login |

Death in Paradise: kezdett a 9. évad

2020. 01. 15. 16:50 - Írta: gromit

12 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Menetrend szerint megérkezett a január, és vele együtt a Death in Paradise legújabb, immáron 9. évadja.

A bevált recept: angolos krimi egzotikus tájon, hangulatos zenével és humorral, a sok szereplőcsere ellenére is működőképes, amíg az új karakterek is szerethetőek… Ááá, el is felejtettem, hogy tavaly az új közrendőr mennyire ki tudott hozni a sodromból.

Annyira nagyon más karaktert akartak, hogy sajnos végül eléggé mellélőttek vele. Tudom, nem kéne ennyire komolyan vennem, és értem is, hogy a közrendőr Ruby-t humorbombának szánták, a baj csak az, hogy számomra nem vicces, csak idegesítő. Azon kívül, hogy a rendőrparancsnok unokahúga, nem igazán kompetens és a manírjai se szórakoztatóak. Az új évad nyitányában most megint ott tartunk, hogy nem biztos, hogy erre a hivatásra való (illetve biztosan nem). Persze mindenki követhet el hibákat, de ez egyszerűen túl sok.

A tovább mögött folytatom.

– So, Bob’s your uncle.
– No, my uncle’s name is Pierre

A jelenlegi felügyelő nem egy kiemelkedő karakter, sokkal hétköznapibb, mint elődei voltak, de vele nincs bajom – Ardal O’Hanlon bármikor jöhet az ír akcentusával! Viszont a hirtelen bedobott romantikus szállal bizonyára már a legújabb szereplőkiírást készítik elő. Most már ez is szinte menetrend szerint megy. Ezúttal még csak titkolni sem próbálták a soron következő távozást, de az írásnál, cselekményszövésnél megerőltethetnék magukat.

Mozgalmas volt az előző évad: Florence helyére is van egy új, ellenőrből avanzsált őrmesterünk, Madeleine. Poén lett volna, ha most a francia lett volna olyan pedáns, mint Richard volt régen. Főleg hogy a történet szerint Párizsból érkezett nőnek nincs is kötődése a szigethez, simán lehetett volna ő az, aki megmarad kissé kívülállónak.

De nem erre mentek el, illetve kábé semerre se mentek el vele, eddig. Most már szimpatikusabb, mint megjelenésekor volt, de szerepe mindössze annyi, hogy itt van. És hogy lehet megint (továbbra is) dobálózni angol/francia kulturális utalásokkal, idiómákra is szóviccet gyártani. Ezeket még mindig szórakoztatónak tudom találni.

Nyitásnak kaptunk egy korrekt heti ügyet, bár a fordulatokat ki lehetett találni (bár lehet, hogy csak én nézek sok krimit – ez például már a 65. Death in Paradise-epizódom volt, huh). A trópusokon nem nagyon kell felöltözni Szilveszter éjjelén se, de azért a gyilkos kitett magáért.

A trópusi táj és a hangulat továbbra is remekül el tudja adni a krimit, azonban az én lelkesedésem kicsit alábbhagyott. Szórakozásom most nem olyan felhőtlen, mint az ég Saint Marie szigete fölött.

12 hozzászólás Ne habozz!

kulup - 2020. 01. 15. 18:00

Még mindig nagyon szórakoztató.

Mi ez a Bob’s your uncle ? Ez nincs meg nekem, mi a poén ?

gromit - 2020. 01. 15. 23:06

Szinte bármikor meg tudok nézni egy random részt hangulatjavítónak, de a múlt évadból nem annyira éreztem erre késztetést. Nehezen viselem Rubyt, de asszem ez fönt is kiderült :)

Jó lenne, ha egy kicsit visszavennének a harsányságából, a finomabb humor eddig is jobban illett a sorozathoz (vagyis hát nálam az jobban betalált).

De amíg a pozitívumok egyértelműen túlsúlyban vannak, még mindig el tud szórakoztatni. Maradok törzsnéző :)

gromit - 2020. 01. 15. 23:31

Amikor Jack Mooney kimondta, hogy “Bob’s your uncle”, felnevettem, nagyon adta magát, hogy itt poén jön a francia őrmesterétől.

“És voilá.”

Szerintem én is ugyanilyen értetlenül néztem, amikor először találkoztam ezzel az angol kifejezéssel. De hát ki az a Bob? :D

eanna - 2020. 01. 16. 11:50

Én Ruby karakteréhez hozzászoktam, de h nem erre a hivatásra való, az tuti.

Florence karaktere számomra sokkal idegesítőbb volt. Már az elején sem volt szimpi, de kb nulla személyisége volt, csak ismételte, amit az aktuális főnök elmondott és sajnos a karaktert a színészi játék sem mentette meg, sőt… Én örülök az új nőnek, izgalmasabbnak tűnik, reméljük, kihasználják az írók.

kulup - 2020. 02. 03. 20:13

SPOILER

Ralf Little lesz az új felügyelő a pletykák szerint. Nem egy ismert arc.

gromit - 2020. 02. 03. 21:00

Ha valaki szinten van, akkor már nem is annyira spoiler.

A köv. rész trailerében már benne is volt, bár még nem tudom, hogyan is jutottak el idáig, mármint a történetben (el vagyok maradva két résszel, a trailer is véletlenül jött velem szembe).

Most előzetesen nem is próbálták titkolni a váltást, sőt, az új nevet is elmondták. Még jó, hogy nem annyira ismert arc, így csak rákeresés után derült ki, hogy de korábban már játszott a sorozatban egy tök más karaktert…
Most nem gyulladt ki nálam rögtön a lámpa, mint a Midsomert Murdersnél :D

kulup - 2020. 02. 03. 21:06

És tényleg, egy 2013-as epizódban már játszott. Nyilván nem emlékszem rá.

Sajnálom Ardal O’Hanlon -t, nekem szimpatikus volt.

gromit - 2020. 02. 06. 22:32

Tudom, nem ér ilyenért panaszkodni, de a 3. részben a bicikliversenyen nem volt semmi kísérőkocsi hátul? Persze nem is vártam egy Tour de France-szintet, de így is eléggé amatőr volt a szervezés-lebonyolítás.

Ardalt mindig is bírtam, de ezt már említettem :) Kíváncsi lennék, vajon legújabb standup-estjén mesél-e forgatásról.

De legalább szép lett a búcsú. Örülök, hogy nem pont az volt a megoldás, amit először a képünkbe toltak.

kulup - 2020. 02. 07. 18:28

Nem lesz a kedvencem az új felügyelő de azért nem volt rossz ez a rész.

gromit - 2020. 02. 10. 10:35

Eddig nekem se lesz kedvencem, de eleve hátrányból indul, a korábbi felügyelőkhöz képest, mert hát mind a három színészt ismertem és kedveltem előtte is.
Pedig Ralf Little-t is láttam ebben-abban, de nem hagyott mély nyomot (csak úgy jöttem rá, hogy utánanéztem mégis kicsoda az új ember)

A karakter Richard Poole-ra emlékeztet, bár ennyi nyavalyája talán neki se volt, a megjelenése pedig John Oliverre :D Gyanítom, hogy más is szokott rohangálni kockás ing-nyakkendő-zakó kombóban, de nekem ő ugrott be (meg talán a hasonló frizu miatt is)

kulup - 2020. 02. 10. 18:37

Felügyelőnk a múlt heti Inside no.9 -ban játszik segédbírót.

kulup - 2020. 02. 28. 19:46

Jó volt az utolsó rész is. Az ügy kicsit erőltetett de nem az a lényeg. Jó hangulatú az egész, még mindig szeretem nézni. Az is mondvacsinált indok volt, hogy miért marad mégis a szigeten viszont a commissioner reakciója bármit megért. :-) Várjuk a következő évadot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz