login |

Pilot: Virgin River

2019. 12. 13. 15:50 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Bár azzal kezdem most, hogy a Netflix múlt heti (magyar feliratos) premierje nem az én sorozatom, viszont bőven láttam a kisvárosos zsánerében értékes dolgokat. Hogy mit? Hát mondom.

A történet egy ápolónő körül bonyolódik, aki az életében történt trauma miatt elvállal egy világvégén, vagyis Virgin Rivernél levő állást. Mondjuk a kisváros polgármestere úgy fogadta fel, hogy a helyi orvossal nem beszélte meg a dolgot, szóval onnan rögtön érkezik is egy konfliktus, hiszen a morgós, 70 fölötti úr hiába jószívű (valahol mélyen), azért ezt nehezen mutatja ki.

Aztán ott vannak még a színes karakterek a helyiek részéről. A háború után itt kocsmát nyitó veterán, aki végre békét talált, de egy volt bajtársa miatt nem olyan egyszerű az élete. Előkerül egy magára hagyott baba is, aminek kapcsán tökéletesen lefestik a lakosok viselkedését. És mindebbe azért így mentem bele, mert a részletekben van a lényeg. Az apró-cseprő, de valójában fontos ügyek körül sertepertélő emberekben.

Röviden összefoglalva szerintem már a fentiek alapján könnyen be tudja lőni magának mindenki, aki hasonlókat néz, csak ez valamiért elkerülte a figyelmét. Innen már csak a főszereplők lehetnének problémásak, de a This Is Us-ból, a The Walking Dead-ből és sok másból is ismert Alexandra Breckenridge rögtön kedvelhető, és a morgós dokit játszó Tim Matheson is bírható. Nem akarok mindenkit felsorolni, de a cast a témához remekül illik.

Mihez lehet hasonlítani? Egy kicsit Everwood, egy kicsit Miért éppen Alaszka? (aminek örökre csak a magyar címe fog beugrani), de kicsit saját hangja is van. Lázadó tiniként lehet cinikusan “leHallmark-filmes”-eztem volna, de az az igazság, hogy az ilyen, a szívét őszintén asztalra tevő dolgokra nem szabad úgy nézni.

Persze mindezek ellenére nem kötelező nézni, csak a “zsáner” rajongóinak tudom ajánlani, mert ott bőven jó, nem olyan, ami kiüldözi a nézőt a világból. Legalábbis másfél rész alatt erre jutottam. Nem tudom, a kezdés legalább 7/10, azonban én tuti nem nézem tovább, mert mint mondtam,ez nem az én stílusom mostanában, viszont lebeszélni senkit nem akarok. Ha nem is nő fel az említett klasszikusokhoz, szégyent biztosan nem hoz rájuk.

7 hozzászólás Ne habozz!

Lucky!? - 2019. 12. 13. 16:16

2. kép re pillantva Hart of Dixie kritikára gondoltam, gyors pörgetve

FredT - 2019. 12. 13. 16:42

Én ledaráltam a teljes szezont és simán hozza, sőt rá is pakol a Pilot minőségére. Szerethető karakterek (a remekül eltalált castingnak is hála), van mondanivalója, nem túl csöpögős, a kisvárosi hangulata pedig beszippantott már az elején. Nálam instant 8/10 az évad.
Remélem kap 2. évadot is, ha már cliffel zártak.

stark - 2019. 12. 13. 17:08

Szintén lenyomtam az egészet. Hart of dixie nagy kedvenc volt. Az könnyedebb, vicesebb volt. Ez komolyabb, és nem annyire csöpögős. Várom a 2. évadot.

cherockee - 2019. 12. 13. 19:06

Amit felettem már elmondtak, minek írjam le még egyszer, nem teszem, a sorozat nagyon jó, nekem a 10 rész rövid volt, pont mire beleültem volna, addigra vége, de tényleg minden jó, olyan Hallmark-os hangulata volt, de bőven a jobb fajtából. Nézném ha lenne még.

zolivoros - 2019. 12. 15. 20:43

nagyon bejött, kellemes kis ünnep előtti kikapcsolódás volt.. ha minden igaz, a második szezon forgatását a héten be is fejezik, szóval talán nyár végén, ősz elején jön a második etap..

muníció van, utánanéztem, 20-21 könyvből áll a sorozat :O

Snoopyzit30 - 2020. 01. 27. 21:28

Olyan kis tingli-tangli vidéki romantikázós. Egyszer megnézős, de a szép környezet és a főszereplő eyecandy pasi miatt nekem megérte.
Kicsit rétestésztának tűnik, de a 2.évad elejébe majd belenézek.
Ami nagyon untatott, azok az orvosi részek, amikor gyógyítottak.

Olyan 6,5 de azt szilárdan hozza.

winnie - 2020. 06. 02. 07:51

teljesen korrekt volt a kezdés, sokkal, de sokkal rosszabbra számítottam, de persze meglátjuk, hogy alakul a szezon.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz