login |

Pilot: Home for Christmas

2019. 12. 21. 14:50 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra,

A sorozat, ami valójában egy 3 órás film tényleg? És a főszereplőjének a Love Actually, azaz az Igazából szerelem a kedvence, szóval annak az álomvilágát rombolják le gyorsan az enyhe realizmussal.

Oké, kicsit viccelek, a Netflix pár napja bemutatott norvég sorozata, az Új barát karácsonyra inkább csak egy szerethető romantikus film… néha.

Tudom, alapfelálláson nem kéne annyira kiakadni, de esküszöm ahogy felvázolták az bicskanyitogató volt. Szóval Johanne 30 éves, elég rég szakított a barátjával, aki azóta megházasodott és már gyereke is van. A nő magányos, de azért nem annyira, el van a maga gubójában, viszont a hatalmas, minden testvér ágán többgyerekes családja szánakozva nézi, hogy még nincs pasija, kanyarban sem látszanak az unokák, így ezerrel tolják rá a társadalmi nyomást a ideálisnak gondolt családmodellről.

Ez pedig rohadt idegesítő volt, teljesen passzív agresszívan szétoltja mindenki a főszereplőt, a munkahelyén azzal, hogy szenteste ráér, a családja pedig főleg nyomja az érzelmi terrort. Nyilván jót akarnak, de senkiben nincs empátia arrafelé? Látszólag mondjuk elérik, amit akarnak, megnyugodhatnak, hiszen a nő azt mondja, van barátja, de persze hazudik. És így 24 napja van találni valakit, aki elkíséri a családi karécsonyi vacsorára.

Ellenben a konkrét randizás már tök szórakoztató a sorozatban. Nyilván egy romantikus komédiába nem az van, hogy rögtön talál valakit, hanem kipróbálja a speed datinget, a Tindert, és még élőben is ismerkedik, kezdeményez, de persze a legegyértelműbb (mármint nézőként:) jelzéseket nem veszi észre a környezetében levő helyes fiúktól.

Klasszikus félreértések, viszonylag modern köntös, néhol mosolygós, de néhol meg döcögős részekkel. Legalábbis a kettő, amit láttam, az ilyesminek tűnt. Nehéz megtalálni az igazit, ha az embernek már sok “csomagja” van. Amint enyhít az elvárásain, rögtön érdekesebbé válik a sorozat.

Mindezt az aranyos Ida Elise Broch viszi a hátán, akit a Lilyhammerből ismernek sokan. Izé, van itt olyan, aki abból emlékszik rá?

A pilot sajnos csak 4/10 a fentiek miatt, de ha azon túljut az ember, akkor jelentősen javul a sorozat, a randizós másodikra majdnem 7-et szórnék.

10 hozzászólás Ne habozz!

Luther - 2019. 12. 21. 15:06

Nekem nagyon tetszett

Mike - 2019. 12. 21. 18:36

Nekem tetszett, tök jó kis limonádé :) Nekem jólesett.
Voltak részek, ahol hangosan felnevettem, volt, ahol pedig eszembe jutott, hogy mennyire reális a szitu és olyan szívfacsargató volt. De összességében szerintem jó sori lett – najó, tényleg egy feldarabolt film inkább.

Trallala - 2019. 12. 21. 20:36

Szerintem nagyon jó volt, a párválasztós jelenet (rész) sokszor sírva röhögős. Kellemes kis kikapcsolódás volt.

Capri - 2019. 12. 21. 20:53

Nekem is nagyon tetszett.

Nagyon jól csinálták az egész filmet.

Mindenkinek ezt kell megnézni legalább egyszer, mert nem csak kötelező darab. Tanulságos, szórakoztató.

Folytatás lesz?

Mert cliffhanger-el zárult le.

Már sejtem, hogy ki lehet az ajtónál az utolsó percekben.

Never - 2019. 12. 21. 21:49

páromnak tetszett, én jól bealudtam. Hallmark minoseg. Egy ora es harminc perc meg oké lett volna de így sorozat formájaban unalamas volt

winnie - 2019. 12. 21. 22:48

capri: nyilván akarnak folytatãst, de minden a netflixen múlik.

ibenny - 2019. 12. 21. 23:05

Nagyon tetszett, kimondottan elveztem, hangulatos es jopofa volt, varom a masodik evadot (remelem lesz).

gromit - 2019. 12. 26. 11:15

“… de senkiben nincs empátia arrafelé?”

Hát, ehhez nem kell a messzi Norvégiáig elmenni. Itthoni karácsonyi családi összejövetelen ugyanez megy..

danonino1984 - 2020. 01. 02. 00:52

Nagyon cuki sorozat. :) Ti kire tippeltek, ki van az ajtóban a cliffhangerben? Szerintem Henrik a kórházból. Vagy esetleg Jonas?

vadalma0312 - 2020. 08. 18. 14:26

Nekem is tetszett az egész sorozat, pláne hogy nemrég láttam a Love lofeot és ez nekem sokkal szimpibb volt és színvonalasabb. Remélem fog folytatódni, de kb én is sejtem ki állhat az ajtóban, de tudnám még nézni. 😊

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz