login |

Joe Pera Talks with You: kezdett a 2. évad

2020. 01. 09. 20:00 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Ilyenkor a 2. évados kritikák elején is alapozni szoktam, de hadd ne ismételjem sokadjára is önmagamat, érdemes elolvasni a pilotírásomat, ha valaki eredetiségre és zsenialitásra vágyik, vagy érdeklődik a világ legvisszafogottabb, legöregesebb, legálmosítóbb komédiája iránt, ráadásul az Adult Swim a 10 perces műfajban utazik, így nem is túl sok idő bepróbálni a Joe Pera Talks With You-t.

Csak épp nem a 2. évad első részével kell kezdeni, ezért én is megnéztem hétvégén a másodikat az íráshoz – majd a többit is (a december 7-i start után hétvégén jött csak az 5-6. rész). Na, nem mintha felmerült volna bennem az, hogy itt komoly változás lesz, de épp ezért sokkolt annyira, hogy a “nagypapa ül és beszél, meg kvaterkázik”-stílus ezúttal tényleg álmosító volt. Pedig Joe Pera ezúttal a babokról beszél, no meg arról, hogy lehet árkádszerű alkalmatosságra felfuttatni a növényt.

Igen, Pera még mindig képes nagyon izgatott lenni apróságokkal kapcsolatban, a sorozatnak ebben van a bája, no meg abban, ahogy az izgatottságát kimutatja – vagy nem mutatja ki, hiszen az észlelhetőség határát súrolja. Illetve…, a kirándulós (és cukorsüveggel kezdős) 2×02-ben olyasmi történt, hogy alig hittem a szememnek. (Mondjuk azt sem gondoltam volna, hogy Pera stresszről meg DEFCON1-ról fog beszélni.)

Szóval a második rész már jobban tetszett, visszahozta az első évados hangulatot, mondhatni szuperérzelmes volt. Köszönhetően annak, hogy nem csak a heti tematikát dolgozták fel, hanem tényleg volt benne karakterív is, hiszen azért a visszatérő szereplőkkel is épülget a kapcsolat, így idővel ismerősként fogadhatjuk őket.

Kell ennél több? Nem, de nem is tudtam, hogy kellhet, de akkor megláttam a gyerek Pera-t, amint baseballozik, és helyreállt a világ rendje. Nem kell hasfalszaggató humor, hogy valami érdekes és élvezhető legyen, olykor elég pár imádnivaló gesztus, ami rém szórakoztatóvá tehet egy komédiát vagy karaktert. (Komolyan érdekelne, hogy megy a forgatás. Mindent azonnal felvesznek ebben a low key stílusban, mert az könnyű, vagy bőven elbíbelődnek, hogy eltalálják a hangnemet?)

Már várom a 2×08-at, aminek a címe Joe Pera Watches Internet Videos With You.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz