login |

Európa is létezik: Thieves Of The Wood / De bende van Jan de Lichte

2020. 01. 02. 14:50 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, video,

Ezúttal “csak” egy vásárolt sorozat, nem pedig saját gyártás a Netflix mai premierje. Belgium kínálatában nézhetünk bele a Tolvajok az erdőből magyar címet kapott, 2018-as szériával ami állítólag a The Flemish Bandits eredeti címen futott.

Flandria, 18. század, a nép nyög az elnyomók kizsákmányolása alatt, de egy sziléziai frontról dezertált katonából lett rabló és a társai visszavesznek egy keveset a vagyonból, amit az átlagemberek között osztanak szét, ezzel misztikus hőssé válva.

A hivatalos leírás:

Jan de Lichte, a karizmatikus útonálló vezeti az elnyomottakat és letaposottakat a korrupt arisztokrácia elleni felkelésben a XVIII. századi Belgiumban.

Kritika: –
Hazai hivatalos elérhetőség: Netflix (magyar felirat)
Hazai tévés premier: –
Magyar cím: Tolvajok az erdőből
Státusz: 1 évad (10 rész – 45-52 percesek)

A plakát alatt, a tovább mögött az előzetest, szokás szerint a Netflix felületen magyar felirattal is fenn van. Szereplők: Matteo Simoni, Tom Van Dyck, Stef Aerts.

2 hozzászólás Ne habozz!

gromit - 2020. 01. 03. 10:07

Eredeti címe “De bende van Jan de Lichte”, és ahhoz képest, hogy a forgatás 2016-17-ben zajlott, Belgiumban még nem vetítették tévében.

Filmfesztiválon volt moziban díszbemutatója az első vagy az első 2 résznek. Még 2018-ban. Ja, meg az egyik helyi kábeltévés szolgáltatónál érhető el elvileg extra csomaggal, a saját “tékájukból”. Egyelőre ennyi a jelenlét. Meg találtam pár tavalyi panaszos cikket, hogy mikor jön már :D

Gondolom, az “eredeti” angol cím a készítőktől vagy esetleg a fesztiválszervezőktől származik (minimum a prospektusukba, de lehet, h dobtak rá angol feliratot is az esemény kedvéért).

A foci Spitsbroers-nak is volt korrekt angol trailere teljesen más címen, mint ahogy évekkel később megjelent angol nyelvterületen.

kozmacsaba - 2020. 01. 04. 22:11

Először életemben egy egész évadot ledaráltam egyhuzamban. Ez volt a sorozat.

Mindenképp ajánlom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz