login |

Pilot: Deputy

2020. 01. 08. 15:50 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: 2019/20, kritika, pilot-mustra,

Mi történik, ha nem egy politikus alkat, hanem egy régimódi cowboy kerül a Los Angeles-i rendőrség élére? A FOX múlt héten bemutatott új sorozata nem a választ keresi, hanem az alaphelyzetből kihozza talán a maximumot.

Igazából az egysoros történet tényleg annyi, amit bevezetőben írtam. A seriff hirtelen meghal, és valami ősrégi törvény alapján a legrégebb óta szolgáló megbízottja veszi át a helyét. Aki amúgy cowboykodik, kőkemény, és nem szereti a bürokráciát.

Az a helyzet, hogy az alap teljesen korrekt. A megszokott környezetéből kiragadott új seriff szépen-lassan kompromisszumokat is kell hozzon majd gondolom, de mivel őt a szíve vezeti, így egyelőre a jó dolgok tétele mozgatja. Az igazság. Az igazi ‘murica szelleme. És persze nem hagyja ott a terepet, mivel akciój…, vagyis az az élete igazából.

És ha már tegnap a vízióról írtam a Spinning Out kapcsán, akkor tessék, itt van egy másik pilot, amiben tisztán látszik mit akartak, és alig szórtak mellé valami felesleget. Mind összeadódik a rossz rendszerek és a bevándorlók helyzetének történetéhez. Még azok a szálak is, amik amúgy elsőre szemforgatósak, mint a szakállas nyomozó örökbefogadása.

Valószínűleg a Deputy sem lesz kiemelkedő, az akciójelenetekre még azt sem mondhatom, hogy tisztességes iparosmunkák, mert rossz volt nézni őket, de összeáll mégis az egész. Mondjuk itt már a főszereplővel is betaláltak, mivel a True Detective 3. évadja után Stephen Dorff vállára helyezték a lényeget, aki azért el tudja azt cipelni.

Ami a legjobban meglepett, és ami miatt az országosok között kiszórok neki egy 7/10-et simán, hogy mennyire nem tűnt túlzsúfoltnak a pilot, pedig elég sok minden volt benne mégis. Jól lefektette a karaktereket, és közben mégis haladt előre. Egyszerű történet volt a gerince, persze, de azt nagyon korrekten tolták.

6 hozzászólás Ne habozz!

Tyberius06 - 2020. 01. 06. 02:27

Nekem picit fura volt a pilot. Túl gyors, picit kapkodós, hogy megalapozzanak a főbb karaktereknek, plusz vhogy nem éreztem helyénvalónak a pörgős párbeszédeket. Viszontalapvetően a hangulat tetszett, majd kiderül hosszabb távon merre megy tovább.

winnie - 2020. 01. 08. 16:17

nemtom. ez tényleg a Training Day-guy sorozata. nem volt rossz. 6? 6,5? kicsit szerintem is megpörgették olykor, és ami még eszembe jut, hogy volt két nő, akiről nem tudtam, hogy most egy vagy kettő vagy három, de ez az én bajom (először a feleség, majd az avatós jeleneten a csaj, majd a spermás, majd az orvos) egyébként meg most túl sok pilotot láttam, és mivel nem én írok róla, nem jegyzeteltem, így már nem is emlékszem, hogy mi volt az, ami bejött és mi az, ami nem… itt jók voltak a lövöldözések, és jól nézett ki, amikor felfegyverkeztek a rajtaütésre kemények vagyunk módon, de mindenképp találnom kell valamit, ami miatt maradhatok a főszereplő, meg az érdekes partneres dinamika mellé. (természetesen gyorsan elnéztem az IMDb-re utána, hogy vajon szórják-e rá az 1/10-et és nem kellett csalódnom. oh, well:))

(az a végejelenet a cougar townos guy és a kissrác között tök jó volt. majd az ötödik évadban jó kis cliffhangert hozhat.)

“tegnap a vízióról írtam a Spinning Out kapcsán, akkor tessék, itt van egy másik pilot”

ennek kapcsán majd érdekes lesz, hogy nem a készítő a showrunner.

human - 2020. 01. 08. 17:20

akkor az átrendezheti ja

“tem, így már nem is emlékszem, hogy mi volt az, ami bejött és mi az, ami nem… itt jók voltak a lövöldözések”

ezzel nem értek egyet, ok a felfegyverkezés “na most megyünk” az rendben, de maga az akció siralmas volt.

winnie - 2020. 01. 08. 17:34

nem az akció koreográfiára utaltam, csak mindig unom a lövöldét, itt meg annyi annyi volt, hogy bementek és lelőtték az embereket. nem volt unalmas back and forth, vagy csak nem emlékszem, amint rájuk lőttek, ők sem kíméltek senkit. mármint nem vagyok ilyen “nyírd kiiii!” mániás, de mind a gyerekek házán a rajtaütés, mind pedig a lakókocsis (vagy mi volt, ahova fegyverkeztek) olyan volt, hogy bementek és bumm, bumm, bumm, semmi lacafaca.

human - 2020. 01. 08. 17:54

ja értem, tényleg nem húzták túl

Geza Kovacs - 2020. 01. 08. 21:03

Nagyon csodálkozok ezen a vajszívűségen, ezen az oldalon ennél sokkal jobb sorozatok lazán 6/10esek, ennek meg csak az alapsztorija király, a megvalósítása meg a szokásos nagy csatornás gagyi, 5 részre elég akció ellövésével fél óra alatt, tündémesébe oltott sci-fi formájában.

Ez egy elpazarolt lehetőség, 4/10 ha jófej akarok lenni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz