login |

Tell Me a Story: kezdett a 2. évad

2019. 12. 08. 21:56 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

Visszatért a CBS All Access évados antológiája, ami itthon az HBO GO-ra került fel a világpremierrel egy időben Mondj egy mesét! címmel. A jellegéből adódóan tehát bárki elkezdheti ezt a szezont, hiszen teljesen új sztorit hoz el (a helyszín is változik), bár van pár visszatérő színész (Paul Wesley, Danielle Campbell), akik más karaktert alakítanak, de papíron akár újoncoknak is ajánlható lenne a szezon.

Más kérdés, hogy én személy szerint nem ajánlanám.

Nyilván a sorozat (nagyon halovány) koncepciója nem változott, most is három ismert mesét idéz meg, és azokra rímelve mesél el három modern történetet, de a készítők sajnos túlságosan támaszkodnak arra, hogy a jól sikerült első évad nézői ki fognak tartani az új szezon mellett, mert már megvan a bizalom irátuk. Egy új néző viszont nem biztos, hogy érteni fogja, hogy miért lett hype-os a sorozat, ha az új szezonja ilyen lagymatag és klisés startot produkál.

Szóval, akit érdekel a sorozat, az inkább az S1-gyel próbálkozzon. Bár nyilván beállítottság kérdése a dolog, az S2 egyszerűen más megközelítést alkalmaz. Míg tavaly rögtön mindhárom szál komoly tétet kapott a bűnügyi szálaknak köszönhetően (több haláleset is történt, életveszély), addig a mostani szezonnyitóban bűnközeli dolgot csak nagyon érintőlegesen lehetett észrevenni (a 2×02-ben már történt valami, de még mindig vékony), inkább csak személyes drámákra koncentráltak.

Persze ez sem hátrány, hiszen elég jól felvezették a karaktereket és a szituációkat, megalapozták a szezont, ami elengedhetetlen, azonban illett volna mindezt jóval érdekesebben megtenni.

Mert mink is van? Három mesénk (A szépség és a szörnyeteg, valamint a Hamupipőke már a kezdésből látszik – utóbbira még szó szerint utalnak is, de csak a 2×02-ben derül ki, hogy itt a hangsúly a gonosz mostohán lesz, a 2×02-ben pedig a Csipkerózsika-szál is képbe kerül, bár inkább a cím angol jelentése van kiemelve, ld. Sleeping Beauty), ami három kiemelt történetszálat jelent, amik (MEGLEPETÉS!) az 1. évaddal ellentétben, most nem totálisan egymás mellett futnak.

Ugyanis a három “hercegnő” sztorijának három testvér a főszereplője. Egyikük épp házasság előtt áll, és azt kezdi el észrevenni, hogy mintha távolodna férjétől, amiben lehet valami, mivel a pasi egy fiatal nő nyomában koslat (itt van némi rejtély). Másikuk függő zenészként összefut egy titokzatos lánnyal, aki megtetszik neki (ez sajnos még a 2×02-re is érdektelen marad, amikor a lányra koncentrálnak). A harmadik pedig egy menő, nemrég befutott country énekesnő, aki súlyosan megsérül és testének egy nagyobb része eltorzul.

Persze mindegyik szálon vannak kiegészítő karakterek (menedzser, testőr, beteg überrajongó, mostoha, egyszerre beszélő ikrek) és sztorik, több mellékszállal is operálnak, amiket vagy össze fognak úsztatni, vagy egyre magasabbra csavarják az amplitúdójukat, hogy legyen komolyabb feszültség is jelen a sorozatban és persze meglepő fordulatok – sajnos ez utóbbiak is nagyon hiányoztak eddig. (Tippre némely karakter múltjának pár sötét foltja fog számunkra leginkább meglepetést okozni.)

Ahogy írtam, ez nagyon lagymatag kezdés volt, komolyabban csak Odette Annable és Paul Wesley sztorija keltette fel a figyelmemet, annyira random volt ez a “zaklatós” aspektus, ami eléggé a You-t idézte meg. És sajnos ez édeskevés manapság, ha így indultak volna neki az első évadnak, biztos, hogy nem maradtam volna. Így viszont, az S1-gyel magam mögött, még lehet, hogy kivárom a következő 1-2 részt, és akkor talán a tárgyra tér a sorozat.

Ez van, nagyon az alapozás zajlik, a rajongóknak is azt mondom, hogy legalább 3 részt érdemes lesz egyszerre megnézni, mert a 2×01 és az HBO által számunkra biztosított 2×02 alapján semmi okom nem lenne csápolni. A megvalósítás tisztességes, de sokkal érdekesebb történetek kellenének ahhoz, hogy maradjak, pár beteg ember ma már ehhez nem elég. Persze lehet, hogy a 2. évad végén visszanézve a kezdésre már másképp fogok vélekedni, de oda el is kell jutni.

4 hozzászólás Ne habozz!

Anni - 2019. 12. 26. 22:14

Nahát még nincs komment?
Akkor leszek az első :D

4 rész alapján bejövős, talán eddig jobban is teszik mint az első évad. Paul Wesleynek annyira jól áll ez a szerep.

A szépség és szörnyetegben tudnivaló volt, hogy nem a fangörcsös srác a hunyó, én tippre Ashley barátnőjét mondom.

A hamupipőke pedig talán most kezd beindulni de az a leggyengébb szál eddig.

Gabi - 2020. 01. 02. 12:16

Ledaráltam az 1 évadot 2 nap alatt. Kellemesen csalódtam, habár voltak olyan jelenetek benne, amin fogtam a fejem, de az ötlet, ahogy átviszik a mesék storyját a valóságba nagyon jó, a kivitelezésen lett volna még mit javítani azért. Viszont így is rácuppantam. A 2. évadból az 1 részt láttam eddig. Tetszik. :) Szerintem jó kis sorozat.
Az első évadban voltak jelenetet, amiket időhúzásnak éreztem vagy ami a “valóságban” nem állná meg a helyét. Néha elgondolkozom azon, hogy a készítők nem néznek elég bűnügyi sorozatot vagy csak én vagyok túlképzett, a hogyan kövessünk el tökéletes bűntényt kérdésben…??? Olyan evidens hibákat hagynak a storyban és nem csak ennél a sorozatnál, hogy csak pislolgok… De lehet csak én nőttem fel a Helyszínelőkön extra mértékben és túl nagy az elvárásom.
Ezeket leszámítva remélem lesz még több évad is és ezeken javítanak majd.

Minnich - 2020. 01. 14. 14:00

Szerintem sokkal pörgősebb és érdekesebb, mint az 1. évad volt.

kriszta.g - 2020. 03. 29. 17:28

Tetszik csak a régi szereplők új köntösben zavaróak. Mást kellett volna találni a szerepekre.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz