login |

Pilot: Fast and Furious: Spy Racers

2020. 01. 03. 21:40 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: animáció, kritika, pilot-mustra,

Gondoltam, egy lazítós nap tökéletes lesz arra, hogy az általam kedvelt Fast and Furious-franchise sorozatos mellékhajtását, a Halálos iramban – Kémfutam című Netflix-animációt bepróbáljam, de igazából csak arra jutottam, hogy nem vagyok 8 éves. Na meg nincs 8 éves gyerekem sem.

Az előbbivel konkrétabban arra gondolok, hogy ez látszólag teljesen a gyerekekre van célozva. Ami persze nem baj, viszont szemben a “gyermeki énnek is szóló” rajzolt mesékkel, ez felnőttként nem annyira működik. Nincs benne érdekes gondolat, mittomén, mint az Avatar: The Last Airbenderben, hanem egyszerűen csak cool versenyek vannak, mellé nagyon egyszerű plot, valamint jellemek.

Konkrétan az ugrott be, hogy olyan az egész, mint amikor egy gyerek történetét hallgatod: “és akkor jön a cool csávó, aki amúgy nagyon gonosz, és csak a szeme látszik, amikor megfenyegeti a hőst, aki egy pillanatra sem ijed meg, de előtte felrobban a kocsi a háttérben, mindezt azután, hogy megnyerte, de nem nyerte meg a versenyt”. Ez alapján talán náluk tényleg betalált?

A történetről még nem is beszéltem: a Fast & Furious-filmekből ismert Dom Torretto unokaöccse fel akar nőni a példaképéhez, és amikor az (Vin Diesel-cameo!) beszervezi egy kormányügynökséghez, akkor a barátaival közösen kapva kap az alkalmon. Amúgy itt is feltűnik a Fast-franchise alapgondolata: az igazi családnál csak a választott család a jobb. A főszereplő Torretto gyerek is ez alapján, a haverokkal boldogul csak a küldetésében.

Igazából lehetne kötekedni a a történet húzásain már az első két rész alapján is, de nincs sok értelme. Ami jobban zavar amúgy, hogy vizuálisan is mennyire nullák néha ezek a sorozatok. Persze itt lehet, hogy a fiataloknak nem szabad túltölteni ingerrel, de némelyik képkockáról a Carmageddon Max Damage ugrott be (érzésre). Kihalt mindent utca, és nem elég, hogy a verseny nem izgalmas igazán, de a ki-hol áll benne dolgot ilyen mobiljátékos térképpel érzékeltetik.

Igazából az egész olyan lett, mintha egy videójáték motorjával és pár ötletével csináltak volna valami sztorit. A lényeg, hogy ajánlani nem nagyon tudom a 4/10-mel karöltve.

8 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2020. 01. 03. 21:57

az első autós üldözésig megnéztem egy 6 és egy 12 évessel, mindkettő eléggé élvezte addig. nekem is tetszett, bár a filmeket nem láttam, de épp ezért az előzeteseiket meg tudtam nézni, és tök abban a stílusban nyomták olykor. (és a karakterek is korrektek voltak első blikkre.)

nem tudom, hogy tudnám-e nézni, de adok neki egy esélyt, hátha megtudom, hogy sztori fronton mit hoznak ki a szezonból. de az biztos, hogy a célközönség élvezni fogja, mint autós sorozatot.

Syracuse - 2020. 01. 03. 22:10

Igazából én már a filmsorozat ötödik részénél is csak arra jutottam, hogy nem vagyok 8 éves. Az első rész valószínűleg még azért tetszett, mert akkor nyolc éves voltam, a következő három meg azért, mert még mindig elég fiatal és a korosztályomban mindenki ilyen filmeket nézett. Én már továbbléptem ezen, egyszerűen a hasonló műfaj már egy haveros-elhajlós estén sem tud szórakoztatni, arra ott van Seth Rogen meg Simon Pegg.

human - 2020. 01. 04. 04:08

winnie: a második rész fele egy halálunalmas autóverseny :)

david - 2020. 01. 04. 06:08

a második kép az tényleg úgy néz ki, mint egy gagyi mobilos játék

krigin - 2020. 01. 04. 10:13

Végignéztem, nem vagyok már célcsoport, de mégis valahogy tetszett. Főleg az utolsó 3-4 rész, mikor felpörögnek az események. De lehet az is benne van,hogy nálam teljesen kimaradt a Fast&Furious franchise, szóval csak egy sima autós “animét” néztem. A CGI nem volt rossz, nézett valaki innen pl. Revisions vagy Ultramant a Netflixtől? Na ez, ahhoz képest gyöngyszem volt, egyedül Vin Diesel feje volt kicsit fura :D
Remélem lesz még egy évad, ebből szivesen néznék még, a szereplők is aranyosak voltak, egyedül a techsrác volt kicsit sok.

zedtheant - 2020. 01. 04. 11:32

krigin: elvileg még idén jön a folytatás

jesustomer - 2020. 01. 04. 15:21

Én értem, hogy a gyerekeket is le kell fedni ilyen semmitmondó sorozatokkal mint ez meg a spiderman, aminek kb semmi értelme, de ennek meg annyi se lehet.
Eskü egy lego filmnek vagy konzol játéknak is több van.

Mate4182 - 2020. 01. 06. 12:49

jesustomer – ne felejtsd el hogy aki most van 6 es 13 kozott azoknak ez mas mint neked (amennyiben nem vagy 6-13 :D)

pl.: kiskoromban imadtam a pokemont. par honapja leszedtem par reszt hogy nosztalgiazzak.

hat vakartam a fejem rendesen…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz