login |

Pilot: Merry Happy Whatever

2019. 12. 05. 15:50 - Írta: human

12 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

A cím utolsó szava, a whatever tökéletesen leírja a Netflix új sitcomját — a magyar címe Boldog Karácsonyt és Kellemes Ünnepeket! lett (amivel később gondok lehetnek). És igen, már most a kiégett ünnepi hangulatot sugallja, nem pedig a boldogat. Üzletileg értem, hogy miért szórták erre a pénzt, de nézőként nem tudom támogatni.

Pedig ez a többkamerás, közönség előtt felvett komédia papíron még jónak is nézett ki. Egyrészt Dennis Quaid benne a kemény, morgós, talpig férfi családapa, aki egyben tartja a kölköket a felesége halála után, fenntartja a családi hagyományokat. Az ünnepek során nem csak a környéken lakó gyermekei jönnek a problémáikkal, de még a Los Angeles-be költözött lánya is feltűnik… a zenész pasijával, akit nyilván nem kedvel az öreg.

A sorozat tökéletes példája a mondvacsinált problémás sitcomoknak. Egyrészt a családapa körül mindenki lábujjhegyen jár, nehogy felidegesítse (pedig egyszer sem mutatták milyen, ha tényleg haragszik), de még egymás között is olyanok vannak a gyerekeknél és párjaiknál, ami fél mondatnyi megbeszélés után megoldódna. Kivéve persze, ha senki nem szeret senkit a családból.

Egyszerűen az egész erőltetettnek érződik az egész. Nyilván lehet kliséket használni egy ünnep köré kanyarított sitcomnál, nincs új a nap alatt, de akkor legalább a kivitelezést telibe kell találni. Ami itt nem történt meg. Nem csak gyengék a poénok, de mintha még az előadásuk is döcögne. És közben a közönség nevet

És ezen nem segít, hogy a Netflix a többkamerás sitcomjainak sorát akarta erősíteni ezzel, ami garantálta a kinézetet is. Itt jön a bevezetőben említett üzleti dolog, mert tényleg, nyilván szükségük van ilyenre a kínálatban, miközben egyre több stúdió csinálgatja a saját streamingjét és vonja meg tőlük a sitcomokat is, de közben meg ez a zsáner (is) baromi nehéz. Na itt hiába Dennis Quaid, meg a rengeteg ismert arc (Ashley Tisdale, Bridgit Mendler, Hayes Macarthur), ez tipikus töltelék lett.

Igazából próbáltam neki 2 résznyi esélyt adni, de pár nap alatt nem jutottam a második végéig, pedig sokáig én voltam itt a sitcomfelelős, olyanokat néztem végig, mint az Emily’s Reasons Why Not, de ezt nem tudtam. 2/10? 3/10? Mindegy, semmiképp sem ajánlott.

12 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2019. 11. 28. 14:38

jézusom…

ha más színészek lettek volna, nem ennyi ismert arc, és ha nem lett volna a quinn-házastársak támogató csoportja (ami szuper ötlet és az egyetlen poénforrás), akkor akkora 1/10 lett volna nálam. quaid szörnyű (a karaktere is tahó, de amit ő csinál, az is irritál), tipikusan az a pilot, aminél még egy második részt sem kell megnéznem.

Pip - 2019. 11. 29. 19:26

Nagyon rossz sajnos :(

Deny - 2019. 12. 05. 16:26

Én megnéztem, annyira azért nem volt rossz szerintem, de nem is volt jó. Nekem Ashley Tisdale volt a csúcs, az ő karakterét szerintem jól eltalálták, illetve a Patsy nevű csajt bírtam még. Meglepő módon Brent Morin és Bridgit Mendler durván érdektelen volt, pedig miattuk néztem bele, mert csíptem őket az Undateable-ben. Egynek elmegy, és ha lesz folytatás, meg fogom nézni, mert szeretem a műfajt, de 5/10-nél többet én sem adnék rá. Kíváncsi vagyok, a hasonló koncepciójú Moodys milyen lett.

Random kérdés: Miért ennyire buták a magyar címek a Netflixnél? 99%-uk annyira furcsán hangzik és fantáziátlan. Nem értem, miért kellett ezt is ennyire elnyújtani. És tényleg, érdekes lesz a cím, ha a továbbiakban esetleg más ünnepekre koncentrálnának.

Adamzget2 - 2019. 12. 05. 16:30

Én élveztem, egybe ledaráltam az egészet. Igaz velem egyszerű dolguk van a sitcomoknak. Hiába klisés vagy bugyuta, ha van benne kedvelt színész akin önmagába tudok nevetni, akkor nézős marad, itt meg aztán volt belőlük bőven.

Mate4182 - 2019. 12. 05. 16:35

Deny – amiota lattam hogy a Happy! hatalmas VIDAM! felirattal van promozva, egyre biztosabb vagyok benne hogy a cimekhez google forditot hasznaltak…

winnie - 2019. 12. 05. 17:06

Mate4182: ld. a netflixes feliratos topikot, bőven van frappáns vagy olyan elnevezés, ami jelzi, hogy gondolat van mögöttük, nem csak automatizmus.

goodjohnwin - 2019. 12. 05. 17:11

Szitkomrajongóként sem tudtam ezzel mit kezdeni, mert nagyon idegesített a családfő túlmacsósított karaktere, “hörr-hörr, az én lányaimnak egy pasi sem elég jó, én vagyok az überférfi”.
Mindez Dennis Quiad ijesztően szétesett arcmimikájával… jaj.
És igen, a magyar címek nagyon bénák, nem ez az első.

winnie - 2019. 12. 05. 17:38

OFF: vannak bénák, vannak jók (SURPRISE! mint a tévében, meg a moziban is:), de erről ne itt, csak azért reagáltam, mert aki megnézi a múlt heti premierek címeit, az azonnal látni fogja, hogy nem google fordító. plusz ez a cím konkrétan mutatja is, hogy direkt ez lett a magyar cím valamiért.

David - 2019. 12. 05. 20:23

A baby duckon mosolyogtam :)

PositiveRush97 - 2019. 12. 05. 20:58

Pont most végeztem vele, egyben sikerült megnézni, többet vártam, de összességében élveztem, kellemes időtöltés volt, nagy szitkom rajongóként mondom és lehet h a színészek miatt is maradtam, Bridgit Mendlert és Ashley Tisdale-t nagyon szeretem, Brent Morint is bírtam, maga a sorozat elment, a legjobb talán Kayla történet szála volt, nem mintha nem láttunk volna még ilyet, de jól hozta Ashley.

winnie - 2019. 12. 05. 21:58

merre vitték el kayla szálát?

PositiveRush97 - 2019. 12. 05. 22:03

hát
SPOILEResen tudom csak írni:

egy coming out sztori volt, de érdekesen volt, sokszor láttuk már, nem működik mindig, de együtt tudtam vele érezni, hiteles volt ahogy időközben ráébredt, próbált előle menekülni, tagadni, ugyanakkor elfogadni magát.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz