login |

Hírhétfő – Better Call Saul 6. évad! Better Call Saul-kasza! Our Cartoon President 3. évad!

2020. 01. 20. 09:05 - Írta: winnie

18 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Érdelességképp: felkerült a Netflix-re az első magyar sorozat, a Ketten Párizs ellen – ugye mostanság elég sok magyar film jött, és ez is ezek közé tartozik.
 • Mai magyar premier: Félig üres 10. évad, Avenue 5 1. évad, Mentő bot Akadémia 1. évad (folytatás) + Netflix: Együtt a nagycsalád 1. évad (folytatás)
 • Premier: 9-1-1: Lone Star S1, Avenue 5 S1, Curb Your Enthusiasm S10, Ben 10 S4, Power Players S1 (folytatás), Crackerjack S1, Joseline’s Cabaret Miami S1, A World Without NASA S1, Digging Up Britain’s Past S2, Murdered By Morning S1 + Finálé: Ray Donovan S7 (vendégblogger?), Kids Say The Darndest Things S1, Obsession: Dark Desires S1 + volt The Gourmet Detective-epizód, a Roux The Day
 • Teljes évados premier: Family Reunion 1. évad (folytatás – Netflix)
 • Magyar premier – AXN: 01.29 Provokátor (Trigger) 1. évad
 • Magyar premier – HBO GO: április Megszállottak viadala (Killing Eve) 3. évad
 • Magyar premier – Nick Jr.: 02.02 – Nick Jr.: Rusty rendbehozza (Rusty Rivets) 3. évad (folytatás)
 • 2019-ben az FX elnöke, John Landgraf szerint 532 szkriptelt dráma és komédia került adásba Amerikában, ami 7%-os növekedés az előző évhez képest.
 • Az AMC berendelte a Better Call Saul 6. évadját. És ezzel kaszálta is a sorozatot.
 • Az Amazon Prime passzolta a The Dark Tower-t, ami csak pilotberendelést kapott, de a jelek szerint azt sem forgatták le, mert a csatorna úgy vélte, hogy nem lenne olyan nagyszabású, mint többi fantasy sorozata, pl. a The Wheel of Time. A gyártó stúdió most az első két rész szkriptje révén megpróbálja máshova tovább adni a sorozatot.
 • A Watchmen eseteges 2. évadja kapcsán Casey Bloys, HBO-főnök annyit mondott, hogy Damon Lindelof közreműködése nélkül nehezen tudja elképzelni – jelentsen ez bármit is. (Mint ismert, a készítő nem nagyon tervez folytatást, de a színészek még szerződés alatt vannak további évadokra.)
 • Lehet, hogy Angliában korábbi premiert kap, de a Liar S2 Amerikában 04.08-án kezd.
 • A Vera producerei nem zárták ki egy esetleges amerikai feldolgozás kérdését, de egyelőre még az angol szériára koncentrálnak.
 • Az HBO Max is elkezd filmeket sorozatosítani? A platform ugyanis berendelt egy Aquman-tévésorozatot, de mielőtt még örülne valaki, az Aquaman: King of Atlantis egy 3 részes széria lesz. Vagyis egy, a rendszeresen lakossági megjelenésre gyártott DC-s Warner-es animációs filmek közül. Gondolom. A showrunner Victor Courtright és Marly Halpern-Graser. A sorozatban a főhős (nem tudni, ki lesz a hangja) felszíniekkel, időn túli vén gonoszokkal és saját, trónjára törő féltestvéreivel fog dacolni Vulko és Mera társaságában, miközbeb bebizonyíthatja, hogy érdemes Atlantis trónjára.
 • Chicago P.D./Chicago Fire-crossover jön nemsokára, amire vissza fog térni Brian Geraghty (Sean Roman).
 • A Making a Murderer-ös Brendan Dassey kegyelmi/enyhítési kérvényét elutasította a kormányzó. Ennek oka egyrészt az, hogy mivel még nem ült 5 évet, ilyet nem kérvényezhet, másrészt nem regisztrálta magát szexuális elkövetőként.
 • Az Outlander további sorsáról a készítők elmondták, hogy mivel bőven vannak még könyvek, ők nyitottak a folytatásra, ha a színészek is azok.
 • A CBS nem tervez több The Good Fight-ismétlést adni.
 • Ha a 2019-es év legnézettebb (4+) főműsoridős műsorait vesszük Amerikában, akkor nem sok sorozat szerepel a legjob 100-ban az amerikai focik és egyéb műsorok között: a The Big Bang Theory 13, a Young Sheldon 11, az NCIS pedig 23 helyet szerzett meg a legnézettebbek között, de a Game of Thrones is ott van 2 résszel, egy Blue Bloods-espizód befutott a 97. helyre, egy This Is Us pedig a 99.-re.
 • Alex Garland, a Devs készítője máris új sorozaton dolgozik az FX számára, másfél részt már meg is írt, de még nem mutatta meg a csatornának.
 • A Showtime berendelte az Our Cartoon President 3. évadját.
 • Stephen Moffat és Mark Gatiss, a Dracula készítői beszélnek arról, hogy született meg a sorozat.
 • Josh Schwartz és Stephanie Savage, a Runaways készítői beszélnek a fináléról. Valamint a szezon halálairól.
 • Vendégszerep: Michael J. Fox – The Good Fight, Kurt Fuller – Psych 2, Rachel Leigh Cook, April Grace  – Criminal Minds,
 • Állandó szerep: Patricia Arquette – Severance (AppleTv+), Method Man – Power Book II: Ghost (Starz)
 • Interjú: Audrey Marie Anderson (Harbinger – Crisis-crossover), Megan Abbott és Gina Fattore (a Dare Me készítői), Stefanie LaVie Owen (Rebecca – Messiah), Michael Sheen (a The Way rendezője),
 • Január 30-án mégiscsak mozikba kerül a Mancs őrjárat: Vigyázz, kész, mancs! című animációs film?
 • Pilotszkript: cím nélküli dráma – TNT, készítő: Kat Candler, executive producer: Ava DuVernay, egy halálos texas-i olajfinomítós baleset következményeiről, és egy nő törekvéseiről, hogy igazságot szerezzen magának és társainak egy korábban példa nélküli munkaügyi per révén.
 • A Netflix egy svéd sorozatot rendelt be a Spotify megalakításáról Sven Carlsson és Jonas Leijonhufvud könyve, a Spotify Untold alapján. A rendező Per-Olav Sørensen lesz. Ebben kiderül, hogy Daniel Ek és Martin Lorentzon miképp forradalmasította ingyenes és legális zenéket kínáló platformja révén a zeneipart, amikor 2006-ban elindították azt. A sorozat azt fogja bemutatni, hogy az erős elhatározás és kérlelhetetlenség, valamint a nagy álmok miképp tudják megingatni a status quo-t.
 • Eheti premier lesz, így illik róla írnunk: a Netflix-es Rise of Empires: Ottoman narrátora Charles Dance lett. Ez az a török sorozat, amit még Ottoman Rising címen rendeltek be és afféle hibrid dokudráma II. Mehmed szultán történetével, aki 13 éves gyerekszultánból lett hatalmas hódító és az Oszmán Birodalom uralkodója. Színészek és talán beszélő fejek is lesznek benne, nagyjából, mint a MARS esetében.
 • Az Amazon-os Making The Cut című divattervezős realityverseny Tim Gunn és Heidi Klum műsorvezetésével 03.27-én fog kezdeni és heti két epizódot fog kapni.
 • Meghalt Stan Kirsch (Highlander).

18 hozzászólás Ne habozz!

Snoopyzit30 - 2020. 01. 20. 09:18

“Az AMC berendelte a Better Call Saul 6. évadját. És ezzel kaszálta is a sorozatot.”

Brü-hü-hü! ;-(

GYV - 2020. 01. 20. 09:38

Január 30-án mégiscsak mozikba kerül a Mancs őrjárat: Vigyázz, kész, mancs! című animációs film?

Végülis igen. Legutóbb is a sorozathoz kapcsolódó anyag ment, csak épp akkor 3 random epizód a 6. évadból. Most a tervek szerint lemegy a Vigyázz, kész, mancs! illetve egy extra epizód is,hogy meglegyen a 66 perc “műsoridő”.

wickee - 2020. 01. 20. 09:47

Wikipedia szerint a Truth Be Toldnak is vége. Mondjuk a story szerint tényleg “felesleges” is lenne egy második évad, hacsak nem egy teljesen új történet lenne.

winnie - 2020. 01. 20. 09:55

nincs hír a folytatásról, szóval csak abból a téves feltevésből indulnak ki, hogy a limited series = miniseries.

a készítő évad előtt azt mondta, hogy folytatható:

“Right now, it’s positioned as a limited series. But she’s a podcaster, so there is possibility for more because in real life, she would be hearing from people with other stories about their family members that she could investigate.”

wickee - 2020. 01. 20. 10:04

Ez alapján nekem akkor úgy tűnik, hogy ha lesz is folytatás, akkor nem rendszeresen (tehát mondjuk évente) jönne új évad, hanem “random”. Jól gondolom?

winnie - 2020. 01. 20. 10:07

minden az apple elképzelésein múlik, bármi benne lehet, ki tudja, hogy miben gondolkodnak, bár az elég beszédes, hogy minden első pár hónapban bemutatásra kerülő sorozatuk (dickinson, see, servant, morning, for all mankind, little america, mythic quest, home before dark) 2. évadját berendelték premier előtt, kivéve ennek.

wickee - 2020. 01. 20. 10:09

Igen, és ugyanilyen kérdőjeles még a Ghostwriter is. Jó tudom, az gyerekeknek készült, de nekem nagy guilty pleasure lett. :D Kíváncsi vagyok, hogy azzal is mi a szándékuk, mert az viszont gond nélkül folytatható.

payskin - 2020. 01. 20. 10:56

Vinném a Ray Donovant, de valószínűleg csak a hét második felére/végére leszek meg vele, ha jó úgy.

winnie - 2020. 01. 20. 11:09

köszi!

Scifield - 2020. 01. 20. 12:56

Lesz folytatása a Ray Donovannek? Nem olvastam még róla semmit sehol.

winnie - 2020. 01. 20. 13:14

akkor még nem tudni. meg szoktuk írni, ahogy van róla infó.

payskin - 2020. 01. 20. 14:28

Az nagyon valószínű, hogy folytatják, a kérdés inkább úgy merül fel, hogy vannak-e benne még évadok, vagy a következő lesz-e az utolsó.

A Deadline spekulált erről egy hete:
https://deadline.com/2020/01/ray-donovan-nearing-end-of-its-run-showtime-1202829333/

Szerintem, egyébként, “gyáva” volt ez a befejezés… Kár, hogy nem vállaltak be nagyobb drámát, sokkal jobban megágyazott volna egy ütős utolsó évadnak. Benne volt a “levegőben”, pont az utolsó két rész kicsit ilyen kusza, lagymatag alibi lett.

winnie - 2020. 01. 20. 15:16

payskin: a showtime múlt héten 3 berendelést jelentett be. ezét nem. szóval azért lehet ok aggódni. én is ugyanazt gondoltam, mint te, de ez meglepett, ergó valami miatt még nem biztos.

kw - 2020. 01. 20. 20:41

a better call saul az nem kasza.
az elején megmondta a készitő h 6 évadra tervez. és a 6. már elég erősen BB időben fog játszódni.

winnie - 2020. 01. 20. 21:27

(ezt azért elég sokszor leírtuk, lehet, hogy adok neki külön posztot, amit linkelek majd.)

kasza, mert megszüntették a sorozatot, ennél pontosabban nem lehet leírni. ilyen vagy olyan okból, de ez törtėnt. árnyalatokba, aki akar, belemehet, de ha feltételezzük, hogy a tervezettnek mondott kaszáknak mondjuk 20%-a tervezett, a többi csak kamuszöveg (mondjuk úgy, kommunikáció), akkor honnan tudhatjuk, melyik az a 20%? ezért nem érdemes feltételezni, tippelni, én sem kombinálok soha hírként, csak a tények számítanak, max írok személyes véleményt. (ha másképp állnánk hozzá, pc-bb módon, akkor nem nagyon lehetne kaszahíreket közölni, amíg nem lenne kommunikált ok, stb.)

másrészt, ugye nem a készítő vágya dönt (sokan terveznek rövidebb vagy hosszabb időre, mint ami adódik). nélküle is lehet folytatni, hamarabb is véget érhet valami. és ugye mindenki tudja, hogy a hatodik évad egy olyan határ, amikor csökkenteni kéne a költségvetést, ami a csökkenő nézettség mellett necces, hisz a színészek csak sokkal több penzért térnének vissza, stb.

konkrétan egyêbként nem nagyon volt készítői terv, csak utalgattak, tavaly mi is megírtuk, hogy elég valós lehet a hatodik évad utáni zárás, stb. ha lett volna ilyen konkrét szándék, akkor azt nem csak most lehetett volna bejelenteni, akkor nem ködösítettek volna.

kw - 2020. 01. 20. 23:40

én a 3. évad környékén láttam egy interjut vince gilligannel és ott kérdezték tőle h hány évadra tervez és mikor lesz BB crossover és akkor a 6-ot mondta.

GeoCucc - 2020. 01. 21. 01:33

Adalék a BCS-hez, hogy a hatodik évad nem 10, hanem 13 részes lesz. Az meg bizonyára csak véletlen egybeesés, hogy terjedelemre szinte ugyanolyan hosszú lesz a két sorozat: a BCS így 63 rész után ér véget, a Breaking Badnek pedig 62 volt, plusz az El Camino film.

Ja, és a készítők elárulták pár nagy új visszatérő nevét, de nem akarok spoilerezni, sőt még linkelni se, mert a link címében is írja :) De aki kíváncsi, keressen rá.

Érdekes kérdés ez, mert vannak felháborodott kommentek, hogy a készítők miért spoilerezik el a visszatérőket, amikor sokkal jobb lenne meglepődni a feltűnésükkor. Gus visszatérését is elsütötték előre pár éve, promókat forgattak vele, hogy senkinek el ne kerülje a figyelmét, hogy ő majd jön. De gondolom nagy alapossággal kiszámolták, hogy nagyobb lesz a nézettség, ha az emberek tudják, hogy majd várni kell valakit…

winnie - 2020. 01. 21. 04:53

kw: amellett, hogy a konkrétumokat sokszor kerülte (inkább azt mondta, hogy még van idő, majd, hogy közelg a vég), valóban többször elhangzott az 5-6 évad, ami annak is köszönhető, hogy hetet nem mondhat, hiszen a 6. évadban járnak le a szerződések, ráadásul az egész képlékeny, hiszen nem tudja, hogy miről fog szólni a következő (utáni) évad és azt sem tudhatja, hogy milyen hosszú évadok lesznek (nem mindegy, hogy 8 vagy 16 rész), az egyik legfontosabb, hogy vince gilligan a 4. évaddal hátralépett és átadta a sorozatot és annak kreatív kormányzását peter gouldnak.

szóval, ha valaki eldöntheti, hogy meddig tartson a sorozat kreatív szempontból, az gould. ezért is érvényes hatványozottan a fenti, miszerint senki nem tudja, hogy kinek a kezében lesz a sorozat egy év múlva.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz