login |

Pilot: Dare Me

2020. 01. 17. 15:50 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Az Euphoria társsorozata a Riválisok?

Csak a USA csatorna nemrég bemutatott új drámája (ami márciusi premier a Netflixen) épp cheerleader lányokkal van tele, akik szinte mindig crop topban mászkálnak, miközben üvölt a zene. A kérdés, hogy ez vajon baj?

Igazából a pilotot kezdő idézetben minden benne van: “There’s something dangerous about the boredom of teenage girls.” Mármint első ránézésre tényleg olyan, mintha unatkozó, vonzó tinik próbálnák felrázni az életüket. Aztán persze jönnek az árnyalatok, de a problémák katalizátora mögött minden más indíték mellett mintha ott lenne az, hogy csak fel akarják rázni a mindennapjaikat.

A Dare Me középpontjában két pompomlány áll, akik nagyon jó barátok. Az egyikőjük az önpusztító alfa, aki eddig vezette kettősüket, a barátságukat. Elütötték az időt. A csendesebbnek viszont komolyabb álmai vannak, kemény munkával ki akad törni a kisvárosból, ebből a punnyadásból. és ehhez az kell, hogy a cheerleader csapat jól teljesítsen, hiszen nekik is járhatnak ösztöndíjak, főleg ha díjakat nyernek. Itt indítja be az eseményeket az új edző érkezése.

Azt tényleg félre kell tenni, hogy a cheerleaderkedés sportnak számít-e. Egyrészt mert látszik, hogy azért elég nagy fizikai teljesítmény kell hozzá, másrészt meg mert el kell fogadni, hogy a karaktereknek nagyon fontos, még a felnőtteknek is változást hozhat, ha jól szerepel a csapat. Nekik ez a középpont, mint az amerikai foci a Friday Night Lights-ban. A körülötte levő dráma érdekessége a kérdés.

És itt van az igazi bökkenő. Igazság szerint két részt adtak ki az elején, ezeket láttam, és a hangulat az elsőben nagyon működik. Olyan hipnotikus, beszippantó képileg is, és ez volt a cél gondolom. Viszont a pilot végi cliffhanger már a tipikus tinisorozatokat idézte, ahol csak a kavarás megy, az életek, viszonyok csiki-csuki módon folyhatnak a dráma érdekében.

Ebből, a szappanoperás hangulatból nem tud jól feltápászkodni a Dare Me az 1×02 közben. Hiába vannak a komolyabb témák, ugye a rosszlánynál is kiderül végleg, hogy miért is olyan elb***ott, viszont csak a magánéleti dráma megy, olyan, hogy is mondjam, földhözragadtan. Mintha nem konkrét dologról akarna szólni a sorozat.

Ezen az sem segít, hogy a narrálás teljesen olcsó húzásnak tűnik, csak az teaselgető cliffhangereket akarja feldobni. Valahogy nem érzem jónak a részek végeit, mert erőltetettnek tűnnek, olyan levágott információnak, nem pedig felvezetett húzásnak.

A pilot simán 7/10 volt, de sajnos 6/10 a folytatása. A harmadik részre pedig maximum annyi tudna rávenni, ha csak eyecandy okok miatt néznék sorozatokat, de az nem igazán játszik már.

9 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2020. 01. 18. 11:06

Ó, ebbe mindenképpen belenézek, ha végeztem a Spinning Outtal. Pedig az előzetese ennek nem volt túl szimpi, de hát mit veszthetek? Kíváncsi vagyok, nem sok ilyesmi sorozat készül manapság:) A Hit the Floor szintjét csak megüti, ha azt képes voltam végignézni…:)

winnie - 2020. 01. 18. 12:11

ez sokkal sötétebb tónusú azért.

Hellhound - 2020. 01. 19. 20:39

Szerintem nem kérdés, hogy ez sport-e. Elég durva dolgokat csinálnak. Engem a rejtély mellett pont azt fogott meg, hogy ilyen jó trükköket még sehol sem láttam. Nekem úgy tűnik, hogy a színészek maguk csinálják őket, de ha nem akkor is le a kalappal.

Thomas - 2020. 01. 26. 21:50

Hát megnéztem végre az első két részt. Mondhatnám azt is, hogy semmi extra nem történt, de itt a stílus maga az extra. Ez aztán tényleg nem iparos munka, nagyon profi és átgondoltnak tűnik az egész (csak kicsit fakók a színek, mint sok, olcsóbb kábeles cuccnál, azt nem nagyon szeretem). Dehogy üvölt a zene, inkább olyan hipnotikus, úgy elvarázsol az egész, hogy nem lehet abbahagyni:) Mert amúgy tényleg semmi extra nem történt, csak célozgattak dolgokra ködösen, hát majd meglátjuk. Talán a 3-4. után már okosabb leszek, mert én biztos, hogy nem tudom ezt annyiban hagyni:)

A gonosz csaj nagyon szép. Nem találtam sokat róla, csak hogy ausztrál lehet az eddigi sorozatai alapján. Willa Fitzgeraldot meg amennyire nem bírtam a Screamben, itt elég jó, komoly jelenléte van.

És tényleg Euphoriás, de szerintem jobb is annál. Vagy csak nem voltam elég kitartó, de ott nem jutottam el a pilot végéig sem.

jenga - 2020. 01. 28. 13:02

A zene nekem fel se tunt.
Nekem eddig -5 resz utan is- nagyon bejon a sorozat. Sokkal komolyabb, sotetebb, mint a hasonlo temajuak, amiket eddig lattam(pl hellcats, make it or break it, stb). Marlo Kelly nem tunik rossz szinesznek, a mostani(5.) reszben eleg jot alakitott. Az egyetlen negativum nekem az Fitzgerald. Nekem nem szimpatikus, se a karakter, se maga a szinesz, bar a jatekaval nincs gond.

Silver-sama - 2020. 02. 01. 18:34

2 rész után ez egy újabb PLL. Nem történik sok a részek alatt, csak az utolsó 5 percben tolnak valamit, amivel visszacsalogatni próbálnak. Bevonzottak a crop toppos lányok, de nem biztos, hogy meg is tudnak tartani.

Thomas - 2020. 02. 01. 21:03

Megnéztem az eddig leadott 5 részt, de nekem szerintem itt a vége. Pedig tök jó lenne ez a sorozat, ha szólna is valamiről:) Mindig csak utalgatnak rá, hogy mi minden fog történni, de hát most meddig kéne néznem, hogy el is érjünk odáig? Így nekem ez nem igazán sztori, csak életképek, néha egészen ügyesen lefilmezve. Jó videoklipeket lehetne összevágni belőlük az elhangzó dalokhoz:)

Marlo Kelly nagyon szép és jól is játszik, de képtelen vagyok igazán szimpátiát érezni iránta vagy bármelyik karakter iránt. Még eddig az edző figurája tűnt a legérdekesebbnek, de az utolsó két részben már mintha vele sem tudtak, akartak volna mit kezdeni. Nem halad az egész semerre, elvesznek a részletekben, a szép beállításokban, a metaforákban. Ha emellé tartalom és kedvelhető karakterek is társulnának, imádnám ezt a sorozatot, de ez így nekem kevés.

winnie - 2020. 03. 23. 05:55

a pilot után simán lehet, hogy nekem ennyi is volt, egyszerűen semmi nem fogott meg benne. a karakterekben még lehetne kakaó, de amiket csináltak, amilyen viszonyok vannak közöttük, az nagyon nem érdekes. olvastam, hogy mi mindent dicsérnek a sorozatban, de nekem ezekből semmi nem jön le, a stílusa sem bejövős. talán adok esélyt a folytatásnak, de totál közömbös voltam minden iránt, ami volt benne.

a narrálás rém üres, a cliffhangeren meg csak néztem, hogy komolyan ezt akarták cliffnek vagy katalizátornak?

Florabell - 2021. 02. 04. 20:00

Nem volt rossz, bár a részek végi cliffhangerek nagyon gagyik voltak. Az utolsó rész végén feldobott cliff megoldása azért érdekelt volna. Amúgy a feeling és a látvány nagyon ott volt. Bár az egész inkább egy óriási pilotnak hatott.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz