login |

JAws 2019: Legjobb vendégszereplő

2020. 01. 05. 19:00 - Írta: Deny

10 hozzászólás | kategória: szavazás, , , , , , ,

Számomra ez a kategória szokott lenni mindig a legnehezebb, amikor a jelöltjeim listáját állítom össze, mert a kedvenc sorozataim ritkán vonultatnak fel emlékezetes vendégszerepléseket, így mindig kíváncsian várom, hogy kik hol bukkantak fel, és nyújtottak feledhetetlen alakításokat.

Eddigi nyertesek: 2011: Mos Def2012: Andrew Scott2013: Iwan Rheon2014: Pedro Pascal2015: Mark Hamill2016: Bella Ramsey2017: Alexis Bledel, 2018: David Tennant

Idén egy picit szűkült a kínálat, hét helyett csak hat névvel találkozhatunk, ami talán némileg megkönnyítheti a szavazást (vagy mégsem?), a sorozatok között pedig találunk egészen meglepő címeket is.

A Black Mirror már visszatérő szereplőnek (haha!) számít ebben a kategóriában, legutóbb is volt képviselője. Idén ez a megtiszteltetés Miley Cyrus-nak jutott, aki némileg testhezálló szerepével nyerte el sokatok tetszését. A Netflix idén elég sok jelöltet termelt ehhez a csoporthoz, ugyanis két másik sorozatukból is választottatok indulót.

Itt van az idei nagy visszatérő Mindhunter, illetve Damon Herriman, aki Charles Mansonként borzolta a nézők kedélyét az egyik epizódban, a jelek szerint igen meggyőzően. A Stranger Things pedig majdnem két színésszel is befutott: Brett Gelman idén ismét Murray bőrébe bújt, ami elég is volt ahhoz, hogy a legjobbak közé kerüljön, és partnerének, Alec Utgoffnak (Alexei) sem kellett volna sok, hogy versenybe szálljon a címért.

A Fleabag egyértelműen az év egyik legjobb sorozatszezonját produkálta, ugyanis ez már a sokadik kategória, amiben ringbe száll. A sorozatból a Belindát alakító Kristin Scott Thomas-nak szavaztatok bizalmat, a színésznő egyébként Emmy-jelölést is kapott ezért a szerepért.

És ezúttal sem maradtunk országos csatornás indulók nélkül, bár most más szériák illetve színészek jutottak az élbolyba. Maya Rudolph idén nem kapott sok szavazatot, ami talán annak is köszönhető, hogy egyre gyakrabban tűnt fel a The Good Place hóbortos bírójaként, emiatt talán veszített kicsit a varázsából. Jason Mantzoukas viszont közel járt ahhoz, hogy a mezőnybe jusson A Jó Hely másik vicces figurájaként.

Az ABC viszont két sorozatával is bizonyíthat. Itt van az utolsó évadával jelentkező How to Get Away with Murder, amelyben Marsha Stephanie Blake alakítását emeltétek ki, valamint a Grey’s Anatomy a Charmed-reunionjával. Az egykori bűbájos boszorkák közül Holly Marie Combs kapott elegendő szavazatot, de nem sokkal csúszott le “húga”, Alyssa Milano sem. Úgy tűnik, valóban ez volt az ABC Cast From The Past-hetének egyetlen sikeres pillanata.

Na, vajon ki volt a legjobb vendég 2019-ben?

Legjobb vendégszereplő

  • Brett Gelman (Stranger Things) (33%, 485 Votes)
  • Damon Herriman (Mindhunter) (22%, 333 Votes)
  • Miley Cyrus (Black Mirror) (17%, 250 Votes)
  • Holly Marie Combs (Grey’s Anatomy) (14%, 206 Votes)
  • Kristin Scott Thomas (Fleabag) (12%, 181 Votes)
  • Marsha Stephanie Blake (How to get away with murder) (2%, 27 Votes)

Total Voters: 1,482

Loading ... Loading ...

10 hozzászólás Ne habozz!

Lea - 2020. 01. 05. 19:41

Úúúúristen, Holly!!!! Hogy??? :D Nagyon örülök neki! :)

Shannen - 2020. 01. 05. 19:42

Innen csak a Stranger Things-et és a Fleabag-et láttam. Végül Brett Gelman-ra ment a szavaztom, pontosan azért mert mindkettőben zseniális volt.
“I’m not a bad guy, I just have a bad personality.”

DennyKeh - 2020. 01. 05. 20:09

Meg se lepődök, hogy a Stranger Things-es pasas vezet. *rolling eyes*

Hollyt nagyon jó volt látni a PLL után ismét valami sorozatban, főleg Alyssával.

Ugyanez igaz Cyrus kisasszonyra, aki szintén jót alakított, mint Ashley.

Nehezen, de utóbbira adom a szavazatom.

heidfeld - 2020. 01. 05. 20:34

Janson Mantzoukas – Maximum Derek – The Good Place. Igazán csípem, ahogy “fejlődik”. Bár, én Mindy-t jobban csíptem, a Közepes helyen.
Aviva Montgillo – Juniper – Workin’ Moms. Amit leművelt, Frankie volt barátnőjénél… Nincsenek rá szavak. Gurultunk a nevetéstől.
Paul Mallon – Dennis – Derry Girls. Ő a boltos, akit zavarnak a vevői, lenézi őket de a pénzüket szereti. Bóvlikat, hamisítványokat árul, és még ki is oktatja, vagy el is zavarja, reklamáló vásárlókat. Óriási karakter.

Lea - 2020. 01. 05. 20:42

Mindeközben jól látom, hogy a rövid sorozatos mellékszereplőnőknél holtverseny született? :) De jó!

Bertollnok - 2020. 01. 05. 23:03

Enyhe off, de azért mégis releváns: igazán oda írhatnátok a képek alá, hogy melyik kicsoda. Tökre megkönnyítené azon olvasóitok/szavazóitok dolgát, akiknek vizuális memóriája van.

Nyilván nem kritikusan fontos újítás, csak egy javaslat, és gondolom, nem csak nekem jönne jól Jaws-time idején.

Zs.Gábor - 2020. 01. 06. 08:36

Nagy kár, pedig Utgoff szerintem sokkal emlékezetesebb volt ebben az évadban. Bár tény, hogy a szerepe is hálás volt.

winnie - 2020. 01. 06. 08:46

Bertollnok: én azért nem gondoltam eddig fontosnak, mert arra gondolok, hogy aki tudja, hogy kire szavazzon, azaz ismeri a sorozatot, az azért ismeri az arcot is a név alapján. mármint arra gondolok, hogy akinek jessica bardem és waller bridge ismeretlen, annak nem gond, hogy nem tudja melyik melyik. de nyilván ezen lehet segíteni.

(belső infó: ilyenkor mindig az van bennem, hogy bár tény, hogy sokat segít a dolog, tökéletesíti a posztot, de azért valahol mégiscsak pár perces macera, és lehet, hogy az veszi el az időt mástól, vagy épp azért mondja valaki, aki segít nekem a posztok írásában, hogy inkább idén nem. tudom, hogy ez kissé önző dolog, de ezt máshol is fel lehet fedezni, hogy mivel egyre több időt akarunk szánni a blogra, mert annyi a sorozat, ez csak akkor megy, ha bizonyos helyeken lecsippentünk az egyes posztokra fordított időből. ez nem azt jelenti, hogy kevesebbet foglalkozunk a posztokkal, hanem pont az ellenkezőjét, csak így x 100%-os poszt helyett x+2 95%-os születik, én meg utóbbira szavaznék. persze ha hírlap lennénk vagy normális sajtótermék, akkor nem így lenne.)

Lea - 2020. 01. 06. 18:21

@Bertollnok nem értem az érvelésed. Ha láttad az adott vendégszereplőt és tetszett, akkor biztosan be tudod azonosítani őt. Ha nem láttad magát az alakítást, de ismered a színészt, akkor is. Ha pedig sem nem láttad az alakítást, sem nem ismered a színészt, akkor nem tök mindegy, hogy mi a neve számodra ismeretlen figurának a képen?

Egy dologban látok valamiféle fejlődési lehetőséget. Vendégszerep esetében – de egyébként is jó lenne – szerintem érdemes lenne a sorozatokból kiragadott karakterképeket használni a posztokhoz, nem random premieres meg fotózásos képet. Talán ez könnyebben segítheti a beazonosítást.

Bertollnok - 2020. 01. 06. 23:06

@winnie: szakmabeliként abszolút tisztában vagyok a tényállással, hogy minden perc számít, hogy a mennyiség és adott esetben a gyorsaság olykor biza durván a tökéletesség rovására megy.

Hangsúlyozom, nem tragédia, de mindegyik névre rá kellett gugliznom, hogy megtudjam, mit is játszott (feltételezem persze, hogy a szövegből kiderül, de mivel minden perc számít, nem csak nektek, hanem az olvasónak is, így a végigolvasás helyett futtatok egy-egy keresést, mert az tizedannyi idő).

Brutálisan nagyüzemi sorozatfogyasztó vagyok, de csak és kizárólag a legnagyobb színészeket ismerem név szerint. A fenti hat sorozatból például négyet követek folyamatosan, de mivel jelen esetben vendégszerepekről van szó, a tököm sem emlékszik rá, hogy melyik mit játszott, hiába ismerem az adott sorozatot. Példának okáért: az egyik csóka a kép alapján a Justifiedos idióta, hatalmas forma, de a nevét nem tudtam soha, és eztán sem fogom megjegyezni, illetve lövésem sem volt, hogy egyáltalán szerepelt a Mindhunterben, pedig láttam az összes részt.

Vagy, ahogy az előttem szóló írta, az is nagyban megkönnyítené a beazonosítást, ha az adott sorozatból lenne fotó a színészről, de az meg még több macera nektek, mint odakalapálni a nevét a kép alá.

Na mindegy, mint mondottam volt, nyilván nem létkérdés ez a fejlesztés, be is fejezem a téma feszegetését, mielőtt elküldötök a picsába. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz