login |

Survivor – 39×12: Moment of clarity

2019. 12. 05. 19:38 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Look at this.

Na, túl vagyunk minden idők legtartalmatlanabb tribal-jén? Ez még akkor is igaz lehet, ha ismét csak nem tudom, hogy ki mennyire erős a saját szövetségében, ami kicsit bosszantó, hiszen bár hozzáad a játék kiszámíthatatlanságához, de el is veszi tőlünk a komolyabb jóslásokat, a lehetséges szcenáriók latolgatását.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Karishma esett ki. Van isten?

Nem hittem volna, hogy pont most történik meg, amikor a tribal berobbanásával minden jel Noura-ra mutatott. És mégis megtörtént. Ami öröm, mert Karishma ismét csak nagyon, de nagyon zavarta az áramköreimet, ahogy jött a tisztánlátással (remélem, nem arra utalt, hogy most jött rá, hogy mindenki őt akarja kitenni), ahogy adja az arrogánst és az áldozatot a helyzettől függően. Volt, amikor őszintének láttam, de már abban sem vagyok biztos, hogy az volt. És nála még a loved one-vizit sem érintett meg, pedig az a gyengém.

Igen. Voltak loved one-ok. Ennyi, ugorjunk, ennyire talán még sosem volt jelentéktelen a jelenlétük, de ettől tök jó volt látni a találkozásokat, azokat szeretem. (És, ha már jelentéktelenség, akkor Rob-ék szigetén vagy nem járt senki (mert loved ones), vagy nem volt jelentősége a dolognak, ezért kivághatták.)

És akkor térjünk a lényegre. A tribal. Meg a suttogás. Mennyit nyert Dean azzal, hogy nem hangosan beszélt? Szükség volt a suttogásra? Szükség van bármikor suttogásra? Nézőként izgalmas az, ha azt látjuk, hogy ki kivel csinálja, de azt nem, hogy mit? Biztos, hogy a suttogás izgalmasabb, mint az, mikor mindenki fennhangon helyezkedik és szóváltásokba keveredik? Van ennek így értelme?

A másik kérdés, hogy mi mozgatta Dean-t? Ha abból indulunk ki, hogy benne volt a tervben, akkor csak Noura kiszámíthatatlansága ugraszthatta ki abból, nem? De akkor attól félt, hogy Nourah nem tart velük? És ezért úgy dönt, hogy elősegíti azt a végeredményt, ami akkor lett volna, ha Noura nem tart velük?

Szövetségek ide vagy oda, azért Friutloop Noura megmaradása csoda (pedig még a Dean-nel való eltűnésére is felfigyeltek), most aztán végképp megmutatta, hogy mennyire wild card, és lesz, aki a folytatásban is támaszkodni fog rá. Igazából nem is nagyon értettem, hogy a bedurcizása után a visszaállással mi volt a célja, hogy utóbbit csak Dean sutyorgása váltotta ki Tommy-nak, vagy tényleg volt más is mögött – tippre nem, egyszerűen csak lebukott, ahogy Rob is mondta. (Egyébként vicces volt, ahogy Rob és Jeff is rosszallóan nézte azt, hogy mi folyik – utóbbi most nem nagyon volt tényező.)

Nem volt rossz rész, akadtak taktikázások, de nem érzem, hogy a szövetségek vagy a kapcsolatok továbbfejlődtek volna, inkább visszafejlődést láttam, ami sajnálatos, mert így a folytatás is a korábbi szövetségek ismételt felépítésével fogják megtölteni.

ui: Rob, a nép hangja, kvázi olyan volt a végén a tribal, mintha ő lett volna a kommentátor és kimondta volna, hogy mit gondolunk.

   

9 hozzászólás Ne habozz!

Hurley - 2019. 12. 05. 22:06

A 39×11 volt most. Amikor meglattam a cimet, azt hittem elcsusztam valahogy egy hettel a reszekkel :)

winnie - 2019. 12. 05. 22:23

pár hete egymás után két részt adtak le: https://www.sorozatjunkie.hu/2019/11/15/survivor-39×08-09-the-game-begins/ – a warez persze egynek veszi, talán az egy stáblista miatt, de az korábban sem volt mérvadó, ld. összevont stáblisták vagy a schooled és goldbergs közös stáblistája.

12/4/19 (We.) 8:00 PM CBS (#3912) A Very Simple Plan

a 15 részes évadokból általában csak a finálét szokták egy résznek kezelni annak ellenére, hogy bruttó 120-140 perces.

Enzo - 2019. 12. 06. 01:38

39×12(11) – igen, zavaró, hogy kint a 2 részt egynek számozták, ezért eggyel elcsúszik, de évek óta így van.

Rögtön a kezdéskor csak pislogtam, hogy 10 másodpercnél már felhangzott a “Come on in, guys!”, semmi éjszakai tribalról visszajövés meg természeti vágóképek. Persze vagy Island of Idols, vagy reward fér bele az immunity mellé, most utóbbit választották, és a loved ones miatt még hosszabb is volt.

Családlátogatás:
– Karishma férjét vártam különösen, ugye nyilatkozott valami olyat korábban, hogy a férje csak olyan neki, mintha szobatárs lenne (vagy valami hasonló)…hát most azért meglátszott a távollét, alig akarta elengedni :)
– Noura húga se semmi, olyan lendülettel rohant oda ölelni, azt hittem, felborítja :DD Ja és végre valaki visszaszól Jeffnek, hogy ez nem egy “last hug” :D
– Nem semmi, hogy Janetéknél 2az1ben a gender reveal party-t is megtartották, kreatív :O
– Azért összességében egész érdekes dolgok voltak ebben a szegmensben: Dan kisfia a legfiatalabb “részt vevő” Survivor-családtag ever ; Elaine-nél konkrétan meglepődtem, hogy leszbikus, annyira nem tolták előtérbe ezt a meleg vonalat az évadban ; Noura húga meg látássérült és ezért közelebbről nézhette a challenge-et.

Az immunity elég hasonló volt a múlt heti(?) golyó-tartogatóshoz. Janet szépet esett, mintha egy pillanatra beájult volna :O A vége meg szoros lett, Elaine győzelmének jobban örültem volna.

Igazából egy nagy WTF Noura-show volt az egész rész: már a reward utáni kiadakását is zseniálisan vágták, átúszásokkal érzékeltetve, hogy milyen hosszú :D És aztán utána jött a tribal előtti műsora, amikor javasolta, hogy osszák fel 3:1-ben a szavazatokat a másik 2:2-es split ellenében (mivan??), aztán meg elkezdte modellezni a szavazatokat levelekkel meg kövekkel, kész… :D
A tanácson aztán mégse ő kezdte el a kavarást, hanem Dean, aki látszólag a semmiből valamiért szólt Tommynak, és akkor onnantól káosz, mindenki suttog, meg hangosan beszél, Noura meg borít mindent, Elaine idolját is elmondja, szeretem az ilyen kaotikus tribalt :D Elaine ezek után nyilván kijátszotta, bár volt egy olyan érzésem, hogy pont nem kéne (mert úgyse szavaznak rá, merthogy úgyis kijátssza), és sajnos így tényleg fölöslegesen lőtte el. A végeredmény meg…hát egy mondatban úgy tudnám tökéletesen megfogalmazni, hogy Karishma eddig hogy megúszta az olyan szitukat, amikor sanszosnak tűnt a hazamenetele, most meg, amikor egy tükörsima Noura-kiszavazást se tarthattunk volna lehetetlennek, most pont kap elég voksot, hogy kiessen. Furcsa egy játék ez. Jeff se tudott semmit mondani a végén, hogy kiröhögték :D

#hétidézetei (mindkettő Elaine):
“Noura’s such a fruitloop” :D
“What’s extrapolate mean?” :D

Aurora - 2019. 12. 06. 09:37

VÉGRE hazament a legidegesítőbb játékos! De Rob tényleg jól megmondta: “All that talk just to vote out Karishma”
Tényleg léphettek volna egy nagyot, de nem mertek. Viszont Noura 3 szavazata Janettől, Dantől és Karishmától jött… Kíváncsi vagyok előveszi-e őket a Fruitloop :D

Deant ezen a ponton egész jó lenne a végéig elvinni, mert nem hinném, hogy kapna szavazatot… Minden challenge-ről az elsők között esik ki, mindig a számok rossz oldalán áll, és minden komolyabb végiggondolás nélkül dobja a szövetségeseit a busz alá… Kellee-t kiszavazza azután, hogy ő megmenti? Szól Tommy-nak, hogy rá akarnak szavazni?
Valahogy nem látok komoly stratégiát, mindig csak éppen arra megy, amerre a szél fúj. Persze ez önmagában is lehet stratégia, csak a csávót nem az eszéért szerethetik otthon szerintem… :P

Én most már csak Janet-nek és Elaine-nek drukkolok. Janet eddig egy csomó tribal-on kapott szavazatot, de még mindig itt van.
Elaine meg tök jó stratéga, és nagyon jól átlátja a dolgokat (szerintem az összes ott levő közül ő érzi a dolgokat a legjobban).

Laurent egy abszolút non-entity-nek tartottam eddig, de ebben a részben felvetették, hogy túl erős stratégialag… hmm, szerintem nem. Szerintem csak egy gyengébb power couple része Tommyval, és mivel ők mindig együtt szavaznak, szeretik őket bevenni, hogy meglegyenek a számok.

Valaki a Survivor Facebook-ján felvetette, hogy be kéne tiltani a súgdolózást a tribal-on. Érdekes koncepció lenne: egy ilyen esetben pl ki mit lépne? Muszáj lenne mindent hangosan megbeszélni.
Lehet ki kéne próbálni legalább egy szezonra, hogy hogyan is működik.

Enzo - 2019. 12. 06. 10:48

@Aurora:
– Ez tényleg meglepő, hogy Dean még csak physical threat se tud lenni amúgy…
– Elaine-nek és Janetnek drukkolok én is :) Egyelőre nem teljesen látom, hogy ki nyerhetné meg, max azt, hogy ki nem: így Karishma kiesésével a Tommy-Noura-Dean-Dan négyest tartanám esélytelenebbnek, tehát marad Elaine, Janet és Lauren. Hacsak nem húz valaki egy nagyot még a jövő héten.
– “Elaine meg tök jó stratéga, és nagyon jól átlátja a dolgokat” -> furcsa, pont azt mondta valaki a részben, hogy ő abszolút nem nagy stratéga :D (vagy félrehallottam?)
– Sugdolózás témában: fel lehet vetni ilyet, de mi a bünti, ha valaki mégis elkezd sugdosni?

winnie - 2019. 12. 06. 10:54

a tiltás nem hiszem, hogy gond lenne, ez olyan, mint hogy nem beszélhetnek tribalre menet vagy challenge-ből jövet.

Thomas - 2019. 12. 06. 16:51

Hát megint csak el kell fogadni, hogy ez jelenleg a Survivor. “4-en vagyunk 4 ellen, mit lehet tenni? Csak s csoda segíthet vagy egy idol. Akkor keressünk egyet!” Csak azt nem értem, a többi miért nem keresett, biztos van ott még egy pár.

Tribalon a sugdolózás már megint, uncsi:( Ez a Dean… ő Noura miatt aggódik a legjobban, benne nem lehet megbízni. Igaz, tényleg kicsit túltaktikázta a dolgokat, meg hihettelen, hogy mennyire nem látja át, de végül csak Dean lökte a busz alá. Igaz, hogy utána Noura meg Eline idolját adta ki, de valamit improvizálnia kellett nyilván ebben a helyzetben. Utána Dean: “Tudtam, hogy nem bízhatunk meg benne.” WTF? Ő sem tudom, hogy mit játszik.

Én is teljesen biztos voltam benn, hogy Nourának vége és Karishma megint megússza, és csoda történt:) Na oké, legalább valami jó is történt, de már nagyon várom az évad végét.

A részek számozásával kapcsolatban: A TVmaze 39×11-nek veszi, és szerintem alapból ezt érdemes figyelembe venni, mert a legtöbb sorozatkövető oldal (és szerintem a release-erek is) ennek a számozását használja:
http://www.tvmaze.com/episodes/1764098/survivor-39×11-a-very-simple-plan

Ők meg valószínűleg a CBS számozását követik, mert mégiscsak ez a hivatalos, ott is 39×11:
https://www.cbs.com/shows/survivor/

A Futoncritic talán csak ki akarja emelni ezzel, hogy dupla rész, vagy az valamiféle produkciós szám, vagy nem tudom, hogy miért így csinálják, de ők okozzák a kavart ezzel. Vagy máshol is számozzák így? Most csekkoltam wikipediát és és az I betűs oldalt is (amit ha leírok, nem megy ki a hozzászólásom:) és ott is a CBS számozását követik, vagyis mondhatjuk azt általánosan elfogadottnak. Szerintem nincs erre örökérvényű szabály, hogy egy realitynél melyik a dupla rész és melyik a két egymás utáni rész, legyen az a mérvadó, hogy a csatorna hogy kezeli.

winnie - 2019. 12. 06. 17:15

igen, ezért próbáltam epizódszám-berendelést keresni, mert a büdzsét arra kapják, illetve a stáblistával magam ellen érvelni, de az sem állja meg a helyét, így annál kötök ki, hogy mivel előre nem feltétlenül tudják, hogy mi lesz a dupla epizód, ezért a költségvetése is duplája lehet a résznek, mint a szimplának.

Thomas - 2019. 12. 06. 18:31

Az epizódszám berendelés tényleg inkább óraszámra vonatkozhat, az Idolra is sokszor úgy hivatkoztak, hogy hány órás lesz, pedig mostanában már nem nagyon voltak 1 órás részek. Aztán majd menet közben kiderül, hogy adja le a csatorna és miként alakulnak az epizódszámok. A Suvirvor 40×01 2 órás lesz, de szerintem csak a hosszabb felvezetés (visszaemlékezések?) miatt, nem lesz mindjárt két kieső, és így nem is fog felmerülni, hogy azt két résznek vegyük, vagy igen?:) És hamarabb kezdődik az évad a megszokottnál, szóval lehet, hogy kimarad évad közepén lévő dupla rész majd vagy egyel több lesz a megszokottnál. Vagy ezt látni már valahol, hogy a megszokott óraszámra kapták a büdzsét?

A stáblista azért sem mérvadó, mert láttunk olyat is már, hogy a TV-s vetítésből kivágták, és így csináltak egy dupla részt kettőből, aztán meg streamre már két külön részként került fel.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz