login |

Sex Education: kezdett a 2. évad

2020. 01. 17. 17:50 - Írta: human

43 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Ennyire ijesztő premiert rég láttam. Gondolom egyértelmű, hogy az első évadot imádtam, viszont a kezdés olyan volt, mintha már sok éven lennénk túl, és a Szexoktatás az önmaga paródiájává változott volna. Ugye sok sorozatnál, főleg a komédiáknál elő szokott ilyesmi fordulni.

Valójában így is felmerült bennem, hogy vajon az első évad megismételhetetlen-e. Nyilván adva volt az újdonság varázsa, hiszen ott hallottam először szexről. Viccet félretéve, a meglepően komikus, de az érzelmi szinten teljesen őszinte sorozathoz nyilván kevés fogható jelenleg, főleg, hogy olyan korosztálynak beszél, amelynek tényleg sok a kérdése. Közben meg nosztalgikus hangulatú az idősebbeknek. Valahogy eltalálja, vagyis eltalálta tavaly az egyensúlyt.

Ehhez képest az első rész itt olyan túlkínos, modern komédiás volt, hogy konkrétan majdnem kinyomtam. Mármint ezt úgy értem, hogy igaz, a fényképezés és a hisztérikus rohangálás régi komédiás, de közben maguk a poénok a jelenlegi “kínos=humoros” zsánert hozták valamiért. És közben jó pár karakter kifordult magából.

Ennek fényébe azért belenéztem gyorsan a második részbe, és tapasztaltam, hogy kicsit lenyugodtak. Ennyire nehéz volt feloldani a cliffhangert, és valami “nagy” eseményt hozni a kezdő részbe? És tényleg nem a tinik viselkedésén akadtam ki, náluk belefért amit csináltak, de basszus, a felnőtt karaktereket végezték ki inkább. Komolyan, még ha tényleg chlamydia  járvány is van a suliban, ki pánikol be a szülők közül, hogy “meghalnak a gyermekeink”.

Avagy értem, hogy a “tudatlan” tinik, akik még a Google-t sem használják valamiért rögtön pánikolnak, meg mutogatnak egymásra, de közben meg ami rajtuk kívül volt, az zavart. De felhozhatnám Maeve visszahozását is. Pont ez a hihetőség (már a sorozat világában:) hiányzott belőle, ami az első évadot jellemezte.

A lényeg, hogy hiába katasztrófa a premier, a 2×02-be nézve már kicsit megnyugodtak a kedélyek, nem szabad feladni rögtön. Remélem, a folytatás sem lesz rosszabb.

Gondolom, hogy lesz évadkritika, hiszen a Netflix egyben adta ki, akkor majd többet tudunk, csak addig is akartam csinálni kibeszélőt. A spoilerekkel azért óvatosan, ha nagyon muszáj akkor jelölve.

43 hozzászólás Ne habozz!

audrey - 2020. 01. 17. 18:07

Jaj ne, még nem láttam, de a trailer is már katasztrófa volt.

Scat - 2020. 01. 17. 19:38

Négy rész után számomra simán van olyan jó, mint az első évad. Állati feelgood az egész, nagyon élvezem.

Asd - 2020. 01. 17. 20:21

Nem ertek egyet veled. Nekem bejott a resz, voltak zavaro elemek de azok mar az elso evadban is megvoltak.

Bence - 2020. 01. 17. 20:29

Én már le is daráltam. Nálam az első rész nem volt valami jó úgy mint az első évad első része se, de az biztos hogy a második résztől már nagyon is élvezhető a sorozat! :) Remélem tényleg lesz harmadik évad! :)

miss ghafa - 2020. 01. 17. 20:49

Nekem nagyon bejött ez a második évad :D Először csak bele akartam nézni, de mire ráeszméltem, már a negyedik rész is lement. Utána már nem is akartam abbahagyni. Vicces, néhol elgondolkodtató és nagyon szórakoztató volt. Szívesen nézném a folytatását, szóval remélem tényleg lesz!

Edrick - 2020. 01. 17. 22:00

Jók ezek a biztató kommentek az évad többi részéről, mert az elsőnél én is azt éreztem, hogy valami eszméletlenül (de nem javíthatatlanul) megbicsaklott. (Azon mondjuk, feltételezem, a többi sem fog segíteni, hogy hozták tavalyról a részhosszokat – ez is 70 percnek érződött az 50 helyett, ami egyébként még mindig 10-15 perccel hosszabb, mint azt többször is indokoltnak tartanám, de üsse kő?)

Batawanga - 2020. 01. 17. 22:22

Jogos, én is éreztem egy kis túlzást az előző évadhoz képest az évadnyitóban, ugyanakkor volt pár jelenet ami instant frenetikus röhögést váltott ki belőlem, ezzel minden megbocsátva lett. Remélem, ahogy látom a kommentek alapján, a továbbiakban visszatérünk a régi kerékvágásba, kicsit sok lenne így végigtolni.

SD - 2020. 01. 18. 02:19

Én 2 hete daráltam le az elsô évadot, és a 6.résznél tartok a második évadban. Simán hozza nekem ugyanazt a szintet ez az évad. Rég szippantott be ennyire sorozat, iszonyat szerethetôek a karakterek, óriási poénok, igazi feel good. Nálam a nem túl erôs mondanivaló ellenére is az utóbbi évek egyik abszolút kedvence lett.

mixy - 2020. 01. 18. 02:46

Sikerült ismét egy sorozatot egyben ledarálni, szinte etette magát.
Az első évad szintjét nálam megütötte teljes mértékben.
Mindenképp pozitívum volt számomra a szakállas tanár összes jelenete, üde színfoltként volt jelen végig.
Az anya-fia párbeszédek a sorozat előre haladtával egyre jobbak lettek, mígnem az utolsó részre kiteljesedett.
Az kiváltképp dicséretes, hogy a szexuális zaklatásra ekkora hangsúlyt fektettek.
Viszont a meleg vonalat enyhén túltolták, kb csak minden második ember hetero a sorozatban.
Az évad felétől abszolút kiszámítható volt a meleg szerelmi háromszög, illetve az Otis Meave duo végkimenetele is.

Kopasz - 2020. 01. 18. 05:26

Szerintem az évadnyitó zseniális, nekem alapból bejön az a fajta humor, ami jellemezte az első részt. Rendesen felröhögtem a gép előtt. Simán hozza az előző évad színvonalát.

Kopasz - 2020. 01. 18. 05:36

A chlamydiás szál mondjuk tényleg túl volt tolva. Mert, hogy a tinik nem tudják, az valahol még érthető, bár ők is rákereshetnének a neten. De a szülőknek azért illene tudniuk…

Anti - 2020. 01. 18. 08:02

Szerintem a gyermekorvos nényem tudna mesélni milyen hülyeségeken szoktak bepánikolni a szülők, szóval nekem totál hihető volt, nagy a tudatlanság a fejekben ott is. Ötödik résznél már bőven hozza az első évad szintjét, tetszenek az apró pillanatok, a humor, jellemfejlődések, az érzelmi hullámvasút. Szerintem a sorozat jól fog vizsgázni.

Python - 2020. 01. 18. 11:29

Bőven van olyan jó, mint az 1. évad volt!!! ;) :) Ez az évad is 9/10 nálam. Igaz tinédzserekről szól, de azért jó felidézni a 25 évvel ezelőtti középiskolás éveket. Az tény, hogy rég nevettem ennyit egy sorozaton, miközben bátran nyúl olyan témákhoz, amelyek kvázi “tabuk”, és igen is komolyak; csak úgy van tálalva, hogy humoros is legyen a nézőnek. ;) :) Gillian Anderson meg zseniálisan jó ebben a karakterben, igaz kvázi jó nagy részben a 20 -as és 30 -as éveinek önmagát idézi meg ebben a szerepben, de akkor is…! ;)

Viszont aktív szülőknek, tanároknak, vagy mai tinédzsereknek bőven ajánlott. Jóféle és másfajta kiegészítés a HBO Eufória mellé. ;) Nagyon is tanulságos egy alkotás, miközben hatalmas szíve és jóféle humora van. :) ;) :) Bőven megérte, hogy folytatták ezt a szériát! :)

Ja, és a sorozat zenei válogatása továbbra is a legjobbak közül való. ;)

Python - 2020. 01. 18. 12:53

Amúgy pont az előbb olvastam valahol, hogy Netflix berendelte a 3. évadot.

Bence - 2020. 01. 18. 17:59

Úgy tűnik csak én hiányoltam Eric apját :D

dexter - 2020. 01. 18. 21:46

hát a vége az egyik legg*ecibb befejezés ever :D

Never - 2020. 01. 18. 21:53

na ja, az elso evadot gyenge 5-re ertekelem, masodik evad 6.5. Poenok tobbsege sikerult, kevesebb a bugyuta, kinos jelenet. Itt – ott mar nevettem ami nagy dolog mert nem vagyok tagja a celkozonsegnek. Nagy pacsi jar a tanarok sex problemai miatt. Maeve karakterenek finomítása is jo iranyba indult el.

Gillian Anderson tobbet szerepel ami pozitív hatással van a tortenetre. Igazgato + fia parost feleslegesnek erzem inkabb Otis es apja kapcsolata erdekelne. Összeségében nézhető cucc, van benne potencial egy esetleges 3 evadra.

btw: 30 – 35 perc x 10 resz jobb lenne. Neha ugy ereztem nem tortenik semmi sem

Silex - 2020. 01. 18. 23:54

Csak az első rész volt rettentően kínos, az évad többi része hozta az első évadot. Most is megvolt a varázs, volt rengeteg jó pillanata :)

7.5/10

Batawanga - 2020. 01. 19. 14:04

Nahát, én néztem volna tovább, amikor rájöttem, hogy csak 8 részes az évad. Az tetszik benne, hogy folyamatosan abszurd helyzetekkel operál. Az évadnyitóban egy kicsit túl is lett tolva, de aztán szerencsére megtalálta a hangját. Lássuk csak : angol pszichológusnő lengyel vízvezeték-szerelővel kavar, akinek mellesleg félvér lánya van. Vallásos fekete család homi gyerekének fehér barátja lesz, a család felállva tapsol. A sorozat összes szereplőjének annyira bizonytalan a nemi identitása, hogy kész polgárpukkasztás. És ez csak az alapfelállás! :D Egyetlen hibája van az egésznek, hogy hiába az akcentus (ami már önmagában szexi) , nagyon amerikainak érződik a sorozat. Ja, és az ázsiaiak nagyon kiestek a szórásból (a kimcsis poént leszámítva). Kínában teljes Star Wars bojkott volt, amikor az ázsiai csajt össze akarták hozni a fekete Finnel, ilyen ziccereket nem lehet kihagyni, ha már polgárt pukkasztunk. Kíváncsi lennék, Angliában milyen sikerrel fut, mert nekem hiányzik a britség.

Eny - 2020. 01. 19. 15:20

K**va jó volt a 2. évad is. Ahogy az előttem szólók is írták,eteti magát a sorozat. Képtelenség abbahagyni azoknak,akiket elkapott. Amíg le nem darálod,nincs megállás.
Lehetne egy évad min 10 részes, ez így megint hamar elröpült és olyan sokáig kellett várni rá. Remélem hivatalosan is berendelik a következő évadot,s hamarabb elkezdik forgatni, mert a türelmem fogytán.

punyapapa - 2020. 01. 20. 03:08

Imádtam a 2. évadot is. Tény, hogy a Clamydia járvány elég pocsékul lett kivitelezve, de szerintem csak azért lett kitalálva, hogy Jeannek több interakció jusson. Így ez megbocsátva főleg, hogy utána nem is erőltették.
Amúgy Isaacen elgondolkodtam, hogy valóban fogyatékos-e, mert ha igen akkor hatalmas pacsi jár a készítőknek. A mában mindenféle rasszú, különböző szexuális orientációjú emberek mellett gondoltak a fogyatékosokra is.
Remélem tényleg megvalósul a 3. évad.

Bálint - 2020. 01. 20. 10:20

egyetértek, tényleg rossz volt az első rész, én ezt az erekció = maszturbálás dolgot nem értettem teljesen.. 3 rész ment le eddig, és szerintem visszatalált a sorozat, jelenleg a Scully-s szál idegesít, az iskolában lebzselés és az otthoni rész is..

Emily - 2020. 01. 20. 12:51

Hmmm, a kommentek alapján talán csak én vagyok, aki úgy gondolja, hogy gyalázatos volt a 2. évad? Az utolsó rész az maga a sorozat paródiája volt, én egy percet nem nevettem rajta, még én éreztem közben kellemetlenül magam.
A szálakat teljesen összekuszálták, nekem túl sok volt már meleg-szál, bugyuta klisék tömkelege…
Biztos nem vágom az angol humort, és velem van a baj, de elpocsékolt óráknak érzem ezt a második évadot…

mixy - 2020. 01. 20. 14:33

@punyapapa

Isaac a való életben is le van bénulva, azért is jelentkezett a szerepre, mert a filmekben a tolószékes embereket 99%-ban egészségesek játszák, ő viszont valós képet tud a helyzetükről festeni, hisz a mindennapjait is így éli.

Egyébként Isaac sorozat végi döntése elöször rám is úgy hatott, hogy mekkora egy sz.rzsák, de aztán bele gondoltam az ő szemszögébe.
Otis-t tulajdonképpen, csak Maeve szavain keresztül, illetve egy bulin látta, ahol nem épp a józan ész vezérelte; így csak Maeve-et próbálta védeni.

punyapapa - 2020. 01. 20. 16:37

mixy
Szerintem nem védeni próbálja, hanem a vetélytársat látja benne.

Never - 2020. 01. 20. 20:50

Isaacnak tetszik Maeve, szerintem ez egyertelmu volt. Van egy jelenet amikor a gondozojatol (vagy a tesoja?) ker egy tukrot es megkerdezi tole hogy jol-e nez ki?! Aztan Maeve utan megy.

Az is egyertelmu (nekem) hogy le van benulva illetve a keze sem mukodik 100% (azon gondolkoztam hogy ez csak szinjatek vagy a szinesznek tenyleg ilyen problemai vannak? Megkerestem a valaszt, George Robinsonnak tenyleg balesete volt es lebenult)

Snoopyzit30 - 2020. 01. 20. 22:04

Vegyesek az érzéseim az új évaddal kapcsolatban. Egyrészt volt jó pár jelenet, mozzanat, amin hangosan röhögtem. Voltak témák, amiket jó hogy felhoztak, kifejtettek, ráirányították a figyelmet, DE a meleg témát most szerintem iszonyatosan túltolták. (Pont a napokban panaszoltam ugyanezt a For All Mankind kapcsán is.) Valahogy olyan töményen nyomták az arcunkba az egészet, mintha az iskola fele legalább meleg lenne. Ami még furcsa számomra, hogy az a középiskola, ennyire elfogadó lenne? A vidék Angliája ilyen lenne? Mikor is játszódik a sorozat? Szerintem még napjainkban sem ilyenek az iskolák Angliában. Félre értés ne essék, voltak jó poénok nagyon sok, és elgondolkodtató is volt, de nekem ez nagyon tömény volt és néhol kínos.

Az első évad határozottan jobban tetszett, az arányok valahogy jobbak voltak.

Nálam ez most max 7/10.

Paleee - 2020. 01. 20. 22:48

@Snoopyzit30 Ha megfigyeled, az egész sorozat valahol szürreális és meghatározhatatlan, keverve a ’70-80-as éveket és a jelenkort, pl. iPhone-nal rohangálnak, de (mai szemmel) 30 éves autókkal járkálnak, ócska tévéket néznek. Pont ugyanígy keverik a fikciót a valósággal, nyilván nem nézhet ki így egy középiskola, nyilván minden -a szexualitás is – groteszkül el van túlozva, de pont ez benne a lényeg, hogy észrevegyük, hogy felfigyeljünk rá.

Nekem helyenként a túlzott szájbarágóssága nem tetszett, közvetítsünk üzenetet, persze, de jó hogy nem már kicsattog az író mosolyogva, hogy “most figyeljetek kedves nézők, mert fontos tanulság következik”.

Ha nem így lett volna vége, 10/10 lett volna számomra a második évad, de így csak 9/10.

(A sorozat fényképezése mellett azonban nem lehet elmenni: egyszerűen lenyűgöző, a táj, a kompozíció, a mindig tökéletesen eltalált hangulatképek, az ember nem mondaná meg, hogy egy majdnem tinisorozatról van szó. És kérem, valaki tegye fel még a kezét rajtam kívül, hogy jól éreztem-e a sokszor felbukkanó Amerikai Pite feelinget? :)

Sunabubus - 2020. 01. 21. 07:11

Jillian Anderson miatt nézem leginkább. Lubickol benne. Imádom.
Ha nagyon elkezdek gondolkozni, tuti találok olyan részleteket benne, amik nem tetszettek… pl Ola, de nekem ez és az ehhez hasonló sorozatok a bugyuta-hihi-haha-devicces-okévége-páakövetkezőévadig skatulyában vannak, ezeken én nem gondolkozom túl sokat. Max mint a Skinsben is anno, néha kiráz a hideg, hogy “brrr, maifiatalok” (értem, hogy túlozva van.. vagy nem? de.. vagy nem? :) ), és ennyi.

Snoopyzit30 - 2020. 01. 21. 11:07

@Paleee

Igen, abszolút észrevettem, hogy keverve vannak a különböző évtizedek. Mind az autók, mind a ruhák, mind a kütyük, sőt a zenék tekintetében is. A fényképezés nagyon rendben van szerintem is. Ezzel így nincs is semmi gond.

Apropó zenék. Végig nagyon bejött minden zene. Többnél is nagyon erős nosztalgia érzés kerített hatalmába, de a sorozatot akkor is csak egyben, minden figyelembe véve érdemes értékelni és az nekem most tényleg nem több 7/10-nél.

szivarosfrici - 2020. 01. 21. 18:55

Hát azt hiszem velem van a baj ,de nekem csalódás volt a második évad. Számomra több volt a kínos jelenet ,mint a vicces,amiket legszivesebben áttekertem volna . Végigszenvedtem, de nem biztos ,hogy a harmadik évad már érdekelni fog. Pedig Maeve bejön.

Ripazha - 2020. 01. 22. 13:58

Érdekes, engem az zavart a legkevésbé, hogy vannak pánszexuális, biszexuális, homoszexuális emberek a sorozatba. Ó, és persze aszexuális, ami külön öröm, hogy hallani lehet valahol… Akkor gondolom egyeseket az is zavart, hogy a vaginizmust megemlítették, hisz “te” nem találkoztál ilyennel.(ha meg igen, akkor meg a fejemhez vágod, hogy az más… :D )

A sorozat az elme tágításáért szolgál, edukál…(meg persze szórakoztatásért felel) Ezért sajnos azt is be kell mutatnia, hogy bizony vannak melegek…azt a k*…. milyen mocsadékok… Valós problémákkal foglalkozó sorozatról beszélünk, és az is valós probléma, hogy néhány embernek fel kellene ismernie, hogy bizony másképp vonzódik az emberekhez, vagy nem vonzódik, ugyebár. Tehát az, hogy egy sorozat a szemléltetés, és edukálás címszavával, bizony a karakterein mutatja be, egy kicsit sem hányható a szemére.

Never - 2020. 01. 22. 17:34

“Érdekes, engem az zavart a legkevésbé, hogy vannak pánszexuális, biszexuális…”

Lily es Ola “kapcsolata” olyan szinten volt ostoba es erőltetett hogy mar kínomban nevettem. Az elso evadban Lily csak pasikrol(nemi szervükről) álmodozott. Masodik evadban megjelent Ola aki lesmarolta az ajtoban es Lily hirtelen orientaciot váltot.

Az elejen meg azt gondoltam hogy vegre bemutatjak azt a szituaciot amikor egy nem hetero nyomul egy heteróra es bekovetkezik az elutasitas de persze ilyen nem fordult meg a keszitok fejeben pedig ez is aktualis tema lenne

winnie - 2020. 01. 22. 18:22

azért a cím eléggé adja magát, miszerint szexuális oktatás, és az is biztos, hogy az idő előrehaladtával sokkal rugalmasabb, fluidabb lesz a szexualitás. mármint nem az adott emberé, hanem az embereké – főleg úgy, hogy már nem stigma a dolog, hanem természetes és elfogadott széles körben.

“Az elejen meg azt gondoltam hogy vegre bemutatjak azt a szituaciot amikor egy nem hetero nyomul egy heteróra es bekovetkezik az elutasitas de persze ilyen nem fordult meg a keszitok fejeben pedig ez is aktualis tema lenne”

amellett, hogy nem hiszem, hogy általános jelenség, illetve problémakör lenne az, hogy heterókra nyomulnak melegek, igazából a logikát nem értem a “végre” kifejezés kapcsán:) eddig még nem lett ilyen bemutatva sehol, vagy a sorozat nem mutatta be, csak azt, hogy milyen, amikor egy heteró nyomul melegre?

Kopasz gyerek - 2020. 01. 22. 21:19

Amúgy az csak nekem tűnt fel, hogy amikor ráélveznek Amy nadrágjára, egy pillanatra mutatják Jacob arcát? Legalábbis baromira hasonlít rá, csak neki volt egy folt az arcán.

Never - 2020. 01. 23. 15:55

winnie

nem szeretnek belefojni az ilyenfajta eszmecserékbe. Konzervativ ember vagyok es a gender illetve szexualis “fluiditast” nem tartom elfogadhatónak. Ez persze nem azt jelenti hogy beszologatok, mutogatok vagy lenézek más embereket DE nem is akarok ilyen témakrol beszélni vagy “felvilagosulni” lasd Euphoria amit 16 perc utan dobtam a kukaba.

Visszaterve Ola es Lily “kapcsolatahoz” ertem hogy fiatalok, ertem hogy mostansag mindenki-mindenkivel kavar de nem gondolom hogy érzelmi szempontbol ilyen egyszeru lenne a valtas. Hány közös jelenetuk volt az elso “forced” csok elott? 1 -2 -3?? Enyi eleg volt Olanak ahhoz hogy beleszeressen Lilybe? Vagy csak kedve szottyant csajokat csókolni mert ilyen dolgokrol álmodott? Igy mukodik ez manapsag?

winnie - 2020. 01. 23. 16:39

never: tiszta sor, engem sem a vita mozgat, meggyőzni meg pláne nem akarok senkit, mindenkinek megvan a maga világképe és -nézete, tényleg csak arra céloztam, hogy az értékrend- és gondolkodás-, illetve beállítottság-független, hogy nyugtázzuk, hogy merre halad a világ (illetve nem halad, mozdul el).

az viszont valóban mindenképp kiemelendő, hogy ha egy kapcsolat (a “típusától” függetlenül) nem megalapozott vagy erőltetett, ahogy írod, azt szóvá kell tenni. mert csak azért, mert nem tipikus mondjuk, nem mentesül attól, hogy hihető legyen. más kérdés, hogy a motivációk kapcsán mindig ott van az emberben, hogy az írók miképp dolgoznak. megvan bennük az, hogy mit akarnak elérni, és ezért megalapozzák, vagy próbálják beleélni magukat a karakterbe, a (meg nem írt!!) gondolataiba, és azok eredményét mutatják meg. itt, e téren lehet, hogy tényleg van zavar az erőben, de persze simán lehet, hogy csak nem bírok annyira a fejébe látni, hogy mindezen ne lepődjek meg.

Snoopyzit30 - 2020. 01. 23. 18:01

@Ripazha
Te kinek a hozzászólására reagáltál ha megkérdezhetem? Lehet én nem olvastam figyelmesen, de senki sem “micsadékozta” a melegeket.

Az hogy túlhangsúlyozták az nem volt nyerő esetleg többünknek. Nekem semmi bajom semmilyen irányultságú emberrel, abszolút liberális vagyok e téren, de nem attól lesz jó a sorozat ha minden 2.karakter meleg.

Nessa - 2020. 01. 24. 13:28

Nekem is bejött a második évad, a szereplők abszolút szerethetők, Gilian Anderson – a szinész is, a karaktere is – csodás. Nem zavart a meleg dominancia, bár ott motoszkált bennem , hogy azért ez így nagyon amerikás – itt a közelében sem állunk hasonló szabadosságnak sem toleranciának. Otis apja vonal szerintem kissé lehúzta a sztorit, na ő az akit nem sikerült semennyire megkedvelni. Meg talán a Trónokharcás csávó a rubik kockájával.
Lily simán lehet meleg, az első évadból megismert péniszirigysége itt is megjelent, nem gondolom, hogy a kettő kizárja egymást, és ez őt is megzavarta egy időre. A Rómeó és Júlia interpretáció baromira tetszett. A lányok összefogása zaklatás témában szintén. Eric-től talán többet vártam volna – ez a bénázása a két pasi közt latymatag volt, kevésbé bevállalós mint előzőleg, de hát Istenem, gyerekek még :)

lrson - 2020. 01. 26. 14:27

Gender elmélettel kapcsolatos remek cikk:

https://nokert.hu/mon-20100222-1041/400/6/tisztazzuk-mi-genderelmelet

A sorozatról:

fkdemall.

Hány évadig várjak amíg Otis összejön Maeve-l? Egyszerűen a szivem nem bírja már ezt a stresszt. Az évad végét megnézve..ha cigiznék, most kimentem volna elszivni egy dobozzal.

Szerintem akkora párosok mint chuckból sarah – chuck, vagy a shamelessből fiona és steve..:D

Amúgy az előző évad érzelmileg sokkal erősebb volt. Viszont a 2.ban pedig sokkal többet bevállaltak. Volt itt minden, lezbik, melegek, bik, csak úgy röpködtek az olyan szavak mint a pánsíp szexuálisok, szellemfétis. Mekkora fertő és én ezt mennyire élveztem.:D

Remélem sokáig lesz még kakaó a sorozatban.

Timi - 2020. 02. 01. 16:31

Mostanában elég stresszes a melóm, de előtte/utána nagyon jól esett letolni pár részt. Amikor a lányok megbeszélték kit hogyan molesztáltak, picit sírtam is, mert én is érintett vagyok. (még gimi elején odajött egy pasi a könyvtárba hozzám, hogy esetleg lennék-e a barátnője. Semmi extrának nem tűnik, de én borzasztóan megijedtem). Mindenesetre ebben a sorozatban nagyon tetszik, hogy humorral keverik. Az Euphoria is hasonló, de sokkal depressziósabb

m. anna - 2020. 02. 17. 11:25

“winnie

nem szeretnek belefojni az ilyenfajta eszmecserékbe. Konzervativ ember vagyok es a gender illetve szexualis “fluiditast” nem tartom elfogadhatónak. Ez persze nem azt jelenti hogy beszologatok, mutogatok vagy lenézek más embereket DE nem is akarok ilyen témakrol beszélni vagy “felvilagosulni” lasd Euphoria amit 16 perc utan dobtam a kukaba.”
Akkor am jo lenne ha tényleg nem szólnál hozzá a következő felmondatban. Nem értem, hogy varhatod el h barki reagaljon a felvetesedre vagy vitazzon veled, ha elbol kizarod h elfogadd a masik allaspontjat, gondolkodásmodjat. Ez a hozzaallas szived joga, csak ha kizarod a párbeszéd lehetőségét, akkor minek erolteted?

m. anna - 2020. 02. 17. 11:26

Félreérthetően vágtam ki, az elobbi kommentem Never, winnie-nek címzett kommentjebol idez.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz