login |

You: kezdett a 2. évad

2019. 12. 26. 21:00 - Írta: winnie

45 hozzászólás | kategória: kritika,

This is a fresh start.

(Az írás csak az évadnyitóról szól, és a teljes évados premier miatt, mivel a sorozat elég spoilerérzékeny, ezért kommentben jelöljétek a SPOILER-eket későbbről – nemsokára jön majd szerintem az évadkritika is.)

Huhh, a You (magyar címen: Te) nem semmi szélsőséges véleményeket kapott tavaly, illetve idén, hiszen sokan nem hetiben nézték, hanem darálták. Utóbbiaknak így nem lesz gond a mostani, tömbösített nézés sem, nekem még szoknom kell, hiszen a Lifetime-ra készült, tavaly ősszel bemutatott sorozat idén már 100%-osan a Netflix-es – elég jellemző kortünet, hogy a tévés premierje révén közel sem robbant akkorát, mint streamingen.

De vissza a szélsőséges véleményekhez. Már a sorozat alapjául szolgáló könyvet is nagyon lehordták páran a premier előtt, így nem leptek meg a vélemények, annál inkább az, hogy bár sok minden ellene szólt, számomra kifejezetten bejött az első szezon, igazi érzelmi hullámvasút volt, és nem csak guilty pleasure módján élvezetes – már amennyire egy elég sötét tónusú, pszichopata gyilkosról szóló thriller élvezetes lehet. De hát a Dexter-t is sokan szerették, nem?

Igen, ennek a sorozatnak lehet, hogy egy fokkal kényesebb volt a témája, olyan, amit manapság Hollywood nem szívesen vállal be, de bármennyire is creepy és exploitatív (van ilyen szó?) volt az első szezon, szerintem azt nem lehet elvitatni a szériától, hogy nagyon sok fontos és aktuális kérdést érintett, illetve járt körül. A kerek egészet jelentő S1 után viszont adta magát a kérdés, hogy mi következhet a második évadban?

Nos, mivel van második (és harmadik) könyv, ezért aki kíváncsi a válaszra, annak még a sorozatot sem kell megnéznie, de ezt meghagyom a könyvjunkie.hu, nem akartam elspoilerezni magam, hogy miképp folytatódnak Joe “kalandjai”. Egy valamiben biztos voltam, nem kapjuk meg az S1 másolatát (annyira csak nem buták az írók!). Na de akkor mi lesz az idei felállás, ha nem másolatot kapunk?

Remélem, hogy nem csak annyi, hogy New York City-ből Los Angeles-be költözött a történet. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Azt a legelején szeretném leszögezni, hogy nem voltam oda sem magáért az első évados Candace-szálért, sem pedig annak alakulásért, a cliffhanger-ért. Oké, valahol hatásos volt az 1. évad zárása, de erőltetettnek tűnt az, ahogy maguk előtt görgették a fonalat, és úgy próbálták felfejteni, hogy közben valójában semmit sem mondtak róla. Sőt, azt is éreztem, hogy némiképp zsákutcába írták magukat vele – erre utal a mostani start is.

Mivel Ambyr Childers állandó szereplő lett az idei évadra, ezért feltételezem, hogy ha el is takarítják végleg őt, akkor azt a teljes szezonra elhúzva teszik, talán úgy, hogy az ő flashback-es sztoriját majd összehozzák valahogy az évadzáró eseményeivel. (Oké, ezt most is kissé feszélyezve írom le, mert tudom, hogy vannak, akik már végeztek a darával és pontosan tudják, hogy mi történt…, hiába, no, szokni kell még, hogy darálós lett a You. Szóval nem ér kiröhögni, ha már a második részben pontot tesznek a sztorijára.)

És nagyon remélem, hogy a párhuzamos történetmeséléssel nem azt akarják majd kompenzálni, hogy a fő szálban nem lesz annyi (vagy olyan minőségű) sztori, hogy az elvigye a hátán a teljes évadot, bízom benne, hogy csak rá akarnak duplázni a jóságra. (Arról nem is beszélve, hogy kaptunk egy újabb fiatal Joe-flashbacket, csak most a gyerekkorból, ami…, nem tudom, ha nem lesz folytatása, akkor elég erőltetett volt, ha viszont lesz, akkor meg… minek? Remélem, lezúzzák a folytatásban a szkepticizmusomat.)

Az idei Beck úgy tűnik, hogy Love lesz, aki kapott egy szuper castingot Victoria Pedretti révén. És itt kérném is a nézői segítséget, mert gőzöm sincs, hogy mennyire vagyok elfogult vele szemben, ugyanis ő nálam már a The Haunting of Hill House-ban is hatalmas meglepetés, így nem tudom, hogy képes voltam-e függetleníteni magam attól az élménytől, de annak ellenére, hogy nagyon nem a zsánerem, szerintem jól illet Joe trófeái közé.

Love, you are not for me.

Kíváncsi voltam, hogy mennyire mutatják be a 2×01-ben Joe új világát, ismét kapunk-e potenciális áldozatokat (valljuk meg, hogy anno a pilot idején azért elég jól sejthető volt, hogy ki nem fogja megérni az évad végét), de valahogy egyelőre még nem látni a konfliktusokat, azt, hogy kik fogják rosszul érinteni Joe-t – megismertünk futtában pár lakót (csak nem véletlenül!), a munkahelyi főnököt, plusz a tulajt (oké, ő azért…!), illetve Joe Will főbérlőjét (nála is belebegtettek valakit mondjuk), valamint Ellie-t, a tesót, aki ismét csak egy remek szereplőválasztásnak, és kifejezetten ígéretes karakternek tűnik.

Unfortunately I know exactly what I need to do.

Korrekt volt a You 2. évados kezdése, de azért egyelőre csak alapozott, bár előre sejthető volt, hogy a végén kapunk valamit, ami elég keményen utalni fog arra, hogy Joe-nak nem kell “kikapcsolnia magát”, hogy ismét az a Joe lehet, akit… szeretünk? megvetünk? szeretünk megvetni? – komolyan hülyén érzem magam, amikor ezt a viszonyt jellemeznem kell, mert Penn Badgley karaktere elég beteg, de mégis érezte az első évadban a néző, hogy talán van esélye a megtérésre, ha összejön neki a szerelem, így szurkolt neki. Még akkor is, ha az ellenségeiknek nem kívánnák olyan partnert, mint ő, nem?

Szóval meglepődtem volna, ha hirtelen a szezonnyitó végén vérengzésbe tör ki a srác, ezért kifejezetten meglepett, hogy a semmiből előkapták a valódi Will-t, és ismét utaltak arra, hogy itt bizony több irányból kapunk történetmesélést. Persze a valódi csavar csak ez után következett, kiderült, hogy Joe-nak esélye sincs kikapcsolnia magát, valójában mindvégig pontosan tisztában volt azzal, hogy ki lesz a következő kiszemeltje, és hogy miképp fogja becserkészni őt.

(És itt nagyon mérges vagyok a készítőkre, mert míg maga a húzás nagyon jó volt, valahogy mégsem hozták ki belőle a 100%-ot, vagy a “most mindent megmutatunk”-montázs sántított némiképp számomra, vagy pedig a korábban elcsepegtetett nyomok, utalások nem voltak annyira elmések, hogy arra csettintsek. Oké, így sem volt rossz, nem lehet minden mozgókép egy Közönséges bűnözők, de itt meg lett volna a potenciál egy okosabb tálalás számára.)

A lényeg, a lényeg: jöhet a folytatás. Hiába volt visszafogott a 2×01 (legalábbis távol állt az elsöprőtől vagy felkavarótól), bőven produkált annyit, hogy tudjuk, hogy még csak most kezdődik minden, és a hullámvasút idén sem fog elmaradni.

45 hozzászólás Ne habozz!

Necridus - 2019. 12. 26. 21:34

Én az ötödik részt fejeztem be épp, és tetszik nagyon. Egyértetek, Love alakítója fantasztikus, Ellie-é pedig a Jane The Virginből érkezett, ott is nagyon szerettem.

Ami magát a hangulatot illeti, először furcsán érintett, hogy a korábbinál humorosabb, de a folytatásban elég sok olyan durvulás jön elő, ami kompenzálja. LA és társadalmának kritizálása nagyon tetszett, segített átlendülni azon, hogy Joe-t alapból nem tudtam elképzelni a New York-i könyvesboltja nélkül.

Én örültem, hogy Joe (látszólag) ellenáll korábbi énjének, szórakoztató volt, ahogy saját maga ellen harcol, így kicsit csalódott voltam, amikor elérkezett az utolsó jelenet. Utána persze megörültem, hogy itt van a jó öreg Joe.

Így az évad felénél egyébként azt érzem, kicsit sok időt töltenek a mellékszereplőkkel. Ellie és a nővére például elég elszigetelt szálon szerepelnek, néha összeérnek Joe-éval, de többnyire külön vannak, míg Forty esetében minden azért történik, hogy a főszálat táplálja.

Tod - 2019. 12. 26. 21:36

Most végeztem az évaddal.
Gonosz történet. Nem hibátlan, kicsit hosszabb, mint kellene, de ez kb. tipikus Netflix betegség. Imádtam. Nem is írok többet mert nem akarom elrontani mások szórakozását.
Ha valaki évad közben kiszáll (el tudom képzelni, hogy sokan unalmasnak tartják az első 4 részt), érdemes legalább youtube-on megnézni egy összefoglalót. Akkor kapni fog az ember egy ütős (és talán elgondolkodtató) történetet 15 percben.

speranza - 2019. 12. 26. 21:46

Ma este kezdtem el nézni a második évadot, jelenleg a 2×2 végén tartok. Az első rész jó volt, de a második annyira elborult, hogy még nem döntöttem el, folytatom-e. A fekete humor és a narrálás továbbra is bejön, de a „lelkizést” kicsit sokallom. :)

Anett - 2019. 12. 26. 22:52

Nekem ez 2 pont 🙄 az első évad jobb volt… Voltak percek mikor untam.. a szinkron meg borzalom. 😱

Zsuzsi - 2019. 12. 26. 22:57

sztem elég jól tartják a színvonalat. 3. résznél járok, konzisztensnek tűnik.

Szilvi - 2019. 12. 27. 00:10

7. résznél járok, és tetszik.. jobb mint az első évad szerintem.. úgy érzem lesz még meglepetés ..

Rap József - 2019. 12. 27. 00:41

Messze jobb mint az első évad volt! Pislogtam mint Ádám anyák napján…

Never - 2019. 12. 27. 02:41

2 reszt neztem meg, remelem tobbet megtudunk fohosunk gyermekkorarol hisz abbol kiderulne miert is viselkedik ugy ahogy

Az uj csaj (Love) nem jon be. Geneva az elso evadbol tokeletes volt: szep, artatlan, erzekeny de jatekos es celtudatos is.

Ehhez kepest Love egy elkényeztetett hipszter csaj. Nekem nem jon be.

winnie - 2019. 12. 27. 05:33

never nem volt elég mondjuk az S1-ban az, amit Mooney művelt vele? az azért elég komolyan meghatározta, de ha valaki pszichopata, akkor nem feltétlenül kell oknak lenni, és… nem biztos, hogy az okos írói megoldás, ha elkezdik “racionalizálni” a viselkedést, egyrészt azért, mert a “találjunk ki valamit neki” az elég béna megoldás, másrészt egy “jajj, rossz gyerekkora volt”-addendum mit jelentene a többi rossz gyerekkorral rendelkező számára?)

“Az uj csaj (Love) nem jon be. Geneva az elso evadbol tokeletes volt: szep, artatlan, erzekeny de jatekos es celtudatos is. Ehhez kepest Love egy elkényeztetett hipszter csaj. Nekem nem jon be.”

aki sokkal talpraesettebbenek és öntudatosabbnak is tűnik (míg Beck saját elmondása szerint egy tipikus mess volt, akit mások lazán irányíthattak és szörnyű ítélőképessége volt, hiszen folyamatosan nagyon gáz emberek felé tendált) – de éppen ez tűnik jónak, nem? hogy teljesen más a karakter, ráadásul, ha a néző nem tartja őt túl szimpatikusnak, akkor még ellene is fog “szurkolni”, és kéjesen mosolyogva fogja a rá váró dolgokat nézni:)

kisanna - 2019. 12. 27. 05:42

Eddig nekem is jobban bejon, mint az elso evad, bar feltem, milyen lehet a folytatas, de nem kellett csalodnom. Kivancsi vagyok a tobbi reszre is.

speranza - 2019. 12. 27. 08:47

Tegnap végül a 4. rész után hagytam abba, de biztosan végignézem. Nekem szimpatikus Love és Ellie is. (Habár nem ismerek olyan 15 évest, aki pont ezt az egyébként kifejezetten jól sikerült Bogart-Bacall filmet ajánlaná bárkinek is. :) )
Korai még megítélni, de eddig szerintem is jobb, mint az első évad volt. Komplexebb a cselekmény. LA “kultúréletének” a kifigurázása is nagyon jó. Ezek is pont olyan sznobok, mint a New-York-i társaság volt, csak másképpen. :)

Marko92 - 2019. 12. 27. 14:18

4 rész alapján elégedett vagyok.
Mikor jöttek a hírek anno, hogy Los Angelesbe megy a sorozat, csalódott voltam mert New York jól állt a sorozatnak. De szerencsére jót tett a sztorinak a helyszínváltás.
Love Quinn castingja pedig szerintem is remek lett.
Érdekes, hogy annyira feltűnő a különbség, mentalitás a 2 város között, hogy Joe-val a néző is kicsit idegennek érezheti magát Los Angelesbe.

beth - 2019. 12. 27. 17:53

nem csodálkoznék, ha valaki kiszállna a közepén, az alapfelállás némileg repetitív, de a 7. részig érdemes kitartani, ott kezdődik az, ami érdemileg megkülönbözteti a két évadot

ace05 - 2019. 12. 27. 20:21

Nem igazán szoktam az ilyeneket dicsérni, de a casting direktornak jár a pacsi. Victoria Pedretti simán elmenne való életben is Saffron Burrows lányának.

E_Pluribus_Unum - 2019. 12. 27. 20:52

Sweet mother of God! Életem egyik legjobb sorozat ÉLMÉNYE volt ez a 2. évad.

aida - 2019. 12. 28. 23:30

Uhh nekem a 2×08 volt az évad csúcspontja, de az utolsó 2 rész sincs sokkal mögötte :)
Az első évad annyira nem fogott meg, de ez most nagyon oda*****tt nálam.

tomika_ - 2019. 12. 29. 00:40

Két este kellett a ledaráláshoz, de ez az én hibám. A sorazat folyamatosan követelte tőlem a következő epizód megnézést és igen, volt pár rész, ahol picit belassult a törétenet, viszont tudtam, hogy a végére kiteljesedik, de erre, valljuk be, nem számítottam. A befejezés pedig…

A 2. évad megnézése előtt nem tudtam mit várok a folytatástól, de szerencsére az írók tudták, pontosan ezt. :D

Andi - 2019. 12. 29. 21:27

Most fejeztem be a masodik evadot es hat…wow
Nekem az elso evad annyira nem jott be,de ez most iszonyu jo lett!
Valoban,menetkozben neha belassult a sztori de az utolso 3 resz utan az allamat keresgeltem egy darabig😳😳

Never - 2019. 12. 30. 01:55

nalam is wow de negativ ertelemben. Sajnos a masodik evad átment egy logikatlan es butuska tortenetbe.

Az elso reszek nagyon nehezen indultak be, valtozas 5 – 6ik kornyeken tortent. Candice karaktere felsleges volt hisz a vegen nem tortent nagy valtozas (pisis poharbol sem lett semmi, duh).

Szomszed csajok idegesitoek es konyorgom hogy a ** lehet egy iPhoneba megfigyelos softwaret telepiteni ugy hogy a felhasznalo ne vegye eszre? Hisz az aplikacio ikonja ott volt a menuben!!! :D

Testver gyerek sem javitot a sorozat minosegen. 9ik amnezias reszen konkretan bealudtam olyan gyenge volt. Az utolso resz a semmibol benyomot egy varatlan gyomrost, ezert jar a pacsi de tul keson jott ez a valtas.

Harmadik evadot nem varom. Attol tartok hogy átmegy egy hentelos gagyi parodiaba… kar erte mert az elso evad siman 9/10 (lehet a foszereplo csaj miatt erzem igy), masodik evad 4/10 (csak az utolso resz miatt, amugy 2/10, unalmas volt es olyan szembetuno butasagok tortentek benne hogy keptelen voltam komolyan venni)

GABI - 2019. 12. 30. 11:19

Lesz 3.évad? Nekem a 2.jobban tetszett mitn az első!Elizabeth Lail nem valami nagy durranás szinészileg!

mark - 2019. 12. 30. 12:47

Összességében nekem kevésbé tetszett, mint az első évad. Az első fele túl lassú volt, a második felét meg szerintem túltolták (a csúcspont talán a 9. rész volt, ott csak néztem, hogy ez mi). Jobb lett volna, ha kiegyensúlyozottabb a szezon. A vége nekem bejött, de remélem, nem fogják ugyanazokat a köröket futni majd a 3. évadban. Még mindig jó kis limonádé, de némi egyenletesség jót tenne neki.

winnie - 2019. 12. 31. 05:04

GABI: ezekre a kérdésekre mindig lehet a címén választ kapni: sorozatjunkie.hu/tag/you/

Lail szerintem tökéletes volt a szerepre és azt a karaktert remekül hozta, akit kellett. lehet, hogy hasonló a karaktere, mint a once upon a time-ban vagy a dead of summerben, de ő ezt legalább tudja:)

casi - 2019. 12. 31. 10:17

Most nézem az ötödik részt. New york jobban tetszett volna, de jól áll a sorozatnak LA. Én pont olyan lennék ott, mint Will (vagy mi is az igazi neve? ). Az első évad tetszett, de én pont nagyon utáltam a másik csajt a vége felé, azt nem mondom, hogy a halált megérdemelte, de mégis örülök, ogy nem élte túl. Love jobban tetszik, de a bátyja baromi idegesítő. Candicet meg tök feleslegesnek tartom.

kisanna - 2019. 12. 31. 10:38

hú, nagyon bejött! sokkal jobb volt ez, mint az első évad.én általában nagyon kritikus vagyok, de ez totál guilty pleasure volt, karácsonyi kikapcsnak tökéletes.
azért vannak hibái, meg szerintem egy-két logikai baki is, de azt majd az évadkritikához leírom.
összességében szuper lett, 8/10 simán.

hannah - 2019. 12. 31. 21:55

Félve kezdtem bele a második évadba,mert az első évadról nem igazán tudtam eldönteni, hogy tetszik-e vagy sem.De szerencsére bepróbáltam, és egyből beszívott.Véleményem szerint összességében rendben volt az évad,sokkal összetettebb volt minden szempontból ,igaz voltak benne lassabb periódusok,de a végére teljesen összeállt. Love pedig sokkal komplexebb karakter volt,mint Beck,és remekül sikerült a kivitelezés.Remek évzárás volt ez az évad:)

Anni - 2020. 01. 02. 16:56

Nekem bőven verte az 1. évadot. Beck annyira idegesítő karakter volt tavaly, hogy kb szurkoltam Joe-nak. Love nagyon el lett találva és a színész is remekül hozta a karaktert.
Volt benne valóban pár hülyeség de nem érdekel az összképen nem ront. Jók volt a mellékszereplők is főleg Ellie őt sajnálom is eléggé.

A vége pedig.. Joe végre lenyugodhatna dehát… :D
Várom nagyon a 3. évadot.

livi - 2020. 01. 04. 20:32

spoiler alert

csak én vagyok egyedül aki nem érti a legvégén, hogy miért kezdte el kiszemelni a szomszéd csajt? nem most találta meg a lelki társát? nem lenne ez egy tökéletes happy end? minek kell felesleges köröket futkosni ezután sweet jesus :D

sgtGiggsy - 2020. 01. 05. 03:05

Never: “Geneva az elso evadbol tokeletes volt: szep, artatlan, erzekeny de jatekos es celtudatos is.”
Ugyanazt a sorozatot néztük? Beck minden volt, csak tökéletes nem. Konkrétan Benji megállapítása úgy a második rész környékén tökéletes volt róla. A világon nincs épelméjű férfi (sem nő), aki elviselne egy olyan irritáló nőszemélyt, mint Beck. Oké, szép, ez igaz. Na de ártatlan? Hogy micsoda? Joenak az az arca, amit Beck látott, a tökéletes álompasi. Segítőkész, megértő, intelligens, erre mit művelt vele végig? Hisztizett, megcsalta (konkrétan VISZONYA VOLT), aztán mikor Joe a maga módján elengedte, belerángatta egy viszonyba és tönkretette a kapcsolatát. Játékos lett volna? Hát, ha a mások érzelmeivel való játék az játékosság, akkor igen, játékos volt. Céltudatos? Hol volt benne céltudatosság? Konkrétan szart bele mindenbe, beleértve az írást is. Ha Joe nem vezetgeti, rugdossa egész idő alatt, konkrétan szart sem ér el.
Félreértés ne essék, nyilván nem érdemelt halált, de az biztos, hogy csak a legádázabb ellenségemnek kívánnék kapcsolatot egy Beckkel. Az ilyenek azért nem találnak maguknak normális párt, mert a második hiszti után a normális emberek lelépnek, vagy azt teszik, mint Benji (aki az első évad fényében tizedakkora görény nem volt, mint eleinte tűnt).
Két évad után, ha meg kellene neveznem, hogy ki volt a legrémesebb ember a sorozatban, Beck ott lenne valahol Joe nőverő szomszédja, és Joe szadista apja környékén. Igaz, hogy fizikailag senkinek sem ártott, de érzelmileg olyan mértékben volt toxikus, ami nagyon ritka.

livi: Szerintem az a baja, hogy ő abba a Love-ba szeretett bele, akit meglátott és azt hitte megismert. A saját gyilkosságait mindig tudta racionalizálni, még ha tudja is róluk, hogy rossz, de Loveban meg csak azt látja, hogy válogatás nélkül gyilkol meg bárkit, ha az bármennyire is az útjában áll. Joe próbál jó lenni, bár nem sok sikerrel, Love viszont nem is látja, hogy miért rossz az, amit tett. Emellett gyanítom van egy ilyen “sosem lennék olyan klub tagja, amely hajlandó lenne felvenni a tagjai közé” érzés is a dolog mögött. Annyira azért tiszta a feje, hogy tudja, ilyen múlttal nem normális az, aki elfogadja.

Andi - 2020. 01. 06. 13:34

@Livi

Spoiler! (?)
Szerintem pont ez az új kiszemelt mutatja meg,hogy igazából mindegy ki kelti fel az érdeklődését, mindig lesz valaki akin ezeket a vágyakat kiélheti.
Elég uncsi lenne ha a darálós jelenet után felvenné a papucs szerepet,nem? :D
Én annál a résznél azon nevettem magamba,hogy majd versenghetnek az asszonnyal ki kit tesz el láb alól haha nem lennék a szerető helyében az tuti!

Quantumleap - 2020. 01. 07. 09:50

SPOILER 2X02

Ez az ujjperclevágós és visszavarrós dolog nem tudom, mennyire reális. Tudtommal, max. 1 óra hosszáig lehet elvégezni sikeres operációt, utána már kilöki a szervezet. Joe pedig több órát eltöltött nélküle?

Anthonz - 2020. 01. 10. 20:57

Limonádé az egész, hát már régen le kellett volna buknia. Messze nem Dexter szint ez, olyan mint az hbo-s Tell Me a Story. Szépen néz ki a fényképezés, szépek a szereplők, érdekesnek tűnik a sztori, de valami mégis hiányzik. Minőségibb szappannak elmegy, de vannak 1000x jobb sorozatok.

Quantumleap - 2020. 01. 12. 10:17

Anthonz: De hát ez még csak a második évad. Persze én is remélem, hogy nem fogják tovább húzni 4 szezonnál. Egyrészt, mert láttuk a Dexterből is mi lett, másrészt evvel a karakterrel nem lehet úgy szimpatizálni, mint ama másikkal.

winnie - 2020. 01. 12. 11:02

alapvetően 3 könyv van, szóval, annyi biztos, de ha továbbra is jó marad, felőlem húzhatják 10 évadig is. ha meg nem jó, akkor is húzhatják, maximum kiszállok és kész, szóval irreleváns, meddig “húzzák”:)

” hát már régen le kellett volna buknia. Messze nem Dexter szint ”

1. tessék értelmezni a dexter-vonatkozást. nincs olyan, hogy dexter-szint, mert nem szubjektív viszonylatban szokás más sorozatokat emlegetni, hanem objektívben: mindkét sorozatnak egy sorozatgyilkos a főszereplője. ennyi. ezért olyan, mint a dexter. sötét, szatirikus a stílus, antihős a főszereplő.

2. ha nézed, akkor pont te vagy a bizonyíték, hogy nem kellett megbuknia. a bukást nem a (vélt) minőség, hanem a nézettség hiánya hozza. ha nem néznéd, akkor ez tökéletes érv lenne. (függetlenül arról, hogy mit gondolok én, szerintem aki egy kicsit is ért a sorozatokhoz, az már a pilot után látta, hogy ennek nagyon nagy sikernek kell lennie. épp ezért csodálkoztam, hogy nem lett az, de miután megérkezett a netflixre és az lett, megnyugodtam, hogy azért mégiscsak értek valamennyit hozzá. fontos megjegyezni, hogy a siker nem a minőség függvénye, nem azért véltem sikernek, ahogy reagáltam rá, hanem azért, amit láttam.) (más kérdés, hogy én totál azt hittem, hogy a jaws-on is siker lesz, de nem lett az, bár talán a premier időpontja is ludas ebben.)

3. azt gondolom, nem kell mondanom, ha már dexter és siker, hogy ezt a sorozatot sokkal, de sokkal többen nézik, mint a dextert.

még egy szó egyébként megfogott, mert az, hogy “limonádé”, nagyon mellé megy. ilyenkor sokszor szó éri a ház elejét, ha az ember ellenérvel, hogy “védi” a sorozatot, de ha valaki leírja, hogy szar és, hogy miért, akkor biztos, hogy nem reagálnék, de limonádé? a limonádé általában ártalmatlan és tét nélküli, tinglitangli szokott lenni. itt gyilkolnak. erőszakolnak. kiskorúakat bántalmaznak, ráadásul a stílusa is szatirikus, cinikus, gúnyos, stb. mind a téma, mind a tétek, mind a hangvétel pont a limonádé ellenkezője. szóval itt szerintem más jelzőt kell találnod.

winnie - 2020. 01. 12. 11:07

egyébként meg, hogy vélemény is legyen, mert nemsokára eljutok a végéig: még mindig piszok jó a második szezon, zseniálisan humoros és szórakoztató, na meg persze elborult, az ujjlevágós jelenet szuper volt.

“Ez az ujjperclevágós és visszavarrós dolog nem tudom, mennyire reális. ”

ez olyan, hogy ha valaki ilyet ír, akkor alap, hogy utánanéz, és úgy írja meg, hogy meg lehessen oldani, nem? egy random google keresés alapján egy kar vagy láb 2-4 óra után még visszavarrható. talán az ujjnak még több idő is elég, de gőzöm sincs, hogy reális-e vagy sem.

Quantumleap - 2020. 01. 12. 16:15

“ez olyan, hogy ha valaki ilyet ír, akkor alap, hogy utánanéz, és úgy írja meg, hogy meg lehessen oldani, nem?”

Hohó! Ne legyünk naívak! Kapásból beugrik a Prison Break második évada. Ott aztán marhára utánanézhettek.

Anthonz - 2020. 01. 19. 15:38

Winnie: nem nézem.. megnéztem , két részt az első évadból, és utána csak elolvastam síkon, hogy mi történik tovább.. mármint az első évadban.
Dexternél volt egy minimális kifogás, hogy miért nem bukik le azzal, hogy a rendőrségen dolgozik, de itt a csávó annyi hibát követett el, a napnál is világosabb, hogy ő S gyilkos.

Igen, van a sorozatban gyilkosság, meg erőszak, de ahogy írtam valahogy nem minőségi az egész. Nézem, de nem hiszek neki, egy Prison Break olyan volt, amilyen, de érezni lehetett, hogy van tétjét a sztorinak, bele lehetett élni magad.
Ez egyszerűen csak egy mese.
Azt mondtam, hogy a főszereplő egyszerűen nem tud színészkedni? Full tehetségtelen, rossz nézni.

McKay - 2020. 01. 23. 14:15

Te jóságos ég!
Elég vegyes érzéseim vannak.
Néhol kissé túl volt húzva a történet mesélés, de összességében 8/10.

De azért a sorozat finálét úgy képzelem, hogy egy kanadai favágó vendége lesz…

boribon13 - 2020. 02. 15. 09:21

SPOILER!
Szerintem az a jelenet, amikor a vegen megnutatják, hogy a szomszed csajt nézte ki magának, az pont arról szól, hogy ez az egész “Joe jó akár lenni, megváltozik, meg lelkitars” ez akkora bullshit 😀 ő egy beteg elme, akinek szüksége van erre az egészre, teljesen függetlenül attól, hogy mi lesz a vegkimenetel -sőt, pont az amit fentebb írt valaki, hogy rájön, hogy Love nem olyan, amilyennek gondolta, ez nem fog neki megnyugvást adni, hogy jaj de jó akkor élünk együtt a kis psycho-csaladunkban, mert ez az egész neki a hatalomról és az iranyitasrol, manipulálásról szól. Ebben az esetben még pont nem az lett, amit akart, őt érte meglepetés, nem is tudott irányítani ebben a helyzetben… Nekem teljesen erről szól ez a sorozat.
Egyébként az, hogy “limonádé” nekem érthető, mert kb mindegy, hogy mik történnek (gyermekbántalmazás, halál) ha az egész történetben ezeknek nincs igazán súlya, a vég előtt 2 perccel minden megoldódik, és megy tovább az élet. Számomra kicsit súlytalan ők voltak ezek a dolgok, szerintem lehet, hogy így használva érthetőbb a limonádé. Nekem amúgy tetszett ez az évad is, szóval ez nem kritika, csak ténymegállapítás :)

kriszta.g - 2020. 02. 20. 14:42

Hát nem sokszor fordul elő hogy leesik az állam egy sori végén de most kellemesen felkacagtam.
SPOILER SPOILER SPOILER

Az hogy Love egy pszicho sorozatgyilkos, hát na igen ez kellett Joe-nak mint mókusnak az erdőtűz. Azt hinnénk ugye hogy végülis megtalálta a lelki társát, és minden szuper, együtt élik a pszicho amerikai álmot, de Joe nem ilyen. Visszanyalt a fagyi és ez nem tetszik emberünknek. Ő szeret a vadász lenni nem a vad, vagy a kopó. A végén az a “suburgatory” remek volt, igazi fekete komédia is lehetne a folytatás de remélem nem az lesz, hanem viszi tovább a megszokott sötét drámai vonalat. És remélem evil Love hamar kiíródik mert iszonyúan irritáló a színésznő bár sokan ódákat zengnek róla. Remélem Ellie még visszatér bár a leveleit Joe eltüntette. És a zsaru. Bár ő egy igazi lúzer.

Remélem fény derül sok mindenre a harmadik évadban. Várom szeretettel. A Dexternél szerintem fényévekkel jobb Joe karaktere, nekem igazi filmes csemege. 9 pont a második évadra egy pont levonás csak Victoria Pendretti miatt nagyon antipatikus nekem.

Candy - 2020. 04. 04. 11:03

Spoiler!

Szerintem a szomszédnő Joe anyja.A 3.évadban ő lesz megszállottságának a tárgya, mivel neki köszönhető,hogy elcseszett gyerekből, ilyen felnőtt lett.

Borderline - 2020. 04. 05. 02:42

SPOILERES!

Nekem bejött a 2. évad, jobban, mint az első, bár az is tetszett. Ez a második ütősebb, szarkasztikusabb, ha lehet, még betegebb lett. Pláne, hogy érdekesebb karaktereket is kapott. Nekem Beck halálosan unalmas, érdektelen, egydimenziós figura volt, Love izgalmasabb, összetettebb karakternek tűnt már az első részekben is.

A logikátlanságok és a hülyeségek azért kicsit bezavartak.
A titkos applikáció az iPhone-ra. És azt hogy? Joe, miután megtalálja Delilah holttestét, elejti a csaj mobilját, nem tud üzenetet küldeni róla. És annak a Joe-nak, aki az első évadban mobilokkal bűvészkedett, nem jut eszébe, hogy csak a sim kártyát kéne átrakni egy másik telóba?
Aztán Love aki követi Joe-t a raktárhoz, röviddel azelőtt még hulla részegen dülöngélt a hotelben, és hopp, hirtelen full józanon, fitten autót vezet és abszolút nem úgy néz ki, mint aki nemrég hányta össze magát. Azt már nem is kérdezem, hogy az üvegkalitka hogy teleportálódott New Yorkból LA-be, mikor Joe-nak alig volt pénze.
Az ilyenek azért bosszantó hibák voltak, de még ezekkel együtt is izgalmas, szórakoztató sorozat. Abban egyetértek néhány előttem szólóval, hogy tétje nemigen van az egésznek, mert lehet tudni, hogy Joe hiába táncol időnként pengeélen, a végén úgyis megússza.
Meg kell hogy dicsérjem a magyar szinkront is. Általában az eredeti hangot (+felirat) preferálom, de ennek a szinkronja nagyon jól sikerült. Jéger Zsombort nagyon eltalálta a szerep.

freestyle82 - 2020. 06. 03. 21:53

3 részen vagyok túl a 2. évadból.Hát ez eddig masszív csalódás. Lehet, hogy túl hamar kezdtem el a zseniális első évad befejezése után, közbe kellett volna iktatnom egy másik sorozat-évadot.

Maradok, mert bízom pár véleményben, miszerint érdemes kitartani 6-7. részig mert onnan ugrik.
Meg azért annyira rossz sem, hogy abbahagyjam, de első évadot meg sem közelíti.
Reméljük feljavul, kicsit nekem erőltetettnek tűnik, a szereplők, a karakterek sem jönnek be, a helyszín is jobb volt NYban.
Vagy csak Bec meg a haverjai hiányoznak:)
Meg minek kellett 50 perces sorozatot csinálni a 40esből?
Szerintem ez sem válik előnyére a második évadnak.
Mondom, csalódás, de nem annyira, h ne nézzem meg az egész évadot.

*******Spoiler*******

Lehet jobb lett volna ha első évad 9-es részében a nagy lebukás nem történik meg, még az is lehet jobban jártunk volna ha elhúzzák a bec-joe viszonyt a 2. évadra is.
Volt abban még simán potenciál(mármint a sztoriban).

freestyle82 - 2020. 06. 04. 04:07

Évadfelező

Az évad gyenge indulása okozta kezdeti ijedtségem szertefoszlott:)

2X04 háromnegyedénél beindul, felvezetve az évad eddigi egyetlen igazán jó részét.Ami azért is jó, mert innen nehezen elképzelhető, hogy nem lesz marha jó a maradék fél szezon.

**SPOILER**

2×05 ben zseni volt ,ahogy megkaptuk az első évadból az egyik flashbacket, ezúttal továbbgörgetve és nem mellesleg az 1. szezon egyik legnagyobb rejtélyét megválaszolva.

Megérte végigszenvedni az első 3 részt.

freestyle82 - 2020. 06. 05. 23:45

Végéhez értem.
Sajnos maradt csalódás az évad :(

Kár, mert az első évad bitanggul bejött, ez valahogy már súlytalannak tűnt nekem.

6/10

Wanheda - 2020. 11. 15. 12:17

Nos, én csak most kezdtem neki és miért? Victoria Pedretti miatt. Elkezdtem én az első évadát is, de valahol a felénél elhagytam, mert sok érdeklődést nem mutattam iránta, annyira nem bűvült el. Most megnéztem a Haunting of Bly Manort, gondoltam, megnézem Victoria Pedrettit máshol is. Hát, anyám! Ez egy zseniális színésznő, atyaég! De az hagyján, tök jó volt a második évad, a fent említett elfogultság nélkül is szerintem sokkal jobb mint az első. Egészen egyszerűen zseniális! Engem megvettek teljesen! Nagyon várom a harmadik évadot és Victoria Pedretti újabb alakítását!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz