login |

JAws: Junkie Awards 2019 – Szavazásra fel!

2019. 12. 19. 14:50 - Írta: winnie

66 hozzászólás | kategória: szolgálati közlemény,

Akkor kezdődjön megint a szokásos év végi szavazós JÁTÉKUNK (ez már a TIZENHARMADIK!), amivel elleszünk a karácsonyi időszak posztokban nem túl bőséges napjaiban, egészen január eleje magasságáig.

Aki részt akar venni a jelölésben, küldjön maximum 3-3 jelöltet a poszt alján lévő kategóriák alapján a junkieawards2019@gmail.com címre! A jelölés szokás szerint levélben történik, a legjobbakra pedig már a blog felületén lehet szavazni.

A tavalyi győztesek listája itt – itt pedig az összes JAws-poszt régről – de a legfontosabb link ez: a 2019-ben bemutatott sorozatok listája (de a 2018 végi sorozatok is játszanak – előfordulhat, hogy egy év végi premier, aminek már van 2. szezonja, még újonc), aki biztosra akar menni, ne siesse el a jelölést, böngéssze a kommenteket, ahol lehet kampányolni, vagy jelölő listát bemásolni. Sokan hajlamosak elfelejteni a tavaly indult és év elején pár rész után leköszönő sorozatokat.

Pár cím emlékeztetőnek a jelölhetők közül, amik elfelejtődhettek – illetve jelzem a nem amerikai sorozatok egy részét is, hogy ne legyen gond velük. Ja, és itt is kiemelem, hogy pár új, de 2018-ban bemutatott sorozat (pl. You, Titans, The End of The F***ing World) sokak számára csak a 2019-ben lett ismert a Netflix-es premier miatt:

 • Tavalyi év végi, hype-osabb sorozatok, amik az előző JAws-on nem nagyon játszottak még: Tales of Arcadia: 3Below, The ABC Murders, Nightflyers, Dirty John, Escape at Dannemora, The Marvelous Mrs. Maisel S2, Counterpart S2, Travelers S3, The Orville S2 + You, Titans, The End of The F***ing World
 • Év eleji új sorozatok, amik tavalyinak érződhetnek: Bloom, Manhunt, Project Blue Book, Good Trouble, Sex Education, Deadly Class, The Passage, Wayne, Black Monday, The Other Two, Black Monday, Russian Doll,
 • Év eleji visszatérő sorozatok: Luther S5, A tanár S2, Victoria S3, Broad City S5, Future Man S2, Strike Back S7,
 • Népszerűbb új sorozatok (a fentieken kívül):
 • Népszerűbb nem amerikai újoncok – hátha nem egyértelmű, hogy máshonnan jöttek: Beforeigners, Sex Education, Bloom, Kingdom, Pure, Baptiste, Flack, Curfew, The Widow, The Name of The Rose, After Life, Quicksand, Ghosts, Gentleman Jack, Chernobyl, The Spanih Princess, Years and Years, High Seas, Good Omens, How to Sell Drugs Online (Fast), Another Life, Lambs of God, Our Boys, Brassic, Sanditon, Carnival Row, Temple, Criminal, War of The Worlds, The War of The Worlds, World on Fire, Zomboat, We Are The Wave, His Dark Materials, Sleepers,

Azt emelném ki a fő szöveg szövetéből, hogy a jelölés a játék egyik legfontosabb része, amely során eldől egy-egy kategóriában a legjobb 5-6 kiléte. Természetesen sokkal kevesebb jelölés érkezik levélben, mint szavazat a “döntőben”, ezért itt minden egyes voks számít(hat), sokszor egy-két szavazat dönt a bejutásról.

És azt hangsúlyozom, hogy ez az a rész, amely során lehet taktikázni is. Nem tudom, korrekt-e vagy sem, de az is megoldás, hogy az ember nem jelöli a tuti, mások által úgyis bejutó favoritokat, inkább saját, nem feltétlenül kommersz kedvenceit nyomja meg, hogy esetleg bejussanak 4-5. helyen, így alakítva a döntősök mezőnyét. (De persze ennek az a veszélye, hogy ha mindenki ezt csinálja, akkor favoritok nem kerülnek a legjobbak közé.)

Fontos, hogy idei (vagy idén látott) szezonok alapján jelöljünk, szerintem érdemes a jelölésekkel jelezni azt, ha egy kedvenc csalódást jelentő évadot produkált, és viszont, mert egyébként mindig ugyanazok a sorozat és színészek szerepelnének.

Aki részt akar venni a jelölésben, küldjön maximum 3-3 jelöltet a poszt alján lévő kategóriák alapján a junkieawards2019@gmail.com címre!

Jelölni csak levélben lehet. A kommentek mindössze iránymutatások, ajánlások, kampányok, emlékeztetők, az ottani szavazatokat nem számoljuk. (Ne feledjétek, a legjobb 5-be kerülők mindegyike nagyon sok sorozatból/színészből kerül kiválasztásra, szóval a döntőbe kerülni mindenképp fél siker.)

Induljon akkor a jelölés tizenharmadik Junkie Awards (JAws) fő kategóriáira, plusz szokás szerint lesz még pár mellék kategória, amelyekre majd kommentben lehet szavazni (ld. év epizódja, év idézete, eyecandy).

Szabályok:

 1. A jelöltek egyenértékűek, nem számít a sorrend. Természetesen vannak, akik nem jártasak minden kategóriában, így nem fontos mindenhova szavazni és nem 3-at írni sem, csak érdemes, ha tud az ember. Ha valaki szerint csak két jelölt érdemel jelölést, akkor elég annyi, nem kell kegyelemszavazatot adni. Csak a legjobbak versengjenek.
 2. Jelölni a 2018. decemberétől sugározni és/vagy streamelni kezdett sorozatokat lehet (csonka évad nem akadály), és ezek az epizódok, illetve évadok jelentsék a jelölés alapját – ha egy kedvenc idén nem produkált kiemelkedőt, nyugodtan lehet kritikusnak lenni, nem érdemes megszokásból szavazni.
  (Alapból az a filozófiánk, hogy az játszik, amit az ember 2018-ban látott, szóval akár lehetne régi sorozatokat is jelölni, de sok értelme nincs, mert más jó eséllyel úgysem jelölné, így pocsékba menne a voks.)
 3. A legtöbb jelölést kapókból minimum 5-öt, maximum 8-at fogunk végső szavazásra bocsátani – csakis a mi döntésünk, hogy hányas döntő lesz. Ne feledjétek, hogy januárban is adtak sorozatok, és voltak hamar kaszált, pár részt megért gyöngyszemek is.
 4. Szokás szerint, a szeretett-utált módon 20-30 és 40+ perces sorozatokra szedtük szét a mezőnyt. Ezek általában komédiák, illetve drámák, de lehetne “normál hosszúságú és rövidebb” szériáknak is nevezni őket. A stream korszakban azonban vannak 35-38 perces, komikusabb, és rövidebb, drámaibb sorozatok is – ezeknél maradjunk a 40 perc alatti vagy fölötti határvonalnál. De ha véletlenül valaki “rossz” kategóriába jelöl, A SZAVAZAT AKKOR SEM VÉSZ EL, csak átsoroljuk a megfelelő helyre a sorozatot. A megfelelő hely az lesz, ahová többen jelölitek.
 5. A minisorozatok, limitáltnak hívott sorozatok, antológiák továbbra is a “normál” sorozatok között versengenek, az epizódjaik hosszának függvényében.
 6. Azt, hogy ki mellékszereplő és ki főszereplő csakis ti döntitek el. Mindenki oda kerül végül, amelyik kategóriába több jelölést kap, de viszi magával a másik kategóriába kapott jelöléseit is. Itt is igaz, hogy “rossz” helyre kerülő szavazat nem vész el. Így nem mi döntjük el, nem tudunk manipulálni, hanem csak a ti véleményetek számít.
 7. A nem amerikai sorozatoknál az elsődlegesen sugárzó csatornát érdemes nézni (vagy kérdezni kommentben), bár vannak koprodukciók, ahol nem annyira egyértelmű, de általában a csatorna működik ökölszabályként, illetve mi is jelöljük az Anglia lecsap vagy Kanada odavág kategóriákkal. És ide is jelölhetők természetesen magyar sorozatok.

Íme a kategóriák. Lehet bevágni a levelekbe ezt a pár sort – a 2018-ben bemutatott több száz újonc és folytatódó sorozat címe itt olvasható. (Tényleg érdemes végignézni mindet, mindig vannak olyanok, akik elfeledkeznek erről-arról.)

 • legjobb 40+ perces sorozat:
 • legjobb 20-30 perces sorozat:
 • legjobb első évados sorozat:
 • legjobb magyar sorozat:
 • legjobb nem amerikai sorozat:
 • legjobb animációs sorozat:
 • legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb):
 • legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):
 • legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
 • legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
 • legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
 • legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
 • legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
 • legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
 • legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
 • legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
 • legjobb vendégszereplő:

(Vendégszereplő kategóriában férfiak, nők, 20 és 40 perces sorozatokból ömlesztve jöhetnek, a lényeg, hogy olyan színészre lehet szavazni, aki nem rendszeres szereplő, csak egy-kétszer tűnt fel, de egyszerűen zseniális volt. Hogy ki vendégszereplő vagy mellékszereplő ugyancsak ti döntitek el, az lesz, amely kategóriában több szavazatot kap. De a vendégek általában csak az adott évadban, vagy évadonként 1-2 részben tűnnek fel, a mellékszereplők gyakrabban, de ezt érzi az ember szerintem.)

Szavazni érdemes mihamarabb, folyamatosan megy az összesítés – határidő 5-6 nap, de majd mi döntjük el, hogy mikor kerülnek ki a szavazások. Amint egy-egy kategóriában kikristályosodik a végeredmény, és mondjuk az 5. és a 6. között akkora a különbség, ami pár nap alatt nem hozható be, akkor jövünk az 5 vagy 6 legjobbal, lehetőleg napi kettővel. Általában 27-én vagy 28-án kezdünk, szóval mindenképp az ünnepek után lesz az első szavazás. Az utolsó pedig már 2019-ben.

Ha valami nem tiszta, kommentben is lehet kérdezni – valaki biztos válaszol.

66 hozzászólás Ne habozz!

DennyKeh - 2019. 12. 19. 15:20

Idén jelölöm először a GoT-ot és utoljára, mert a tavasszal néztem meg a 7 évadot és utána a 8. évadot.

Legjobb első évadosként ne felejtsétek ki a YOU-t, mert az szerintem annak számít még, és remek évad volt.

A nyári sorozatok általában feledésbe merülnek, de a The 100-ról ne feledkezzen meg senki, hiszen rég volt ilyen jó az évad.

Octavia - 2019. 12. 19. 15:34

legjobb 40+ perces sorozat: Killing Eve; HTGAWM; Game of Thrones
legjobb 20-30 perces sorozat: Brooklyn 99; Dead to Me; The Good Place
legjobb első évados sorozat: Dead to Me
legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb): Séfek séfe
legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb): Séfek Séfe; Ázsia Expressz
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Andy Samberg (Brooklyn 99)
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Sandra Oh (Killing Eve); Viola Davis (HTGAWM); Kristen Bell (Veronica Mars)
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Linda Cardellini (Dead to Me); Christina Applegate (Dead to Me); Kristen Bell (The Good Place)
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Jack Falahee (HTGAWM); Blake Jenner (What/If); Joe Keery (Stranger Things)
legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): André Braugher (Brooklyn 99); Terry Crews (Brooklyn 99)
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Aja Naomi King (HTGAWM); Liza Weil (HTGAWM); Natalia Dyer (Stranger Things)
legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Melissa Fumero (Brooklyn 99)
legjobb vendégszereplő: Emma Pierson (Killing Eve); Marsha Stephanie Blake (HTGAWM)

Anonymus - 2019. 12. 19. 16:06

A junkiekba vetett hitem teljes egészében meg fog szünni, ha a Trónok harca utolsó évadja jelölést kap bármelyik legjobb kategóriában.

csb - 2019. 12. 19. 16:32

Nekem még sok idő amíg összeírom a jelöltjeimet, szóval csak gyors beírom: Succession!

winnie - 2019. 12. 19. 16:38

Anonymus: már a kibeszélőkben, a kritikáknál is bőven lehetett sok pozitívat olvasni.

érdekes lesz látni majd, az eredményt. de ha azt mondod, hogy a 10+ ezer plusz olvasó 0,05%-a sem gondolja úgy, hogy a got s8 az év legjobbjai között volt, akkor az elég abszurdan hangzik. alapból azt mondanám, hogy ott a helye (főleg, ha sokan gondolják, hogy jó volt a szezon), de ha abból indulok ki, hogy levélben csak az fog jelölni, aki elég hardcore junkie, az alkalmi olvasó nem, akkor mégiscsak afelé hajlok én is, hogy nem lesz top5-ös.

heidfeld - 2019. 12. 19. 17:12

Legjobb 40+ perces sorozat: Vis a Vis, The Boys, For All Mankind.
Legjobb 20-30 perces sorozat: Derry Girls, Workin’ Moms, The Good Place.
Legjobb első évados sorozat: The Boys, For All Mankind, Tell Me a Story.
Legjobb nem amerikai sorozat: Derry Girls, Workin’ Moms, Vis a Vis.
Legjobb animációs sorozat: American Dad.

Legjobb férfi főszereplő 40+ perces sorozat: William H. Macy-Shameless, Billy Crudup -The Morning Show, Karl “Butcher” Urban – The Boys.
Legjobb férfi főszereplő 20-30 perces sorozat: Ted Danson – The Good Place, Dylan LLewellyn – Derry Girls.
Legjobb női főszereplő 40+ perces sorozat: Eleanor Worthington – Britannia, Ksenia Solo – Project Blue Book, Laura Mennel – Project Blue Book.
Legjobb női főszereplő 20-30 perces sorozat: Kristin Bell – The Good Place, Dani Kind – Workin’ Moms, Saoirse-Monica Jackson – Derry Girls.
Legjobb férfi mellékszereplő 40+ perces sorozat: Nico Romero – Las Chicas Del Cable, Nikolaj Lie Kras – Britannia.
Legjobb férfi mellékszereplő 20-30 perces sorozat: Manny Jacinto – The Good Place, Antthony Carrigan – Barry,
Jonh Ralstone – Workin’ Moms / Föld feletti, női világuralom-ellen küzdő szervezet tolószékes, őrült vezetője/
Legjobb női mellékszereplő 40+ perces sorozat: Mariya Lugovaya – Luchshe, chem lyudi.
Nadia de Santiago – Las Chisac del Cable.
Ashleigh Stewart – Anne, with an E.
Legjobb női mellékszereplő 20-30 perces sorozat:
Anna Baryshnikov- /Laviana/ – Dickinson.
Jamie Lee O’Donnel – Derry Girls.
Legjobb vendégszereplő: Janson Mantzoukas – “Maximum Derek” – The Good Place

Aldo - 2019. 12. 19. 18:20

Ilyenkor döbbenek rá, hogy megint nem jegyzeteltem rendesen az év folyamán.

Key - 2019. 12. 19. 19:30

A The Mandalorian 40+ -nak számít?

Stiel - 2019. 12. 19. 19:54

The Expanse!

winnie - 2019. 12. 19. 20:47

igen, mint a drámák általában, de mindegy, hova jelölöd, oda kerül, ahova a többség jelöli.

spamdog - 2019. 12. 19. 21:05

A Dalfutár sorozatnak számít?

Alain Prosztó - 2019. 12. 19. 21:32

Na, sikerült megszülnöm jó sok agyalás után. Most küldtem el. Íme:

legjobb 40+ perces sorozat:
Better call Saul
The Marvelous Mrs. Maisel
Chernobyl

legjobb 20-30 perces sorozat:
The Kominsky Method
After Life
The End of the Fucking World

legjobb első évados sorozat:
Unbelievable
Chernobyl
The Loudest Voice

legjobb magyar sorozat:

legjobb nem amerikai sorozat:
After Life
Chernobyl
The End of the Fucking World

legjobb animációs sorozat:
Bojack Horseman
Family Guy
Love, Death and Robots

legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb):

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):
Last Week Tonight with John Oliver
The Grand Tour
Late Show with Stephen Colbert

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Bob Odenkirk (Better call Saul)
Jared Harris (Chernobyl)
Dominic West (The Affair)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Michael Douglas (The Kominsky Method)
Josh Hutcherson (Future Man)
Derek Wilson (Future Man)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs. Maisel)
Kaitlyn Denver (Unbelievable)
Olivia Colman (The Crown)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
Linda Cardellini (Dead to me)
Natasha Lyonne (Russian Doll)
Jessica Barden (The End of the Fucking World)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Rory Culkin (Succession)
Billy Crudup (The Morning Show)
Scoot McNairy (True Detective)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Martin Starr (Silicon Valley)
Alan Arkin (The Kominsky Method)
Manny Jacinto (The Good Place)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Marin Hinkle (The Marvelous Mrs. Maisel)
Helena Bonham Carter (The Crown)
Naomi Watts (The Loudest Voice)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):

legjobb vendégszereplő:
Luis Guzmán (Shameless)
Seth Rogen (Future Man)
Allison Janney (The Kominsky Method)

Shannen - 2019. 12. 19. 21:47

A jelöléseket majd csak a következő napokban veszem számba, de addig is két fontos dolog álljon itt, hátha valakit emlékeztetni kell:

Succession és Years and Years.

Mindkét sorozat kiemelkedő volt és mindkét helyről lehet egy halom színészt is jelölni. Egyik sem annyira népszerű, mint lehetne (kellene?), szóval gondoltam inkább kiemelném külön is őket.

MerylS - 2019. 12. 19. 22:10

legjobb 40+ perces sorozat: Fosse/Verdon; Succession; Chernobyl
legjobb 20-30 perces sorozat: Black Monday; Veep; Modern Family
legjobb első évados sorozat: Sex Education; Euphoria; Black Monday
legjobb nem amerikai sorozat: Killing Eve; Sleepers; Chernobyl
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Jared Harris (Chernobyl); Sam Rockwell (Fosse/Verdon); Freddie Highmore (The Good Doctor)
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Ty Burrell (Modern Family); Anthony Anderson (Blackish); Ted Danson (The Good Place)
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Michelle Williams (Fosse/Verdon); Zendaya (Euphoria); Viola Davis (How to Get Away with Murder)
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Abbi Jacobson (Broad City); Linda Cardellini (Dead to Me); Christina Appelgate (Dead to Me)
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Asante Blackk (When They See Us); Jack Falahee (How to Get Away with Murder); Kieran Culkin (Succession)
legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Eric Stonestreet (Modern Family); Jesse Tyler Ferguson (Modern Family); Harry Winkler (Barry)
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Fiona Shaw (Killing Eve); Liza Weil (How to Get Away with Murder); Aja Naomi King (How to Get Away with Murder)
legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Sarah Hyland (Modern Family); Sofía Vergara (Modern Family); Molly Shannon (The Other Two)
legjobb vendégszereplő: Marsha Stephanie Blake (How to Get Away with Murder); Beck Bennett (The Other Two); Kristen Stewart (Saturday Night Live)

juhaszvik - 2019. 12. 19. 22:50

Már jó pár éve junkieskodom, de az utóbbi években kezdtem úgy érezni, hogy a szavazataim inkább arról szólnak, hogy mit nézek, mint, hogy mi az igazán jó. Idén viszont sokkal több mindent sikerült megnéznem, s bár gyanús, hogy természetszerűleg 2019-ben volt minden idők legnagyobb sorozatfelhozatala, mégis úgy általában felkészültebben adom le a szavazatokat.
Persze ha abszolút értékben hasonlítom össze a számokat, akkor az az 1-2% még így is röhejesen kevés…

Egyéni (színészi) teljesítményre eddig, és most is csak akkor szavaztam, ha valaki felkeltette a figyelmemet.

Ha jól emlékszem, akkor mindegy, hogy nem tudom eldönteni, hogy egy szereplő fő- vagy mellékszereplő, attól még oda kapja az összes szavazatot, ahová a több érkezik, ugye? Nálam most (és már egy ideje) Marc Maron (Sam Sylvia) ilyen a GLOW-ból.

Venusz - 2019. 12. 19. 23:13

legjobb 40+ perces sorozat: Chernobyl, Fosse/Verdon
legjobb első évados sorozat: Chernobyl
legjobb nem amerikai sorozat: Chernobyl
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Jared Harris (Chernobyl); Sam Rockwell (Fosse/Verdon); Freddie Highmore (The Good Doctor)
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Michelle Williams (Fosse/Verdon)
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Stellan Skarsgard (Chernobyl)
legjobb magyar műsor: Séfek séfe

poohtheone - 2019. 12. 19. 23:29

Ne felejtsétek el a királynőket sem! The Crown, Victoria.

“A junkiekba vetett hitem teljes egészében meg fog szünni, ha a Trónok harca utolsó évadja jelölést kap bármelyik legjobb kategóriában.” +1

blabla - 2019. 12. 20. 00:12

legjobb 40+ perces sorozat:The Resident, Mindhunter, Unbelievable
legjobb 20-30 perces sorozat: Fleabag, Brooklyn 99, Schitt’s Creek
legjobb első évados sorozat: Sex Education, His Dark Materials, The Morning Show
legjobb nem amerikai sorozat: Sanditon, Good Omens, Sex Education
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Steve Carell (The Morning Show), Stephen Amell (Arrow), Matt Czuchry (The Resident)
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Kaitlyn Dever (Unbelievable), Dafne Keen (His Dark Materials), Rose Williams (Sanditon)
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Phoebe Waller-Bridge (Fleabag)
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):Billy Crudup (The morning show), Mark Duplass (The Morning Show), Ncuti Gatwa (Sex Education)
legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): André Baugher, Andrew Scott (Fleabag)
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Merritt Wever (Unbelievable), Aisha Hinds (911), Charlotte Spencer (Sanditon)
legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Annie Murphy (Schitt’s Creek)

Thomas - 2019. 12. 20. 00:45

A fenébe, hogy nem kezdtem el a Creepshowt! Amúgy a 40 perc alatti vagy feletti kategóriába menne? Ez egy érdekes kérdés:)

Aldo - 2019. 12. 20. 02:29

Legjobb 40+ perces sorozat:
* The Crown
* Dark
* For All Mankind

Legjobb 20-30 perces sorozat:
* Dead to Me
* Cobra Kai
* Dead to Me

Legjobb első évados sorozat:
* Doom Patrol
* For All Mankind
* The Victim

Legjobb nem amerikai sorozat:
* Beforeigners (norvég)
* Dark (német)
* Designated Survivor: 60 Days (dél-koreai)

Legjobb magyar sorozat:
* A tanár

Legjobb animációs sorozat:
* Harley Quinn

Legjobb magyar műsor:
* Honfoglaló

Legjobb egyéb műsor (reality/talkshow):

Legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
* Rufus Sewell (The Man in the High Castle)
* Ioan Gruffudd (Harrow)

Legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
* Ricky Gervais (After Life)

Legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
* Olivia Colman (The Crown)
* Krista Kosonen (Beforeigners)
* Kelly Macdonald (The Victim)

Legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
* Linda Cardellini (Dead to Me)
* Ida Elise Broch (Home for Christmas)

Legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
* Will Patton (Swamp Thing)
* Josh O’Connor (The Crown)

Legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):

Legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):

Legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):

Legjobb vendégszereplő:

winnie - 2019. 12. 20. 04:53

thomas: haha! jogos, de 40 nálam.

Rubber Duck - 2019. 12. 20. 14:19

legjobb 40+ perces sorozat: Chernobyl, Killing Eve, The Crown

legjobb 20-30 perces sorozat: Fleabag, Bonding, Russian Doll

legjobb első évados sorozat: Chernobyl, Bonding, Russian Doll

legjobb nem amerikai sorozat: Chernobyl, Killing Eve, Fleabag

legjobb animációs sorozat: Rick and Morty, South Park, Family Guy

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Jared Harris, Rufus Sewell, William H. Macy

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Andrew Scott, Marc Maron,

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Emily Watson, Jodie Comer, Sandra Oh

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Phoebe Waller-Bridge, Natasha Lyonne, Allison Brie

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Stellan Skarsgard, Bradley Whitford, Charles Dance

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Brett Gelman, Chris Lowell,

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Helena Bonham-Carter, Erin Doherty (The Crown), Chloe Sevigny (The Act)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Sian Clifford, Olivia Colman (Fleabag) Betty Gilpin

legjobb vendégszereplő: Kristin Scott Thomas, Fiona Shaw (Fleabag), Lily Rabe (AHS)

DennyKeh - 2019. 12. 20. 18:27

Hihetetlen milyen rég vártam már, hogy lehessen szavazni Jennifer Anistonra.

– legjobb 40+ perces sorozat: Titans, The 100, Game of Thrones
– legjobb 20-30 perces sorozat: The Good Place, Younger, Schitts Creek
– legjobb első évados sorozat: The Morning Show, Tell Me A Story, Sex Education
– legjobb magyar sorozat: –
– legjobb nem amerikai sorozat: –
– legjobb animációs sorozat: –
– legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb): — legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb): — legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Brenton Thwaites (Titans), Mena Massoud (Reprisal), Paul Wesley (Tell Me A Story)
– legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Nico Tortorella (Younger)
– legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Jennifer Aniston (The Morning Show), Emilia Clarke (Game of Thrones), Kristen Bell (Veronika Mars)
– legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Kristen Bell (The Good Place), Hilary Duff (Younger), Chrinstina Applegate (Dead to Me)
– legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Manny Jacinto (The Good Place)
– legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Reese Witherspoon (The Morning Show), Nat Alyn Lind (Tell Me A Story), Marie Avgeropoulos (The 100)
– legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): D’Arcy Carden (The Good Place)
– legjobb vendégszereplő: –

Desmond Wallace - 2019. 12. 20. 19:06

Még erősen gondolkodnom kell a jelöltjeimen, de ezek valószínűleg ott lesznek közöttük:

Csernobil
Castle Rock
Stranger Things
Young Sheldon
A mi kis falunk
Jófiúk
Egynyári kaland
Exatlon Hungary

Lea - 2019. 12. 20. 20:34

Aki nem tudja feltölteni a vendégszereplős listáját, ajánlok két ismerős hölgyet!
Holly Marie Combs & Alyssa Milano parádés vendégszereplői alakítást nyújtanak az egyébként jó ideje elcsépelt Grey’s Anatomy új évadában.
Egy testvérpárt alakítanak (akárcsak a Bűbájos boszorkák – Charmed – idején), akik egy baleset következtében arról kényszerülnek dönteni, hogy lekapcsolják-e testvérüket a lélegeztető gépről. Miután elhatározásra jutnak és megtörténik a dolog, kiderül, hogy mégsem a testvérük fekszik a kórházi ágyon, hanem egy számukra ismeretlen nő, aki ellopta testvérük táskáját. Egyszerre drámai és vicces a szituáció, és a két színésznő tényleg kitesz magáért a rövid szerepben.

Legjobb vendégszereplő:
Holly Marie Combs (Grey’s Anatomy)
Alyssa Milano (Grey’s Anatomy)

https://www.youtube.com/watch?v=7k-4qn86WjE

Marcos - 2019. 12. 20. 23:10

Legjobb egyéb műsor tipp: Our Planet.

Shannen - 2019. 12. 21. 09:40

@Lea
Nagyon köszi a linket, most feldobtad a napomat. :D Évek óta nem nézek GA-t, de gondoltam rá, hogy erre az egy részre visszanézek egy kis Charmed-os nosztalgia miatt, de aztán végül ez elmaradt. De most megnéztem ezt a 2 perces részt és úristen, zseniálisak. :D Tisztára mint a Charmed-ban.
Ennyi alapján mondjuk nem fogom őket jelölni, meg amúgyis van más, de ez most nagyon tetszett, köszi. :)

Shannen - 2019. 12. 21. 10:00

Fú, hát ez most baromi nehéz volt. Túl sok jó dolog és alakítás volt idén. Próbáltam taktikailag szavazni, de néhol muszáj volt tényleg a számomra legjobbakat jelölni. A lényeg, hogy a Succession legyen ott mindenhol,ahol lennie kell. :)

legjobb 40+ perces sorozat:
-Succession
-Chernobyl
-The Marvelous Mrs Maisel

legjobb 20-30 perces sorozat:
-Fleabag
-Barry
-Veep

legjobb első évados sorozat:
-Watchmen
-Years and Years
-Euphoria

legjobb nem amerikai sorozat:
-Chernobyl
-Dark
-Years and Years

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
-Ben Platt (The Politician)
-Brian Cox (Succession)
-Jeremy Strong (Succession)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
-Bill Hader (Barry)
-Ted Danson (The Good Place)
-Michael Douglas (The Kominsky Method)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
-Zendaya (Euphoria)
-Jennifer Aniston (The Morning Show)
-Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs Maisel)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
-Phoebe Waller-Bridge (Fleabag)
-Julia Louis-Dreyfus (Veep)
-Jessica Barden (The end of the f*ing world)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
-Russel Tovey (Years and Years)
-Tony Shalhoub (The Marvelous Mrs. Maisel)
-Kieran Culkin (Succession)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
-Andrew Scott (Fleabag)
-Many Jacinto (The Good Place)
-Tony Hale (Veep)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
-Marin Hinkle (The Marvelous Mrs Maisel)
-Sarah Snook (Succession)
-Hunter Schafer (Euphoria)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
-Shian Clifford (Fleabag)
-D’Arcy Carden (The Good Place)
-Olivia Colman (Fleabag)

legjobb vendégszereplő:
-Holly Hunter (Succession)
-Cherry Jones (Succession)
-Luke Kirby (The Marvelous Mrs. Maisel)

Mikilós - 2019. 12. 21. 10:47

legjobb 40+ perces sorozat:
– Supernatural
– The Marvelous Mrs. Maisel
– American Horror Story: 1984

legjobb 20-30 perces sorozat:
– Fleabag
– Better Things
– Servant

legjobb első évados sorozat:
– Chernobyl
– The Act
– Veronics Mars (2019)

legjobb magyar sorozat:
– A mi kis falunk

legjobb nem amerikai sorozat:
– Fleabag
– Marianne
– Killing Eve

legjobb animációs sorozat:
– Archer
– Big Mouth
– 3Below – Tales of Arcadia

legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb):
– #Bochkor

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):
– Last Week Tonight with John Oliver
– Saturday Night Live

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
– Jensen Ackles (Supernatural)
– Jharrel Jerome (When They See Us)
– Jared Harris (Chernobyl)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
– H. John Benjamin (Archer)
– Diego Luna (3Below)
– Ted Danson (The Good Place)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
– Jodie Comer (Killing Eve)
– Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs. Maisel)
– Anna Torv (Mindhunter)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Phoebe Waller-Bridge (Fleabag)
– Pamela Adlon (Better Things)
– Tatiana Maslany (3Below)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Stellan Skargard (Chernobyl)
– Michael Kenneth Williams (When They See Us)
– Tony Shalhoub (The Marvelous Mrs. Maisel)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Jordan Pelee (Big Mouth)
– Nick Offerman (3Below)
– Andrew Scottt Fleabag)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Niecy Nash (When They See Us)
– Samantha Morton (The Walking Dead)
– Alex Borstein (The Marvelous Mrs. Maisel)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Maya Rudolph (Big Mouth)
– Ashley Blaine Featherson (Dear White People)
– Glenn Close (3Below)

legjobb vendégszereplő:
– Lily Rabe (American Horror Story: 1984)
– Jeffrey Dean Morgan (Supernatural)
– Miley Cyrus (Black Mirror)

botka5 - 2019. 12. 21. 10:57

@Alain Prosztó idén nem volt Better Call Saul sajnos, szerintem azokat javítsd.

Barney - 2019. 12. 21. 11:25

Idén kevesebb sorozatot néztem, mint az utóbbi talán 10 évben bármikor, főleg a 40+ percesek koptak ki. Van durván ~10 idei sorozat/évad amit valamikor mindenképp szeretnék megnézni, de most nem játszanak nálam pl. Watchmen, Mr.Robot, The Man in the High Castle, Silicon Valley, GLOW, …
Így végül ezek lettek a szavazataim:

legjobb 40+ perces sorozat:
– Stranger Things
– Chernobyl
– Orange is the New Black

legjobb 20-30 perces sorozat:
– Atypical
– The End of the F***ing World
– Russian Doll

legjobb első évados sorozat:
– Chernobyl
– Russian Doll
– After Life

legjobb magyar sorozat:

legjobb nem amerikai sorozat:
– Chernobyl
– After Life
– Dark

legjobb animációs sorozat:
– BoJack Horseman
– Final Space
– The Dragon Prince

legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb):

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):
– Last Week Tonigh with John Oliver
– The Devil Next Door
– Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
– Jared Harris (Chernobyl)
– Joe Keery (Stranger Things)
– Henry Cavill (The Witcher)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Ricky Gervais (After Life)
– Keir Gilchrist (Atypical)
– Will Arnett (BoJack Horseman)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
– Danielle Brooks (Orange is the New Black)
– Krysten Ritter (Jessica Jones)
– Taryn Manning (Orange is the New Black)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Jessica Burden (The End of the F***ing World)
– Paula Burrows (The Dragon Prince)
– Kristen Bell (The Good Place)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Paul Ritter (Chernobyl)
– Brett Gelman (Stranger Things)
– Jeremy Bobb (Jessica Jones)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Manny Jacinto (The Good Place)
– Eric André (Disenchantment)
– Charlie Barnett (Russian Doll)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Yael Stone (Orange is the New Black)
– Uzo Aduba (Orange is the New Black)
– Maja Schöne (Dark)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Brigette Lundy-Paine (Atypical)
– Jennifer Jason Leigh (Atypical)
– Naomi Ackie (The End of the F***ing World)

legjobb vendégszereplő:
– Alec Utgoff (Stranger Things)
– Elon Musk (Rick and Morty)
– Joe Manganiello (The Big Bang Theory)

Sorozatok szerint számlálva:
Chernobyl: 5
Orange is the New Black: 5
Atypical: 4
Stranger Things: 4
After Life: 3
Russian Doll: 3
The End of the F***ing World: 3
BoJack Horseman: 2
Dark: 2
Jessica Jones: 2
The Dragon Prince: 2
The Good Place: 2
Disenchantment: 1
Final Space: 1
Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates: 1
Last Week Tonigh with John Oliver: 1
Rick and Morty: 1
The Big Bang Theory: 1
The Devil Next Door: 1
The Witcher: 1

Alain Prosztó - 2019. 12. 21. 13:13

@botka5

Köszi!
Basszus, hogy repül az idő! Egyébként volt olyan sorozat/színész, akin gondolkoztam, aztán megnéztem, és 2017-ben volt legutóbb képernyőn, pedig totál úgy éreztem, hogy idén volt. :-)

Sajnos ugyanezt elküldtem levélben is, javítani már nem tudom. Szóval az a pár szavazat elveszett, így jártam.

winnie - 2019. 12. 21. 14:06

Alain Prosztó: ha akarod, küldj egy újat, esetleg jelezve, hogy ez a frissebb. figyelünk az ilyesmire, mással is előfordult már.

Key - 2019. 12. 21. 14:24

Csak emlékeztetőül, nehogy valaki elfelejtse :D

Cobra Kai 2. évad

+ William Zabka

Kiváló volt a második évad is, Zabka meg gyakorlatilag eggyé vált a szerepével, ami azért is kiemelkedő teljesítmény, mert amúgy finoman fogalmazva nem egy A listás színészről van szó.

heidfeld - 2019. 12. 21. 14:59

@Key: Kösz, hogy szóltál! 20-30 perces férfi főszereplőknél, még maradt egy helyem. Már küldöm is Winnie-nek!
Biztos vagyok, hogy nem csak ketten jelöljük.
Amit az ismerkedésről mondott:D: D És milyen igaz.
Még egy hét múlva is nevettem rajta, ha eszembe jutott.

Meteor - 2019. 12. 21. 21:31

Így összegezve az évem kicsit sokkolt, hogy mennyire mellőztem a “kötelező” sorozatokon kívül a 40+ perc hosszúságúakat.

Kicsit szomorú vagyok, hogy a kommentekben egyik kategóriában sem kapott említést eddig a State of the Union. Lehet csak nagyon kevesen látták vagy másnak nem jött be, de én nagyon élveztem. Gondoltam megemlítem, hátha valaki csak elfelejtette.

Vendégszereplőnek meg jó lehet Allison Janney és Bob Odenkirk a Kominsky Methodból.

Amikből pedig a jelöléseim összeállnak:
Chernobyl
Beforeigners
The Kominsky Method
The End of The F***ing World
Atypical
After Life
State of the Union
Big Mouth
Bojack Horseman
Dead To Me
Silicon Valley

Lea - 2019. 12. 21. 21:33

Én meg lehet nem fogok tudni szavazni, mert öcsém kizárt a saját email címemből…kellett nekem megmondai a jelszót :)

Lea - 2019. 12. 21. 21:43

@winnie, ha ide felírom a listámat, beleszámoljátok? Vagy kérjek meg egy barátnőmet, hogy küldje el a voksomat?

Narg - 2019. 12. 21. 22:17

legjobb 40+ perces sorozat:
Stranger Things
Preacher
Black Mirror

legjobb 20-30 perces sorozat:
Brooklyn 99
Corporate
Barry

legjobb első évados sorozat:
The Boys
Mandalorian
Chernobyl

legjobb magyar sorozat:

legjobb nem amerikai sorozat:
Dark
After Life
Chernobyl

legjobb animációs sorozat:
Rick and Morty
Bojack Horseman
Love Death & Robots

legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb):

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):
Last Week Tonight with John Oliver
Patriot Act with Hasan Minhaj
Forged in Fire

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Karl Urban
Jared Harris
David Harbour

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Bill Hader
Michael Douglas
Ricky Gervais

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Krysten Ritter
Winona Ryder
Cara Delevingne

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
Phoebe Waller-Bridge
Stephanie Beatriz

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Antony Starr
Ncuti Gatwa

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Andrew Scott
Andre Braugher
Lance Reddick

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Gillian Anderson
Erin Moriarty
Maya Hawke

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):

legjobb vendégszereplő:
Brett Gelman

danonino1984 - 2019. 12. 22. 07:34

Sziasztok!

Kellemes ünnepeket kívánok mindannyiótoknak! Az én jelöltjeim:

legjobb 40+ perces sorozat: Mr. Robot, The Affair, The Handmaid’s Tale

legjobb 20-30 perces sorozat: The End of the F***ing World, Cobra Kai, You’re The Worst

legjobb első évados sorozat: Why Women Kill, Daybreak, Sex Education

legjobb magyar sorozat: A tanár, A mi kis falunk, Egynyári kaland

legjobb nem amerikai sorozat: Dark, Chernobyl, La Casa de Papel / Money Heist

legjobb animációs sorozat: South Park, Love, Death & Robots

legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb): X Faktor, Sztárban sztár leszek

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb): Carpool Karaoke, The Late Late Show with James Corden, Jimmy Kimmel Show

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Dylan Minnette (13 Reasons Why), Louis Hoffmann (Dark), Rami Malek (Mr. Robot)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): William Zabka (Cobra Kai), Glenn Howerton (A. P. Bio), Thomas Middleditch (Silicon Valley)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs. Maisel), Maura Tierney (The Affair), Maggie Gyllenhaal (The Deuce)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Jessica Barden (The End of the F***ing World), Aya Cash (You’re The Worst)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Joe Keery (Stranger Things), Elliot Villar (Mr. Robot), Jacob Elordi (Euphoria)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Zach Woods (Silicon Valley), Martin Starr (Silicon Valley), Desmin Borges (You’re The Worst)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Meryl Streep (Big Little Lies), Susan Kelechi Watson (This Is Us), Julika Jenkins (Dark)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Amanda Crew (Silicon Valley), Naomi Ackie (The End of the F***ing World), Janet Warney (You’re The Worst)

legjobb vendégszereplő: The Child / “Baby Yoda” (The Mandalorian), Blake Stadnik (This Is Us), Jesse Plemons (El Camino: A Breaking Bad Movie)

Üdv:
danonino1984

danonino1984 - 2019. 12. 22. 07:39

A Darkot és a Cobra Kait nehogy elfelejtsétek! :)

Balumedve - 2019. 12. 22. 10:59

Az Undone is elég jó volt, szóval ne feledkezzetek megróla! Én az animációs kategóriában jelöltem, bár nem tudom, hogy mennyire tartozik oda.

Egyébként, ha lenne igazság a Földön, akkor a Letterkenny minden egyes jelölhető kategóriában nyertes lenne. Viszont, a kutya se nézi, ezért még én sem jelöltem.

BotondB - 2019. 12. 22. 17:13

•legjobb 40+ perces sorozat: Succession, Killing Eve, Mindhunter
•legjobb 20-30 perces sorozat: Fleabag, Barry, The Marvelous Mrs. Maisel
•legjobb első évados sorozat: Chernobyl, When They See Us, Sex Education
•legjobb magyar sorozat: –
•legjobb nem amerikai sorozat: Killing Eve, Peaky Blinders, The End of the F*cking World
•legjobb animációs sorozat: Bojack Horseman, Rick and Morty, Archer
•legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb): Egyszóval, Elviszlek magammal, Lakástalkshow
•legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb): The Hot Ones, Last Week Tonight with John Oliver, 73 Questions (Vogue)
•legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Jeremy Strong (Succession), Paul Giamatti (Billions), Dominic West (The Affair)
•legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Bill Hader (Barry), Don Cheadle (Black Monday), Will Arnett (Bojack Horseman)
•legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Jodie Comer (Killing Eve), Sandra Oh (Killing Eve), Joey King (The Act)
•legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Phoebe Waller-Bridge (Fleabag), Aya Cash (You’re the Worst), Natasha Lyonne (Russian Doll)
•legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Brian Cox (Succession), Jharrel Jerome (When They See Us), Sam Claflin (Peaky Blinders)
•legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Stephen Root (barry), Anthony Carrigan (Barry), Zach Woods (Silicon Valley)
•legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Meryl Streep (Big Little Lies), Gwendoline Christie (Game of Thrones), Patricia Arquette (The Act)
•legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Alex Borstein (The Marvelous Mrs. Maisel), Hannah Alligood (Better Things), Sian Clifford (Fleabag)
•legjobb vendégszereplő: Alec Utgoff (Stranger Things), Jessie Giacomazzi (Barry), Anne Hathaway (Modern Love)

Snoopyzit30 - 2019. 12. 22. 17:45

legjobb 40+ perces sorozat:
• Billions
• Succession
• Counterpart
• +1 Mr.Robot (reméljük jó lesz a vége)
legjobb 20-30 perces sorozat:
• The Kominsky Method
• Fleabag
• After Life
legjobb első évados sorozat:
• Chernobyl
• Unbelievable
• Sex Education
legjobb magyar sorozat: A mi kis falunk
legjobb nem amerikai sorozat:
• Chernobyl
• Fleabag
• Peaky Blinders
legjobb animációs sorozat: –
legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb): Lakástalkshow
legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):
• Our Planet
• Seven worlds, one planet
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
• Paul Giamatti (Chuck Rhoades – Billions)
• Russell Crowe (Roger Ailes – The Loudest Voice)
• Jeremy Strong (Kendall Roy – Succession)
• de nagyon jók voltak még:
• +1 J.K. Simmons (Howard Silk – Counterpart)
• +1 Sacha Baron Cohen (Eli Cohen – The Spy)
• +1 Kevin Bacon (Jackie Rohr – City on a hill)
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
• Michael Douglas (Sandy Kominsky – The Kominsky Method)
• Andrew Scott (The Priest – Fleabag)
• Ricky Gervais (Tony – After Life)
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
• Olivia Colman (Queen Elizabeth II – The Crown)
• Kaitlyn Dever (Marie Adler – Unbelievable)
• Laura Linney (Wendy Byrde – Ozark)
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
• Phoebe Waller-Bridge (Fleabag)
• Pamela Adlon (Sam Fox – Better Things)
• Linda Cardellini (Judy Hale – Dead to me)
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
• Matthew Macfadyen (Tom – Succession)
• Nicholas Braun (Greg, the egg – Succession)
• Ncuti Gatwa (Eric, a meleg srác – Sex Education)
• +1 Josh O’Connor (Prince Charles – The Crown)
legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
• Alan Arkin (Norman Newlander – The Kominsky Method)
• Brett Gelman (Martin – Fleabag, de a Stranger Thingsben is jó volt)
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
• Julia Garner (Ruth Langmore – Ozark)
• Asia Kate Dillon (Taylor Mason – Billions)
• Meryl Streep (Mary Louise Wright – Big Little Lies)
+1 Gillian Anderson (Jean Milburn – Sex Education)
legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
• Olivia Colman (Godmother – Fleabag)
• Sian Clifford (Claire – Fleabag)
• Celia Imrie (Phyllis – Better Things)
legjobb vendégszereplő:
• John Malkovich (Grigor Andolov – Billons)
• Marc Kudisch (Dr.Gus – Billions)

Idén még nem láttam az Atypicalt, The Man in the High Castle-t és The Expanse-t sem, így ezeket nem tudom most még jelölni :-(

Lea - 2019. 12. 22. 19:14

Na ez az új címem akkor (ugyanaz, ami a régi volt szinte). És akkor most mindjárt megcsinálom a szavazataimat :)

@winnie Amúgy úgy alakult, hogy a koleszben ragadok karácsonykor…ha kell segítség a szavazásszámlásában, akkor szívesen segítek. :)

Rapguruz - 2019. 12. 22. 19:34

legjobb 40+ perces sorozat:
Chernobyl

legjobb 20-30 perces sorozat:
The End of the Fucking World

legjobb első évados sorozat:
For All Mankind

legjobb nem amerikai sorozat:
The ACt

legjobb férfi főszereplő
Bob Odenkirk (Better call Saul)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat)
Olivia Colman (The Crown)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
Jessica Barden (The End of the Fucking World)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Billy Crudup (The Morning Show)

csb - 2019. 12. 22. 20:50

Snoopyzit30: Idén sajnos nem volt Ozark.

Az én listám:

legjobb 40+ perces sorozat: Succession, The Affair, Animal Kingdom

legjobb 20-30 perces sorozat: Barry, Crashing, Russian Doll

legjobb első évados sorozat: Chernobyl, The Boys, Euphoria

legjobb magyar sorozat:

legjobb nem amerikai sorozat: Years and Years, The Crown, The End of the Fucking World

legjobb animációs sorozat: Rick and Morty, BoJack Horseman, Archer

legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb):

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb): The Late Late Show with James Corden, Jimmy Kimmel Live!, Conan

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Karl Urban (The Boys), Paul Giamatti (Billions), Damian Lewis (Billions)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Bill Hader (Barry), Rob Delaney (Catastrophe), Iain Armitage (Young Sheldon)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs. Maisel), Zendaya (Euphoria), Ellen Barkin (Animal Kingdom)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Pamela Adlon (Better Things), Lily Tomlin (Grace and Frankie) Sharon Horgan (Catastrophe)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Rory Culkin (Succession), Tony Shalhoub (The Marvelous Mrs. Maisel), Joseph Sikora (Power)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Andrew Scott (Fleabag), Martin Sheen (Grace and Frankie), Anthony Carrigan (Barry)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Alex Borstein (The Marvelous Mrs. Maisel), Asia Kate Dillon (Billions), Hunter Schafer (Euphoria)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): June Diane Raphael (Grace and Frankie), Shian Clifford (Fleabag), Betty Gilpin (GLOW)

legjobb vendégszereplő: Holly Hunter (Succession), Cherry Jones (Succession), John Malkovich (Billions)

Lea - 2019. 12. 22. 21:36

Na, végre összeraktam a listámat. :)

legjobb 40+ perces sorozat:
– Watchmen
– On Becoming a God in Central Florida
– Sex Education

legjobb 20-30 perces sorozat:
– Broad City
– You’re the Worst
– Modern Family

legjobb első évados sorozat:
– Sex Education
– Chernobyl
– Watchmen

legjobb nem amerikai sorozat:
– Chernobyl

legjobb animációs sorozat:
– South Park
– BoJack Horseman
– American Dad

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
– Asa Butterfield (Sex Education)
– Henry Cavill (The Witcher)
– Jared Harris (Chernobyl)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Iain Armitage (Young Sheldon)
– Keir Gilchrist (Atypical)
– Andy Samberg (Brooklyn Nine-Nine)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
– Gina Rodriguez (Jane the Virgin)
– Viola Davis (How to Get Away with Murder)
– Kirsten Dunst (On Becoming a God in Central Florida)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Anne Hathaway (Modern Love)
– Linda Cardellini (Dead to Me)
– Tracee Ellis Ross (Black-ish)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Kieran Culkin (Succession)
– Russell Tovey (Years and Years)
– Jack Falahee (How to Get Away with Murder)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Andrew Scott (Fleabag)
– Jesse Tyler Ferguson (Modern Family)
– Eric Stonestreet (Modern Family)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Liza Weil (How to Get Away with Murder)
– Danielle Brooks (Orange is the New Black)
– Aja Naomi King (How to Get Away with Murder)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Sarah Goldberg (Barry)
– Sian Clifford (Fleabag)
– Kether Donohue (You’re the Worst)

legjobb vendégszereplő:
– Alyssa Milano (Grey’s Anatomy)
– Holly Marie Combs (Grey’s Anatomy)
– Ron Cephas Jones (This is Us)

leslieb - 2019. 12. 23. 07:23

A jelöltjeim:

legjobb 40+ perces sorozat:

– Dark
– Watchmen
– The Witcher

legjobb első évados sorozat:

– The Witcher
– Watchmen
– The Boys

legjobb nem amerikai sorozat:

– Dark
– Csernobil

legjobb animációs sorozat:

– The Dark Crystal: Age of Resistance

legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb):

– Konyhafőnök
– Dalfutár
– Nyerő páros

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):

– The Last Week Tonight with John Oliver
– The Voice Australia
– Our Planet

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):

– Louis Hofmann (Dark)
– Jared Harris (Csernobil)
– Henry Cavill (The Witcher)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):

– Regina King (Watchmen)
– Krysten Ritter (Jessica Jones)
– Anya Chalotra (The Witcher)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):

– Stellan Skarsgard (Csernobil)
– Jeremy Irons (Watchmen)
– Anthony Starr (The Boys)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):

– Indira Varma (Carnival Row)
– Winona Ryder (Stranger Things)
– Liza Weil (How to Get Away with Murder)

legjobb vendégszereplő:

– Marsha Stephanie Blake (How to Get Away with Murder)
– Alec Utgoff (Stranger Things)

Snoopyzit30 - 2019. 12. 23. 08:16

@csb: “Idén sajnos nem volt Ozark.”

Bakker, már olyan rég lett volna az Ozark 2. évada? Hát most mérges vagyok magamra, mert 2 jelölésem így megy a levesbe :-(
Viszont azt én is észrevettem, hogy Better Call Saul nem volt idén, látom sokan meg arra futottak rá.

Ati - 2019. 12. 23. 16:13

• legjobb 40+ perces sorozat:
Mindhunter, The Affair, Castle Rock
• legjobb 20-30 perces sorozat:
Dead To Me, Broad City
• legjobb első évados sorozat:
Euphoria, The Mandalorian, The Morning Show
• legjobb nem amerikai sorozat:
Killing Eve, Élite
• legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb):
X-Faktor, Séfek séfe, Konyhafőnök
• legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Dominic West (The Affair), John Krasinski (Tom Clancy’s Jack Ryan), Jon Berthal (The Punisher)
• legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
James Mardsen (Dead To Me)
• legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Zendaya (Euphoria), Jennifer Aniston (The Morning Show), Nicole Kidman (Big Little Lies)
• legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
Christina Applegate (Dead To Me), Linda Cardellini (Dead To Me), Abbi Jackson (Broad City)
• legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Ben Barnes (The Punisher), Dacre Montgomery (Stranger Things), Billy Crudup (The Morning Show)
• legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Maura Tierney (The Affair), Jodie Comer (Killing Eve), Reese Witherspoon (The Morning Show)
• legjobb vendégszereplő:
Alexis Bledel (The Handmaid’s Tale), Shannen Doherty (Riverdale)

Enzo - 2019. 12. 23. 20:50

Ha valaki még nézegeti itt a kommenteket, kampányolnék kicsit néhány nem elfelejtendő sorozat/színész(/nő) mellett.
(És most jut eszembe, hogy én hiába néztem idén, de a Luke Cage 2.évad tavalyi…pedig Mustafa Shakir mint Bushmaster, illetve Alfre Woodard mint Mariah zseniális volt.)

Szóval, akikre én is voksoltam és külön felhívnám rájuk a figyelmet, azokat jelölöm félkövérrel a lenti listában, akik pedig nálam kimaradtak, de valakinél remélem még beférnek:
– A The Umbrella Academy nálam kicsúszott, de érdemes rá figyelni
– A Carnival Row-t nem is tudtam volna magamtól, hogy nem amerikai :O
– Férfi főszereplők terén a Good Omens erős volt, David Tennant mellé Michael Sheen már nem fért be, pedig ő is nagyot ment.
BD Wong-ot (mint Zhang/WhiteRose) ér jelölni férfi és női mellékszereplőként is? :D
– Női mellékszereplőkhöz még 2 név:
Tamzin Merchant meglepően jó az elkényeztetett Imogen szerepében (Carnival Row), Ashlie Atkinson pedig rendkívül creepy-n hozta Janice-t a Mr.Robotban.

Tehát a listám:

legjobb 40+ perces sorozat:
Mr.Robot, The Expanse, Agents of SHIELD

legjobb első évados sorozat:
Chernobyl, Good Omens, The Mandalorian

legjobb nem amerikai sorozat:
Chernobyl, Good Omens, Carnival Row

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):
BattleBots, Survivor, The Amazing Race

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Rami Malek (Elliot – Mr.Robot)
David Tennant (Crowley – Good Omens)
Robert Sheehan (Klaus – The Umbrella Academy) (messze a legjobb teljesítmény az övé a sorozatban!)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Eliza Taylor (Clarke – The 100) (idén végre jelölöm első alkalommal, mert most hatalmasat játszott a Josephine-es szálon.)
Cara Delevingne (Vignette – Carnival Row)
Rose McIver (Liv – iZombie)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Iain de Caestecker (Fitz – Agents of SHIELD)
Michael Cristofer (Price – Mr.Robot)
Stellan Skarsgard (Scserbina – Csernobil)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
SAMANTHA F’KIN MORTON (Alpha – The Walking Dead) (na ha ő nem jut be a legjobbak közé, nincs igazság, egyszemélyben viszi a hátán a sorozatot)
Francesca Root-Dodson (Ecco – Gotham)
Elizabeth Henstridge (Simmons – Agents of SHIELD)

legjobb vendégszereplő:
ha Alec Utgoff vagy Brett Gelman (Alexei és Murray – Stranger Things) tényleg nem mellékszereplők, akkor ők :D

Shrike - 2019. 12. 23. 21:04

legjobb 40+ perces sorozat:
Veronica Mars
The OA
Mr. Robot

legjobb első évados sorozat:
The Society
Carnival Row
Love, Death & Robots

legjobb animációs sorozat:
Rick and Morty
Love Death & Robots

legjobb 20-30 perces sorozat:
After Life

csa005 - 2019. 12. 24. 00:31

Legjobb 40+ perces sorozat:
* The Marvelous Mrs Maisel
* Killing Eve
* The Good Fight

Legjobb 20-30 perces sorozat:
* Atypical
* Grace and Frankie
* Fleabag

Legjobb első évados sorozat:
* Beforeigners
* State of Union

Legjobb nem amerikai sorozat:
* Kiliing Eve
* Fleabag
* Las Chicas del Cable

Legjobb magyar sorozat:
* Csak színház és más semmi

Legjobb animációs sorozat:
*

Legjobb magyar műsor:
*

Legjobb egyéb műsor (reality/talkshow):

Legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
* Leland Orser (Berlin Station)
* Delroy Lindo (The Good Fight)

* Sterling K. Brown (This is us)

Legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
* Keir Gilchrist (Atypical)

* Chris O’Dowd (State of Union)

Legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
* Mandy Moore (This Is Us)
* Jodie Comer (Killing Eve)
* Christine Baranski (The Good Fight)

Legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
* Rosamund Pike (State of Union)
* Jane Fonda (Grace and Frankie)

* Lily Tomlin (Grace and Frankie)

Legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
* Tony Shalhoub (The Marvelous Mrs Maisel)
* Jack Farthing (Poldark)

* Rhys Ifans (Berlin Station)

Legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
* Andrew Scott (Fleabag)

* Nik Dodani (Atypical)

Legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
* Alex Borstein (The Marvelous Mrs Maisel)

* Fiona Shaw (Killing Eve)

* Sarah Steele (The Good Fight)

Legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
* Miriam Shor (Younger)

* Sian Clifford (Fleabag)

* June Diane Raphael (Grace and Frankie)

Legjobb vendégszereplő:
* Luke Kirby (The Marvelous Mrs Maisel)

* Kristin Scott Thomas (Fleabag)

torjack - 2019. 12. 24. 23:53

legjobb 40+ perces sorozat:The Man in the High Castle, Mr.Robot
legjobb 20-30 perces sorozat:-
legjobb első évados sorozat: The Boys, Doom Patrol
legjobb magyar sorozat:A mi kis falunk
legjobb nem amerikai sorozat:-
legjobb animációs sorozat:-
legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb):-
legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):-
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):Rufus Sewell (TMIHC), Rami Malek (Mr.Robot),Anthony Starr (The Boys)
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):-
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Krysten Riter (Jessica Jones), Carly Chaikin (Mr.Robot), Millie Bobbie Brown (Stranger things)
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): –
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):Christian Slater (Mr.Robot), BD Wong (Mr.Robot), Jeremy Irons (Watchmen)
legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):-
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):Grace Gummer (Mr.Robot),Jean Smart(Watchmen),Erin Moriarty (The Boys)
legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):-
legjobb vendégszereplő:-

Eny - 2019. 12. 25. 14:34

legjobb 40+ perces sorozat:
The morning show
Mr Mercedes
Godfather of Harlem

legjobb 20-30 perces sorozat:
The Kominsky Method
Atypical
Dead to me

legjobb első évados sorozat:
Sex education
Project Blue Book
When they see us
legjobb magyar sorozat: Alvilág

legjobb nem amerikai sorozat:
Years and Years
Chernobyl
Dublin murders

legjobb animációs sorozat:
Rick and Morty

legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb):-

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):-

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Steve Carrell(The morning show)
Jeremy Strong(Succession)
Kieran Culkin(Succession)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Keir Gilchrist(Atypical)
Michael Douglas(The Kominsky Method)
Asa Butterfield(Sex education)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Reese Whiterspoon (The morning show)
Jennifer Aniston(The morning show)
Ksenia Solo( Project Blue Book)
Rachel Brosnahan(The marvelous Mrs Maisel)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
Linda Cardellini(Dead to me)
Christina Applegate(Dead to me)
Emma Mackey(Sex education)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Billy Crudup(The morning show)
Mark Duplass(The morning show)
Stellan Skarsgard (Chernobyl)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Alan Arkin(The Kominsky method)
Tony Shalhoub (The Marvelous Mrs. Maisel)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Merryl Streep(Big little lies)
Justine Lupe(Mr Mercedes)
Alex Borstein(The marvelous Mrs Maisel)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Gillian Anderson(Sex education)
Allison Janney(Mom)
Bridget Lundy Psine(Atypical)

legjobb vendégszereplő:
Allison Janney(The Kominsky method)
-Holly Hunter (Succession)

Snoopyzit30 - 2019. 12. 25. 17:33

@Eny

A Sex Education nem 20-30 perces sorozat.

csicseri - 2019. 12. 25. 20:34

Kérdés a The Witcher azt lehet jelölni vagy átcsúszik 2020-as évi jelöltek közé?

csicseri - 2019. 12. 25. 21:17

Huh, nehezen állt össze lista- lehet 2 nap múlva már más lenne, de ma ezt küldtem el.
2019-es évi jelöltjeim:-)

Legjobb 40+ perces sorozat:
Sex Education
Into the Badlands
Succession

legjobb 20-30 perces sorozat:
What We Do in the Shadows
Atypical
The Unicorn

legjobb első évados sorozat:
Sanditon
Beforeigners
The witcher

legjobb nem amerikai sorozat:
Endeavour
Doc Martin
Peaky Blinders

legjobb animációs sorozat:
The Dragon Prince

legjobb magyar sorozat:
On the Spot
200 első randi
Dalfutár

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow):
Dalfutár
Our Planet

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Asa Butterfield- Sex Education-Otis Milburn
Shaun Evans-Endeavour-DC Morse
Neill Rea-The Brokenwood Mysteries-Mike Shepherd

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Michael Douglas- The Kominsky Method-Sandy Kominsky
Xolo Maridueña- Cobra Kai-Miguel Diaz
Keir Gilchrist -Atypical-Sam Gardner

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Emily Beecham- Into the Badlands- The widow
Emma Mackey- Sex Education-Maeve Wiley
Rachel Brosnahan-The Marvelous Mrs Maisel-Midge Maisel

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
Sharon Horgan-Catastrophe- Sharon Morris
Amanda Crew -Silicon Valley-Monica Hall

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Ncuti Gatwa- Sex Education-Eric Effoing
Stellan Skarsgard- Chernobyl-Scserbina
Rufus Sewell -The Man in The High Castle- Obergruppenführer John Smith

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Nik Dodani -Atypical-Zahid
Joe Lo Truglio-Brooklyn 99-Charles Boyle

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Gillian Anderson- Sex Education- Jean-Milburn
Olivia Cheng-Warrior-Ah Toy
Kat Stewart-Five Bedrooms- Liz

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Brigette Lundy-Paine- Atypical- Casey Gardner
Suzanne Cryer-Silicon Valley-Laurie Bream

Zoli 1979 - 2019. 12. 26. 23:31

Akkor én is “kampányolok”. :)

legjobb 40+ perces sorozat: Euphoria, Watchmen, Britannia

legjobb 20-30 perces sorozat: Barry, Mrs. Fletcher, 104-es szoba

legjobb első évados sorozat: Euphoria, Watchmen, Jófiúk

legjobb magyar sorozat: Jófiúk

legjobb nem amerikai sorozat: Britannia, Killing Eve, Jófiúk

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Mihályfi Balázs, Jeremi Strong (Succession), Mackenzie Crook (Britannia)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Sandra Oh, Jodie Comer, Regina King

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Hunter Schafer (Euphoria – Jules) (Én inkább fiúnak jelölöm taktikai okból (IS), de látom mások lánynak jelölik.), Nikolaj Lie Kaas (Britannia – Divis)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Bujáki Zsófia (Alvilág – Natasa), Annabel Scholey (Britannia – Amena), Barbie Ferreira (Euphoria – Kat)

legjobb vendégszereplő: Jolie Hoang-Rappaport (Watchmen – Bien), Austin Abrams (Euphoria – Ethan) Sajnos ők nagyon keveset voltak képernyőn. Így jól jön ez a kategória. :)

Elar - 2019. 12. 27. 09:50

legjobb 40+ perces sorozat: The Expanse S03, The Witcher, Chernobyl

20/30 perces sorozat: The Mandalorian

újonc sorozat: Carnival Row, Chernobyl, The Boys

nem amerikai sorozat: Broen s04, His dark Materials

magyar sorozat: A mi kis falunk

animációs sorozat: The Dragon Prince

magyar műsor: A konyhafőnök VIP, Exatlon

férfi főszereplő (40+ perces): Jared Harris (Chernobyl)

női főszereplő (40+ perces): Dafne Keen (His Dark Materials)

zolkó - 2019. 12. 27. 22:59

legjobb 40+ perces sorozat:
1. Mr. Robot
2. The Expanse
3. Chernobyl
legjobb 20-30 perces sorozat:
1. Fleabag
2. Barry
3. Sorry For Your Loss
legjobb első évados sorozat:
1. Chernobyl
2. Watchmen
3. Undone
Legjobb magyar sorozat:
legjobb nem amerikai sorozat:
1. Dark
2 Chernobyl
3. Years And Years
legjobb animációs sorozat:
– Love, Death, And Robots
legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb):
legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
1. Rami Malek (Mr. Robot)
2. Jared Harris (Chernobyl)
3. Louis Hoffman (Dark)
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
1. Bill Hader (Barry)
2. Ricky Gervais (After Life)
3. Mamoudou Athie (Sorry For Your Loss)
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
1. Carly Chaikin (Mr. Robot)
2. Zendaya (Euphoria)
3. Kristen Bell (Veronica Mars)
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
1. Phoebe-Waller Bridge (Fleabag)
2. Elizabeth Olsen (Sorry For Your Loss)
3. Sharon Horgan (Catastrophe)
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
1. Christian Slater (Mr. Robot)
2. Michael Cristofer (Mr. Robot)
3. Stellan Skarsgard (Chernobyl)
legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
1. Anthony Carrigan (Barry)
2. Andrew Scott (Fleabag)
3. Desmin Borges (You’re The Worst)
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
1. Grace Gummer (Mr. Robot)
2. Camren Bicondova (Gotham)
3. Shohreh Agdashloo (The Expanse)
legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
1. Sian Clifford (Fleabag)
2. Janet McTeer (Sorry For Your Loss)
3. Gillian Anderson (Sex Education)
legjobb vendégszereplő:
– Kristin Scott Thomas (Fleabag)

Szomorúan látom, hogy a Sorry For Your Loss (aminek a 2. évada is szuperjó volt) szinte egyáltalán nincs említve. Azért ha lesz felesleges időtök (tudom, jó vicc) akkor próbáljátok be, tényleg nagyon erős drámai pillanatok vannak benne, de mellette, humor, lélek, és szív is bőven.

danonino1984 - 2019. 12. 28. 16:31

Ma jön az első szavazás?

winnie - 2019. 12. 28. 17:23

vagy ma, vagy holnap.

Mate4182 - 2019. 12. 28. 19:37

nem irtam mindenhova 3at, es lehet nem mindenhol stimmel de azert en is idecopyzom a listamat:

Legjobb 40+ perces sorozat:
Suits
See
His Dark Materials

legjobb 20-30 perces sorozat:
Silicon Valley
Santa Clarita Diet
Mandalorian

legjobb első évados sorozat:
Watcmen
Mandalorian
His Dark Materials

legjobb nem amerikai sorozat:
Carnival Row
War of the Worlds
A mi kis falunk

legjobb animációs sorozat:
Bojack Horseman
Love Death + Robots
Rick es Morty

legjobb magyar sorozat:
A mi kis falunk
Dalfutár

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow):
Our Planet

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Gabriel Macht – Suits
Jason Momoa – See
Jared Harris – Chernobyl

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Thomas Middleditch – Silicon Valley
Timothy Olyphant – Santa Clarita Diet

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Dafne Keen – His Dark Materials
Kristen Bell – Veronica Mars
Regina King – Watchmen

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
Drew Barrymore – Santa Clarita Diet

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Stellan Skarsgård – Chernobyl
James McAvoy – His Dark Materials
Anthony Starr – The Boys

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Kumail Nanjiani – Silicon Valley
Martin Starr – Silicon Valley
Skyler Gisondo – Santa Clarita Diet

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Jean Smart – Watchmen
Erin Moriarty – The Boys
Ruth Wilson – His Dark Materials

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Winona Ryder – Stranger Things

legjobb vendégszereplő:
Taika Waititi – IG88 The Mandalorian

Thomas - 2019. 12. 30. 11:33

Nem is tettem be ide végül a jelöltjeimet. Mondjuk jól jártam, megírtam kapásból, de még gondolkoztam 1-2 helyen, aztán elfelejtettem beküldeni, mielőtt elutaztam, így csak 26-án tudtam, amikor hazaértem:) Bár nem hiszem, hogy bárkinek is lenne esélye innen a döntőbe kerülni, de ha már összeírtam, legyen meg itt is.

legjobb 40+ perces sorozat:
– American Idol (lehet, hogy ide realityt nem kéne, de mivel ez a legnagyobb kedvencem, így nem akarom kihagyni sem:)
– Heartland (sok éve megingathatatlan a helye)
– The 100 (ennek is, de most nagyon rezgett a léc alatta, szerintem a mostani volt a leggyengébb évad, de mindent összevetve szeretem már annyira ezeket a karaktereket, hogy jobban szórakoztasson, mint bármi más)

legjobb 20-30 perces sorozat:
– Merry Happy Whatever (sokat nem nézek, így ez az aranyos karácsonyi bolondozás is bekerülhetett)
– The Big Bang Theory
– Home for Christmas (nahát, egy európai sorozat a listámon, mi történik itt?:)

legjobb első évados sorozat:
– The Society (az év meglepetése, egy Netflix-sorozat végre nagyon betalált nálam)
– In the Dark (végig fenntartotta az érdeklődésemet a jól eltalált karaktereivel és a változatos stílusú részeivel)
– Merry Happy Whatever (és még egy Netflixes, ezt sem gondoltam volna, hogy ők adnak nekem kettőt az év három legjobb újoncából:)

legjobb magyar sorozat:
– Egynyári kaland (az utolsó évad szerencsére feledtette velem az előzőek gyengélkedését, bár ennek is voltak gyengébb részei, egy jelölést megért)

legjobb nem amerikai sorozat:
– Heartland (alap)
– Anne with an E (meglepően erős évadot hozott, így sajnálom is kicsit a kaszát, nem sokon múlott, hogy a The 100 helyett ezt vagy a The Societyt jelölöm a főkategóriában)
– Egynyári kaland

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):
– American Idol (még egy közepes évaddal is aláz minden mást)
– Dancing with the Stars (jól sikerült a mostani évad, így visszatért a jelöltjeim közé)
– Siesta Key (ez viszont nem hozta az 1. évad színvonalát, de azért kitart még a lelkesedés… itt meg az America Ninja Warriorral voltam nagy dilemmában, mert az meg kifejezetten erős évadot hozott)

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
– Jason Beghe (Chicago P.D.)
– Taylor Kinney (Chicago Fire)
(hát színészekben annyira nem vagyok jó, de ők mindig jók és hitelesen a szememben)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Jim Parsons (The Big Bang Theory)
– Dennis Quaid (Merry Happy Whatever)
– Brent Morin (Merry Happy Whatever)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
– Kathryn Newton (The Society) (senki sem jelölte rajtam kívül? pedig szerintem nagyot játszott)
– Marie Avgeropoulos (The 100)
– Amybeth McNulty (Anne with an E)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Bridgit Mendler (Merry Happy Whatever)
– Ashley Tisdale (Merry Happy Whatever)
– Anne Winters (Zac & Mia)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Eamonn Walker (Chicago Fire)
– Morgan Krantz (In the Dark)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Samantha Logan (All American)
– Kara Killmer (Chicago Fire)
– Tasya Teles (The 100)

legjobb vendégszereplő:
– Julianne Hough (Dolly Parton’s Heartstrings)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz