login |

Sorry for Your Loss: vége a 2. évadnak

2019. 12. 23. 21:47 - Írta: Shannen

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Az első évad végén kicsit félve álltam fel a Facebook Watch Elizabeth Olsen főszereplésével készített sorozatától (itt lehet nézni), mert Leigh története egy olyan fordulatot vett, amit akkor kicsit túlzásnak éreztem és reméltem, hogy a folytatásban majd kellő értelemmel fogják azt kibontani. Szerencsére nem kellett csalódnom. 

Lehet-e a nagy Ő-nek gondolt férj csak egy állomás afelé, akit igazán nekünk szánt a sors? Ez volt az évad egyik fő kérdése és tulajdonképpen minden irányba mutattak jelek. Nem egyszerű egy ilyen kérdést feltenni egy gyászoló özvegynek, aki tényleg szerette a férjét.

Ráadásul ezen az érzésen az sem változtat, ha utólag derülnek ki dolgok a tökéletesnek gondolt férfiról. Mikor lehet azt mondani, hogy elengedem a volt férjem és készen állok egy új kapcsolatra? Ha csak azért vagyok a másikkal, hogy újra közelebb érezzem magam az elvesztett férfihoz, az fair? Egyáltalán, képes leszek-e még valaha úgy szeretni valakit, mint őt? Nehéz kérdések ezek, amiket nagyon sok odafigyeléssel jár körbe a sorozat, soha nem tolva az arcunkba a szenvedést.

A tovább mögött folytatom röviden spoilerekkel. 

Az évad során sikerült megkedveltetniük a készítőknek a Leigh és Danny párost, és ez nagy erény, hiszen jó részt az egész évad az ő kapcsolatukra fókuszált. Nehéz azt mondani, hogy Danny jobban illik Leigh-hez, mint Matt, hiszen utóbbiról nagyon egyoldalú képeket kapunk a szereplők visszaemlékezéseiből.

Tetszett, hogy idén Jules sokkal több teret kapott, és sajnáltam, hogy ezzel szemben Amy lelépett az évad nagy részére. Érdekes lenne látni, hogy a három nő hogyan építi új alapokra az életét. Hiszen tulajdonképpen mindannyian kaptak most egy fehér lapot, amit úgy színeznek ki, ahogy akarnak.

Remélem, hogy lesz folytatás (erről sajnos még nincs hivatalos infó), mert ennél szívbemarkolóbban nem is zárulhatott volna az évad, jó lenne most már egy kicsit jobb passzban látni főszereplőinket.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz