login |

Survivor – 39×13: Lost souls

2019. 12. 12. 19:00 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Öhm, izé… Ugye ez nem azt jelenti, hogy a Survivor végnapjai kezdetének vagyunk szemtanúi? Mert kezdenek nagyon olyan irányba mutatni a dolgok, ahonnan nagyon nehéz lesz kikászálódni. Ezer szerencse, hogy egy full győztes szezon következik. (Mármint nem néztem utána, hogy mennyire hiteles az infó, de általában az szokott lenni.)

A mostani rész? Hát, itt aztán volt stratégiázás, szükség is volt rá. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Elaine esett ki.

Látta ezt Elaine előre, az elejétől kezdve tudta, hogy célpont, de az tényleg jópofán vette ki magát, hogy a szimpatikusok köre ennyire tisztában van azzal, hogy ők azok, akik szimpatikusak, szóval Janet (és Lauren) maga előtt tarthatta őt pajzsként, de ugye egyszer rájuk is sor fog kerülni. És, ha ebből indulunk ki, akkor nagyon nehéz lesz a Tommy, Dean, Noura-triónak megúsznia a döntőt, de persze egyrészt lehet kettes a döntő, másrészt meg ugye ott a tűzrakás, hogy nehogy véletlenül a játékosok döntsék el, hogy kik kerüljenek a pénz közelébe, harmadrészt pedig ugye idol.

(Ha már Noura. Hát…, az a cipős kiszúrás mennyire egy gonosz dolog volt már!!! Dean jól megkapta.)

A rész elején megindult az idolvadászat, ami helyett nyugodtan bevezethetnék azt is, hogy a játékosok húznak egy nevet, és az az illető kapja meg az idolt, nem? Ez az a része a játéknak, ami legjobban irritál. Kimegy az idol, rögtön mindenki keresni kezdi a következőt, és valaki random belebotlik. Most Janet. Nem bánkódom, csak… értitek. (Amikor valaki kimondta az idolvadászatra, hogy “needle in a haystack“, akkor muszáj volt hatalmasat röhögnöm. Rendezhetnének valami fizikai versenyt is érte, dammit!)

Ha Dean esett volna ki, akkor még jobban mutogatnék a randomra, de a lényeg, hogy az ő nevét pár perccel később húzták ki, így mehetett szigetelni – vajon csak a szigetszüzek neve volt a kosárban? A többit úgysem nézték meg, és eddig senki nem duplázott rá. Dean mindenesetre bezsákolt egy idolsemlegesítőt.

Azt érdekes volt látni, hogy Tommy, bár megvoltak a fix célpontjai, rögtön Lauren és Dean fele kezdett tendálni a jelenlegi helyzetét tovább gondolva – nagyjából ez a hozzáállás vezetett az elmúlt években a Survivor irányváltásához a játékosok részéről, a túl sokkal való előre gondolkodás, és az, hogy aki később gondot okozhat, azt lehet, hogy érdemes hamarabb kipöckölni.

És akkor a végén az elefánt.

Most erre mit mondjak? Mégsem forognak mindig a kamerák!

Nem tudom, hogy ki mennyire követi a hivatalos dolgokat, de Jeff Probst nem árult el semmit, a közlemények sincsenek nagyon, csak a fenti kiírás, egyedül a People szellőztette meg, hogy a challenge-ről visszafele jövet az egyik stábtag emelt ellene panaszt a “szokott dolgok” miatt. Egyrészt nokomment, másrészt ez nagyon nem tesz jót a Survivor renoméjának.

Fura ez a szezon, hiszen amellett, hogy végre áttörte a zajszintet némely részeiben elhangzottak révén a reality, de alapból két elég negatív kicsengésű dolog miatt lett trending topik a neten.

Szóval Dan is kiesett, megint egy random – idézőjelben persze. Hát, nagyszerű, mondhatom. Nem Dan-t siratom, egyszerűen csak azt, hogy a random túlzottan eluralkodik a játékon. Jó dolog a kiszámíthatatlanság, a meglepetés, de azért megnéznék egy régimódi(bb) szezont is. Lehet, hogy a készítők meglepődnének a fogadtatásán.

(Adja magát a kérdés, hogy a készítők a saját soraikban is rendet vágtak-e, mert ez a Dan-mizéria többszörösen is az ő hibájuk is, gondolom, ezerszer megbánták a korábbi döntéseiket, és nem lehetett semmi ezen a tudáson ülni hosszú hónapokon át, és tudni, hogy pontosan hány óra hány perckor fog robbanni a média.)

ui: Megint eszembe jutott, hogy vajon a nevek betűzését meg szokás kérdezni az első napon? Csak mert később gyanús lenne, ha valaki felvetné a kérdést Noura-nak, hogy miképp írja a nevét, mert még szüksége lehet erre a tudásra az esete folyamán.

    

9 hozzászólás Ne habozz!

wondorog - 2019. 12. 12. 19:18

Elaine-t sajnáltam, ő és Janet akivel még szimpatizálni tudok (na jó Tommy-val sincs bajom, csak egyszerűen nálam ő túl szürke, legalábbis sokáig az volt, mostmár kezd egy kicsit mozgolódni).
Én is próbáltam böngészni, hogy mi lehetett a Dan eset, de nem találtam többet, a linkelt cikkeknél. Valahogy a nagy nyugodt beszélgetésnél megjelenő Phil miatt arra gondoltam, hogy az IoI-on történhetett valami, ahova épp Dan ment akkor, mert ugye a többiek se ezen témázgattak éppen, tehát nem volt furcsa nekik, hogy Dan nem volt ott, de akkor ezek szerint nem. Bár így elég fura, hogy egy random visszaúton a táborba, valami olyasmit csinálhatott egy random stábtaggal, ami “inappropriate” (magyarul hirtelen nem jut eszembe a legkifejezőbb szó rá), nekem azonnal az ugrott be, hogy Sandrával lehetett valami afférja.

Dregnarr1 - 2019. 12. 12. 20:25

Hát igen, amióta osztogatják az idolt a kötelező részenkénti csavar miatt, azóta egyre szánalmasabb a játék ezen része.

A régebbi évadokhoz viszonyított változásokhoz ez is hozzájön, aztán hamarosan ott tartunk, hogy egy nagy házban ülnek egymás mellett, aztán egy kis beszélgetés után kiszavazzák egymást. Wait…

Slushyberry - 2019. 12. 12. 22:16

Több forrás szerint is az történt amit a fentebbi cikkben írnak, és nem is valószínűtlen, mást nem nagyon tudok elképzelni.
Több dolgot sem értek. Kezdve attól hogy miért csak akkor intézkedtek komolyabban amikor már stábtagot is tapizott “véletlenül”, illetve hogy a challenge és a Tribal Council között eltelik nem kevés idő, miért nem tudták ezt még előtte elintézni, mert így Elaine tényleg feleslegesen esett ki. +így most ugye kimarad a Final 6, Dean pedig addig tudta volna használni a duplán kamu Immunity Idolját. Pedig szép pillanat lett volna amikor annak köszönhetően esik ki. Nálam most az egész production team, de még Jeff is megbukott. Kellee egészen máshogy számolt be jópár dologról mint Jeff. Például Jeff szerint Kellee a kiszavazása utáni TC-n azért nem szólalt fel Dan-nel kapcsolatban, mert Kellee így döntött. Kellee pedig azt mondta, hogy csak az után a Tribal után beszélt vele Jeff. (És ott van a szerencsétlen kissrác, aki gondolom egy darabig hallgatja a suliban, hogy az apukája másokat fogdosott a TVben.)Érdekes dolgok ezek.. Sokan szeretnék Kellee-t visszatérőnek látni, de én sajnos nem reménykednék benne. Ha nem orrolt meg rá annyira a CBS a tweetjei miatt, akkor is ott az elég nagy esélye annak, hogy nem szívesen térne vissza. Itt a tweetje a tegnapi eseményekről, ha valakit érdekel: https://twitter.com/kellee_kim/status/1204949876464742400

Slushyberry - 2019. 12. 12. 22:32

Pár plusz infó, amit kihagytam.
A mostani Reunion show nem élőben fog menni, hanem 4 órával hamarabb felveszik.. Nem árt majd vigyázni a spoilerekkel.
Az S40-es játékosoknak a játék elején szóltak, hogy zéró toleranciát fognak alkalmazni fogdosásos esetekben. (Jobb később mint soha?).
Mi volt az a jelenet Dan távozása után?? Tommy rögtön arra panaszkodott, hogy jajj ne így mi lesz vele, elveszített egy szövetségest. Biztos, hogy ezt kellett volna bevágniuk utána? Eléggé rosszul veszi ki magát.

Nagyon remélem, hogy változtatnak pár dolgon, beleértve a na most éppen ki találja meg az Idol játékot, és a TC közbeni beszélgetést.

Aurora - 2019. 12. 13. 12:03

Nekem is ugyanaz a gondolat jutott eszembe… ezek a Survivor végnapjai…?
Egészen botrányos, hogy csak akkor lépnek valamit, amikor stáb tagok teszik szóvá Dan-t, amíg “csak” játékosok, addig egy figyelmeztetéssel el van intézve…
Dan kb lehúzhatja magát a WC-n otthon… Hollywood-ban senki nem fog vele szóba állni, azon se csodálkoznék, ha fenyegető üzeneteket kapna (elvégre még ő dobálózott a #MeToo mozgalommal). A családja is megissza a levét, mert ezt a foltot semmi nem mossa már le.
Előbb-utóbb valami plusz infó úgyis ki fog szivárogni, mert túl nagy visszhangot kapott az eset ahhoz, hogy “bizalmi okokból” senki ne szólaljon meg. Én is a rész után egyből kutatni kezdtem a neten, de csak ugyanazokat a cikkeket találtam, mint Ti is.

A játék:
Sandra és Rob kifejezetten agresszívan beszélték rá Deant a pénz feldobásra, mondván mekkora “Move”!
Ha én a zsűriben lennék, ezt inkább negatívumnak tartanám… az utolsó 7-nél képes a vak szerencsére bízni a szavazatodat…? én erre nem lennék büszke… ez nem stratégia, ez szerintem hülyeség. Méghogy jury management…

Elaine-t sajnáltam, innentől csak Janet-nek drukkolok.
Tommy elkezdett mozgolódni, de innentől nagyokat kell húznia, ha tényleg resumét akar építeni, mert eddig nincs neki…
Dean arra mozog amerre a szél fúj, semmi gondolkodás nincs nála… Az idol semlegesítőt viszont remekül kijátszhatja, pláne, hogy tudja kinél van Idol.

Várom a finálét, de keserű szájízzel fogom befejezni ezt az évadot…

Enzo - 2019. 12. 13. 13:01

39×13(12)

Reméljük, azért végnapokról nincs szó, maximum változásokat hoz ez a szezon. Nagyjából kronologikus hozzáfűznivalók:

1. Folytatódott a Noura-show megint :D Dean cipőjének elrejtése is WTF, nem mutatták, amikor megtalálta, de IoI-ra menet már a nyakában lógott :D Meg a parton amikor pörgött körbe-körbe, az is először hülyén nézett ki, aztán viszont a challenge-ben jól jöhetett, de akkor ő most tudta, hogy mi lesz, vagy mi??
2. A szokásosan sikeres “mindenki idolt keres, és valaki talál” szitu már tényleg idegesítő, lehetne egy évad idolok nélkül. Azt hittem, Janet nem mutatja meg Tommynak, de megtette, Dean-ék meg jól kilesték, az vicces volt.
3. Na, a Tommy-Lauren szövetségnek gyakorlatilag vége, de jogosan, Lauren érzésre bármelyik srácot megverné a döntőben. (Jó ezt még Dean előnyszerzései előtt írtam.)
4a. Island of Idols: poénos volt, mikor Dean megmutatta a veteránoknak a fake legacy advantage-et, azok meg próbálták nem elröhögni magukat :D Főleg amikor kitalálta, hogy majd minden szavazatot magára irányít, és egyedül eldönti, ki megy haza (Rob arca :DDD) (hát sajnos ez így Dan kiszedésével nem fog bekövetkezni, mert nem lesz hatfős tribal)
4b. A mai lecke jury management, ami önmagában jó ötlet, de nem értettem, miért csak egy érmefeldobáson múlik a választható előny megnyerése, aztán Rob megmagyarázta, hogy ha Dean megnyeri, akkor ezt elmondhatja “move”-ként, hogy kockáztatta a szavazatát. (Ööö, oké? És persze szerencséje volt, meg is nyerte az idol nullifiert.)
5. Furcsa, a kevés bennmaradó ellenére mintha jobban megnyílna a bizalom néhány esetben: Janet is megmutatta a talált idolt Tommynak, Dean is elmondta a nullifier meglétét a Tommy-Dan-Lauren triónak. Tommy erre persze élből elkezdte veszélyesebbnek tartani, amiben mondjuk van is igazság.
6. Az immunity tetszett, főleg hogy körbepörgés után egyensúlyozni kellett, és amúgy is keveslem a mentális kihívást is igénylő challenge-ek arányát (lehetne nem csak szavas, hanem valami számolós is). Elaine ahhoz képest, hogy az “Oh no, words, dang it” mondattal érkezett meg (LOL :DD), egész jól ment, de végül szorosan elvesztette Dean-nel szemben. (Dan meg egy pillanatra kirakta a betűkockákból, hogy SITH :D)
7. Random tribal highlights: Rob utánozza Dean pózolós nyújtózkodását :DD ; Karishmát alig ismertem meg így kicsípve ; “-So Noura, where are we in the game right now?” “-At tribal council?…” anyámborogass… :D

Van abban igazság, amivel Elaine próbálta mentegetni magát tribalon, hogy ha őt kiszavazzák, mert threat, akkor a többi threat is félhet, ugyanakkor az is igaz, hogy pl. Janetnek a saját szemszögéből nem sok értelme lenne Elaine-t bent tartani, hisz kb bárki más ellen nyerne a döntőben valszeg. Szóval ahogy Robék is mondták, ügyesen érvelt, és még némi szomorú személyes sztori is előkerült, de ez sem volt elég, hogy elkerülje a kiesést. 2-2 Elaine/Noura szavazatot megmutattak a 7-ből, de sajnos a többi is Elaine-re érkezett, úgyhogy megy a zsűribe :(

Na és akkor a sokk a végén: már csodálkoztam, hogy miért mutatnak másnap reggeli jelenetet az epizód végén, ilyet szerintem sose láttam szimpla részben… aztán ahogy Jeff jött, csak pislogtam a játékosokkal együtt, gondoltam, hogy valami rendkívüli történt… ezek szerint egy újabb Dan-incidens. Így már értem, hogy a tegnap reggeli hírekben miért volt a következő mondat: “A Survivor reunion show-ja idén nem lesz élő – óvatosságból, mert STUFF. Aki nézi, az tudja.”
Érdekes egy szezon ez, most sokkal több ilyen való világbeli társadalmi probléma “szivárog be”/jön elő a szigeten, tanácsokon, és hát sajnos nagy közfigyelmet a negatív dolgok kapnak. Tényleg sz@r érzés lehetett úgy hónapokig ülni a készítőknek, hogy tudták, mikor kerül adásba a múltkori botrány, és hogy nem is kerülhetik el.

Ja meg reakciók.
@winnie:
A betűzéses kérdés érdekes, de hát látjuk, hogy folyamatosan elcseszik, szinte nincs olyan tribal, ahol ne lenne egy félrebetűzött név. És nem csak az olyan “egzotikusabb” nevek, mint mondjuk Karishma (akiből valamelyiken Kirishma lett), hanem jóval egyszerűbb nevek is, pláne az olyanok, amelyiknek több írásmódja van (*itt az összes Kelly/Kelley/Kellee nevű Survivor-játékos helyeslően bólogat* :D).

@wondorog:
Elvileg stábtaggal történt az incidens, valahogy Sandrából nem nézném ki a dolgot. Úgy értem, ő azért így érzésre sztem helyretenné Dan-t, hogyha ilyen történne :D

@Slushyberry:
Hm, ez egész jogos felvetés, hogy talán jobb lett volna, ha tribal előtt bejelentik, és akkor elmarad a szavazás, Elaine meg játszhat tovább. Az biztos, hogy én örültem volna ennek :) (meg Dean esetleges pofáraesésének is :D)

A többi dologra kb csak helyeselni tudnék, amit írtatok.

Thomas - 2019. 12. 13. 15:40

Én nem hiszem, hogy egy seggfej (?) játékos miatt jönnének el a Survivor végnapjai. Miért nem csináltak semmit eddig? Visszanézték a felvételeket és nyilván semmi helytelent nem találtak. Azért egy embert nem lehet szankcionálni, ha álmában, öntudatlanul átöleli a mellette fekvő embert, ha ez berögzült cselekvés. Erre két ellenszer van, akit ez zavar, nem fekszik mellé, illetve felkelti és szól neki, de ez csak ideiglenes, mert ha elalszik, megint át fogja karolni. Az, hogy beszélgetés közben a hajához vagy a karjához ér valakinek (csak ilyeneket mutattak), szerintem nem illetlenség, maximum ha az illető határozott kérése ellenére továbbra is folytatja. Ekkor elbeszélgettek vele, figyelmeztették, mikor jött a következő panasz, vagy csak elővigyázatosságból kivették a játékból (remélem, nem), vagy talán volt tanúja az incidensnek, és ez komolyabb volt, ezt nem tudhatjuk. Elhamarkodottan sem lehet egy ilyen miatt kizárni egy játékost (még ha a játék szabályai szerint mondjuk meg is tehetnék), mert az életben le nem mossa magáról, hogy zaklató és a családja is megsínylené. Én a látottak alapján nem ítélkeznék, de ha lett volna valós alapja a panaszoknak, szerintem már réges-régen megtették volna.

Aminek örülök ezzel kapcsolatban, hogy csak nem kettes döntő lesz végre? Akkor van esélye Nourának, wow!:) Ez nem semmi fejlemény:) Hármasban az életben nem nyerne:) Amúgy nagyon kiszúrt Deannel, gondoltam, hogy azért csak megoldja a cipője leszedését, mekkora ügy felugrani és leverni, vagy megrázni azt a zászlót vagy keresni egy botot? Nem is mutatták, ahogy kereste, szóval egyből megláthatta.

Annak viszont sem örülök, hogy a 6-ban tudta volna Dean kijátszani a második fake legacy idolját, azért az vicces pillanat lett volna, főleg, ha eléri, hogy mindenki rá szavazzon :D

A játék fő szerevezőeleme sajnos már a random, már kezdem elfogadni, hogy ez jelenleg a Survivor, és nem is hiszem, hogy változtatni akarnak rajta, Jeffék teljesen meg vannak elégedve szerintem a játékkal. Ha akarnának valamit tenni, akkor erre a full győztesekből álló évad lenne a legalkalmasabb, talán még az old-school győztese emlékeznek rá, hogyan lehet szövetségekben játszani, állandó idolozás, meg mindenféle előnyök és csavarok nélkül. De komolyan meglepne, ha bármi is változna, akárcsak erre az egy évadra is:(

A tű a szénakazalban kijelentés tényleg azért a legviccesebb, mert mi csak annyit látunk, ha valaki két borkorba vagy fatörzsbe benéz, már talál is valamit, de nyilván azért órákig keresik. Csak a terület behatárolt, így nem okoz gondot megtalálni, és azok az évadok a legrosszabbak, ahol csak egy valaki keresi, és ő találja meg újra és újra:( Legalább most nem mindig ugyanahhoz kerül.

Robék részét most én is csak lestem:) Nemrég még az volt a lecke, hogy nem szabad túlzott kockázatot vállalni, meg várni kell a jobb lehetőségre. Most meg az a zsűri menedszment, meg a big move, hogy valaki egy pénzfeldobásra felteszi a szavazatát? Nem érezték ezt egy kicsit ellentmondónak?:)

Annak örülök, hogy Elaine kiesett, ebben a részben már kezdett idegesítő lenni. De amúgy tök mindegy, most már örülök, hogy Noura 5-ben van, és ha kettes döntő lenne (ami sokkal tisztább, remélhetőleg tűzgyújtás sem lesz), akkor ég esélye is lenne:)

El Diablo - 2019. 12. 15. 02:49

Dan a Reunion Show-n sem lesz ott?

winnie - 2019. 12. 15. 08:12

van rá esély, de szerintem ott lesz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz