login |

Pilot: 68 Whiskey

2020. 01. 23. 16:50 - Írta: human

1 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

De adja magát, hogy ennyi pohárral kell meginni a sorozat élvezetéhez! Bár nem igaz, de akkor is magas labda. Amúgy egy katonai orvos alakulatról szól a 68 Whiskey, a Paramount Channel újonca.

Rengeteg mindenhez lehet hasonlítani, sorozatos fronton gondolom a MASH, vagy a trailernél emlegetett Bluestone 42, de nekem valamiért a Three Kings film ugrott be (Netflixen lehet pótolni épp, amíg le nem kerül), és így persze közvetve a Kelly hősei is. Mondjuk utóbbi nyilván csak nagyon halványan, de a Sivatagi cápák teljesen.

A párhuzam leginkább a főszereplő nőcsábász fickó és haverja miatt adja magát, akikről gyorsan kiderül, hogy a saját pecsenyéjüket igyekeznek összeszedni Afganisztánban. Azért a pilotba még az is elfért, hogy a nagy szívüket bemutassák, szóval van morális kódexük, csak nem teljesen az, ami egy átlagembernek.

A történet amúgy egy Árvaház nevű helyen játszódik, a helyszínt az előbb említettem. Ez egy katonai kórházat jelent egy veszélyes környék közepén. Nem csak fegyveres katonai oldalról láthatjuk a konfliktusokat, de az orvosok és harctéri felcserek is nagyon jelen vannak.

Az első részben szinte minden klisé előkerül. Egy haláleset miatt kiboruló felcser, egy kis Grey’s Anatomy-hangulat a szerelmi viszonyokban, és persze a két saját hasznát kereső vicces simlis, akik egyelőre nem csak fekete “téglákat” cipelnek a vállukon, hanem a részt is.

Igazi “de” nincs, egyszerűen csak valahogy mégis a közép felé hajlok a pontszámmal. A többször előszedett két karakter érdekel, és ők sem az eredetiség mintapéldái, de minden más, amit mutattak, az olyasmi, amit már láttam sokszor, és nem feltétlenül néznék most újra másféle köntösben.

Igazság szerint a pilot legalább 7/10 volt így is, valamennyi lehetőséget mindenképp látok benne, de a fentiekből látszik, hogy nyilván nem katonai akció a sorozat, mint a The Unit, de nem is MASH-szerű komédiáról van szó.

1 hozzászólás Ne habozz!

Hallak65 - 2020. 01. 25. 08:26

6/10
Én nem tudom hova tenni ezt a sorozatot. Angyalbőrbent vártam, de valahol nagyon elcsúszott. Hiányzik belőle a a craft, helyébe kaptunk egy furcsa átívelő szálat, hogy mit csinálnak a bérelt katonák, ami idegen hat a sorozatban.
Több karakterizáció kell, mert ez így lagymatag. 2 rész után nem tudnék megnevezni 1 ember sem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz