login |

Blood

2020. 01. 04. 14:50 - Írta: gromit

2 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika,

Watch yourself, Cat. We’re a small town, good at burying secrets. And people.

Ebben a 2018-as ír sorozatban Cat (Cathleen) anyja halálakor hazatér szülőföldjére. Autóval, kilométerben nem is olyan nagy a távolság a fővárostól, de a vidéki Írország fényévekre van Dublintól.

Az anya amúgy is nagyon rossz egészségi állapota miatt semmi rendkívüli nem lenne abban, hogy elesett a kertben, a kerti tavacskánál, és ha pont senki nem volt ott a közelben, tényleg nem volt ki segítsen vagy segítséget hívjon. Viszont Cat gyanakodni kezd, hogy valami nincs rendben, valahogy nem stimmel minden részlet az apja által előadott sztoriban.

Cat maga próbálja meg kinyomozni, hogy pontosan mi történhetett. Ahogy az ilyen kisvárosi történetekben lenni szokott, kiderül, hogy mindenkinek van valami titka. És hogy egy múltbéli, máig nem feldolgozott (illetve rosszul kezelt) traumának mekkora kihatása van.

– I think we are the normal people.
– God, that’s depressing.

A sorozatban nincs igazán szerethető karakter, nekem Cat se volt túlságosan szimpatikus, de kifejezetten nagyon ellenszenves figura is kevés van. Mindenkihez kapunk pár markáns vonást, de azon kívül senkit nem ismerünk meg igazából (Cat dublini életéről se tudunk meg sokat).

Érdekes a karakterek között állandóan változó dinamika, még a családtagok se mindig tudják, hogyan is állnak egymással. A műfaj is inkább családi dráma, de a rejtély maga mindenképp fontos része a sorozatnak.

A legismertebb arc a gárdából Adrian Dunbar (Line of Duty), aki minden jelenetét uralja. Nem csak a színészi alakításra értem ezt, hanem maga a figura ilyen. Körzeti orvosként közismert és megbecsült tagja a kisváros életének. Egyébként viszont eléggé bully típus, de minimum kontrollmániás, akinek fontos a saját jó hírneve.

A Blood elég komoly kérdéseket, morális problémákat is felvet, amire a karakterek adnak valamilyen választ a maguk módján. Nem igazán látom, merre indulhat el a berendelt folytatás, kíváncsi leszek, mit hoz majd a 2. évad.

2 hozzászólás Ne habozz!

rary - 2020. 01. 04. 15:19

Ú, lesz második évad? Hú, de jó! Várom!

winnie - 2020. 01. 04. 16:47

és mintha mostanában jönne.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz