login |

Legacies: folytatódott a 2. évad – írta Zsu

2020. 01. 23. 18:50 - Írta: vendegblogger

19 hozzászólás | kategória: kritika,

Azt hiszem, kijelenthetem, hogy a sorozat eddigi legrosszabb része volt a második évad első epizódja. Jobb mindannyiunknak, ha úgy teszünk, mintha meg sem történt volna. A 2×02 inkább szólt az évad beindításáról, az alaphelyzet újragondolásáról, új szereplők bemutatásáról, mintsem az első évad ismételgetéséről.

Meg kell követnem magam, ugyanis az évad semmivel sem rosszabb, mint az első volt. Ugyanaz a guilty pleasure érzés fog el, ha nézem, ezért a tovább mögött kicsit spoileresen beszélek az évad első feléről, majd a folytatásáról.

Szóval Hope visszatért, és nem emlékezett rá senki, azonban végül mégsem hagyta el Mystic Falls-t, hanem maradt, és a régi, TVD-ből ismert gimibe járt, ahol kedves ismerősünk, Alaric lett az igazgató. Szerzett új barátokat, és akarva-akaratlan mindig belebotlott régi társaiba. Alaric-kal hamar ismét egymásra találtak, és az általam vártak ellenére utóbbi készséggel elhitte Hope sztoriját.

Az újabb bugyuta szerelmi háromszög Landon-Josie-Hope résztvevőkkel – úgy tűnik, ezt nem tudják elengedni, és mindenféle felállásban elpróbáljuk a hat fő karakterrel – azonban csak hátráltatása volt az eseményeknek.

Sajnos az valóban megmaradt, hogy a Malivore-ból előbukkanó lények ismét Landont keresik, így a heti szörnyes felállás nem változott. A kalandok közben mindenki érezte a csapatból, hogy Hope-pal valami nem stimmel. Majd végül Josie pontot tett a dolgok végére, és az új igazgató közrehatására, sötét mágia alkalmazásával visszaállította mindenki emlékeit.

Lizzie kigyógyult őrületéből, és azonnal beleszeretett egy ősi vámpírba, aki az egyik alkalommal szabadult ki a tavalyi szörnymegsemmisítések során. Sebastian üde színfolt, és eredetsztorija is frappáns volt. Persze itt sem tekinthetünk el a szerelmi háromszögtől, hiszen MJ még mindig vigasztalhatatlanul szerelmes Lizzie-be. Mondjuk az ő szerepe ebben kábé ki is merült. A másik vámpír srác meg szinte nem is szerepelt, vagy ha igen, akkor nem volt túl emlékezetes.

Az összeolvadásról semmit sem tudtunk meg, illetve az sem derült ki egészen pontosan, hogy akkor hogy került oda a város főterére az újabb Malivore pocsolya, amiből a járókelők szeme láttára bújtak ki a szörnyek.

A jóslatom nem jött be teljesen, mert Rafaelt csak a harmadik részben változtatták vissza emberré, nem a másodikban. Sok vizet ő sem zavart, negyedik egy rész erejéig becsatlakozott a szerelmi sokszögbe, de aztán inkább családja keresésével volt elfoglalva.

Persze az új igazgató, Vardemus – akit Alexis Denisof alakított – sem az volt, akinek gondoltuk, azonban nagy meglepetést egyik rajongónak sem okozott kiléte. Nem lövöm le a poént azoknak, akik nem tartottak ki, csak pár részéig. De ajánlom, térjetek vissza, mert jól lehet szórakozni a sztorikon.

Az egész fél évad során egyébként egy piros maskarába bújt fazon gonoszkodott minden rész végén, és nagyon kellett izgulnunk, hogy vajon ki bújik meg a csuklya alatt, és milyen alattomos tervet akar véghez vinni. Nem kell aggódni, nem hazudtolta meg magát az írói csapat, és nincs új főgonosz. Még csak meg sem lepett a kámzsa alatti arc, azonban hazudnék, ha azt mondanám, nem érdekelt, mégis hogyan keveredett vissza.

A félévad záró rész nem igazán tetszett, talán az volt a másik legbugyutább, és legérdektelenebb sztori a Mikulással és a Grinccsel, azonban a vége a piros csuklyás leleplezésével, izgalmas volt.

A folytatásban megtudtuk, hogy a kámzsás alak hogyan jutott Mystic Falls-ba, és azt is, mi a célja, de inkább nézzétek, mintsem eláruljam. Visszatértünk az alapfelálláshoz. Mindenki újra a Salvatore Magániskolába jár, Alaric az igazgató, kibékültek Dorinnal, Hope újra mindenkivel bari, és Landonnal is újra együtt vannak, és persze Malivore szörnyei is visszatértek, de már a csuklyás befolyásával.

A kilencedik rész a maga nemében szórakoztató volt, minden pillanata lekötött. Megint úgy éreztem, van Remény (bocsika…), és hogy tudnak a sorozat alkotói, ha akarnak. Persze a tini klisék megvannak, az igazi feloldás nélküli konfliktusok elsikkadnak, gonosz tettek elfelejtődnek, stb. Vannak gyerekbetegségei, na. De az elődöket is ezzel együtt szerettük. Folytassátok!

19 hozzászólás Ne habozz!

Wanheda - 2020. 01. 23. 19:25

Penelopé visszajött? :-) Mert engem elvesztettek az első résznél, de tán visszanézek, ha igen.

DarkEagle - 2020. 01. 23. 20:54

Én akkor se folytatnám ha fizetnének érte de azért azt megkérdem mert megakadt a szemem rajta, hogy az “ŐSI” vámpír csak egy szófordulat remélem és nem egy újabb random előkapott Mikaelson mert ugye rajtuk kívül nincsenek ős vámpírok és gyakorlatilag mindegyik meghalt, akik meg nem azok elszéledtek máshová.

Egyébként a cikk alapján örülök hogy kaszáltam mert borzasztóbbnak tűnik mint a Charmed pedig az se kutya. Mondjuk ebből legalább kibírtam 1 évadot. Abból csak 1 részt és azt se teljesen. :D

Mom - 2020. 01. 23. 22:26

Az eddig kiderültek alapján nem ősi vámpír, csak egy jó pár évig-évszázadig kiszipolyozva feküdt egy üregben. Úgy kb.

cherockee - 2020. 01. 23. 23:46

Mintha 150 év lett volna említve, de ez csak rémlik.

Egyébként én pont a napokban kezdtem bele a sorozatba, darálva az első részről tegnap fejeztem be, én meglepően jót röhögök rajta, szerintem a komédia elemek nagyon jók, a történet ponyva, a szerelmi szálak egy része tényleg fura, de valahogy nekem szórakoztató az összkép. A humorát nagyon megkedveltem.

Szonja - 2020. 01. 24. 10:28

Volt itt ninden féle jóslat, meg állítólag Kai karaktere is visszatér, de valahogy a story nem halad sehova. Történnek dolgok, de az alaphelyzet ugyanaz. Viszont rengeteg kommentben (főleg amerikaiak) éltetik mint az állat. Lesz harmadik évad is, ha jól láttam. Kai-t megvárom mindenképp, de minden részt 3 felvonásban bírok csak megnézni. Továbbra is azt gondolom, hogy a főszereplő alakítása nagyon gyenge, vagy csak a karaktere total 1 síkú. Nagyon kellenének a régi karakterek lendülete az előzményekből vagy újak.

Hallak65 - 2020. 01. 24. 12:53

Nekem ez a sorozat az abszolút guilty pleasure.

Szerintem rosszul van belőve a kategóriája a sorozatnak, legalábbis az első évad második felétől biztosan. Ez nem egy Vampire Diaries, ez kérem szépen az új Buffy! Mivel így a kedvenc műfajomba oly ritka egyede, teljes szívvel ajánlom mindenkinek aki lájt kaland-vígjátékot keres!

cherockee - 2020. 01. 24. 21:43

Én a mai részen is végig röhögtem, nem kínomban, nem azért mert rossz volt, nem vártam a dara előtt, hogy ez lesz belőle, de nekem nagyon működik a vígjáték elemek közül az összes.

Niki - 2020. 01. 29. 19:02

Hali ha valaki nézi szinkronosan is, Sebastiannak ki a magyar hangja?

Pribi - 2020. 02. 08. 16:26

A szinkron emlékeztetett rá, hogy folytatni kéne, mire folytattam kijött a 2.rész is, de aztán annyira lekötött, hogy be kellett érnem az epizódokat. Izgalmas volt vártam, engem megvettek, már nem csak megszokásból néztem. Nagyon tetszett a 10 rész, eddig jutottam el máig. Mivel megtudtam, hogy jön Kai, úgy éreztem, hogy a 11-12őt egyszerre kell néznem. Nem tévedtem a 11. rész elég gyenge volt, alig várom, hogy kezdjenek valamit Landon-nel, mert eddig nem sokat nyom a latba.
A 12.rész eléggé tetszett, bár ez a Sebastian-Lizzie kiruccanás fölösleges volt szerintem. Kezd sok lenni az enyelgés (Hopéknak is), eddig bírható volt.
Kicsit fellendítette az, hogy Lizzie majdnem vámpír lett, de amúgy is már túl sok a csavar nekem. Tetszenek és legtöbbször meg is lepnek, viszont nem tudom hova fog kifutni ez a bonyolultság.
Kíváncsian várom.

Szonja - 2020. 02. 09. 14:29

Sziasztok, mi a velemeny az utolso részről? Az egyik legjobb resz volt szerintem. Egyreszt, mert sok mar Hope marhára, masreszt, vegre nem volt total kiszámítható. Engem meglepett, hogy Kai kijutott. Szamomra ezt mar csak az tudna fokozni, ha lenne egy Kai vs Hope fight.
Kíváncsi vagyok milyen iranyba megy tovabb a tortenet. Vam egy olyan erzesem, hogy Josie nem sokaig lesz gonosz, Kai pedig kvazi meg fog halni (aminek a megoldasara nagyon kivamcsi leszek, aki latta a TVD, tudja miert), de ne legyen igazam.

Pribi - 2020. 02. 09. 16:26

Szonja, én láttam a TVD-t, de pontosan nem tudom, mire gondolsz. Esetleg arra, hogy azután is visszajött a poklos szállal, miután Damon lecsapta a fejét?

Szonja - 2020. 02. 12. 06:59

Pribi, pontosan. Nagyon egyszerű megoldasnak gondolom, ha ezutan csak annyival el lehetne intézni mint egy sima vámpírt. Hiszen a TVDben az volt a mondas, hogy nem erez semmit, nem lehet kvazi megölni, ezért döntöttek a bezarasa mellett. Tobbek közt. Aztan majd lehet rafogjak, hogy mivel az a pokol off, ezért megölhető stb.

Pribi - 2020. 02. 13. 21:51

Szerintem is az lesz, hogy csak a pokol miatt tert vissza.

Szonja - 2020. 02. 16. 09:07

Hath lecsaptak a fejét es szevasz :D marcius közepén jön az új rész.

Pribi - 2020. 02. 16. 09:57

Ami fekete-fehér lesz.

Szonja - 2020. 02. 16. 17:59

Miert? :D Neked h tetszettek az utolso részek? Egesz jo volt szerintem, meg izgi a Josie vonal, de szomi vagyok h Kai ennyire balfaszka véget ért :(

Pribi - 2020. 02. 17. 19:59

Néhány dologtól eltekintve, nekem nagyon tetszik ez az évad, főleg ez a Dark Josie, börtönvilág és jóslat szál.

Dorcsek - 2020. 02. 20. 17:59

Nekem nagyon tetszik most a sorozat, bár Kait szerintem nem tudták le ennyivel.

Hány rész van még az évadból?

Szonja - 2020. 02. 21. 13:21

Úgy tudom, hogy 20 részes lesz, de egy kommentben láttam csak.
Háth engem a Hope rész zavar, szerencsére a töménytelen nyáladzást elengedték többnyire.
Egy nyilatkozatban Chris azt mondta, hogy igyekszik minél többet szerepelni a Legacies-ban, de vannak más munkái is.
Állítóag a Supergirl-be is visszamegy. Nah az tényleg egy hányás sztem….
Viszont, egyre több in english rajongó is jelzi a hivatalos oldalakon, hogy lassan jó lenne ha túllépne a Hope szál az “oo Landon I love you, I protect you” unalmas foson, remélem veszik a lapot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz