login |

Hírhétfő – First Wives Club 2. évad! A konyhafőnök 7. évad!

2019. 12. 09. 09:11 - Írta: winnie

20 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Mai magyar premier: Sherlock és Watson 6. évad (folytatás), A 19-es körzet 2. évad, A dolog folyamatban 1. évad, L: A Q generáció 1. évad, A mancs őrjárat 6. évad (folytatás), DC Super Hero Girls 1. évad (folytatás)
 • Premier: The L Word: Generation Q S1 (vendégblogger?), Work in Progress S1, Dating  #nofilter S2 (téli), Expedition Bigfoot S1 + Finálé: Silicon Valley S6 (vendégblogger?), Madam Secretary S6 (vendégblogger?), Mrs. Fletcher S1, LEGO City Adventures S1 + elkezdődött a Crisis on Infinte Earths-crossover + kijött a Family Reunion Christmas
 • Új standup-különkiadás: Amit Tandon: Family Tandoncies (Netflix)
 • Magyar premier – Epic Drama: 01.07 Frankie Drake rejtélyek (Frankie Drake Mysteries) 3. évad
 • Magyar premier – Cartoon Network: 01.27 OK K.O.! Legyünk hősök! (OK K.O.! Let’s Be Heroes!) 3. évad
 • Magyarországon forgatták a Home Invasion című sorozatot (IMDb-lap), de én nem látok róla semmit, szóval, ha valaki bármi infót képes találni, azt megköszönöm.
 • Mozifilm készül a People Just Do Nothing-ból. Angliában augusztusi premiert kapott és a People Just Do Nothing: Big In Japan címből kiderül, hogy Japán lesz a helyszíne.
 • Heti reboot: én nem hallottam a sorozatról még, de az egyik résztvevő színész elmondása alapján a Disney+ feléleszti a The Proud Family című Disney Channel-ös animációs sorozatot. Érdekes, hogy egyébként maga a sorozat nincs fent a platformon.
 • Egy csomó Friends-relikviára lehet nemsokára licitálni egy aukció keretében – itt a kínálat.
 • Januárban új Doctor Who-képregény jelenik meg The Thirteenth Doctor: Season Two címmel Jody Houser készítésében a Titan Comics-nál. Benne ismerős ellenség ellen kérik egy ismerős arc (a David Tennant-féle Doctor) segítségét.
 • A Hawaii Five-0/Magnum-crossover egyik érdekes akadálya? Egy 3. évados epizódban (videó) a szereplők beszéltek a Magnum-sorozatról és a főcímzenéjét is énekelgették. Peter Lenkov, a készítő szerint erről most a crossover idejére szemérmesen elfeledkeznek.
 • A The Magicians 5. évadja 01.15-én érkezik a Syfy-ra.
 • Jön a következő My Little Pony-mozifilm. Nem tudni, hogy folytatás vagy önálló történet lesz-e, de az amerikai premier dátuma 2021. 09.24.
 • A Universal Cable Productions, miután az elmúlt években 4 podcastet is sorozatnak adaptált (Dirty John, Homecoming, plusz jön a Dr. Death és a Joe Exotic), inkább maga is beszállt a podcast bizniszbe az UCP Audio megalapításával. 2020-ban indul a cég a The End Up című podcasttel (főszereplő LaKeith Stanfield), amit Sam Esmail cége készít, valamint két nemszkriptelt nyomozós true crime podcasttel (House of Prayer és a cím nélküli Troubled Teen Industry Project). A The End Up készítője Will Weggel és Danny Luber, és a sztorija a közeli jövőben játszódik, ahol az életüknek véget vetni vágyó rákbetegeknek egy 1 hetes felkészítő táborba kell vonulniuk, hogy utána elegánsan távozhassanak. Azonban az egyik páciens felfedezi, hogy a távozás közel sem annyira “elegáns”.
 • A BET+ berendelte a First Wives Club 2. évadját.
 • Az RTL Klub berendelte A konyhafőnök 7. évadját.
 • Michael Cristofer (Philip) beszél a Mr. Robot – 4×09-ről.
 • Nicole Kang (Mary) beszél a Batwoman – 1×09 történéseiről. Itt is.
 • Vendégszerep: David Meunier – Helstrom (visszatérő), Kearran Giovanni – American Soul (visszatérő), Scot Ruggles – All American (visszatérő), Audrey Corsa – Tell Me A Story (visszatérő)
 • Állandó szerep: Juan Pablo Raba – Coyote (Paramount Network), Denée Benton, Louisa Jacobson, Taissa Farmiga, Blake Ritson, Simon Jones – The Gilded Age (HBO)
 • Interjú: Elsie Fisher (Joy – Castle Rock), Katherine McNamara (Mia – Arrow), Torma Péter (dramaturg), Spencer Grammer (Summer – Rick & Morty), Sarah Greene (Cassie – Dublin Murders),
 • A Lakástalkshow eheti vendégei: H – Kafiya (Rea Milla), K – Köllő Babett és Lakatos Márk, Sz – Gundel Takács Gábor és Szujó Zoltán, Cs – Szamosi Zsófi, P – Náray Tamás.
 • Új sorozat: The Sex Lives of College Girls – HBO Max, 13 rész, egykamerás komédia, készítő: Mindy Kaling, három 18 éves főiskolai szobatársról, akik tele vannak ellentmondással és hormonokkal, valamint egyszerre szerethetőek és idegesítőek.
 • Pilotszkript: Rap Sh*t – HBO Max, komédia, készítő: Issa Rae, egy női rapcsapatról, mely Miami-ban igyekszik betörni a zeneiparba. Az ő pályájuk mély- és csúcspontjai lennének a középpontban.
 • Pilotszkript: Soho 1918 – csatorna nélkül, dráma, készítő: Polly Stenham & Alex Warren, az I. világháború utáni londoni Sohóban kialakuló, droggal, szexszel és klubokkal teli éjszakai életről. A középpontban egy negyvenes, kozvervatív, istenfélő egyedülálló anya van, aki klub- és bűnhálózatot épít ki, amivel London legveszélyesebb nője lesz.
 • Conan O’Brien és a Team Coco 5 standup különkiadást fog készíteni az HBO Max-nak, ami afféle sorozatnak felfogható. Két résznek O’Brien lesz a házigazdája, és bennük feltörekvő komikusok rövid szettjeit lehet látni. A további 3 epizód felhozatalát is ő fogja felügyelni.
 • Az HBO Max Birth, Wedding, Funeral címmel utazós dokusorozatot rendelt be, amiben különféle országokat és kultúrákat fognak bemutatni 3 univerzális “rituáléra”, a születésre, esküvőre és temetésre koncentrálva. Az ötlet Dan Rather-től jött, a műsorvezető Lisa Ling lesz.
 • Meghalt René Auberjonois.

20 hozzászólás Ne habozz!

Labanczbm - 2019. 12. 09. 10:08

Conan mostanában nagyon aktív. A podcastje is szórakoztatóra sikerült.

Anonymus - 2019. 12. 09. 10:10

A La Casa de Papel 4. Part-ja, áprilisban jön, ami hihetetlen, bár minden évad ilyen hamar jönne :D

heidfeld - 2019. 12. 09. 10:45

Szétvagdossák az évadokat. Las Chicas Del Cable is két részletben, Lucifer is, szintén. Sok értelme nincs.
Mondhatnánk, hogy ki akarnak térni, mondjuk országos sorozatok fő áramából, Nincs szabad sáv, mint mondjuk december, vagy a nyár. Na, talán még utóbbi. De ott is jön, durván tíz!!, ami nekem kötelező. Pl. Queen of the South S5, Yellowstone S3, és a legjobban várt, The Boys S2
College Girls, Soho 1918, részemről jöhet. És meglátom, idővel-dolgaimmal, hogyan állok, és ettől függően, L-World kezdésről írhatok.

winnie - 2019. 12. 09. 11:14

” Las Chicas Del Cable is két részletben, Lucifer is, szintén. Sok értelme nincs.”

??? ehhez aztán végképp nem kell sorozatszakértőnek lenni. már hogyne lenne értelme?

tök evidens. egyrészt az egész csak szemantika, mondhatnák azt is, hogy két évados a berendelés, és mindkét évadot egyben adják le (így a második évadért az első évados díjat kell fizetni), másrészt evidens, hogy akit csak az adott sorozat érdekel mondjuk, az kétszer fizet, ami jobb, mintha egyszer fizetne, arról nem is beszélve, hogy a netflix pontosan tudja, hogy van értelme számukra (az irreleváns, hogy mi), hiszen ezzel kísérletezik egy ideje, és mivel bevált, így alkalmazzák is egyre többet. (és a lucifert nem csak ketté vágták, hanem plusz berendelést adtak neki.)

Deny - 2019. 12. 09. 11:22

A Fuller House-t is kettészedték már többször is.

heidfeld - 2019. 12. 09. 11:52

Azért nincs értelme, Winnie, mert rengeteg a sorozat, és sokak meg is feledkeznek, hogy folytatódik, mondjuk a Viking, vagy Into To Badlands, meg sorolhatnám. Simán kezdenek más megtekintésébe, ami jobban bejön És, a lényeg: Legtöbbünknek véges, erre szánható időnk.
Ha majd valakinek leesik:” Jé, ez még megy? Megnézzük!” Oké, de már el is kaszálhatták, mert “sok kicsi – sokra megy”. Magyarul, ha csak az én környezetemben megfeledkezik róla, mondjuk 15 ember, akkor nagyon sokkal be lehet szorozni.
Ha kap plusz részeket, akkor oké, mondjuk Lucifer. de Vis a Vis ritka rosszul, lett szétszedve, dinamikailag.
Netflix szíve-joga ezzel próbálkozni, de az emberek többségén csodálkoznék, ha tisztába lennének, mikor folytatódnak, szétszedett évadok.
Mondjuk az igazán jó termék/sorozat eladja magát, illetve a közösségi médián is jobban “szembe jön”, ha valami folytatódik. De meglepően sokan, nincsenek jelen ezeken, így mire megnézik, már nem lesz további folytatása.

Deny - 2019. 12. 09. 12:10

Heidfeld: Nem hiszem, hogy ez probléma lenne. A Casa de Papelnek sem ártott a kettévágás, és amennyire tudom, a Vis a Vis sem veszített a népszerűségéből emiatt. Az általam említett Fuller House is vígan robogott tovább, nem egy olyan kommentet láttam, amik arról szóltak, hogy tök jó, hogy nem egybe jött ki az utolsó évad, mert legalább még egy kicsit tovább lehet élvezni. Ugyanez volt a második évadnál is.

Megkockáztatom, hogy a vásárolt tartalmaknál (Vis a Vis, Papel) a spanyolokon kívül senki nem tudta, hogy egy évad lett kettévágva. Most őszintén? Gyakran itt a junkien se tudjuk eldönteni, hogy a Part-ot nevezzük-e évadnak, vagy csak résznek, de van egyáltalán jelentősége? Az átlag néző tuti úgy tekint rá, mint egy sima évadra. Ez az egész csak szemantika véleményem szerint. A Netflix tudja, hogy neki biznisz szempontból miért éri ez meg, de attól még a nézők többsége csak simán két évadként fogja kezelni a kettészedett etapot, és örülni fog, hogy nem kell túl sokat várnia a folytatásra.

winnie - 2019. 12. 09. 12:30

heidfeld: te most ezzel azt írod, hogy a netflix (akinek adatai vannak és tudja pontosan, hogy mi a célja) hülye és nem ért hozzá, mert nincs értelme annak, amit csinál, de te (akinek nincs semmi, de semmi adatod és fogalmad sincs, hogy mi a netflix célja) pontosan tudod, hogy nincs értelme.

nyilván mindenki eldöntheti, hogy ki ért ahhoz jobban, hogy minek van értelme a netflix számára: te vagy a netflix?

” az emberek többségén csodálkoznék, ha tisztába lennének, mikor folytatódnak, szétszedett évadok.”

az emberek pont annyira tudják, hogy mikor folytatódik egy szétszedett évad, amennyire tudják, hogy mikor kezdődik egy évad. mert nem tudják, hogy egy évad szét van szedve. az évadok részkupacok. az emberek számára részkupacok léteznek. 6 részkupacot lehet 5 évadnak nevezni, de ez nem fogja az embereket érdekelni, csak az, hogy 6-szor kell darálniuk, ha darálnak. ezért totálisan mindegy számukra, hogy valamit szétszednek-e vagy sem. egy valakinek nem mindegy: a netflixnek. mert a netflix szétszedi. ha mindegy lenne, akkor nem szedné szét. (nem véletlen, hogy a netflix jelenleg 6 (HAT!) féle elnevezést használni az évadok, illetve részkupacok jelzésére.

(mondjuk az embereknek sem mindegy, mert a lucifer rajongói szétszedés nélkül csak 10 részt kaptak volna. szétszedéssel 16-ot. és mégis szerinted nincs értelme 16 részt csinálni 10 helyett.)

heidfeld - 2019. 12. 09. 12:41

@ Deny: Kicsit olyan ez a Netflix, mint Star Wars-ban a Birodalom, ELső Rend, vagy az Istenek tudják, hogy hívják majd őket, következő folytatásban..
De mindig lesznek Lázadók, előfizetők, akiknek ez nem tetszik. Bár. én előbb leszek Cbc-all-valami előfizető, mint Nelfix, mert az én ízlésemnek előbbi jobban megfelel, de utóbbinak van, vagy 165 millió előfizetőjük, így nem feltétlen van szükségük a dollárjaimra…
De mindig van alternatíva. Volt cégemnél sem látták értelmét foglalkozni 10 kilós cukorral, 50 kilós porcukorral, de én igen, és voltam is ebből 10-10 napot üdülni Korfun, és Rómában.

winnie - 2019. 12. 09. 13:30

“De mindig lesznek Lázadók, előfizetők, akiknek ez nem tetszik. ”

nem lesznek, mert ők nem előfizetők. ahogy te is írod. mert nem vagy előfizető. és nem te lázadsz azzal, hogy nem fizetsz elő. de ha akarom, úgy is megközelíthetem, hogy pont az lázad, aki előfizet. aki nem előfizető, az fősodros:)) a föld lakosságának 90+%-a nem előfizető. ez nem valami különcség. ez a tipikus. ha valaki nem fizet elő. akkor miről is beszélünk? arról, hogy mindig lesznek nem netflix-előfizetők? ezzel senki nem vitatkozna szerintem.

de ez mind csak terelés, csubakkázás, mert senki nem beszélt erről. az eredeti problémáról. én erre reagáltam: “Sok értelme nincs.” és leírtam, hogy miért csak értelme van. nem is egy érvet hoztam fel. azt hittem, ez meggyőző. és lehet, hogy az is, mert választ a válaszomra nem kaptam, csak korfut.

ha szerinted valóban nincs értelme és a netflix önmaga ellen dolgozik és a felhasználók ellen, akkor amellett kell érvelni. ha elismered a másik igazát, akkor azt kel leírni. minden más csak fluff, nem?

winnie - 2019. 12. 09. 13:41

viccen kívül, még mielőtt azt hinné valaki, hogy komolyan veszem a part nélküli vitákat, tényleg abszolút logikusnak tűnik (értsd: van értelme) minél tovább megtartani a sorozatok nézőit. akik persze, kiszúrhatnak a rendszerrel és lemondhatják minden évad megnézése után az előfizetésüket, de akkor pláne van értelme a több évadnak, hiszen minden ilyen nézőtől több pénzt gyűjtenek be, mintha kevesebb évad (epizódkupac) lenne.

Enzo - 2019. 12. 09. 15:27

Egy teljesen más, technikai jellegű kérdés:
az létezik, hogy bizonyos feltételek mellett a kommentekben levő kis ‘x’ betű átalakul ilyen szorzás jellé (×)? :D
Például ha évad x epizód-ot írok, most a #hétepizódja posztnál észrevettem, hogy ott mintha átalakulna. Próba: 1×01, x-et írtam bele.

heidfeld - 2019. 12. 09. 15:37

Tanuló éveimmel együtt, pont 23 évet töltöttem kereskedelemben, bár most utakat, aluljárókat jelölgetünk ki. De mindent vevő-eladó szempontból nézek.
Minden cégnek van egy üzleti modellje. Sok felhasználója van Netfix-nek De az igazán sikeres dolgaikat egyben adják ki, ha jól tudom. Ez nem véletlen, de igen ritka kivételek lehetnek.
Arra hívtam fel a figyelmet, hogy akár éve kész, hónapokig pihentetett sorozatok, későbbi folytatásra, igen sok nézőt veszíthetnek. És vannak páran, egyre többen- , akik nem akarnak hónapokat várni, vagy elvesztik iránta érdeklődésük. Esetleg lemondják e miatt előfizetésük. És a csalódott vevő-előfizető nem tér vissza. Szomszéd házig kell csak mennem, hogy ilyen embert találjak..
“Öltönyösök, üzleti modellek sem tévedhetetlenek. Logikus érv, szerintem, hogy felgyorsult világunkban, ne kelljen hónapokig várni egy termékre, ne kelljen még egyszer fizetni érte.
Szolgáltatónak jó – előfizetőnek nem feltétlen, csak akkor, ha vannak Netflix részvényeik…
73. kérdés, amiben nem értünk egyet/ húzom a strigulákat:D/, nem biztos, hogy nekem van igazam.
11.52-kor is leírtam, hogy miért nincs értelme, szerintem.
Én vélemények cseréje miatt vagyok itt. És mindenkiét tiszteletben tartom. Meggyőzni meg senkit nek akarok. De érdemes elgondolkodni néha.
És Netflix-nek sok sikert kívánok, darabolás csak az ő zsebüknek jó, szerintem.
Jobb itt nekem, 114 millió, Amazon-előfizető között.

Roxi - 2019. 12. 09. 15:56

Off :A Grey’s anatomy topicban moderálás van? Írtam ma egy jó hosszú hozzászólást,de amikor elküldtem nem jelent meg,sőt azóta sem.

Valezius - 2019. 12. 09. 18:02

Ha mást nem is, engem elszomorított René Auberjonois.
Nyugodjék békében.

Rubber Duck - 2019. 12. 09. 20:09

Valezius: engem is. Tudtad, hogy egyenesági leszármazottja Joachim Muratnak, Napoléon marsalljának, nápolyi királynak?

heidfeld - 2019. 12. 09. 20:36

René Auberjonois-t több szerepben is láttam.
Nyugodjék békében.

winnie - 2019. 12. 10. 07:14

roxi: csekkolom.

winnie - 2019. 12. 10. 07:15

Enzo: én nem értek hozzá, de a posztokban is ez van, szerintem majdnem a kezdetektől, rém zavaró.

Ijok - 2019. 12. 14. 18:47

Kár, hogy a Birth, Wedding, Funeral-t már megcsinálta Kepes András “Világfalu” címen. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz