login |

Emlékeztető: Startup 1. évad

2020. 01. 03. 18:20 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: ajánló,

Ma. AXN. 21:00. Startup – 1×01-02 (pilotkritika + évadkritika + eredeti előzetes + szinkronhangok)

Egyszer úgyis megtudom, hogy miért nincs szinte semmilyen jelenléte egy kábelcsatorna főműsoridős premierjének a neten. Nyilván nem pénzes reklámra gondolok, de még egy pár (másod)perc alatt kirakható Facebook-posztra vagy egy rövid promóvideóra. (Ezt a bejegyzést délelőtt írom, szóval lehet, hogy kötelességből pár órával a premier előtt mégiscsak kiraknak valamit, de…, ehh, szóval valahol fura, hogy mi szánunk ilyesmire időt, de a csatornák nem. Ez feddés, de persze, ha húzódik jogos indok mögötte, akkor mea culpa.)

Na, mindegy, az a lényeg, hogy magyar premiert kap a Crackle 2016-os sorozata, ami nálam top3-as újonc volt – 2017. nyarán, amikor végre sikerült ledarálnom. Annyira bejött a sorozat, hogy a 2. és a 3. évadot azóta sem láttam, ami nagyon tipikus dolog tőlem, de ami késik, nem múlik, bár közben szurkolok, hogy ne kerüljenek le a szezonok a magyar Amazon-ról. (A pilotkritikát nem én írtam, de az évadkritika spoilermentes, és van pár hasonlóan pozitív komment. Ettől még nyilván nem fog mindenkinek bejönni, főleg, hogy totál popcorn, de érdemes esélyt adni neki.)

A sorozatban Adam Brody, Edi Gathegi és Otmara Marrero karakterét összehozza a sors, és gründolnak egy digitális pénznemes startup céget, amit piszkos pénzből dobnak össze, és egy FBI-ügynök (Martin Freeman parádés, bár lesz, aki szerint karikatúra) a nyomukba ered, de… az akcióthrilleres stílusban prezentált évad nem valami üldözősdiről szól, hanem annál sokkal többről.

Nekem nagyon bejött a kiszámíthatatlansága az évadnak, a hullámvasút jelleg, illetve az, hogy teljesen realisztikusnak tűnt a karakterek ábrázolása (még a beteg FBI-ügynök is elég életszagú a szélsőséges dolgai ellenére), arról nem is beszélve, hogy még stílusa is van a Startup-nak. Na, meg remek helyszíne (Miami!).

Egy, talán hivatalos leírás:

Izzo Morales hozzálát, hogy létrehozzon egy forradalmian új kriptovalutát, a GenCoint. A banki hitelügyintézőként dolgozó Nick Talman azt a feladatot kapja rég nem látott apjától, Andytől, hogy kétes eredetű pénzeket rejtsen el, de Nick a pénzt arra használja fel, hogy összeálljon Izzyvel. Ronald Dacey mindennapjait az utcai bűnözés teszi ki, amely során nyugtalanító felfedezést tesz a bandája által összeharácsolt pénzzel kapcsolatosan. Mindeközben Phil Rask, az FBI Vagyon Elleni Bűncselekmények Osztályának ügynöke Andy után kutat.

3 hozzászólás Ne habozz!

Sidewinder - 2020. 01. 04. 10:33

Egy nagyon komoly sorozat,végig feszült,moraliás határai feszegető témákkal!Sajnos 4 évad nem lesz,ami nagyon szomorú számomra,mert a vége nyitott maradt!

winnie - 2020. 01. 04. 10:36

Pontosítanék: ahogy írtuk pár hónapja, nincs hivatalosan kaszálva, szóval bármi lehet, de egyelőre nem kap folytatást, főleg a Crackle helyzete miatt.

romanista - 2020. 01. 04. 21:27

drukkolok, hogy legyen 4. évad valahogy, mert nagyon bejött.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz