login |

Finálé előtt: Watchmen

2019. 12. 11. 19:20 - Írta: winnie

58 hozzászólás | kategória: kritika, video,

A tovább mögött az évadzáró előzetese – lehet, hogy mégis sikerül összeérinteni a szálakat?

Szép teljesítmény lenne, ha azt nézzük, hogy az 1×08 is nagyjából egy önálló, egy konkrét dologra koncentráló rész volt. De még milyen rész! (Ugye senki nem maradt le a stáblista utáni jelenetről? Nem nagyon tudták beilleszteni sehova, vagy tényleg komolyabb jelentősége van a látottaknak?)

Ez olyan epizód volt, ami előtt meg kell emelnem a kalapom, de sajnos nem fogok beállni a 10/10-ezők sorába, mert bőven voltak olyan elemei (engem laikusként a mitológia egy része, vagy a teremtés nem nagyon vett meg), amik kevésbé kötöttek le. Viszont a fő vonal, Angela-ék beszélgetése, a rész időkezelése, a párhuzamos, “mindent egyszerre”-aspektus, az egésznek a szerkezete…, nos, az engem abszolút lenyűgözött, tele volt apróbb és nagyobb, de mind egy szálig zseniális ötletekkel.

A rész fő karakterének megalkotásának kitárgyalását meghagyom a képregény rajongóinak. És az utalások lajtromozását is, mert abban biztos vagyok, hogy bőven kapott pacsit Alan Moore könyve, főleg olyan szempontból, hogy talán most először hoztak össze két kiemelt szereplőt – és akkor a gondolatiságról még nem is beszéltünk. Mi lesz itt a zárásban?

58 hozzászólás Ne habozz!

zoli221 - 2019. 12. 09. 12:41

Nagyon szépen megoldották az időparadoxont, ritkán látni ilyet

ender1112 - 2019. 12. 09. 19:36

Az eddigi legrosszabb rész: nemcsak logikátlan, hanem elképesztően unalmas is. Tűkön ülve várom az uccsó részt… ;)

fromdtod - 2019. 12. 09. 19:43

Ez most a legjobb sorozatepizód volt a televiziózás történetében (számomra). Óriási volt. Sose gondoltam volna, hogy egy ilyen szürreális sorozatban ilyen gyönyörű szerelmes rész lesz…

Python - 2019. 12. 09. 20:12

A 8. epizód szerintem zseniális volt! Mondanám, hogy a relativitás maga, de igazából tömény kvantumfizikát kaptunk itt, erkölcsel, vallással, pszichológiával, stb. megfűszerezve…! :) ;) :)
Na ha ilyen lesz a 9. rész is, akkor…! :) :) :)

Igen, a stáblista utáni jelenet fontos, nagyon is fontos.

DarkEagle - 2019. 12. 09. 20:26

Hát ez valami eszméletlen zseniális rész volt. Nagyon kíváncsi vagyok mit akarnak kezdeni Jonnal mert azt nem veszem be hogy csak úgy kinyírták. Szerintem csak atomjaira bontották és ezért nem látta a jövőjét csak sötétséget. De a paradoxont azt tényleg remekül oldották meg. Lindelof tényleg remekül írja meg a szerelmi kapcsolatokat basszus.

Norbit - 2019. 12. 09. 21:09

Most pukkadt ki a lufi.
Lindelof ennyit tud, dramaturgiai trükközgetés és függőben hagyott események, de történet az nulla.
Azért kell így történni a dolgoknak, mert így kell történni és kész.
Manhattan elteleportálhatott volna mielőtt rálőnek, de meg várta, persze majd kiderül a végén, hogy minden szenvedés és bonyodalom azért volt, mert valójában csak így lehet a rosszakat legyőzni.
Béna.

mikkamakka - 2019. 12. 09. 21:46

Lindelof, időparadoxon, mi kell még?

Manhattan hiába “látja” a jövőt, nem tud rajta változtatni, és nem halt meg, egyelőre

Shannen - 2019. 12. 09. 21:50

Oké, nekem szerint ez lett a kedvenc Watchmen részem eddig. Imádom ezt a fjta történetvezetést, nagyon Lindelof-os volt az egész. Zseniális, ahogy képes átadni ezt a rengeteg infót kerek 1 órában, ami egyébként eskü 10 percnél többnek nem érződött.
Megint előjött az az érzésem, hogy a nagy sztori nálam már tök másodlagos, engem az ilyen pillanatok a karakterek között tudnak igazán elkapni.

A stáblista utáni jelenet ugye mindenkinek meg volt?
ennyire nem tudták sehova bepasszírozni,hiszen a mostani részbe nem illett, a záróepizódban meg gondolom erre már nem akartak időt szánni.

seven - 2019. 12. 09. 23:20

Már kiosztottam egy 10/10et az egyik korábbi részre, de ez minden eddigit felűlmúlt. Szóval mi volt ez? 11/10?

Az egyetlen kis “hiba” a részben az Dr Manhattan első “igazi” megjelenése, a cgi/smink elég gyenge volt. De mindegy, igazából nem is ez a lényeg. Zseniális volt, imádom ezt a fajta történetvezetést.

pytta - 2019. 12. 10. 09:02

úgy látom, erről csak sarkos véleményeket lehet megfogalmazni, én sajnos a “nem tetszett” sorba állok be.
Nagyon watchmenes volt olyan értelemben, hogy a képregény is kb 40%-ban tényleges cselekmény, 60%-ban meg a múltbeli események felgöngyölése (vagy 30-70…?), és most is ez történt (újabb rész a múltbeli események felgöngyölítésére), csak az a baj, hogy már a 7. részben is ez volt, és engem sokkal kevésbé érdekel Dr. Manhattan egyszemélyes drámája (még ha sok mindent meg is magyarázott), mint hogy ténylegesen 2019-ben mi is történik, és miért. Ebben csak hangyalépésekkel haladtunk előre, és ezért végigülni egy órát… hát nekem nem volt kielégítő.
És most megint lehet várni egy hetet, hogy végre befejeződjön ez az egész.

Jack - 2019. 12. 10. 09:15

Zseniális. Mintha ez a rész állt volna össze először az írók fejében, és erre építették volna fel az egész sorozatot. Tanultak a Lost-ból :D

boom - 2019. 12. 10. 10:31

Arra van vmi ötlet, hogy… SPOILER!!!

…Ádám és Éva miért nem a klasszik módon szaporodik a búra alatt hamár teremtés és biblia stb.? Miért kell a vízből kihalászni a bébiket és honnan tudja az öreg, hogy ezt megteheti?

Nagyon jó rész volt, de egy dolog azért erőltetett nekem. Előre látja a veszekedést, de konkrétan Ő provokálja ki, így én is lehetek Dr Manhattan otthon. :) Látja a tragédiát és meg is előzhetné a végén, de ne teszi. Miért? Persze jobban belegondolva, még lehet oka ezeknek az utolsó részben.

irgum76 - 2019. 12. 10. 10:48

“Látja a tragédiát és meg is előzhetné a végén, de ne teszi. Miért?”

a tyúk meg a tojás
azért látta előre mert úgy történt nem tudta volna megakadályozni mert egyszerre zajlik neki minden esemény

boom - 2019. 12. 10. 11:53

Ez egy elég fura paradoxon. Mert Jon kvázi egy (vagy Az???)Isten aki életet teremt a semmiből, látja a jelent a jövőt a múltat egyszerre, de nem tud változtatni rajta? Ha a veszekedés előtt csak szimplán befogja a pofáját, akkor nem tudta volna elkerülni a veszekedést? Ha csak szimplán félrelép a lövés pillanatában, akkor nem tudta volna megváltoztatni a történéseket? Ha ez igaz és nem tudja megváltoztatni a eseményeket csak “szimplán” szemlélője a dolgoknak, akkor hogy tud bármit is teremteni stb? Van egy nagyobb erő aki előre megírta a történéseket? Ha igen, akkor ki vagy mi az? Akkor lehet, hogy Ő nem is Isten?

Én lehet inkább arra szavaznék, hogy tudna változtatni a dolgokon ha akarna, de direkt provokálta a veszekedést és direkt nem akadályozta meg a végén a lövést, mert ez további kívánt(?) eseményeket generál majd. Kicsit arra a figurára hajaz aki a MIB 3-ban volt és látott minden lehetséges verziót előre.

orrrion - 2019. 12. 10. 12:19

Számomra azért felmerült 1-2 kérdés : Kitől tudják a merénylők, hogy Cal dr.Manhattan? ( Angelán kívül más nem tudhatja -szerintem )
Amikor a doki harcba elegyedik a merénylőkkel, akkor miért nem teleportálja mindenestől őket pl. a Holdra? Neki ez ujjgyakorlat lenne. Egészen biztosan oka van a “halálának ”
Mellesleg egészen biztos, hogy dr.Manhattan még fontos szerepet fog betölteni az események sorában , nem kell izgulni miatta szerintem.

dexike3 - 2019. 12. 10. 15:53

@Shannen:
megvolt hála istennek. nekem bejött, bár az eleje kicsit hajazott a “Shame, shame”-re. tényleg nem illet a részhez, de a patkóval biztos meg kellett ágyazni a végének. egy szürreális világ, szüreális tortájának kicsi szelete…

punyapapa - 2019. 12. 10. 16:01

Nálam is 10/10
Leginkább az tetszett, ahogy megoldották Jon időérzékelését.
Plusz nagyon sok minden kiderült. Bár Ozymandias hova fog kifutni az nekem rejtély.

KiváncsiFáncsi2019 - 2019. 12. 10. 22:15

megnéztem, de engem ez nem kötött le annyira – érdekes volt az időben mindenkor létezés megjelenítése, tetszett is, de az nagyon zavart valahol, amikor a végén telibekapják az ágyúval – előtte mindenkit felrobbantott, több másodperce van még, de az ágyút nem robbantja fel, hanem inkább angélával beszélget

persze, ez lehet egy nagyon erős metafórikus gondolat is, hogy nincs szabad akarat, csak előre megírt sors és nem is próbál tenni ellene semmit, miközben amit láttunk, ott még bőven lett volna esélye változtatni

irgum76 - 2019. 12. 11. 06:54

Orrrion:

a nagypapi tudta és a japó/kínai csaj is
talán a szenátor valahogy megtudta tőlük

k.dave - 2019. 12. 11. 09:05

nem azért, mert a white night alatt eltüntette az egyiküket? aztán ezt rakták valahogy össze gondolom

irgum76 - 2019. 12. 11. 10:21

k.dave:

ő akkor nem volt tudatában, hogy ő dr.Manhattan, nem?
így szerintem nem is használhatta az erejét
de lehet, hogy csak figyelmetlen voltam és ez butaság

k.dave - 2019. 12. 11. 11:29

ezt kétszer is elmondták :D vészhelyzetben, reflexből tudja használni, és el is mondták azt is, hogy eltüntette a csávót, aki Angelára fogta a fegyvert.

Jack - 2019. 12. 11. 11:31

irgum76:

Ezt eléggé szájbarágó módon magyarázták meg pedig.
Veidt mondta, hogy vészhelyzetben fogja tudni használni,
aztán manhattan meg is köszönte neki, amikor magához tért.

Jimmy Two Times - 2019. 12. 11. 12:41

“ott még bőven lett volna esélye változtatni”
de éppen ez a lényeg, hogy nem tud változtatni. egyszerre érzékeli az idősíkokat, neki ez éppen akkor történik.

jó rész volt, okosan oldották meg az időparadoxont. viszont összességében a sztorit nem érzem túl erősnek és érdekesnek sem. manhattan mint szerelmes, ozymandias egy bizarr világban tengődik, nagyon kíváncsi vagyok mit akarnak ezzel kezdeni.
ja a csuklyás bíró sztorija tetszett még, bár ennyire nem kellett volna belenyúlni a képregénybe.

KiváncsiFáncsi2019 - 2019. 12. 11. 20:30

@Jimmy Two Times:

““ott még bőven lett volna esélye változtatni”
de éppen ez a lényeg, hogy nem tud változtatni. egyszerre érzékeli az idősíkokat, neki ez éppen akkor történik.”

hát de épp ez az, hogy ott áll, nézi az ágyút és nem csinál vele semmit – inkább elbúcsúzik angélától, amire nekem nem magyarázat, hogy egyszerre érzi az idősíkokat, mert eddig is aktíválta magát

bár asszem annyi a magyarázat, hogy agyára ment az kékistenséglét és a mindent átlátás

Anonymus - 2019. 12. 11. 21:00

Várható 2. évad?
Lindelof asszem azt nyilatkozta, hogy számára csak ez a 9 rész lesz. De nemtudom új készítőkkel berendeli-e az HBO, nagyon készítőinek tűnik a sorozat. A nézettség szerintem rendeben van.

Ayrons - 2019. 12. 11. 21:03

Számomra ez a sorozat egy hatalmas epilogus a Watchman történetéhez és nem szeretnék folytatást. Ez így jó ahogy van.

winnie - 2019. 12. 11. 21:36

anonymous: kérdőjel az egész, semmi infó nincs azóta, de én lindelofot sem írnám le.

JKJ - 2019. 12. 11. 22:08

Igy kidolgozni egy sorozatot, sztem 2 vagy inkabb 3 ev. Szoval mostanaban remelem nem kesz folytatas. Egy elkapkodott masodik evad nem hianyzik.

tüske - 2019. 12. 11. 22:32

A lindelofos podcastot hallgatjátok? Érdemes! 3 részenként beszélik ki a sorozatot a csernobilos pasassal, nagyon élvezetes hallgatni.

winnie - 2019. 12. 11. 23:09

jkj: ebben lehet valami, és tény, hogy az s1-re több idő van, de csak lindelofnak volt több, utána az írószoba már annyit dolgozott, amennyit egy s2-n dolgozna. itt inkább a produkció a neccesebb, elég sok idő lenne a folyamat, az írás és forgatãs

sleepwalker77 - 2019. 12. 11. 23:32

Magasan az évad legjobb része, eddig. :)

irgum76 - 2019. 12. 12. 07:09

engem ami leginkább zavart a részben, hogy mért pont Angela???
x milliárd nő közül neki pont bele kellett zúgnia
na és mi volt a “momentum”?
az hogy Angela kinyitotta a fegyverszekrényt?

egy nyakatekert, erőltettet badarság

winnie - 2019. 12. 12. 07:20

nem a fegyverszekrény kinyitása volt, hanem az, amiért kinyitotta.

de közelítsd meg fordítva: arról az emberről szólt a történet, akibe belezúgott. de majd kiderül, hogy csak belezúgott vagy más történt. vagy nem. mindenesetre akárkibe zúg bele, az x milliárd közül lesz az egy. és akkor is ezt kérdeznénk, nem?

irgum76 - 2019. 12. 12. 07:53

de nem azért szólt róla a történet mert ő volt Manhattan mátkája
hanem mert Watchmen volt
(jó itt van némi ok-okazati dolog ha nem éli túl a fehér éjszakát akkor nem lesz Watchmen)
egyébként meg Manhattannek mióta vannak ismét érzelmei?
a filmben már aszexuális volt aszt dobbantott a “Marsra” mert a töke televolt az emberiséggel

JKJ - 2019. 12. 12. 08:47

irgum: Teljesen elsiklottál a lényeg felett. Minden szempontból. Nem hiba ez persze, de gondoltam szólok :-). Próbáld meg másik szemszögből nézni. A készítők is onnan közelítették meg.

irgum76 - 2019. 12. 12. 09:36

JKJ:

oké, ha esetleg három mondatban kifejtenéd

debali - 2019. 12. 12. 09:37

a “mostani” idősík, amiben Angela meglékeli Cal-t, az 2019-ben játszódik?
mert amikor Dr. Manhattan mesélt a részben Ozy-nak az Europénról, akkor azt mondta Ozy, hogy 2009 van. Amikor pedig próbálja katapultálni magát onnan, akkor azt mondja Ozy, hogy “4 éve vagyok itt”. Tehát vagy beszélgettek még Manhattan-nel az utazásról egy pár évet, és akkor az Ozy-szál is a jelenben játszódik, vagy az egy pár évvel “ezelőtt” történik az..

Matt - 2019. 12. 12. 09:47

Szerintem is 10/10 volt a rész, csak azt furcsállom, hogy akkor a filmben mért nem tudta előre Jon, hogy Adrian áll a népirtás mögött. Ott mintha nem lett volna jövőbelátó képessége (ami igazából nem jövőbelátás, de ez most mind1). Persze tudom, hogy a sori a képregény alapján készült, de a film meg elvileg elég hű ahhoz, a befejezést leszámítva.

Lordviktor - 2019. 12. 12. 09:49

Tetszett a rész, de Dr. Manhatten színészi játéka nekem nagyon gyenge volt, ahogy a CGI is rajta. Synder féle film több szempontból vérzett de az ottani Jon mérföldekkel verte az ittenit. Egyébként minden más fantasztikus volt, remekül oldották meg a dolgokat.

Jimmy Two Times - 2019. 12. 12. 12:14

@Lordviktor
“Synder féle film több szempontból vérzett”

Itt mire gondolsz? Tudnál pár példát mondani a sok közül?

pytta - 2019. 12. 12. 12:26

@debali: a “mostani” idősík az 2019, igen. Ezt elmondják többször is, talán az 1×08-ban is.
Ozymandias történetében a stáblista utáni jelenetben ha jól láttam 7 gyertya volt a tortán, tehát ott még valami történik a maradék 3 évben.
Szerintem.

edg - 2019. 12. 12. 14:08

Nekem nagyon tetszett ez a rész. Szerintem az évad legjobbja volt eddig. Remélem a befejezést nem rontják el nagyon.

JKJ - 2019. 12. 12. 14:23

edg: Teljesen benne van, hogy nem lesz jó a befejezés, DE nem szabad elfelejteni, hogy mekkora élmény volt az út odáig. Bármi is lesz, jó évad volt.

irgum76 - 2019. 12. 12. 14:40

JKJ:

még mindig várom a választ, hogy mi is a lényeg
amit nem látok

vdaniel - 2019. 12. 12. 15:09

Én úgy látom, hogy a sorozat amellett teszi le a garast, hogy a világ determinált, és senki sem tud semmin változtatni. Konkrétan van egy bármire képes ember a földön, és ő annyira biztos ebben, hogy meg sem próbálja, vagy tudja, hogy semmi értelme.

De ha a sorozat világban ez így van, akkor van súlya a karakterek cselekedeteinek? Remélem más lesz az évadzáró konklúziója.

Seib - 2019. 12. 12. 15:09

Ozy már rég a földön van. Az Ázsiai csaj amikor megvette a házat a családtól, oda esett le az égből. A szökés jelenet meg 3 évvel a jelen előtt játszódott!

Jumboo - 2019. 12. 12. 15:25

Seib: imádom ha valaki nem csak néz egy filmet, de látja is… :)

arsebulls - 2019. 12. 12. 20:14

Tényleg elég sarkosak a vélemények erről a részről (meg úgy a sorozatról magáról).

A történetet egyáltalán nem ismerőként és a képregény adaptációk nagy és örök szkeptikusaként mondom: Szerintem ez az egész szimplán csak: jó.

Nem 10/10, nem mindent elsöprő, tévézés alapjait megrengető remekmű. Talán Lindelof és HBO miatt páran azt várták, vártuk?
Én ezzel a hatodik rész után szembesültem, amikor is rájöttem, hogy ez a sorozat sosem fogja megadni nekem azt a katarzist amire predesztináltam. Én fő okának azt látom, hogy egy karakternél sem tudtam leragadni. Amíg Lindelof előző sorozataiban minden egyes karaktert imádtam, addig itt senki se érdekel túlságosan.

Egyedül amire kapásból pozitívan visszaemlékszem az egész évadban és nagyon megfogott az a Sopranos referencia a visszaköltözős reklámból (mert most darálom újra) meg “Mirror guy” akit nem is láttunk azóta, de legalább tudjuk, hogy él. Laurie Blake karakterét is kifejezetten szeretem.

Egyébként meg senki nem fog meg, illetve nem is érzem, hogy lehetőségük lenne megfogni, mert nem is ismerjük a karaktereket. Alig alig tudunk meg valamit róluk, Angela pedig nekem abszolút egy semmilyen karakter: A tragikus előéletű, -részben- ebből kifolyólag racionális (talán ő a néző szempontjából az egyetlen) főszereplőnő. Egy konstruktív vagy catchy mondata nem volt a sorozatban amire emlékeznék. Mindemellett véletlenül történnek vele a dolgok, ő mindig valaki más cselekményének az elszevendője vagy éppen valaki más cselekményére reflektál. Semmilyen, a saját sorsát meghatározó életeseménynek sem aktív részese:

– A szüleivel öngyilkos merénylő végez

– A nagymamája agyvérzést kap hirtelen a hazaúton

– A nagyapja egész karaktere és története, illetve a köztük lévő rokonság

– Dr Manhattan találja meg őt és ő végig passzívan viselkedik

– Nem vette volna be a Nostalgia tablettákat se, ha Laurie Blake nem szorongatta volna

– A kórház talán az egyetlen hely, ahol elhatározta, hogy kideríti mi is történik és ezért hajlandó volt tenni is.

– A rendőrfőnök halála is úgy lett megoldva, hogy csak közvetetten lett hozzá valami köze, de semmiképpen sem az aktív hozzájárulása okozott bármilyen fejleményt.

Mintha minden karakternek lenne egy cselekménygörbéje, amit látunk is, és ezeken a karaktergörbéken néha keletkezik egy pont, ez pedig az a pont ahol Angela Abar egyszerre be, és azzal a lendülettel ki is száll az adott karakter életéből és cselekményeiből. Csak apró kis pontok egy évadnyi idősíkon.

Ha meg a sorozat lényege az, hogy van egy nagy rejtély és az folyamatosan bogozódik ki, és ez az egy központi téma van, akkor azt kell hogy mondjam, hogy ez a rejtély kevés ahhoz, hogy egyedül a vállán cipelje ezt a sorozatot.

(Zárójelben azért megjegyzem, hogy “a God walks into Abar” epizódcím zseniális)

JKJ - 2019. 12. 13. 12:04

irgum: Én nem tudom neked megmondani, hogy mit gondolj. Basszus.

irgum76 - 2019. 12. 13. 12:41

JKJ:

némi zavart érzek a zerőben…

én hülyeséget gondolok, csak mert
te tudod a választ arra, hogy mit kéne gondolnom
de nem mondod el a te verziódat mert nekem ki kéne találnom te mire gondolsz
nem én vagyok Dr Manhattan… basszus

na mindegy érdekelt volna egy hülyézésnél pontosabb válasz de akkor bután halok meg

JKJ - 2019. 12. 14. 09:07

irgum: Elmondanám ha tudnám, de nem tudom, mert én is csak azért (hiszem) hogy értem, mert a sorozat szól hozzám az élettapasztalataimon keresztül. Én most 43 éves vagyok és már most látom, hogy mennyire mást vettem ki egy filmből, könyvből vagy sorozatból 10-20-30 évvel ezelőtt. Ezért írtam, hogy nem hiba ez a részedről.

Te azt érted belőle ahol tartasz az életben. Ez a sorozat, szerintem kifejezetten széles réteghez szól, de nem minden gondolat szól mindenkihez. Ez pár réteg akihez szerintem szól:

Aki fekete bőrű Aamerikában
Aki részt vett a vietnámi háborúban
Akinek vannak gyermekei
Aki volt már szerelmes
Aki elvesztette a szüleit
Aki rejteget titkot a múltjából
Aki okos(nak hiszi magát) és senki nem érti meg
stb.

Ezek nagyrészt nem is fedik át egymást és nem teljes a felsorolás.

Tényleg nem okoskodni akarok. Elnézést ha úgy tűnik :-)

Szóval, ez a sorozat pontosan azért jó és sikeres, mert komoly emberi dolgokról szól. Azokat a gondolatokat amiket megfogalmaz, pontosan és korrekten kezel. Azok a részek amiket nem értek, elgondolkoztat és ha utánajárok, mindig tanulok valami újat. Ez számomra mind pozitívum a sorozattal kapcsolatban.

Ettől függetlenül, nem tudom, hogy a Te életedben mik azok, amiket felismersz benne és ezáltal úgy érzed szólnak hozzád a készítők.

irgum76 - 2019. 12. 14. 11:40

JKJ:

Köszönöm ezt a szép kis választ :)

JKJ - 2019. 12. 14. 13:19

irgum: Meglepően élveztem megírni is :)

Python - 2019. 12. 16. 04:22

Nem spoilerezek, de ha a HBO esetleg folytatná, akkor lehetne 2. évad. Bár én nem tenném, mert így tényleg egy nagyjából kerek egész lett ez az évad.
Az viszont tény, hogy nem nagyon vettem észre az idő múlását, azt hogy eltelt a kb. 65 perces végjáték! :)
Kezdem érteni, hogy miért is 9 részes lett a Watchmen széria. Ha 10 db -os az a bizonyos tojástartó, akkor…?! ;)

AlfStokes - 2019. 12. 17. 07:16

Es a sorozat egyik legfontosabb szereplojerol is lehullott a lepel :)

https://www.esquire.com/entertainment/a30242657/who-was-lube-man-watchmen-dale-petey-explained/

Python - 2019. 12. 17. 12:27

@AlfStokes: Aki olvasta a Peteypediát, az erőteljesen sejthette, hogy Dale Petey FBI ügynök eléggé álarcos igazságosztó megszállott, és nagy valószínűséggel ő az “étolaj v. kenőolaj ember”. ;)

Enzo - 2020. 05. 13. 01:24

1×08

Hát, az évadzáró előtti részt egy karakterre felfűzni és a jelenbeli történettel minimálisan haladni merész húzás. Volt, ahol nem jött be (looking at you, American Gods), itt viszont meglepően informatív és érdekes lett az epizód, Dr.Manhattan korokon átívelő csavaros történetmesélésével.

Véééégre bekötötték Veidt szálát: tehát ő csinálta a gátló gyűrűizét, amitől Dr.M. Cal-ként élhetett, cserébe amaz elküldte az Europára a Paradicsomba létezni…csak gondolom Veidt megunta már, és visszatérne a Földre(?). Tetszett még az idővel való játszás: ahogy elmondatta Angelával, amit az elején kérdezett, meg hogy a múltbéli Dr.M.-Will Reeves beszélgetésbe belekérdezve gyakorlatilag Angela okozta Judd vesztét. Áh, tiszta Harry Potter 3-stílusú időhurkozás :D
De vajon miért hagyta magát “elpusztítani”?

Darabkák:
– Adom a szóvicces epizódcímet (A God Walks into Abar) :D
– Megtudtuk, hogy Mr.Phillips-t és Miss Crookshanks-t a fiatalkori pártfogóiról mintázta Jon.
– Felötlött bennem, hogy vajon hogy jön Laurie Blake a képbe? Neki még a saigoni sztori előtt volt viszonya Dr.Manhattannel?

#hétidézete:
“-The entire process is complete in approximately 90 seconds.
-Typical.
(-I’m sorry?
-A man creating life in under two minutes.
-Ah, a sex joke. That’s funny.)” :DD

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz