login |

Mad About You: kezdett a 8. évad

2019. 12. 13. 20:00 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Egy újabb klasszikus szitkomot élesztettek fel a Full House, a Roseanne és a Will & Grace után (és a Frasier előtt) – a különbség annyi, hogy előbbiek streaming platformon és országos csatornán folytatódtak (vagy brutális nagy sikerrel, vagy visszafogott, de korrekt érdeklődés mellett), míg ez, ami itthon anno Megőrülök érted címen ment, egy apró kábeles platformon kapott új részeket.

Hogy miért nem volt érdeklődés iránta komolyabb helyről, azt magam sem tudom, a 90-es években elég menő volt a sorozat, például Helen Hunt 7 évad alatt 7 főszereplői Emmy-jelölést kapott (4-szer el is nyerte a díjat), de a többi kategóriában is bőven képviseltette magát. A nosztalgia pedig elég komoly húzóerő. De talán nem véletlen, hogy az eredeti Mad About You az elmúlt években nem volt túl keresett a streaming platformok körében sem.

Hát, ha ilyen volt annak idején a sorozat, akkor nem is csodálkozom rajta. Oké, ez így gonosz volt, de hogy nagyon rövid véleményt fogalmazzak meg a sorozatot anno nem nézőként (nyugi, most pótolni fogom az első 3 részt, mert azért kíváncsi vagyok – UPDATE: megnéztem, aranyosak, de nem nézősek), ilyen (humor)minőség mellett ma nem nagyon lehetne labdába rúgni. Más kérdés, hogy ez mit sem számít, mert ez a Mad About You túlságosan is a régi nézőknek szól.

És ha a régi nézőknek szól, akkor, mint a Fuller House, el lehet lenni a kellemes nosztalgiával meg a régimódi poénokkal, mert így emlékeztet egykori önmagával. Más kérdés, hogy azért bőven van olyan 90-es évekbeli többkamerás, élő közönség felvett komédia, ami ma is megállja a helyét, ergó nem hiszem, hogy a Mad About You hátrányára vált volna, ha némi újszerűbb identitást kapott volna.

Sajnos a 8×01 szinte csak és kizárólag felhozó epizód, amiben megmutatják, hogy mi lett a főszereplőkkel (most repül ki a gyerek a fészekből, mert ugye felsőoktatás – a szülők meg nehezen engedik el), és felvillantanak pár régről ismert karaktert. Ha lesz sztori, akkor az majd a 2. résztől jön.

Nosztalgiának pár részre megteszi (az első évadot 2 hat epizódos adagban adják ki, rajongóknak lecsúszik), de tényleg csak a múlt megidézése céljából, egyébként manapság már nagyon nem versenyképes. Csak azoknál, akik a retrót szeretik. Mert a hangulata olyan, némiképp békebeli, még akkor is, ha lejön róla, hogy 2019-ben játszódik.

Azért amikor Paul Reiser és Helen Hunt majdnem elnevette magát, az jópofa volt, ott látszott, hogy nagyon élvezik ezt a reuniont – egyébként ilyen nevetgélés határát súroló snitteket az eredeti sorozatban is előszeretettel hagytak benn. Ártalmatlan a végeredmény, maximum nem röhög rajta sokat az ember.

1 hozzászólás Ne habozz!

Phoenix - 2019. 12. 16. 19:42

Van esetleg ötlet hol érhető el a korábbi évadok? Az itthon is elérhető streaming szolgáltatátókat végignéztem, de nincs fent sehol.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz