login |

Pilot: The Outsider

2020. 01. 13. 21:34 - Írta: human

67 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

A mostanában dívó Stephen King-láz tovább folytatódik. Ezúttal az HBO adaptálja egy könyvét, A kívülálló címűt, és valahogy pont ez vette el a sorozat élét? Majd winnie is ír róla, reméljük ő pozitívabb, mert amit a poszternél emlegettek páran, az bizony szomorú. Aztán ki tudja, lehet, hogy a készítők eltérnek a könyvtől? (Az érdeklődőknek majd lesz egy spoileres, könyves poszt is.)

A történet amúgy érdekes ebben a nyomozós sorozatban. Nem konkrétan az, hogy egy brutálisan megölt kisfiú tetemére bukkannak, és ezen az ügyön kezdenek dolgozni a rendőrök, hanem hogy látszólag a tettes is megvan az első részben. Bemutatják, hogy letartóztatják, és közben azt is, ahogy ide jutottak a nyomozók. Teljesen bűnösnek tűnik a pali.

Most lelövöm az egyik korai fordulatot, mert ez dobja fel az egészet: bombabiztos alibije van a csávónak. Ebből lehetett volna egy kemény ügy, és a kisváros miatt bizony az is hatásos, hogy minden hibás döntésnek iszonyat következménye van az ottaniak életére, hiszen rögtön megbélyegződik a többiek szemében.

Mindezt baromi hangulatosan tálalták nekünk. Egyrészt a szereplőgárda: a nyomozást Ben Mendelsohn vezeti, a gyanúsított pedig Jason Bateman, de nem csak ők lesznek ismertebb arcok. Simán viszik a jeleneteket, amiket amúgy is aláhúz a nyomasztó képi világ. Mondom, minden adott lenne egy minőségi nyomozós sorozathoz.

Most jön a ‘de’, mert egyszerűen sejteni, mivel Kinges az alapanyag, hogy nem csak sima nyomozás lesz itt, aminél mindenre valóságos magyarázat van. Az első két részben még csak pár utalás van valami többre, de biztosra veszem, hogy ez jön. Ezt igazából azért tartom fontosnak megemlíteni, hogy ne legyen zsákbamacska a sorozat.

Pont ezek miatt nem is igazán várom a jövő heti részt. Ha ez lenne az új True Detective-utód, akkor más lenne a kérdés, és technikailag minden meglenne benne hozzá. A 2. rész végére már elég durva érzelmi súlyok nyomják a karaktereket, minden megvan a sokáig kísértő ügyhöz, de valami mégsem áll össze nálam.

Nem is tudom, mennyit adjak. Tutira elolvasom majd, hogy mi a vége, lehet, hogy most rögtön utánanézek, és tényleg, az első két részre simán 8/10-et tudok adni, de mondom, hasson bármennyire is furcsának, ettől függetlenül a folytatás mégsem hoz lázba.

67 hozzászólás Ne habozz!

noinipo - 2020. 01. 13. 19:53

könyvet nem olvastam, Stephen King hidegen hagy, első két rész alapján tök jó

Critica007 - 2020. 01. 13. 21:38

Az első rész után teljesen átjön a könyv hangulata. Kissé sajnálom, hogy nagyon gyors léptekkel haladnak a könyv szerinti 1. félidő végéhez, mert az nekem jobban tetszett, mint a 2. félidő.
Reméltem, hogy a Peterson család nagyobb szerepet fog kapni, de így is nagyon átjön, hogy mi történik velük.
A 2. részt elrakom holnapra.

Marci - 2020. 01. 13. 23:07

A True Detective-ből szerintem csak az első évad volt igazán jó, a másik kettő meg kifejezetten csapnivaló. Én nem emlegetném úgy, mint a kategória non plus ultrája.

sorozat/gyilkos - 2020. 01. 14. 00:44

Aha, ha egy 8/10 anyag nem hoz lázba, azt nevezzük Midjunkie Crisisnak, vagy seriethor panicknak német nyelvterületen. Been there, done that. Vagy nem nyolcpertízes. :)

human - 2020. 01. 14. 03:36

vagy olyannak, hogy olvasd el a posztot miért? Egyszerűen tudom, hogy nem fog tetszni a foyltatás. Biztos neked is van olyan, hogy az első része valaminek iszonyat bejött, és az 5. epizódnál pislogtál, hogy mi van. Amit eddig tudok a sorozatról, az alapján itt is ez jön, hiszen arra viszik, amit nem szoktam szeretni, hiába jó a kezdés. Tényleg ez van fenn a posztban is.

winnie - 2020. 01. 14. 04:44

sorozat/gyilkos: ld, amit human írt még egyszer: WTF. nekem is bőven volt sorozatom, aminek az első része jó volt, sőt, kifejezetten tetszett, de tudtam, hogy az egész sorozat egy fikarcnyit sem érdekel. vagy azért, mert ugyanolyan lesz, mint a pilot, csak pepitában, amiből egy elég volt, vagy mert a végén kiderült, hogy olyan irányba fog menni, ami nem az én műfajom.

MÁS KÉRDÉS: hogy van, amikor az efféle prekoncepcióim csődöt mondanak, de szerintem nem mondok újdonságot azzal, hogy vannak más nézők is, akik valamit nem folytatnak ilyen-olyan okok miatt egy idő után, mert mondjuk túl jó volt, amit láttak addig.

Erja - 2020. 01. 14. 05:31

Hát, vegyes a véleményem … Egyrészt jó is volt, meg nem is. Ahogy előttem írták, arra azért erősen rácsodálkoztam, hogy ennyire gyorsan haladtak, hiszen ez a könyvnek nem kis részét teszi ki, ahova idáig eljutottak (két rész alatt). Hogy lesz ebből 10 rész? Nem értem. Remélem lelassítanak egy kicsit.

cherockee - 2020. 01. 14. 08:49

könyvet nem olvastam, a két rész szerintem nagyon jó volt, láttam, hogy bateman rendezte, meglepett, nekem tetszik a természet feletti irány.

sorozat/gyilkos - 2020. 01. 14. 09:08

@srácok Tudom hogy halálosan komolyan veszitek a dolgot,meg junkiekkal nem viccel az ember anyagról, de azért nem véletlenül volt ott az a smiley végén, meg a saját magamon röhögés.

Kicsit olyan ez, mint amikor 11 évesen a sixtusi kápolnában lengedező pxcsökön röhögtem, és egy szigorú pap azonnal leteremtett. :)

Most megyek, megnézek 2 epizód drótot, 3 Lostot, és egy breaking beadet penitenciának!!!! (smileyhalmozás kerülendő).

ps: értettem, amit human írt.

ubul - 2020. 01. 14. 09:21

sorozat/gyilkos: human az első két részt pontozta 8/10-re…tudja/sejti hogy mi lesz a végkimenetel, tehát számára nem fog bejönni, mert tudja hogy nem szereti az ilyet. Emellett nem egy pilot pontozást láttunk már 10/10-re, ami végül az egész sorozatra lement 5/10-re pl.
Benne van a pakliban.

dexike3 - 2020. 01. 14. 09:24

ez a sorozat tényleg a misztikum miatt lehet megosztó és pláne várható Stephen King miatt. ezért megértem, ha valaki dobja emiatt, mert tényleg lehetne életszagú is a dolog, de így nem lesz az.
Jason Bateman nagyon rápörgött a regényre, producer is, az első két részt rendezte, plusz ugye szerepel is benne. a “flashback” megoldásai különösen tetszettek kár, hogy kifogyott a 2. részre belőlük.
viszont ami negatívum, hogy sejthető a történet kifutása, egy-egy karakter sorsa is, de hátha meglepődöm majd. és olvasatlanul is gond lehet még a további 8 rész megtöltése tartalommal, nem beszélve, ha lenne még egy évad belőle.

Jack Bauer - 2020. 01. 14. 14:34

Olyan varázstalan eddig de adok még neki esélyt.

liberatore - 2020. 01. 14. 16:32

2 rész után vegyes nekem is. Néhol leül, néhol egész érdekessé válik. Nem olvastam, de ha tényleg a nagy részét már a premier epizódok kitették a könyvnek és még 8 rész van hátra, akkor nagyobb leülős részeknek nézünk elébe szerintem.

Egyébként tetszik az irány, amerre Bateman elindult. Mármint csinált már előtte is egy párat, de ezek a thrilleres, krimis cuccok jobban állnak neki. Rendezésben sem olyan rossz mellesleg.

Mersby - 2020. 01. 14. 19:57

Nekem bejött eddig. De én is ezektől félek amit megemlítetek itt feljebb. Remélem nem borul el teljesen az arány a természetfölötti javára.

Ayrons - 2020. 01. 15. 22:25

Ha valaki tart a természetfeletti dolog túlzott bejövetélétől akkor szerintem ne folytassa.

sziki - 2020. 01. 18. 12:19

Az első rész elején egy ez egy magyar Himnusz átirat?

Snoopyzit30 - 2020. 01. 18. 16:40

Ez kell nekem! 2 rész után teljesen a “még, még, még” érzése kerített hatalmába. Jobban bejött a kezdés, mint a True Detective egész 3. évada.

Gyerekgyilkosság, nyomozás, dráma, plusz a kapucnis fickó, a “rémálmokkal” küzdő kislány, és esetleg valami természetfeletti. Imádom.

Ben Mendelsohn a Bloodline óta egyik kedvencem, Jason Batemant pedig az Ozark óta bírom, de nagyon várom a folytatást.

Shred - 2020. 01. 20. 16:11

A pilot alapján tetszik, bár a Castle Rock misztikus utazója után én jobban örülnék egy kevésbé földöntúli plotnak.

Amúgy elképesztő, hogy Mendehlson ezzel a brutális selypítéssel befutott, rajta kívül csak Jeremy Ironst tudnám említeni, akivel nem bírtak a logopédusok:)

Shred - 2020. 01. 22. 21:54

1×02
SPOILER

Amikor a szabadságról visszahívott zsaru összeverekedett a sztriptízbárban egy alakkal, akit csak hátulról mutattak, az nem Maitland volt? Akit akkor elvileg már letartóztattak? Nekem nagyon furcsa volt hogy nem ismeri fel.

kulup - 2020. 01. 23. 17:08

Szegény Holly Gibney-t nagyon durván félrekasztingolták és a szövege is béna. Hogy lehet olyan baromságot kitalálni pl. hogy az összes rock szám szövegét tudja amit 1954 óta írtak ? Az eleve lehetetlen, mert nem hallhatta az összeset. Maradhattak volna a Mr. Merceses-es színésznőnél, ő a könyvhöz is közelebb volt.

pearl - 2020. 01. 24. 08:56

Holly nekem is csalódás. Amikor olvastam, örültem neki, hogy feltűnt és így kicsit kapcsolódik a Mr. Mercedeshez. Tényleg jó lett volna, ha ő játszik ebben is. Szerintem nem volt szükség erre a különleges képességre. De azért nagyon várom a következő részt.

Erja - 2020. 01. 24. 13:07

Ó, Holly Gibney alakja hatalmas csalódás számomra… Annyira jó volt a másik színésznő a Mr. Mercedes-ben, titkon reménykedtem, hogy ő lesz itt is. Na mindegy is, látom sok mindenen változtattak.

Wine - 2020. 01. 25. 10:02

Jó ez, nézzétek.

Diab0lic - 2020. 01. 27. 12:39

@Shred: megnéztem, szerintem az nem T. edző.

Fun fact:
olvasom a könyvet (annyira bejött a sorozat, hogy nem bírom végigvárni, elspoilerezem magamnak)
Amikor lefoglalják az edző gépét, és elemzik, akkor sorolják hogy miket találtak rajta. A Netflixen az Ozarkot nézi :)

Python - 2020. 01. 27. 18:23

Így 4 rész után azt kell mondanom, hogy ez lehet az egyik legjobb King képernyős és filmes adaptáció is. Kezdenek kibontódni a szálak, és egyre inkább hátborzongatóan izgalmas lesz! Eddig 8,5/10 nálam a sorozat. :)

pearl - 2020. 01. 27. 19:54

Jaj, az Ozark-on én is nevettem, mikor olvastam a könyvben. Akkor már láttam a trailert. Mielőtt kezdődött a sorozat befejeztem a könyvet, de így is alig várom a hétfőt.

Shannen - 2020. 01. 30. 12:53

Azért azt sajnálom, hogy ebből egy természetfelettis megoldás lesz a végén. Pedig egy baromi hangulatos krimi is lehetne. Mármint most is az persze, csak jobban örültem volna, ha megmarad realisztikusnak.

Amúgy így 4 rész után eddig idén simán ez az egyik legjobb újonc, persze még csak január van. Legjobban a hangulata fogott meg, de a szereplők is jók. Holly Gibney karaktere és a színésznő szerintem tök jó, igaz nem is láttam másnak a megformálásában, szóval nincs viszonyítási alapom.

Snoopyzit30 - 2020. 01. 30. 15:57

Nekem nagyon bejön most a természetfeletti szál is, szóval elégedett vagyok. Várom az újabb részeket.

Zoli221 - 2020. 02. 01. 00:03

A producer (Richard Price) ennyire rá van kattanva a bőrproblémákra (lásd még The Night Of), vagy ez a könyvben is így volt?

kulup - 2020. 02. 01. 19:07

@Zoli221 : így volt a könyvben is

tommy - 2020. 02. 05. 00:53

megnéztem az 5. részt és úgy érzem nem történt benne semmi 55 perc alatt. és akkor még 5 rész hátra van. az első 2 még tetszett, de mióta nem szerepel Bateman folyamatos lejtmenetet érzek, Mendelsohn karaktere is olyan semmilyen lett, ez a kapucnis fazon meg inkább röhejes mint félelmetes, és a rejtély faktor sincs meg. mennyivel jobb lett volna ha kihoznak egy kevésbé természetfeletti Night Of-hoz hasonló drámát a Bateman Mendelsohn párossal. szerintem ez így gyenge 10×1 órában.

Snoopyzit30 - 2020. 02. 07. 12:11

1×05

Nem tudom, de nekem nem volt unalmas. Kicsit lassabb most a tempó, de olyan sejtelmesen lassú vagy hogy is mondjam. Történnek azért itt dolgok, megint megtudtunk ezt-azt a gyászevőről. Jó volt az éjjeli látogatási is a nyomozó feleségénél, és az, hogy ugyanazt a fantomképet rajzolta le, mint amit a srác, aki az autót ellopta. Azért ez beütött a nyomozónál is.
Szerintem továbbra is érdekes a sorozat, jó lenne darálni, de nem bírom ki, hogy ne nézzem meg az aktuális részt.

Python - 2020. 02. 10. 15:51

Így 6 rész után azt mondom, hogy az év eddigi egyik legjobbja! A hatodik epizódban ,főleg a végén kezd beindulni a természetfeletti szál is. ;) :)

Egyre inkább A törvény nevében S01 érzetem van. Persze, totál más a két széria, de King adaptációk tekintetében nagyon úgy néz ki a dolog, hogy ez telitalálat lesz és olyasmit tesz le az asztalra, mint anno a True Detective első évada! Ha a hátralévő 4 epizód is az eddigi színvonalat fogja hozni, akkor azt hiszem egy újabb mesteri zsánerdarabbal gazdagodtunk! :)

Szekrényláb - 2020. 02. 11. 21:18

Nekem X-aktás feelingje van :) Kiskoromban imádtam azt a sorozatot, szóval ez is nagyon bejön. Kicsit talán az El Cuco rontott az összképen, na nem azért, mintha bajom lenne a paranormális jelenségekkel, hanem mert ez a “mumus” jelleg kicsit komolytalanná tette a gyilkos kilétét, számomra. Amíg nem adtak nevet neki, addig sokkal titokzatosabb volt.

spoiler

a faarcú rendőr pasas, akit irányít a lény, az minek cipelt állólámpát és egyéb dolgokat az erdőbe? Annak mi volt a célja?

Snoopyzit30 - 2020. 02. 12. 18:53

A 6.rész most tényleg nagyon jól sikerült. Alakulnak a dolgok, egyre izgalmasabb. A fickó, akit most irányít a lény előtte is furán nézett ki, de most egyenesen creepy.

#hétepizódja

VanillaSky - 2020. 02. 14. 13:26

Egyre inkább kaszaközeli a sorozat.

Gibney nálam annyira rettenetes, mint a Good Doctor főszereplője volt és sajnos maga King sem erőltette meg magát az alapanyagnál, állandóan valami idióta természetfeletti lény kell neki.

Shred - 2020. 02. 17. 11:09

Shannen: Cynthia Erivo a Húzós éjszaka az El Royale-ban egyik szerepében nagyon jó, érdemes megnézni (a film is jó lett, amolyan Tarantino+noir keverék).

kulup - 2020. 02. 17. 21:03

Eléggé eltérnek már a könyvtől de ez még nem lenne baj. Holly nagyon rossz, a könyvhöz és a Mr. Mercedeshez képest is, lehúzza az egészet.

irgum76 - 2020. 02. 17. 23:20

1×07

elég lapos rész volt altattak végig
de a vége az elég durva WTF lett

Szekrényláb - 2020. 02. 18. 09:29

Mi volt a végében WTF? Majdnem elaludtam ezen a részen, a legrosszabb volt eddig. Nem bánnám, ha kinyirnak Hollyt :D

irgum76 - 2020. 02. 18. 10:35

hát, hogy most mi is történt konkrétan
behaluzta az egész menekülését vagy csak rémálma volt vagy fertőzött lett és visszatért
plusz még ezer verzió lehet

Szekrényláb - 2020. 02. 18. 11:54

Jaa, erre nem is gondoltam, mármint hogy még sem tortent. Remélem bármi lesz is, izgalmasabbra veszik majd, mint a hetedik részt.

dexike3 - 2020. 02. 18. 13:50

tényleg altató rész volt (vagy csak nem voltam kipihent). nem mondanám azért eseménytelennek. azért Anderson kezd “megtérni”, Boltont megkarmolták, Hollyval pedig ki tudja mi történt.
nem tudom sikerül e elkapniuk a lényt (nem olvastam a könyvet), viszont gondolom milyen két kislányt akar megenni (sikerül neki?).

Ayrons - 2020. 02. 18. 19:52

Előzetes elárulja hogy mi történt.

Snoopyzit30 - 2020. 02. 19. 07:47

Nekem továbbra is tetszik. Hollyt én itt jobban bírom, a Mr. Mercedesben minden percben meg tudtam volna ütni ott olyan idegesítő az a karakter. Itt nekem nagyon szimpatikus.

tommy - 2020. 02. 20. 00:16

7. részben sem történt semmi

Ayrons - 2020. 02. 25. 07:43

Ez a sorozat feleslegesen tíz részes. Mivel a készítők érdemi történettel már három rész óta nem tudtak kitolteni a sorozatot.
A lény meg nagyon balfax

Shred - 2020. 02. 25. 08:39

Az HBO FB-oldalán kommentelte valaki, hogy ennyi sztorit annak idején az X-akták egy epizódban képes volt jól megírva, izgalmasan és színvonalasan bemutatni. Tényleg elképesztően nyújtják, de legalább annyi hatása volt rám, hogy elolvasom a könyvet. Hátha úgy jobb élmény.

winnie - 2020. 02. 25. 09:38

Itt egész egyszerűen a nézői hozzáállásról van szó. A sorozat nem csak az alapsztoriról szól, a természetfölötti szálról, hanem sokkal többről. Nyilván az nem fogja nézni, akit csak egy random “szörnyes” történet érdekel, hiszen annak kapcsán nem fog újat kapni. Egy sima motívumot lehet 20 percben, egy antológiában kifejteni (láttuk ezt is úgy), lehet sima sorozatepizódban, és lehet évadban vagy teljes sorozaton át is. Míg előbbiek sokkal felületesebbek, egy ilyen sorozat sokkal mélyebbre tud hatolni, mind karakterek, mind mitológia, mind más aspektusok mélyítése kapcsán. Viszont én is tisztában vagyok azzal, hogy sokakat nem ez fog érdekelni, de nekik is tudniuk kell, hogy a sorozatos, főleg a könyvadaptálós műfaj nem erről szól.

“Tényleg elképesztően nyújtják”

így is lehet mondani, és akkor még ugye ott a 2. és a 3. évad – ki tudja, hogy meddig fog menni.

ha az ember egy aspektusra koncentrál, akkor ezt fogja érezni, ha viszont mondjuk a mitológia vagy holly karaktere izgatja, akkor nem olyan a sztorit, amit nyújtani lehet, hiszen eleve nem véges. az ilyen főmotívumok arra szolgálnak, hogy mindig jelenlévő hátteret biztosítsanak. (suta példa, de mint a zombik a walking deadben, amire dettó nem lehet mondani, hogy azért nyújtanak, mert nem győzik le a zombikat, hiszen nem róluk szól a sorozat, ők mindig ott lesznek – a fókusz más, viszont érthető módon nem mindenkinek más.)

winnie - 2020. 02. 25. 09:40

És ezzel nem azt mondom, hogy bárkinek nincs igaza vagy nem valid a véleménye, nekem is vannak sorozatok, amikben mást látnék szívesen, és ami érdekel igazán, az iszonyatosan lassan van csöpögtetve és folyamatosan az az érzésem, hogy mindennel foglalkoznak, csak azzal nem.

irgum76 - 2020. 02. 25. 11:00

igen a 8. részben sem sok történt
de én bírom ezt a lassú tempót
a fényképezés szuper, a hangulat kellemesen nyomot
de mondjuk nem bánnám ha a végére bedurvulna

Ravagedseducer - 2020. 02. 26. 00:07

Az első 3 rész után néha én is laposnak éreztem, de heti egyszer szerintem nem volt unalmas. Sokszor elrepült az az 50 perc vagy 1 óra.

A 8.rész viszont nekem nagyon tetszett, ahogy beigazolódott az elméletük, és a barlangos fesztivál is nagyon bejött, egészen félelmetes helyszín volt.
Plusz engem kirázott a lénytől a hideg, mikor megszólalt a hátsó ülésen vagy mikor a barlangban dobálózott.
Érdekes módon az is meghatott, mikor a csapat többi része is felbukkant, pedig annyira nem szoktam karakterekhez kötődni ilyen gyorsan.

Szóval nekem bejön, de nem tudom hogy egy esetleges 2.évaddal nem rontanák-e az élményt.

Snoopyzit30 - 2020. 03. 02. 13:05

Mennyire laza volt Holly elefántos poénja :)

Szekrényláb - 2020. 03. 02. 15:24

Na, ez a rész elég jól végződött, bár gyanúm szerint úgysem halt meg mindenki. Gondolom odaert az ügyvéd meg a két tesó, és ők is beszalltak a lövöldözésbe, aminek csak a hangját hallottuk. Egyet sajnáltam, hogy annyira tipikus volt, amikor az ügyvéd csóka kiment csirkét enni, a tesó meg közben elarulta a titkot a másiknak. Na de ezt leszamitva, nem volt rossz.

dexike3 - 2020. 03. 03. 07:57

valami ilyesmire számítottam, amivel az utolsó részt vezetik fel. bár kicsit Tru detective-es lett a cliff a végén. nem tudom szándékosan e vagy sem. a “Coco”-nak lehet köze a barlangban rekedtekhez?

Snoopyzit30 - 2020. 03. 03. 18:46

Nem értettem a csávó tesóját, hogy miért mondta el. Értelmesebbnek tűnt, azt hittem érti a szitut, de nem. Ez szerintem is erőltetett dramaturgiai elem volt.
A cliff az durva volt, a bajszos fickót bírtam pedig. Őt lőtte fejbe, ugye?

Shred - 2020. 03. 05. 17:01

Snoopyzit30: igen, aki gyerekkorában eltévedt az erdőben. Igazából nekem mindegyikük halála szomorú lett volna, tök emberi, szimpatikus zsaruk mind.

Ravagedseducer - 2020. 03. 05. 22:06

Ráadásul ő volt az aki nem akart menni mert rezes ízt érzett a szájában mikor Holly “toborozni” kezdett.
Szóval ez a gyerekkori történettel együtt borzongató, de tuti “foreshadowing”.

Travis - 2020. 03. 06. 23:19

Az első két rész után kicsit leült a sorozat, de a negyedik résztől megint beindult, és lekötött, elrepültek az 1 órák. A hangulat néhol hátborzongató, és ezt a részek végi zene csak még jobban átadja.
Még nem olvastam a könyvet, de a sorozat hatására elkezdtem két napja.

AlfStokes - 2020. 03. 09. 13:14

Nem volt ez rossz, de valahogy azt erzem, hogy ennek az alapanyagnak sok volt a 10 epizod.

Nem olvastam a konyvet, de a sorozat alapjan abban biztos vagyok, hogy nincs a mester legjobb alkotasai kozott.

Ja, es az utolso resz tartalmaz egy stablista utani jelenetet is. Bar ne tenne…

Gordon - 2020. 03. 09. 15:34

Alfstokes: És annak mi volt a lényege? Az amire gondolok? Scratch?
Mert én nem tudtam kivenni mit is akar….

Szekrényláb - 2020. 03. 09. 15:50

Milyen jelenet? Lement a vége, de nem volt semmi, mire gondolsz? Amúgy szerintem is elég lett volna 6 rész ennek, ez az utolsó volt a legporgosebb, az eleje kifejezetten tetszett, nem válogattak abban, ki hal meg. Bár a gonosz túl gyorsan kidoglott.

AlfStokes - 2020. 03. 09. 16:35

En az HBOGO-n neztem, es ott a Peterson gyerek sirkove utan rendezo, producer, stb, majd kesobb Holly all a tukor elott, meglatja a lovoldozo rendort a tukorben, mire gyorsan kistukorrel megnezi a nyakat, hogy vannak-e kelesek. Aztan nezi a netet, kozben babralja a hajat, es alig eszrevehetoen van egy karcolas/karmolas az alkarjan.

irgum76 - 2020. 03. 09. 18:50

fura volt ez a befejezés
kihagyták belőle a kliséket se extra csavar (ki az igazi és ki az alakváltó) se hatalmas küzdelem se szópárbaj (ezt megoldották később) és mindezt kb a 20. percben
a többi a lecsengés
egyedi koncepció az biztos nem tudom tetszett-e de passzolt a többi epizód stílusához
bár az első két rész alapján izgalmasabbra számítottam

az extra részt én véletlenül láttam már épp kiakartam nyomni viszont a karcolást nem vettem észre
köszi AlfStokes
de remélem semmi jelentősége nincs
nem is tudom innen hogy lehet folytatni
max Hollyval egy újabb ügy más zsarukkal ilyen félig-meddig antológia formában

AlfStokes - 2020. 03. 09. 18:53

En is karcolasra figyeltem fel. Meg valahol azt irjak, hogy Holly zenet hallgatott, pedig korabban mondta, hogy sosem szokott. Ebbol arra kovetkeztetnek, hogy ez egy masik Holly, ami szerintem tok hulyeseg. Nem is volt a szorny kozeleben sem, max a vegen.

Bikuci - 2020. 03. 10. 12:52

A lény is Hollyvá akart átváltozni a halála előtt. Nem tudom mikor sebződhetett meg. Talán mikor egy kocsiban voltak? Az is lehet, hogy nem csak karcolással terjed (az különben is a lény szolgáira vonatkozott?).

Szekrényláb - 2020. 03. 10. 21:08

Az tény, hogy furcsa volt, amikor Holly benne állt a megszállt rendőr célkeresztjében, az pedig nem lőtte le, mert nem utasította rá a lény..de nem emlékszem olyan jelenetre, amikor megszállhatta volna őt, vagy amikor hozzáért.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz