login |

Európa is létezik: The Chalet / Le Chalet

2019. 12. 17. 14:50 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: ajánló, Európa is létezik, kampány, video, ,

Egy 2017-es francia (mini)sorozatról van szó, amire a Netflix-re leltem rá, és rögtön kötelezően nézőssé vált, hiszen egy Tíz kicsi négeres, külvilágtól elzárt, rejtélyes gyilkosos felállásról van szó, amiről erről azt hittem, hogy slasher lesz (mint a Slasher), de annál sokkal mélyebb történettel rendelkező darabról van szó, ami nagyon festői tájon játszódik – két idősávban:

A sorozat egy kikérdezéssel indít, amiből kiderül, hogy valami ronda dolog történt egy kis, pár ember által lakott francia hegyi faluban lévő vendégházban, és egy túlélő emlékeit próbálják összerakni – ez a szál még párszor vissza fog térni. Ezt követően visszaugrunk az időben, és láthatjuk, amint egy házasodni készülő ifjú pár megérkezik a nyaralóba, másnap pedig a haverok és egyéb meghívottak is megjönnek. A gond csak az, hogy a vonatról leszállva az első rész végére totál elszigetelődnek a külvilágtól, majd pedig a kiutat keresve egyiküket csúnya “baleset” éri.

Persze mire elérünk eddig, már tudjuk, hogy valami nem stimmel, hiszen az első percekben is láthatunk egy megkötözött, véres embert a környékén akkor még gőzünk nincs arról, hogy kit), később pedig történik egy csúnya gyilkosság (nem mindenki fogja tudni, hogy ki hal meg – az elején ezek a randomnak tűnő dolgok elég zavaróak), ami elhinti azt, hogy a folytatásban is arra kell számítani, hogy egy gyilkos garázdálkodik a barátok között. Sőt, lehet, hogy a barátok egyike a tettes.

Ez csak egy ajánló poszt, természetesen, szóval minden mást el lehet olvasni a kritikában, de még egyszer kiemelném, hogy mennyire zseniális lett a sorozat zenéje, valamint a főcíme, ami részről részre dinamikusan változik – az elején még csak vércsermely, a végén meg már patakvér látható benne.

Kritika: Le Chalet / The Chalet (winnie)
Hazai hivatalos elérhetőség: Netflix
Hazai tévés premier: –
Magyar cím: –
Státusz: 1 évad (6 rész – 47-62 percesek)

A plakát alatt megnézhető a francia, angol feliratos és német előzetes, valamint a teljes zenei anyag. Szereplők: Chloé Lambert, Philippe Dusseau, Marc Ruchmann , Samantha Markowic, Éric Savin, Blanche Veisberg, Thierry Godard, Nade Dieu, Pierre-Benoist Varoclier, Manuel Blanc, Mia Delmaë, Pasquale d’Inca.


4 hozzászólás Ne habozz!

speranza - 2019. 12. 17. 16:17

Alig pár napja, hogy eszembe jutott ez a sorozat. A karácsony előtti nagytakarítás közben ugyanis az íróasztalomból előkerült az a noteszlap, amire tavaly írogattam a francia családfákat a sorozat közben. :D

Rubber Duck - 2019. 12. 17. 17:42

Nekem nagyon tetszett, merem ajánlani!

Ancsa - 2019. 12. 17. 23:37

Valóban remek darab, csak ajánlani tudom!!
Az elején kicsit lassan áll össze ki kivel van, ezért ėrdemes legalább az első pár részt egyben nézni. Mondjuk nekem a teljes évad lecsusszant egyszerre, mert nagyon berántott.
Izgalmas a történet, és remekek a színészi alakítások is.

Reeka - 2019. 12. 18. 09:56

Na, pont most darálom ezt a sorozatot, tervben volt már régóta. Igen, az első rész kicsit nehezen csúszott le, nem is jöttem ám rá a két idősíkra, de lehet csak figyelmetlen voltam. A 2. rész már alakul. Egyre jobb lesz ez, na, úgyhogy tetszetős darab.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz