login |

Európa is létezik: Ultraviolet

2019. 12. 20. 14:50 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: ajánló, Európa is létezik, kampány, video,

Számomra némiképp meglepő, hogy a lengyel AXN 2017-es krimisorozatát nem vette át a magyar társcsatorna, de szerencsére itt a Netflix, mely nem csak a tavalyelőtti szezont tette elérhetővé tavaly, hanem az október elején bemutatott 2. évadot is elhozta december 19-én Csináld magad nyomozás címmel – és már magyar felirattal. (Mivel az S1-hez még nincs magyar felirat, ezért a sorozat csak angol nyelvű felületről érhető el – de ott bekapcsolható a felirat.)

A koncepció elég egyszerű, a krtitikám magáért beszél – egyébként epizodikus a krimi, de van benne egy átívelő szál:

Egy neten szerveződött, egymás között mobilon kommunikáló csapat nyomozgat különféle ügyekben. Ők úgy kerülnek a képbe, hogy egy London-ból hazatérő, Lodz városában kvázi taxisofőrként dolgozó nő tanúja lesz egy lány halálának, amit a rendőrség öngyilkosságnak vagy balesetnek könyvel el, azonban ő gyilkosságra gyanakszik. A zsaruk lekoptatják őt, és ekkor kezd el keresgélni a neten, s akad rá az Ultraviolet nevű csoportra.

A hivatalos, Netflix-es leírás:

Az amatőr nyomozók online közössége bűnügyek megoldására – és furcsa barátok szerzésére – használja a technológiát az igazság keresve.

Kritika: Ultraviolet (winnie)
Hazai hivatalos elérhetőség: Netflix (a 2. évad magyar felirattal, és nemsokára az első is)
Hazai tévés premier: –
Magyar cím: Csináld magad nyomozás
Státusz: 2 évad (10+12 rész – 43-46 percesek)

A plakát alatt, a tovább mögött az 1. és a 2. évad előzetese – előbb az AXN-esek, majd a Netflix-es.

1 hozzászólás Ne habozz!

turosz - 2019. 12. 20. 19:53

Az AXN Black-en magyar szinkronnal megy, így az eddigi tapasztalatok alapján vsz. előbb-utóbb valamelyik hazai csatornaára is jönni fog.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz