login |

JAws 2019: Legjobb 20/30 perces sorozat

2020. 01. 05. 15:50 - Írta: Deny

12 hozzászólás | kategória: szavazás, , , , , ,

2007: Californication | 2008: How I Met Your Mother | 2009: The Big Bang Theory | 2010: The Big Bang Theory | 2011: The Big Bang Theory | 2012: The Big Bang Theory | 2013: The Big Bang Theory | 2014: The Big Bang Theory | 2015: The Big Bang Theory | 2016: The Big Bang Theory | 2017: Brooklyn Nine-Nine | 2018: Brooklyn Nine-Nine

A kategória, amit eddig szinte minden alkalommal országos sorozat nyert meg annak ellenére is, hogy az utóbbi években itt is a kábeles és streaming tartalmak dominálnak a jelöltek között. Vajon idén megváltozik a trend?

Az egyik meglepő fejlemény, hogy a nyolcszoros bajnok The Big Bang Theory idén már a bejutás közelében sem járt, így nagyon elfáradhatott a végére. Az NBC viszont tudhat valamit, hiszen két komédiájuk is ott van a legjobbak között. Ismét viszontláthatjuk az országos porond egyik legőrültebb és legkreatívabb szitkomját, mivel a The Good Place-t idén is rengetegen jelöltétek (talán utoljára?).

Aztán itt van a legutóbbi győztes Brooklyn Nine-Nine is egyazon készítőtől, ami egyébként előző évben nemcsak a junkie-k elismerését zsákolta be, de a kaszá(s)t is legyőzte, és immáron nem a FOX, hanem az NBC csapatát erősíti.

Nem meglepő módon befutott a tavalyi év talán legjobb komédiájának kikiáltott Fleabag is. A Phoebe Waller-Bridge nevével fémjelzett sorozatot imádták a kritikusok és a nézők is, a blogon is rengetegen dicsértétek, így akár még az első hely is könnyedén összejöhet neki. A tavalyi felhozatalból ezúttal épphogy, de kicsúszott a Barry, a Netflix szívmelengető dramedyje, az Atypical viszont most is sokatokat meggyőzött.

Végezetül pedig házon belülről bejutott a tavasz egyik közkedvelt produkciója, a fekete humorú Dead to Me, ami egyedi stílusával, fordulatos történetével és remek szereplőgárdájával hódította meg a nézők szívét. És hogy milyen sorozatokat taszítottak le a listáról a jelöltek? Nos, itt van az ABC hamarosan leköszönő veteránja, a Modern Family (aminek még jövőre is lehet esélye), az Emmy-mágnes Veep, és a szintén sokak által méltatott The End of the F***king World.

Legjobb 20 perces sorozat

  • Brooklyn Nine-Nine (28%, 509 Votes)
  • Fleabag (25%, 465 Votes)
  • The Good Place (23%, 421 Votes)
  • Atypical (13%, 246 Votes)
  • Dead to Me (11%, 200 Votes)

Total Voters: 1,841

Loading ... Loading ...

12 hozzászólás Ne habozz!

DennyKeh - 2020. 01. 05. 15:57

Elképesztő bajban vagyok, mert imádtam a Dead to Me-t, viszont ott van a The Good Place és Kristen Bell, amit vétek kihagyni az embernek, mert rendkívül kreatív a sorozat.

Végül utóbbira ment a voks.

Shannen - 2020. 01. 05. 16:07

Ha ezt nem a Fleabag viszi el, akkor megeszem a kalapom.

De tényleg, nincs mese. Simán a legjobb 6xfél óra volt amit nemcsak, hogy tavaly, de az elmúlt években láttam. Tökéletes írás, remek színészek, jó sztori, hibátlan, na.

A jelöltek közül, B99-nal nagyon le vagyok maradva, Atypical-t a napokban bepróbáltam, de háromszor kellett nekiállnom a pilotnak, hogy a végére érjek, de azért még adok neki esélyt. Dead To Me egy rész után kasza volt, bár lehet kicsit bele kellene néznem, mert nagy a felhajtás körülötte és a pilot alapján nagyon nem értem, hogy miért.

A The Good Place pedig a zárásra kicsit efáradt. Attól még jó nézni, meg szívem csücske, de messze nem olyan jó, mint a kezdetekkor.

Azon viszont leesett az állam, hogy a Barry nincs itt. Emberek, ki ne hagyjátok az egyik legállatabb sorozatot!

Lea - 2020. 01. 05. 16:22

A Dead To Me első évada klasszisokkal jobb volt, mint a Fleabag második szezonja, így előbbire ment a voksom.

mark - 2020. 01. 05. 16:31

Itt kivételesen mindegyiket láttam. Az Atypical egy rendkívül jóleső sorozat nagyszerű karakterekkel, ez az évad sem okozott csalódást. A Brooklyn Nine-Nine szerintem továbbra is a legjobb országos komédia, az új évad az új csatornán másabb lett, de én élvezem. A Dead to Me nagyon jó kis első szezont produkált, a két főszereplő zseniálisan elvitte a hátán a sorozatot. A Fleabag számomra csak egy “korrekt” sorozat, voltak meghatározó, borzasztóan erős momentumai, de nekem sok volt a közömbös, unalmas rész. A The Good Place ami kilóg, már a 3. évad óta folyamatosan zuhan szerintem a színvonala, a jelenlegi szezon pedig karcolja a kaszát, ami csak azért nem fog megtörténni, mert utolsó évad. Nagyon sajnálom egyébként a Barryt, arra szavaznék, ha itt lenne, mert pl. az év sorozatepizódját is az szállította (2×05).

Snoopyzit30 - 2020. 01. 05. 17:18

Fleabag volt idén a legjobb, hajrá! Zseniális minden perce. Ez a 2. évad valami fantasztikusan jól megírt volt. Főleg a pap, nem is emlékszem mikor láttam ennyire szimpatikus, jópofa karaktert.

zolkó - 2020. 01. 05. 17:34

Fleabag

Látni kell. Tényleg nem lehet leírva átadni, hogy mitől is volt jó. Fleabag kamerába nézései? A nem egészen szokványos pap? Kettőjük fura kapcsolata? Fleabag apja, és mostohaanyja? A tesója, és annak családja? Ez így mind együtt, persze, és humor, néha egészen komor, fekete humor is, plusz tonnányi szív amit PWB beleöntött ebbe a sorozatba.

Amit még láttam innen, az a B99 volt, de már csak rutin az egész. Nem rossz, vagy nézhetetlen, de tényleg csak a kötelező köröket futják már.
A többi mind első évados kasza volt nekem.

Snoopyzit30 - 2020. 01. 05. 17:40

Barry-t annyira ajánljátok, most már elkezdem tényleg én is.

winnie - 2020. 01. 05. 18:10

Snoopyzit30: csak vigyázni kell vele, mert nagyon sötét, és sokaknak a komolyság meg az ütődöttség, as gyilkolászás és a csetlésbotlás nem nagyon jön össze.

heidfeld - 2020. 01. 05. 18:13

Az igazi, önző Eleanor csak másodperceket kap, de ment, The Good Place szavazatom.
Workin’ Moms igazán fontos, de hétköznapi témák boncolgatása mellett, nők világuralma-ellen küzdő szervezetet mutatott be, rengeteg őrültség mellett, 3. évadban. Itt van, Avia Mongillo /Juniper/ is, aki ex-szel való találkozás, utóbbi 20 év legnagyobb/viccesebb jelenetét hozta..
Derry Girl Tetszett tavaly is a legjobban, bár kevesebb Erin-t kaptunk. De, ha “elszabadul”, fergeteges, imádom.
Csak itt van, egy epizódban Take That koncert, terror veszély, elszabadult jegesmedve, istentelen pogányok, Brad Pitt, Blöff angoljánál is érthetetlenebbül beszélő, helyi romák, és elmebeteg, de szerethető karakterek.

Snoopyzit30 - 2020. 01. 05. 18:31

@winnie: elolvastam már eddig róla több kritikát is, és nem véletlenül eddig visszatartott. De most már mások is ajánlgatták és mivel én is mindenkinek állandóan csak ajánlgatok, egyszer én is belenézhetek olyanba, ami elsőre annyira nem szimpi, de hátha mégis betalál.

winnie - 2020. 01. 05. 19:56

Snoopyzit30: kíváncsi leszek. ha csekkolod, írhatsz egy visszajelző mondatot valaemelyik kritikához, hogy bejött-e.

mooo - 2020. 01. 06. 14:17

Nagyon szeretem a The Good Place-t,de szerintem a mostani a leggyengébb évad, úgyhogy a B99-re ment a szavazatom

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz