login |

Európa is létezik: The Gift / Atiye

2019. 12. 27. 14:50 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, video, ,

A Netflix mai, magyar felirattal érkezett premier török sorozata, az Atiye ajándéka egy bűnügyi, érzelmes és izgalmas történet, amiben a régészet fontosságára építenek, ami a jelen megértésében segít minket.

A természetfölötti (fantasy?) sorozat Sengül Boybas könyve alapján készült, a főszereplője pedig Beren Saat. A főhőse egy festőnő, aki egyszerű és idilli körülmények között él párjával, azonban egy ősi templomnál végzett ásatáson misztikus jelekre bukkannak, amik kapcsolatban állnak vele. Őt pedig annyira meglepi mindez, hogy nyomozni kezd, milyen kapcsolat lehet múltja és a templom között – a találtak hatására pedig teljesen felborul az élete.

A hivatalos leírás:

Az isztambuli festőnő útkeresés közben egy anatóliai régészeti lelőhelyen rálel a mindenség titkaira és saját múltjának fehér foltjaira.

Kritika: –
Hazai hivatalos elérhetőség: Netflix (magyar felirat)
Hazai tévés premier: –
Magyar cím: Atiye ajándéka.
Státusz: 1 évad (8 rész – 41-55 perc)

A teaser és trailer a plakát alatt. Szereplők: Beren Saat, Mehmet Günsür, Metin Akdülger.

3 hozzászólás Ne habozz!

sil - 2019. 12. 27. 22:32

ránézésre ez is akkora fantasy (török átverőshow), mint a protector. inkább kihagyom, mert már az is lefárasztott. :D

Crow - 2019. 12. 29. 07:28

Hajazott a protectorra az elején de ez “jobb” szerintem, már abban az értelemben hogy nem egy ilyen superhero-team misztikus köntösben hanem inkább sci-fi misztikus köntösben, relative sok drámával és régészkedéssel. Egyébként a sorozatban szereplő “ősi templom” (göbeklitepe) tényleg létezik és vakarják is miatta a fejüket a régészek/történészek, ez is külön tetszett hogy próbálják a realitáshoz minél közelebb hozni a sztorit. Szóval aki a protectorrol lepattant ennek adhat egy esélyt, mert elég más a hangulata.

Karminás Péter - 2020. 03. 22. 07:36

Nagyon jó!

Végig izgalmas, Beren Saat remek színésznő. Hamar ledaráltam. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz