login |

Pilot: The Moodys

2019. 12. 05. 21:15 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: 2019/20, kritika, pilot-mustra,

Mennyit jelent egy kompetensebb írógárda, és pár sokkal kedvelhetőbb karakter! Míg a Netflixes Merry Happy Whateverrel a világból ki lehetett volna üldözni, addig a FOX hasonló témájú, 3 éjszakás “event” sorozatának első két része simán lekötött.

A történet igazi ünnepi, avagy a família a sok bajával összejön karácsonykora a családi házban. Mindenkinek van titka, érzelmi csomagja amit cipel, viszont tessék, így is meg lehet valósítani ezt a felállást. Látszik mikből lesz konfliktus, mégsem tűnik erőltetettnek, passzív-agresszívnak néhol, hanem teljesen érthető a többségről, hogy miért nem mondja el.

Tényleg csak ennyi kell: pár jól lefektetett karakter, akiknek érthető a viselkedése, nem rögtön karikatúrák, és mindjárt elvagyunk azzal, ha valaki nem mond el semmit a többieknek önként. Aztán persze borul a bili, élesedik a konfliktus, hogy a végső érzelmekkel feloldják.

Mindezt filmes kidolgozással kapjuk. Nem véletlen, hogy a főszereplő Denis Leary azt mondja, hogy a korábbi tökéletes ünnepi darabjával, a The Reffel (itthon: Egy híján túsz) van egy szinten. Ezt írásilag még nem ismerhetem el, de a tempó és rendezés jó kis egykamerás, pörgős anyag.

A szereplőgárda amúgy itt se semmi, mindenki ismert valahonnan. Leary nyilván nem nagy színész, de az ilyen karakterek nagyon mennek neki, szóval jó újra látni, és mellette van itt Weeds-es arc, Man Seeking Womenes srác, és ilyesmi. A trailernél felsoroltunk mindenkit, ha valaki a lista alapján döntene.

Egyik lesz az ünnepi tematikájú sorozatok közül az egyetlen, amit végignézek? A kezdés sima 7/10, de nem tudom igazából megmondani, mi hiányzott belőle. Kicsit több taplóság? Egyelőre egy szétvágott filmnek érződik, maguknak a részeknek nem olyan jó az íve.

(Ha valakinek ismerős lenne a felállás, akkor jó felé kapizsgál, egy ausztrál sorozat az alap, ami itthon Kerge család címen futott.)

2 hozzászólás Ne habozz!

Gevin - 2019. 12. 11. 21:22

Bíztam benne, hogy jó lesz, mert kellett valami Learynek az elkaszált Rock&roll után. Be is iktatom hamarosan.

Gevin - 2019. 12. 13. 13:25

Tegnap este lement 5 resz. Semmi vilagmegvalto, de siman szorakoztato, jo az iras, es Jay Baruchel abszolut ellopja a showt. Azon nem csodalkozom, hogy Leary ex-alkeszt jatszik benne :D

7/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz