nem jutottam el oda, vagy szimplán csak elfelejtettem.

Seth (GIE) - 2019. 12. 05. 14:08

Elkezdtem nézni, 2 rész után lelőttem, annyira unalmas és lassú….

Ace - 2019. 12. 05. 16:19

Nincsenek Tripodok? :(

zirmi - 2019. 12. 06. 00:39

azok a robotkutyák nagyon gagyik és semmi sem derül ki a végén.

des - 2019. 12. 13. 20:35

Tényleg lassú. 4. résznél járok, de eddig nem nagyon jött be. Bár lehet végignézem csak azért is. Netezés mellett.

Amúgy a robokutyák tiszta Boston Dynamics.

Milka 78 - 2020. 03. 09. 08:41

Ezt valaki fordítja vagy van tervbe szinkron hozzá?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz