login |

Vikings: kezdett a 6. évad

2019. 12. 10. 21:30 - Írta: Qedrák

64 hozzászólás | kategória: kritika,

Az utolsó szezonhoz verik a harangot a Vikingek soron következő, hatodik évadjában. A beharangozókat látva az jutott eszembe, hogy a készítők eddig úgy próbálták megnyerni a nézőket, hogy még nagyobb, még eppszibb és még látványosabb összecsapásokat ígértek az újabb és újabb évadokra.

Ennek most mintha nem láttuk volna a nyomát, vagy legalábbis nem annyira, mint eddig. Azt pedig már tudjuk, hogy jön a spinoff, de nem a Historyra, hanem a Netflixre.

Az elmúlt évad zárásakor nekem az tűnt fel, hogy a történet mennyire elemeire esett szét az ötödik szezonban, különösen annak az első felében. Talán ezt észlelte Michael Hirst, a készítő is, talán csak a pillanatnyi helyzetből adódott, hogy ti. most mindenki nagyjából egy helyszínen tartózkodott. Ebből kifolyólag a dupla rész összeszedettebbnek tűnt, cserébe viszont nem feltétlenül érdekesnek.

A Vikings az elmúlt évadokban kalandregényből megpróbált királydrámává átalakulni, és ez a változás szerintem nem vált az előnyére. Főleg azért nem, mert már Shakespeare-től megtanulhattuk, hogy a jó királydrámákban fajsúlyos karaktereknek kellene meghalniuk, akikhez valamiféle érzelmi viszony fűz minket.

Az eddigi háborúskodásokban ellenben Excel-táblázatok rubrikáiban színezhettük pirosra a szereplőket, akiknek néha még a nevükre sem emlékszünk. Az események egyetlen helyszínre sűrítése nem fog sokáig tartani, ugyanis máris megkaptuk azokat az ígéreteket, amelyek arra vonatkoznak, hogy melyik szereplőre nagyjából milyen kihívások várnak.

A nagy kérdés, amire az évadnak válaszolnia kell, hogy maradt-e érdekes konfliktus a bemutatandók között, vagy a sok szereplő között egyszerűen elveszik a néző figyelme. Ragnar fiai természetesen valamennyien kaptak konfliktust vagy egyfajta küldetést.

A tovább mögött folytatom.Az első két részben Björn (Alexander Ludwig) szerepelt a kattegati helyszínen a legtöbbet és talán az ő problémája számított a legérdektelenebbnek is.

Amennyiben visszaemlékezünk arra, hogy Ragnar szezonokon keresztül azzal nyomasztotta a fiát, hogy legyen erős és találja meg az útját. Björn pedig most őrlődik az uralkodás terhei és módjai között, nagyjából ugyanazokat a köröket futva, mint szezonokkal ezelőtt, és ezt a mérsékelten izgalmas szálat még az sem dobja fel, hogy ha a harcias felesége szolgálóját testközelből is megismeri.

Talán valamivel több érdekességre számíthatunk Ubba (Patrick Jordan Smith) szálán, akinek szilárd elhatározása, hogy felfedezi a nyugati földeket, és közben beugrik Izlandra is. Hogy ott mi történt, azt egyelőre nem tudjuk meg, mindenesetre az ott élők közül Kjetill felkereste Kattegatot, de Floki hiánya értelemszerűen mindenkit gyanakvóvá tesz vele eszemben. És hogy Ubba élete ne legyen egyszerű, a legállandóbb mellékszereplő, Torvi (Georgia Hirst), a negyedik férje első gyermekét várja.

Sokkal kevesebbet szerepelt Lagertha (Katheryn Winnick), aki az állandóan harcoló karakterét feladva arra a békére vágyik, amely igazából nem adatott meg neki soha. De nagy tétekben mernék fogadni, hogy a kissé színpadias gesztusok keretében elásott kard még elő fog kerülni.

Az elmúlt évadban azon gondolkodtam, hogy egyáltalán van-e értelme még a szereplő képernyőn tartásának. Abban a készítőknek igaza van, hogy a színésznő az egyik legismertebb arca a sorozatnak. Abban is, hogy egy kiöregedő női harcos karakter hordozhat annyi érdekességet a változó szerepével és gondolkodásával, amit érdemes elmesélni. Az ötödik évadban nem ezzel próbálkoztak és nehéz lenne olyan momentumokat felidézni Lagertha történetéből, ami emlékezetes maradt volna.

A dupla évadnyitóban látott, túlzó gesztusokkal előadott visszavonulás viszont nem feltétlenül az, amit szívesen néz sokáig az ember, legalábbis számomra az ezzel kapcsolatos jelenetek elég hiteltelennek tűntek. Még a három Kattegatban maradt testvér közül a legkevesebb szerepet kapó Hvitserk (Marco Ilsø) szála is egy fokkal hihetőbbnek tűnt, ahogy csak a legyőzött, ám elmenekült Ivarra képes gondolni.

Ivar (Alex Høgh Andersen) az egyetlen, aki önálló helyszínt kapott Kattegat mellett, mert sem Izlandon, sem Angliában nem járt az első két epizód. Őt egy új, még eddig nem látott helyszínre veti a sors: a Kijevi Rusz területére. Amikor a Rusz harcosai először feltűntek a képernyőn, én azt hittem, hogy valami lovas nomád csapatba botlottak bele, de később kiderült róluk, hogy valójában ők azok a skandináv varégok, akik elfoglalták Kijevet.

Az a helyzet, hogy a Vikings eddig sem a hajszálpontos történelmi tablóiról vált nevezetessé, bár az első szezonban kétségtelenül így harangozták be. A skandináv történelemért rajongó ismerőseim manapság csak úgy tekintenek a szériára, mint a csillagászok az ufókról érdeklődőkre, de most hozzájuk csatlakozhatnak azok is, akik Kelet-Európa történelmében mozoghatnak otthonosan.

Ha egyetlen mondatban akarnám összefoglalni az erről kapott képet, akkor úgy fogalmaznék, hogy Kijev (és Novgorod) az a nagyon hideg hely, ahol fura emberek fura szokásokkal élnek.

Egyébként elbeszélés tekintetében kétségtelenül sokkal hálásabb feladat egy új helyszínt és egy új szereplőt bemutatni. Az első két részben nagyon sokat tettek azért, hogy felemeljék az új szereplőt, Oleget (Danila Kozlovszkij). A kellően őrült, ugyanakkor ambiciózus és kegyetlen keleti skandináv uralkodót akarták megformálni, és ez alapvetően sikerült is. Annak ellenére, hogy mellette pont a másik, nem feltétlenül maradéktalanul épelméjű figura, Ivar bukkant fel.

Ne feledjük, hogy a történet szerint az előző szezonban istennek nyilvánította magát, amihez képest kellett Oleggel valami mást kezdeni. Vélhetően a kora középkori hőlégballon és a kínzásos-kivégzéses jelenetek ezt a célt szolgálták, de a testvéreivel történő tárgyalások jobban sikerültek, annak ellenére, hogy azokon még talán csiszolhattak volna egy kicsit. Hogy mi mindent kell még csinálnia, mielőtt elindul Ivarral visszaszerezni utóbbi trónját, az egyelőre nem derült ki, vélhetően el fog még húzódni kettejük szerepe néhány részen keresztül.

Bár időként pikírt megjegyzéseket váltott ki belőlem a dupla évadnyitó, a folytatásra azért kíváncsi vagyok. Remélem, hogy a készítő tényleg nem szedi szét annyira darabokra a cselekményfolyamot, ahogyan azt az előző idény első felében tette.

Amit én még kicsit hiányolok, és ezt fentebb is írtam, az a bátrabb áldozatvállalás, azaz olyan szereplők kiírása a hátralévő részekből, akik egyébként normális karakterépítést kaptak az elmúlt szezonban. Enélkül a sorozat látványos, ámde rendkívül üres marad. Meglátjuk, hogy végül milyen történetmesélést választanak.

 

64 hozzászólás Ne habozz!

Geza Kovacs - 2019. 12. 10. 21:38

Totál elmebeteg a sorozat. A kijevi ruszos dolog érdekes, de nagyon kamu is egyben. A főszereplők meg tippre 90-120 évesek lehetnek kb, ami azért szintén nem túl okos ötlet a készítőktől.

speranza - 2019. 12. 10. 21:51

Ha a hatodik évad csak fele olyan jó lesz, mint ez a kritika, már nem fogok csalódni. :))
Az előző évad lejtmenete után nem siettem elkezdeni, de újra meghoztad a kedvemet hozzá. :)

Anonymus - 2019. 12. 10. 22:00

Nekem Ivar szála nem tetszett, konkrétan rajta kívül kivégeztetik az összes emberét, majd után benyögik neki, hogy akkor segítünk visszafoglalni Kattegatot.
Mivan? Ez annyira hirtelen jött karakteridegen húzás volt, hogy az már fájt.

Youwe - 2019. 12. 10. 22:37

Istenem, Lagertha végre ELKEZDETT öregedni.

CrashBoostZoom - 2019. 12. 11. 12:05

Nos, igen. A dátumokat jobb nem firtatni mert akkor 100 évvel az 1×03 után kellene járnunk és Lagertha tényleg kb. 120 éves.

De azért jó látni, hogy Ivar-nak van hozzá nagyon hasonló “barátja” most.

Azt viszont nem tudom, hogy mit fognak mutatni a fennmaradó 18 részben (két részre bontva szóval még jövő ilyenkor is nézni fogjuk). Remélem lesz valami meglepetés és nem húznak mindent el mint az előző évadban.

hgwells - 2019. 12. 11. 12:48

Az első rész után kaszáltam.
Ez már csak kínlódás.
Kár érte !

Palintahinta - 2019. 12. 11. 19:32

Mikor kezdik el vetíttetni?

winnie - 2019. 12. 11. 20:16

már megy amerikában, ld. a kritika.

a premierek időpontját az oldalsávban lévő premiernaptárokban lehet követni, vagy amerikai és van magyar naptár is.

Anthonz - 2019. 12. 12. 14:10

Ezt már csak erőltetik, legyen minél előbb vége.

Ivar elugrott a 2500 km-re levő Kijevbe (csak úgy ellovagolt), hát ott van a selyemút (nem nagyon volt arra), skandinávul beszélő oroszok (mivan), ahol légballonoznak egyet (mivan2).
Elmebeteg, aki kitalálta ezt így.

Ivar amúgy teljesen őrült volt az előző évadokban, mostmár nem beszél erőltetett hülyén sem, és hirtelen már őrült sem lett. Elvesztette a hatalmát, oké, de eléggé megváltoztatták.

Kínlódás az egész, kíváncsi lennék, hogy a készítők mit éreznek valójában?

CrashBoostZoom - 2019. 12. 13. 12:02

@Anthonz

1. Nem elugrott hanem menekült, és nem lovagolt hanem vitték. Nyilvánvalóan a selyemutat csak azért vágták be, hogy mutassák az idő telését, már jelentősége nem nagyon volt. A karaván másfelé is mehetett utána.

2. Hogy miért beszélnek skandinávul annak megvan a történelmi háttere is cikkben is említve van fent. Keress rá, nem légből kapott dolog. Ezen is kár volt fennakadni.

A légballonozásnak pedig nem kell különösebb fontosságot keresni.

Ivar pedig mindig is ilyen volt csak amikor volt hatalma akkor jobban kiütközött rajta a kegyetlenség. Semmit sem változtattak rajta.

ikelemen5 - 2019. 12. 14. 09:02

Tényleg nem tudom, hogy miért szeretem, de szeretem és kész. :)
Ennél a sorozatnál nem foglalkozom már a blődségekke! :)

Palka - 2019. 12. 16. 15:07

Ott lett ez elrontva, hogy egyrészt -ahogy az esélyes volt- a sorozat nem bírta ki Ragnar kiírását(az más dolog, hogy ő is egy vicc volt már a vége fele).
A másik, hogy nem kellett volna ezeket a 20 részes évadokat erőltetni, nekem kimondottan tetszett az elején, hogy nem tolják ezt az elvet, kötelezően. Ahogy a sorozatok 95%-nak jót tenne, ha a kevesebb néha több elvét követné, pl.10 részes évadok 50-60 perces minőségibb, tömörebb, epizódokkal, rendesen kibontott történet szálakkal.

Kiss Balázs - 2019. 12. 22. 21:42

Létezik az, hogy az első résznek van egy kb 1,5 perccel bővebb verziója? Arra a jelenetre gondolok, amikor a Ragnar-család lakomázik,és megbeszélik, hogy ki mit csinál majd a jövöben.

ikelemen5 - 2020. 01. 09. 08:45

Spoiler a 6. részről.
Nagyon nem tetszik Lagertha kiírása. Ideje volt, de jobb halála is lehetett volna, remélem Hvitserk megkapja érte a száműzetést, vagy bármi mást.

Még mindig nem tudom, hogy miért nézem a sorozatot, inkább bosszantó, mint élvezetes. :D

Ubbe remélem, hogy valami jó lezárást kap, és az a világ vicce, hogy Haraldot választották meg King of all Norwaynek.
Értem én, hogy Björn barátunk soha nem volt jó politikai játszmákban, de szerintem már túl kreténre írták e téren.
Az Izlandról visszatérő ember, meg folyamatosan oldalt váltott, mi a picsáért, má’ bocsánat…
Kavar az egész sorozat.
Ivar szálán a Katia-Freya csajt nem megölte? Vagy az mi a bánatom?

CrashBoostZoom - 2020. 01. 09. 13:05

@ikelemen5

A legnagyobb evidencia volt, hogy Harald lesz valamikor “King of All Norway” amióta bekerült a sorozatba a karakter mert a saga-kban is így van.

A “kavarást” meg nem értem, hogy mire mondod, minden teljesen nyilvánvaló, hogy mi miért történik.

ikelemen5 - 2020. 01. 09. 14:47

ÉS az is evidencia volt, hogy megy Björn kiszabadítani, legyőzi az Olaf király, majd kitalálja, hogy mi lenne, ha így legyőzöttként ő legyen az egyetlen király? Következetelen volt, és nem hiszem, hogy a történelemben jellező lett volna az, hogy a legyőzött félt a diadalmaskodó javasolja királyának.

Akkor ezt a Katia-Freya szálat megmagyaraznád kérlek, mert lövésem sincs, hogy ez hogy lehet.

Agrael81 - 2020. 01. 09. 18:09

Nagy kedvenc sorozatom volt, de már így utólag tényleg örülök, hogy vége, végigszenvedem valahogy.
Az még egy dolog, hogy nem a tudni vélt történelem alapján megy a sorozat, de már, 160 centis csajok ölik a 2 méteres vikingeket az már nekem sok, meg ez a megválasztásos f@szság kinek a fejéből pottyant ki…
“Fehérhaj” első ütésénél nemcsak a pajzs hanem a keze is ripityára tört volna.

CrashBoostZoom - 2020. 01. 09. 21:30

@ikelemen5

Attól, hogy ott raboskodott a befolyása máshol megmaradt (Ő már egy jó ideje azon volt, hogy Ő legyen mindenki királya, ez nem új keletű dolog) amit az is mutat, hogy csak az említése kellett és Björn ugrott is majdnem azonnal. Az egyetlen hiba a dologban az, hogy Olaf hogyan segítette mindehhez de volt már idiótább dolog is ebben a sorozatban.

Ha Katia-Freya szál nem világos abban nem tudok segíteni, nézd meg újra a részt.

@Agrael81
A méret nem minden, sőt néha akár még hátrány is. Továbbá nincsenek számszerűsíthető adataink arról, hogy ki mekkorát tudott volna csapni abban a harcban. Lagertha győzött, ennyi az egész. Minden más csak “az én apukám erősebb” kaliberű ökörködés. Ha pedig eddig nem lett volna világos (a sorozatből, de leginkább a történelemből) akkor a vikingek nem autokratikus társadalom voltak hanem nagyon is demokratikus így egy ilyen választás teljesen rendben van.

sehrezad - 2020. 01. 09. 22:37

Kjetill azért váltott oldalt a végén, mert kiderül, hogy King Harald egy farok, aki semmilyen ígéretét nem fogja betartani. Akkor már inkább Björn, akinek a kegyeibe ezzel a húzással azért visszakerült, és valószínűleg jobban is kedvelte, mint Haraldot.

Lagertha nem “egy 160 cm-es nő”, hanem minden idők legnagyobb shield maidene, míg fehérhaj egy futottak még enemy. Ez pedig egy fikciós film.

Agrael81 - 2020. 01. 09. 22:57

@CrashBoostZoom

“A méret nem minden, sőt néha akár még hátrány is. Továbbá nincsenek számszerűsíthető adataink arról, hogy ki mekkorát tudott volna csapni abban a harcban.”
Egyszerű fizika az egész. De maradjunk annyiban hogy kb. 25 éve űzök különböző küzdősportokat, úgyhogy elhiheted van rálátásom…Ha a “Fehérhaj” az én kezemen lévő pajzsra üt rá akkorát, mint a sorozatban a Lagertháéra akkor az én kezem is törik pedig én 190 cm vagyok meg van bennem 110 kiló.
“Minden más csak “az én apukám erősebb” kaliberű ökörködés.”
Erre inkább nem is írok semmit…

gyerecske - 2020. 01. 10. 14:56

Agrael81

Ez a sorozot már régen nem a hitelességről szól.Sajnos.
Nagy kedvencem volt, de már várom , hogy vége legyen.

Anthonz - 2020. 01. 13. 11:57

Se nem hiteles, se nem logikus, hacsak nem fogadunk el mindent, mert “így kérte a rajz”.

Lagertha duel? Tök fölösleges volt, a félszemű csak egy bandita volt, nem érdemelte meg a tisztes harcot, és a tisztes halált, az lett volna a logikus, ha körbeveszik, és felakasztják, és bemondják a pofájába, hogy sose jutsz a Valhallába te barom.

Lagertha halála: ennyire hülyén beteljesíteni a saját jóslatukat, erre nincsenek szavak. Térben teljesen máshol tartózkodott Lagertha, és nem volt semmi vitája a hülyegyerekkel, erre ellovagol Kattegatba, hogy a másik lázálmában leszúrja. Mert ez volt a sors! Wao.

A királyválasztásban is 0 logika fedezhető fel: az öreg bolond végig sületlenségeket beszélt, nem tudni miért bebörtönözte Haraldot, aztán szétverte Björnt, erre azt mondja: Björn, te kell legyél a király! He?
Aztán minden kiskirály és kiskirálynő Björn értésére adja, hogy rá fog szavazni, de mégse, inkább a sokkal kisebb név Haraldra. Mert a történelemben is ő volt a király.

De nem baj, majd jönnek Kijevől, 2500 km-ről az oroszok, mert logikus, hát nincs is kivel harcoljanak, a Vikingeket kell betámadni.

PRSPCT - 2020. 01. 16. 22:55

Na és mi lesz szerintetek a vége?

Ugye vannak arra utaló jelek, hogy Oleget megpuccsolja Ivar.

Aztán fogja Oleg seregét és Haraldékkal egyesülve lezúzzák Kattegatot?
Azért ez túl sima ügy lenne.

Vagy Ivar lesz a felmentősereg és az utolós pillanatban Kattegat mellé áll?
Azaz megbékélnek Ragnar örökösei.

Geza Kovacs - 2020. 01. 16. 23:21

A sorozat lenullázódásáról már sokan és sokat beszéltünk, de a mai 7. részt mindenki nézze meg, az is, aki rég ráhagyta, mert Lagerta temetése abszolút mozfilmbe valóan szépen és nagyszabásúan meg lett csinálva. Még úgy is sírós volt, hogy nekem semmi közöm a norvégokhoz :-) Ha én lennék a filmágyártás felelőse, csak ilyen filmeket gyártatnék a magyar történelemből.

Lookie - 2020. 01. 18. 20:44

@Géza Kovács, végre egy normális komment, én is pont ehhez hasonlót akartam írni, igen, már messze nem az a sorozat ami volt “fiatalkorában” de azért a fanyalgások nagy része egész egyszerűen a beleunásból érkeznek és kész, ma ilyen világot élünk, mindent hamar megununk és hamar akarunk új ajzó valamit, akármit. Szerintem meg kell ez az évad, pont a szálak elvágása és befejezése végett. Nekem továbbra is tetszik még ha érződik, itt már másról szól minden.

gyerecske - 2020. 01. 21. 15:09

Na igen, az első évad óta hiányoltam a hasonló részeket, mint az S06E07.Méltó búcsú volt az utolsó “főkarakternek”.

Divide - 2020. 01. 21. 23:39

Te jó ég, hát ez meg mi volt…
SPOILER
Értem én, hogy fontos karakter, de azért majdnem egy egész epiódot rászánni a temetésére erős túlzás.
Torvi elfelejtette, hogy terhes,oké. Megtudtuk, hogy a viking vallásban van halálangyal, lol. Ott még csak a szemem forgattam, Björn iszonyú klisés beszédénél már vakaróztam is,viszont a legvégén azt a leírhatatlanul giccses valkürös jelenetet még mindig nem sikerült feldolgoznom.
Az írók látványosan kifogytak a puskaporból.

gyerecske - 2020. 01. 22. 18:27

Mondjuk az igaz, hogy talán még Ragnar sem kapott ekkora búcsút.

Youwe - 2020. 01. 28. 17:40

A királyválasztásos jelenetből ivójátékot lehetett volna csinálni: igyál, akárhánszor elordítja magát fülbevalós kopasz, hogy “KING. OF AAALL. NORWAY!”

Más: értem én, hogy Lagertha híres, nagyember, mindenki tiszteli, de PASZKI valahogy akkor is több gyászt vártam volna Björntől és Torvitól a SAJÁT FIUK irányába.

Mate4182 - 2020. 01. 31. 15:15

na, ledaraltam 8 reszt most 2 nap alatt hogy kepbe keruljek verge :D

legnagyobb gondom a sorozattal: nem birom utalni Ivart.

ez a srac olyan elannal es atelessel alakitja, az az akcentus amit beszel… nem is ertem hol van o az emmy dijatadokon! (nem az elvakult rajongo beszel belolem, vagy legalabbis probalom elfojtani)

Nekem Torvival kapcsolatban segitsen mar valaki …

azt irjak Torvi a 4. ferjetol terhes.
Ugye az Ubbe, akire lecserelte Bjornt, akitol van Asa meg a kisfiu aki meghalt, meg talan meg remlik hogy Bjornt is ugy ujitotta be vki utan meg aktiv hazaskent, de ezek szerint mar az sem az elso ferje volt? :D

Youwe - 2020. 02. 01. 07:57

Mate4182
Vikings Wiki szerint:
Borg † (Former Husband)
Erlendur † (Ex-Husband)
Bjorn (Ex-Husband)
Ubbe (Husband

Borgra én sem emlékeztem már..

PRSPCT - 2020. 02. 01. 08:40

Most szembesültem vele, hogy a 20 részt megint elfelezték, úgyhogy novemberig kell várni :(

Anglia miért maradt ki?
Ubbe komoly rangot vivott ki ott magának.

Mate4182 - 2020. 02. 01. 11:48

Youwe – koszi! en sem emlekszem az elsore bar igy 7 ev tavlatabol, lehet emlitettek ki tudja

a 9. resz is jo volt, es bar azt hittem vki meg fog halni, cask eroltettek hogy maradjon meg, pedig ha vmikor most tokeletes kiszallasi pont lehetett volna

az Athelstanos resznel nagyon neztem, de megmondom oszinten mar arra sem emlkeszem mi lett vele anno

PRSPCT - 2020. 02. 02. 07:26

Hát ez az! Athelstant még Floki ölte meg!

Mate4182 - 2020. 02. 02. 12:46

PRSPCT – mondjuk nekem eszembe jutott az epizod kozepe tajekan hogy valahol vices lenne ha kinyirnak mert azt kamuzza o Athelstan de valojaban egyszeruen cask igy hivjak valojaban :D

ahogy Matebol se en vagyok egyedul

elmebaj - 2020. 02. 06. 05:14

@Mate4182

Borg meg az egyik elso ellenlabas volt, aki ellen Ragnar Horik kirallyal szovetkezett. Borg kapta meg eloszor a versast kivegzeskent a sorozatban. Az egesz “buliba” a friss felesegevel – Torvi – erkezett, aki a versast is vegignezte, asszem mar terhesen, majd az idok soran asszimilalodott a Ragnar familiaba. :)

(Kesobb is szoba kerult idonkent, hogy Torvi egyik gyerekenek – aki Flokival is majdnem elment Izlandra – apja Borg jarl volt. Utoljara talan pont az elott emlekeztettek a nezoket erre a kapcsolatra, hogy a sracot levagtak a Kattegatert zajlo osszecsapasban).

Geza Kovacs - 2020. 02. 06. 23:17

Hát a csatajelenet igen nagyszabású lett, bár sajnáltam, hogy a rész első fele így is hülyeségekkel ment el. Kár, hogy már semmi köze a történelemhez a sorozatnak, és sci-fi/fantasyvá válik teljesen mostmár.

Ezek után el nem tudom képzelni, mi lesz a maradék 10 részben.

ikelemen5 - 2020. 02. 07. 13:11

Spoiler a 10. részből

Ötletem sincs, hogy így miről fog szólni a maradék 10 rész, Bjorn halála rendkívül váratlan volt számomra, és így nem maradt erős karakter a norvégok részéről.
Azt pedig egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy a VIKINGS a ruszok csatározásairól szóljon..

Bla - 2020. 02. 07. 19:06

Azt irja a 11. resz, h come to end, szoval sztem a maradek 10 resz helyett 1 nagy epizod lesz

winnie - 2020. 02. 07. 21:19

a végéhez ér a sorozat – az utolsó részekkel, szám szerint 10-zel.

sehrezad - 2020. 02. 07. 22:00

Ivar hatalmi berendezkedése és Oleg ellen fordulása? Ubbe kalandjai a nyugati tengereken és földeken? Effélék lehetnek.

Mate4182 - 2020. 02. 08. 02:01

Szar latni hogy Hvitserk mennyire eletre kelt Ivar mellett megint… es Ivar is ujra sokkal negativabb miota a testvere csatlakozott hozza

SPOILER

Ragnar legidosebb fianak halala engem is meglepett, bar ilyen teren engem a Vikings meg szokott (amikor Ivar ebed kozben hasba dobta a tesojat akkoris csak neztem masodpercekig :D )
Nem hittem volna hogy a vegen Ubbe lesz az utolso ,,jó” fia Ragnarnak, de szemely szerint orulok mert nekem amugy a kedvencem a fiai kozul.

Kivancsi vagyok mit hoz az utolso 10 resz.

Ayrons - 2020. 02. 08. 07:10

A készítők azt nyilatkozták, hogy Bjorn él

hamupipacs - 2020. 02. 08. 07:12

Jó volt látni ahogy erőre kap a sorozat! Lagertha halála, Björn az utolsó pár részben. Bjönt sohasem kedveltem különösebben, hiányzott belőle apja ravaszsága, nagy formátuma. most meg rendesen kapott mélységet.

Neoprimtiv - 2020. 02. 10. 09:09

Ayrons: ennek alapján én ezt azért nem venném készpénznek.

https://www.youtube.com/watch?v=gDy6FRcNWVs&t=38s

Belinkelnéd az eredeti forrást? Amióta a flashback nevű nagy varázslatot feltalálták, egy kiírt karakter nyugodtan megjelenhet későbbi epizódokban is. Elég ritkán fordul elő, hogy egy sorozat készítői kinyírnak egy fő karaktert egy hosszabb szünet előtt, majd rögtön közlik is, hogy á, dehogy, csak elment zuhanyozni.

A Vikings már többször eljátszotta, hogy valaki fix halottnak nézett ki az epizód végén, aztán mégsem, de ezt soha nem jelentették be. Persze mindig van egy első alkalom…

wagabond553 - 2020. 02. 10. 09:24

Valóban “hello”-val köszöntötték egymást? Nem kell erőltetetten archaizálni, de ez azért túlzás!

PRSPCT - 2020. 02. 10. 21:24

S06E11 promo már felkerült “The Saga Comes To An End”
Csak azt nem értem, hogy akkor az IMDB-n miért 20 rész van jelölve?

Újabb tipp a végére:
A Haraldot nem támogató vikingek mégis megérkeznek, felsorakoznak Erik és Gunnhild mellé és leverik Olegékat.

winnie - 2020. 02. 10. 21:30

“Csak azt nem értem, hogy akkor az IMDB-n miért 20 rész van jelölve?”

1. az imdb-s adatok szabadon szerkeszthetőek, rengeteg esetben, főleg adásba nem került részeknél teljesen megbízhatatlan oldal.
2. ld. a fenti kommentemet. azért van 20 rész jelölve, mert 20 részes lesz. megnézheted máshol, mi is megírtuk, hogy 2*10 epizód a hatodik szezon. és a 6×11-gyel jövőre (vagy talán még idén) megkezdődik az utolsó fejezet, az utolsó 10 részes adag.

Ayrons - 2020. 02. 11. 09:48

Neoprimtiv
Történelmi fórumokon láttam ,hogy erről beszélnek meg hogy a készítők nem erősítették meg hogy Bjornnek ennyi volt a Vikingek. Előzetesek alatt is ez megy.

Elméletileg arra tippelnek ,hogy az lesz mint Hódító Vilmosnál ,hogy az ellenség azt hiszi, hogy a vezér meghalt és elbízza magát majd megjelenik a halottnak hitt vezér és a csata megfordul.
Ugye Ivar nagyon csodálkozik valamin.

Neoprimtiv - 2020. 02. 12. 12:29

szóval akkor nem a készítők nyilatkozták, hogy él, hanem a rajongók magyaráznak bele dolgokat abba, amit nem nyilatkoztak.

Ayrons - 2020. 02. 12. 14:01

A készítők annyit mondtak ,hogy semmi se biztos és látványosan kerültek azt hogy kijelentsék hogy Björn halott.
Plusz vannak fotók a 6B-ből ahol Björn is látható.

Ayrons - 2020. 02. 12. 14:11

A színész azt mondta ,hogy látni fogjuk a karaktert. A készítő pedig azt ,hogy eddig is voltak olyan dolgok amelyeket igaznak hittünk de kiderültek hogy nem azok.

Soma - 2020. 02. 12. 14:44

Kár hogy a történelemhez semmi köze!

Soma - 2020. 02. 12. 14:51

Ivar a mai skócia területén halt meg Björn pedig az első Svéd király volt és öregen halt meg

Neoprimtiv - 2020. 02. 12. 18:57

Ayrons: “A Vikings már többször eljátszotta, hogy valaki fix halottnak nézett ki az epizód végén, aztán mégsem, de ezt soha nem jelentették be.” – ezt írtam. Lehet flashback, lehet álom, lehet látomás, ezekkel mind felbukkanhat a hátralévő részekben. Sőt, még az is lehet, hogy tényleg életben maradt.

Ami biztos, hogy a készítők NEM nyilatkozták azt, hogy él (ez volt az eredeti állításod), a többi legfeljebb spekuláció.

Key - 2020. 02. 13. 15:49

Elég hosszú idő óta a legváratlanabb és legbátrabb húzás volt ez a Björn ügy, de véleményem szerint innen csak saját magukat égetnék, ha kiderülne, hogy mégis életben marad. Történelmi hűség ide vagy oda, akkor már tartsanak ki mellette, ha úgy érezték így kell lennie. Vannak érdekes húzások bőven a sorozatban, de szerintem akkor is meredek lenne, ha ezt túlélné Björn.

Anthonz - 2020. 02. 13. 18:05

Ez megint egy nagy raklap fos volt.
Ezek a csatajelenetek rém gyengék, a korábbi évadkoban azért jóval komolyabban vették az egészet.
És ez a Björn-Ivar beszélgetés, “sakkjátszma” is erőltetett, most ezzel a nem mutattak meg nekünk semmit húzással azt hiszik, hogy ügyesek voltak?
Vérciki.

CrashBoostZoom - 2020. 02. 15. 13:54

@Soma

Kár, hogy amit mondasz annak sincs sok köze e történelemhez. A Björn-hoz kapcsolódó dolgok csak mondák és egymással ellentmondó pontatlan feljegyzések.

Arról nem is beszélve, hogy ha valóban a történelmet ábrázolná a sorozat akkor a karakternek már minimum 70 évesnek kellene lennie. :D

Én remélem, hogy nem tér vissza. Elképesztően irritáló figura lett Ragnar halála után. Főleg amikor az egyetlen módja, hogy nyomatékot adjon a mondandójának az az, hogy a mellét döngeti.

Ragnar - 2020. 02. 21. 05:34

Vajon mikortól várható a 6.évad második fele?

winnie - 2020. 02. 21. 08:02

ha kiderül, akkor megírjuk. nem tudni. talán még idén, bár több értelme lenne jövőre.

Gabika - 2020. 02. 22. 02:47

Segítsetek. Katia végül is kicsoda? Freydis? Nem. De mégis? Nem tudom megfejteni.

hamupipacs - 2020. 02. 22. 19:07

Ugyanaz a színésznő játsza. De inkább csak Ivar képzelete teszi őt azonossá a feleséggel.

MaccyX - 2020. 06. 07. 06:52

Igen, kedves Anthonz…

ha nekük nem hiszel, jarjal utana…;)

abban az idöben meg maga az orosz nep mint fogalom vagy gondolat sem letezett, nemhogy orosz nyelv…

U. I: hiteles törtenelmi adatok bizonyitjak, hogy a Kyjevi Rus, Novgoro, Tver… stb s majd kesöbb Moskvai hercegsegek közös öse a Vareg aza (Vikinig ) harcos elit altal 1esitett es 2-300 evig altaluk uralt + iranyitott szlav, finnugor es mas balti nepek lakta allam…

MaccyX - 2020. 06. 07. 06:55

Rolo letezesere vannak hiteles bizonyitekok!!!

legalabb vmi…

Jahhh, es Ragnar hosszu kinos es fajdalmas halalt halt othon Kattegatti agyban…
a pestis vegzett vele amit Parizs ostomanal szedett össze…

persze 1 verem teli mindenfele tropusi + exotikus kigyokkal sokkal latvanyosabb

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz