login |

Star Trek: Short Treks – 2×03: Ask Not – írta Ace

2019. 12. 26. 15:20 - Írta: vendegblogger

6 hozzászólás | kategória: kritika,

Már egy ideje nézhető a Short Treks harmadik epizódja, ami az Ask Not címet viseli és már adós voltam ezzel az írással.

Ez az epizód a nevezhető is a rövid történetes, Enterprise-hoz köthető trilógia utolsó részének, hiszen ez előtte lévő Q&A és Trouble with Edward is a Star Trek Discovery-ben megismert Enterprise legénységéhez köthető.

Én személy szerint nem nagyon szerettem eddig a rövid filmes/sorozatos formátumot, de a Discovery írói eddig egész jól kihasználták a műfaj előnyeit, és helyén kezelték a hátrányait, bár ismét az volt az érzésem, hogy nézném tovább az epizódot, ha lenne rá lehetőség.

Az új epizódban végre Pike kapitány (Anson Mount) is főszerepet kaphatott egy fiatal gyakorló zászlós mellett. A történet még a szokottnál is kurtább, de annál is tömörebbre sikerült, nem is szeretnék róla sokat elárulni. A lényeg, hogy vészhelyzet van egy állomáson, amit megtámadtak, majd egy ott szolgáló zászlóshoz bevezetnek egy foglyot, hogy őrizze.

A tovább mögött folytatom.

Ahogy már írtam, próbáltak mindent jó tömören összesűríteni, közben pedig nem hagytak üresjáratot végig pörgették a dolgokat, ezért ténylegesen szörnyen rövidnek érződik az epizód.

Ettől még ki kell emelnem azt, hogy mennyi energiát belefektettek az Enterprise díszleteibe, tényleg kár lenne ha többet nem látnánk őket. És Pike, Egyes és Spock is hiányozni fog ezekkel a színészekkel, hacsak Alex Kurtzmannék fel nem karolják ténylegesen a Pike-féle Enterprise projektet.

Az idei Short Treks-ekből amúgy még nézhető a két új animációs miniepizód is, és januárban érkezik a Picard-sorozatot felvezető Children of Mars című rész is.

6 hozzászólás Ne habozz!

Annatar - 2019. 12. 26. 19:18

“Ask Not” az epizód címe, “me” nincs benne.

Zoltanov - 2019. 12. 26. 20:07

Várjunk, lemaradtam valamiről? Nem lesz harmadik évad? (mármint normál, nem a short treksből)

Caligvla - 2019. 12. 26. 20:14

Miért ne lenne? A Discovery megy tovább.

Zoltanov - 2019. 12. 26. 20:30

“… tényleg kár lenne ha többet nem látnánk őket” – ezt értettem picit félre.

Mate4182 - 2019. 12. 26. 23:51

Így pár évvel kezdés után talán suta kérdés de sokat hozzáad az anyasorozathoz ez a short trek dolog? Csak mert én eddig egyet se néztem meg de ha van benne vmi extra adalék a sorozathoz, nem csak az asztalon maradt ötletek leforgatasa akkor erdekelne

Ace - 2019. 12. 27. 08:23

Zoltanov: dehát odaírtam ,hogy kikkel nem fogunk találkozni valószínűleg már a Discoveryben. Az Enterprise legénységével, ha láttad a Discovery második évad végét akkor érted miért írom.

Mate4182: Simán ki lehet hagyni a Short Treks részeket csak színesítő különálló sztorik. Az animációsok még messzebb mennek az anyasorozattól. Talán most majd az utolsó a Picardhoz kapcsolódó tartogathat majd valamit a közelgő premierhez de szerintem az is minimális lesz minden bizonnyal kihagyható a Picard előtt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz