login |

A The Lord of The Rings-sorozat írógárdája

2019. 12. 05. 17:50 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: hírek, video, ,

Emlékszem, hogy a The Mandalorian és Gyűrűk ura-tévésorozat bejelentésekor is amiatt panaszkodtam, hogy nem kötik az orrunkra azt, hogy kik írják a sorozatot. Idővel persze kiderül, hogy ki lesz a készítő, és jó esetben a showrunner (ha eltér), de az, hogy kik az írók, szinte mindig csak az első rész stáblistájából derül ki. (Sosem értettem, hogy ez miért titok…)

Ez tipikus WPP, “komolyan ez érdekel téged?”-kategória a többségnél, de bármennyire is a showrunner az ura a sorozatnak, engem mindig érdekelni szokott, hogy kik vannak még az írószobában, kik lesznek azok, akik ott lesznek mindig, akik össze-brainstormingolják a jeleneteket és írják a szkripteket, mert ugye a showrunner kábé mindent csinál, csak nem ír, hanem vezeti a “vállalkozást”.

Az idővel az Amazon Prime LOTR-sorozata esetében is kiderült, hogy JD Payne és Patrick McKay fogja készíteni, akikre nem csak azt lehet mondani, hogy nem tévés arcok, de azt is, hogy semmilyenek, hiszen nincs komoly kreditjük (egy Star Trek Beyond-draft és egy elfekvő Flash Gordon-szkript, amiből még lehet valami). Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lennének jók, ne írtak volna egy tucat szkriptet, ne fejlesztettek volna filmeket, nem lenne más, kredittel nem rendelkező draftjuk, csak még nem lett semmijük nem valósult meg. Majd most? A koncepciójuk legalábis bejött az Amazon-nak.

Szóval nem csak kezdő tévés íróké, hanem kezdő íróké lett a gyeplő (pont, mint DB Weiss és David Benioff esetében a GOT-nál), de a poszt apropója az, hogy az Amazon Prime a tovább mögötti külön videóban bejelentette A gyűrűk ura-sorozat kreatív stábját, amire… nem is tudom, hogy volt-e már példa. Szóval lehet előkapni az IMDb-t, ők írták az első szezont: Gennifer Hutchison (ő lehet a No.2., aki a showrunner távollétében viszi a szobát), Bryan Cogman, Jason Cahill és Justin Doble, plusz tippre alacsonyabb rangú írók (Helen Shang, Glenise Mullins, Stephanie Folsom), valamint executive producerként Sharon Tal Yguado, Lindsey Weber, Bruce Richmond, Gene Kelly.

Ja, az első 2 részt J.A. Bayona rendezi, és a szereplők közül eddig Joseph Mawle, Markella Kavenagh és Will Poulter neve ismert, és a videóból még az is kiderül, hogy ki a látványtervező vagy a Tolkien-szakértő a csapatban.

8 hozzászólás Ne habozz!

Anonymus - 2019. 12. 05. 18:04

Csak fele olyan jó legyen, mint a filmek voltak és akkor már mindenki örülni fog :D

Mate4182 - 2019. 12. 05. 19:22

mint irassal probalkozo ember, engem is mindig erdekelt az irok szerepe/kilete bizonyos sorozatoknal.

foleg amikor sztrajkoltak es csomo sorozat fele annyi epizoddal jott ki (most cask a Lost ugrik be de tuti vagjatok mire gondolok). akkor olyasmi jutott eszembe mint ami a kaszkadorokkel kapcsolatban is felmerul:

alulertekeltek

(kaszkadoroknel ez hatvanyozottan igaz, lasd Oscar tema)

ez a poszt baromi hianypotlo volt es imadnam ha ebbol egyre tobb es tobb pelda lenne mert jopar sorozat van ahol erdekelnenek ezek az emberek

Kati néni - 2019. 12. 05. 20:03

Érdekes nagyon, az furdalja a legjobban az oldalamat, hogy mennyivel lesz ez másabb, mint a filmek, a regényből mit fejtenek ki jobban, hogy hogyan tudnak jó cliffhangereket írni egy klasszikushoz, miket változtatnak meg, hogy a regényt és a mozikat ismerőknek is leessen olykor az álla stb.

Azért nem kicsit rizikós ez a vállalkozás, a film még nincs 20 éves, elégg “klasszikusak” lettek, szóval nehéz lesz fölülírni a moziverzió sikerét.

winnie - 2019. 12. 05. 20:24

nem fejtenek ki semmit a regényből, nem könyvadaptáció lesz.

Mate4182 - 2019. 12. 05. 20:44

nekem remlik valami hogy tobb ezer evvel (de legalabbis nagyon sokkal ) a gyuruk ura sztori elott fog jatszodni

TheGreatPhoebeONE - 2019. 12. 05. 21:28

A “The Wheel of time” sorozatról majd nem fogtok írni összefoglalót? Annyi szereplőt castingoltak már, de Rosamund Pike óta magyar oldalon nem is volt hír róla.

winnie - 2019. 12. 05. 21:54

https://www.sorozatjunkie.hu/?s=%22wheel+of+time%22&searchbutton=keresek

ha rákeresel, akkor látod, hogy volt hír (a “wheel of time”-ra a kereső két casting hírt dob ki a pike-os hír előtt), és a harmadik casting hír eheti, így az azért nem került még ki.

külön poszt nem lesz róla (a berendelés az kapott), amíg nincs konkrét anyag, a lord of the rings-es casting híreket is csak reggeli blokkba raktuk ki, az azért kapott külön posztot kétszer, mert jött vizuális plusz.

Gandulf - 2019. 12. 06. 02:50

Kati néni, a regényhez nem sok köze lesz, mivel évezredekkel korábban fog játszódni a másodsorban, persze Tolkien egyéb írásai felhasználásával.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz