login |

Rick and Morty: vége a 4. évad első felének

2019. 12. 20. 21:30 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Azt hittétek, hogy a pár napja érkezett 5. rész után még nyugodtan élvezhetitek majd az évadot? Tévedtetek! Viszont miután ezt tisztáztuk, azért pár szót még csak ejtenék a történtekről, amik végül is ütöttek, ahogy visszagondolok rájuk. Remélem, ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül.

Egyrészt igazán bele sem tudtunk rázódni, talán ez a legnagyobb baj. Sokat vártunk ezekre a részekre, ha jól látom, akkor 2 évet, erre csak ötöt kaptunk, és máris szünet. Tényleg nem kapott el a hangulat, főleg, hogy néha komolyan persze, de arról szólt volna, hogy nem akar megfelelni a “Pickle Rick” és a többi hype utáni elvárásnak. Marad az alkotói szabadság.

Ami persze jogos felvetés, de tényleg csak oda tudnék visszakanyarodni, ahogy oké, erre elszórnak 2-3 részt, de aztán jöhet a tényleg elszabadult írás. Ami meg is érkezett a 4×04-05-e, az ötletek és a hangulat elkezdett összehangoltan működni, aztán kopp, mert épp a “finálét” néztük.

Érdekes amúgy ez a sorozat, mert jó teszt arra is, hogy a nézőnek épp milyen hangulata van. Nyilván marha jó a hülyülés a heist filmekkel, vagyis a formulákkal, vagyis a nézői elvárásokkal, illetve azok kifordításával, na meg a feladott álmokkal. Bár biztos a rablós csapatos-átverősben is volt filozófiai felhang, de közben meg ha úgy adódik, akkor Rick nihilizmusa nagyon oda tud vágni. Ahogy tette itt is a vége felé.

Ebben igazán erős amúgy a Rick and Morty. Ott a mélység persze, de közben a felszínen is működik, leköti a nézőket, legyenek bármelyik szinten. Konkrétan ki nem tudott elvigyorodni a jazz részeken vagy a Terminator-paródián?! Hogy aztán kijózanítsák gyorsan.

Persze igazából az egyben nagyon pozitív kritika is, hogy csak a kevés epizód lehet teljesen belekötni, hiszen a 4. évadjában nemhogy fáradtnak nem érződik a sorozat, hanem sárkányszárnyakon repdes.

Extrának csak ez a videó.

13 hozzászólás Ne habozz!

denee - 2019. 12. 20. 21:43

Szórakoztató és kreatív még mindig, de ez az 5 rész azért nem volt az a szint amik miatt felemelkedett a sorozat. Persze figyelmeztettek minket már az első rész végén, hogy lesznek részek amikor abszolút semmi nem fog történni, csak egy 20 perces random kaland.

mochi - 2019. 12. 21. 09:45

Az 5 resz kozul nem volt egy sem, amit jonak lehet mondani. Mintha valaki mas irna a reszeket, sok koze nincs az evadnak a korabbi szinvonalhoz.

Dearborn - 2019. 12. 22. 00:09

Szerintem teljesen rendben volt. A sárkányos rész alapján van itt még kraft bőven. Jobban bejön a fajta felépítés, több karaktert ki lehet bontani.

SHP - 2019. 12. 23. 06:47

Egyetertek humannal. Az egyetlen problema, hogy nem volt eleg. Szerintem pont olyan jo mint az elso harom evad, szoval varom a folytatast :)

Xenophilius - 2019. 12. 29. 22:18

Még mindig reménykedem, hogy lesz majd “Rictopolis”-os vagy Evil Morty-s rész. Az egyetlen szál ami tényleg érdekel is.

Zombiebie - 2019. 12. 30. 08:31

Nekem pont a sárkányos rész jött be a legkevésbé, de még az is simán elment. Leginkább az évadnyitó és a kígyós részek jöttek be, na meg a klotyós. :)

Sokkal jobban érdekel Birdperson sorsa miután átalakult Phoenixpersonná. Valahol ezt hiányolom a sorozatból, nem foglalkozik az átívelő szállal. Evil Morty stb… Talán megkapjuk azt is.

ninemine - 2020. 01. 04. 03:10

Az 5 resz egyike se szolt semmirol, ahogy a hozzaszolasokbol, ugy a kritikabol is az jon le, hogy a szinvonal finoman szolva is esett a korabbi evadokhoz kepest.
Az is gond, hogy a reszeknek egymashoz sincs semmi kozuk es az is, hogy onmagukban sincs se ivuk, se valid tartalmuk.
Vicces megoldasok es szinvonalas jelenetek persze akadnak, de a korabbi evadok legjobb epizodjaihoz kepest ezek a reszek emlitesre se meltoak.

Mónika - 2020. 01. 11. 15:11

itt a premiernaptárunk. ha kiderül, bele fog kerülni: http://www.sorozatjunkie.hu/2019/01/21/2019-es-sorozatos-premiernaptar/

illetve mindig írjuk a hírekben is az infókat.

Mate4182 - 2020. 01. 15. 16:47

en idaig vartam es egyben neztem meg a 4. evad elso 5 reszet.

tok ugyanazt kaptam mint a 2-3. evadban.

nem volt sem kevesebb, sem tobb. sem kreativabb, sem fasultabb. hozta a szintet amit kell.

muszaj rakerdeznem par comment miatt: pontosan mi is az evadokon ativelo szal az elso 3 evadban? cask mert nekem ugy remlik igy 2 ev tavlatabol hogy, bar daraltam azokat az evadokat is, nem igazan tult fel komoly ativelo sztori. inkabb cask a nagyon minimalis kapcsolat az epizodok kozott, de az is inkabb emlites jellegu volt.

a kedvencem a heist epizod volt :D

Xenophilius - 2020. 01. 16. 12:36

Mate4182

Számomra “Evil Morty”-nak elnevezett karakter pl. átívelő szál, többször is megjelenik és mindig valami nagyobb dologban mesterkedik, az utolsó megjelenésében ugyebár átvette az uralmat Ricklantis felett, ami valahogy számomra sokkal több potenciált tartalmaz, mint ezek a semmilyen epizódok amik most voltak. Jó ezek se rosszak, de ez a sztori sokkal jobban érdekelt mindig is, mint az ilyen “Rick uborka módban mászkál” jellegű agyatlankodások.

Mate4182 - 2020. 01. 16. 16:52

Xenophilius – többször is megjelenik és mindig valami nagyobb dologban mesterkedik, az utolsó megjelenésében ugyebár átvette az uralmat Ricklantis felett,

jogos! bevallom ezekrol teljesene megfeledkeztem.

talan ez az egyetlen hibaja a sorozatnak amit fel tudnek roni, bar siman lehet hogy kevesebbet kene fustolnom… annyira randomok neha az epizodok hogy nagyon sok midnenrol megfeledkezek idovel.

miles - 2020. 01. 25. 14:35

Nekem az 4/1-3 részek nagyon tetszettek, a fennmaradó kettőt is bőven 8 főlé értékelném (imdb pontokkal teljesen egyetértek).
Nagyon kevés az olyan sorozat, aminek majd minden jelenetén el (lehetne) gondolkodni.
Persze lehet, csak hülyülök már az öregedéstől.

Balogh Ádám - 2020. 02. 27. 14:20

Mikor jön a 4 evad második fele?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz