login |

10 hozzászólás Ne habozz!

mSO - 2019. 12. 08. 11:02

Ja hogy az a fura jövőruhás fazon Bruce Wayne? :D

Kati néni - 2019. 12. 08. 11:02

A maga nemében egyszerre bámulatosan grandiózus és közben nevetséges is, szegény színészek nem tudom, hogyan nem röhögték el magukat a ridiculous párbeszédek alatt, ahogy Katinka leveszi a Batwoman-maszkot, külön vicces.

heidfeld - 2019. 12. 08. 11:20

Valamin spórolni kell, ha kb. 39 szuperhős-szerűséget használnak egy crossoverhez. Sajnos, már nagyon nem ráz meg, hogy igen fiatal gyakornokok írnak, mondjuk Supergirl részeket. Egy epizód megírására nem értek rá, vizsgáztak a suliban.
Simán heti legjobb lett.
Supergirl, Legends of Tomorrow részét biztos látom.

winnie - 2019. 12. 08. 11:33

“Sajnos, már nagyon nem ráz meg, hogy igen fiatal gyakornokok írnak, mondjuk Supergirl részeket. ”

nem írnak fiatal gyakornokok Supergirl-részeket, nem mintha lenne gyakornoki állás a tévében, a kezdő írók writers assistantnek lehetnek évekig, vagy showrunner-asszisztensek, de az a pozíció még nagyon, nagy messze van az írástól, és több év melóval juthatnak csak el oda.
érdemes megnézni, hogy egy random epizódíró hány éves tapasztalattal rendelkezik.

meg egyébként is, bárki is ír egy epizódot, azt a showrunner írja át úgy, hogy a saját hangján szólaljon meg, így végképp nem létezik olyan, hogy “ezt a részt egy kezdő író írta”, hiszen a sztori az írószoba közös munkája, a dialógokat pedig a showrunner hagyja jóvá.

heidfeld - 2019. 12. 08. 12:14

Pedig teljesen olyan az írás, mintha nem sok tapasztalatuk lenne:D Egyébként én is tudom, de nézettség szépen csökken.. Engem is, csak Lena, és Julie Gonzalo “tart meg”.

Matyika29 - 2019. 12. 08. 13:16

Én tuti ignorálok minden felületet, ahol bármilyen spoilerbe belefuthatok, míg ki nem jött minden rész… aztán betárazok kaja-piával és mehet egyben az egész. :)

Anonymus - 2019. 12. 08. 13:58

winnie: Csak így poénból ránéztem néhány supergirl íróra.

Derek Simons: a Supergirl a 2. sorozata íróként
Katie Rose Rogers: első és egyetlen sorozata íróként
Jessica Kardos: első és egyetlen sorozat íróként
Caitlin Parrish: első sorozata a Supergirl íróként
Anna Musky-Goldwyn: első és egyetlen sorozata íróként
Daniel Beaty: első és egyetlen sorozata íróként
Aadrita Mukerji: 2. sorozata a Supergirl íróként

Végignéztem imdb-n az egész Supergirl irói stábot, az írók felének ez az első írása, vagy a második.

winnie - 2019. 12. 08. 14:48

nem nézem végig, szóval lehet ellenpélda de pl. kardosnak ez a harmadik éve a stábban, és ld. a kommentemet, már 2013 óta van írószobában asszisztensként (nem mindenki járja be ezt a klasszikus utat egyébkent) – nem mellesleg, mennyire gáz az imdb, hogy nem szedi külön a writing kreditet, a sima stáblistás kredittől, amíg íróként van feltüntetve az író, és nem producerként, így nem lehet azonnal kiszűrni, hogy ki mennyi epizódot írt. pont erre célzok, hogy ő messze nem gyakornok.

simons nem hiszem, hogy téma lenne, hisz már supervising producer – és dettó 2013-ban kezdte asszisztensként (ld. még akkor volt gyakornok), hat éve van írószobában.

rogers ebben a szobában kezdte az első évadokban 3 éve, és azóta lépdel felfele.

nem az számít kinek hányadik sorozata, és az arányuk sem, hiszen a fő szó az exec es co exec rangú íróké – konkrétan minden stábban vannak kezdők, hiszen az íróbüdzsé szabott, így minden szintről próbálnak szerezni embereket egy-egy sorozatban, hiszen az alaxsony rangúakból 4-5 kerül annyiba, mint egy co exec producer, szóval általábn megvan a lépcsőzetes felépítés, ami _lehet_, hogy pont azt jelenti, hogy az írók fele jár a pályája elején.

ellenpéldaként remek a homeland első szezonja, amiben talãn 6 olyan író volt, aki korãbban volt showrunner.

ja, és ugye ne feledjük azt a tévhitet, hogy az a jó rész, amit a showrunner ír, mert fordítva megy, a showrunner tartja meg magának a fontos részeket.

jessm - 2019. 12. 08. 14:53

Ha tudénk várni akkor biztos egyben nézném meg, de mivel az elmúlt egy évben erről crossover készítettek fel minket így nem tudok.

DarkEagle - 2019. 12. 08. 15:41

Szerintem nem az a gond pl a Supergirl-el hogy kik írják hanem hogy hogyan írják meg. Láttam már nem kevés nagyon fasza filmet sorozatot amit kezdő csinált. Egyszerűen az van hogy erre akarják vinni a sorozatot és kész. Tök8 hogy az írók mit írnak mert ők úgyis azt írják amit a Showrunner meg a CW mond. Vagy a legnagyobb fejes. Nekem az a magas hogy miért nem esik le nekik hogy a főszereplőjük már baromira nem főszereplő.

“Ja hogy az a fura jövőruhás fazon Bruce Wayne? :D”

Ne már hogy nem ismered fel Kevin “THE BATMAN” Conroy papát. Évtizedek óta ő adja a hangját Batmanhez. :D Most meg az egyik ha nem a legmenőbb Batmant alakítja, a Kingdom Come képregényes Batman-t. Ahogy Brandon Routh meg KC Superman-t szóval engem már ezzel megvettek. :D

Az hogy gyerekesek a szöveg egyébként nem újdonság. Többek közt ezért is félek a crossovertől. Mondjuk nekem kimondottan tetszett Oliver reakciója pl Kate-re. Szerencsétlen azt hitte ő az egyetlen törvényen kívüli igazságosztó. Mi lesz vele ha még Batmannel is találkozik? :D

Kati néni amúgy hogy nem lenne röhejes ahogy Kate leveszi a maszkját? El nem tudom képzelni hogy lehetne megoldani hogy egy maszk levétele menő legyen. :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz