login |

Mi volt a hét csalódása?

2020. 01. 25. 20:20 - Írta: winnie

15 hozzászólás | kategória: a hét kérdése

(Múlt heti csalódások.) Legutóbb a Sex Education 2. évadja nem egy és nem két csalódott, illetve kaszálós kommentet hozott. Sajnos. Ezen a héten valami okozott komolyabb csalódást? Ne feledjétek, nem feltétlenül a legrosszabb részeket keressük, hanem a jó és/vagy nézős sorozatok várakozásokat alulmúló epizódjait.

Melyik sorozat melyik epizódja okozta neked a LEGnagyobb csalódást a héten? Miért?
(Egy válasz elég. És kerüljétek a spoilereket, ha lehet.)

15 hozzászólás Ne habozz!

Mate4182 - 2020. 01. 25. 20:36

Arrow 8×9

nem instant kasza mert van meg egy resz, de ugyanakkor instant kasza mert ez meg vmi masnak volt a pilotja

len90 - 2020. 01. 25. 21:00

3 rész után egyelőre úgy tűnik hogy megalapozott volt a félelemem, hogy a Chilling Adventures of Sabrina is azon sorozatok táborát fogja erősíteni, amelyek évadról évadra zuhannak minőségben…továbbra is tartom, hogy ez a történet a második évad zárásával lett kerek, és inkább azt kellett volna jobban kidolgozni 3-4 évadban, mint összecsapni úgy, ahogy sikerült…

ificouldturnbacktime - 2020. 01. 25. 22:20

Legends of Tomorrow s05e02 – nagyon zavart
Sabrinától felfordul a gyomrom. Nem tudom hogy néztem eddig végig, de ez kasza.

Uatu - 2020. 01. 25. 22:40

CW Crisis blablabla.
A képregény sem volt egy hűdenagyon átgondolt valami anno, de ez alulmúlta.
Nálam ez a pont a CW DC Universe kasza.

mooo - 2020. 01. 25. 23:31

crossover

Thomas - 2020. 01. 26. 02:14

Belenéztem a Lincoln Rhyme-ba, és ami már több nyomozósnál előfordult velem, a pilot tetszett, élveztem, izgalmas volt. Viszont az 1×02 meg már annyira nem érdekelt, hogy kaszáltam is, szóval ez volt a csalódás. De a pilotot egyáltalán nem bánom, hogy megnéztem, az nem volt időpocsékolás.

Thomas - 2020. 01. 26. 02:20

(De amúgy valamilyen szinten az All American 2×09 is csalódás volt. Nem akarom kaszálni, csak tavaly mennyire szerettem már ezt a sorozatot, de a 2. évadban valahogy nem tudja hozni a szintet szerintem és megint sikerült egy olyan résszel visszatérni, hogy “és akkor mi van?”. Szomorú ez azért nekem, mert eléggé hiánycikk ez a műfaj jelenleg.)

Erja - 2020. 01. 26. 11:13

Outsider … Főleg Holly Gibney alakja miatt.

heidfeld - 2020. 01. 26. 13:06

Wir Sind Die Welle

Előzetese, tartalmi leírása után is tudtam: Nem igazán érdekelhet. De a sok jó, német sorozatos élmény lelkesített..
Kár volt, 36 percet pazarolnom rá.

Wittgen - 2020. 01. 26. 13:09

A komplett October Faction. Az elején jól indult, mondhatni érdekesen és az egész gyorsan átfordult egy komplett, a mai világunkat jellemző, undorítóan az arcba tolt propagandába, amit a grimm/supernatural féle szósz – amivel meglocsolták a forgatókönyvet – , sem tudott feledtetni. A komplett sztori kb pocsék, a karakterek gázosak, a színészek többsége kókler. A emgvalósítás, rendezés is közepesnél gyengébb. De legalább rövidek voltak az epizódok.

winnie - 2020. 01. 26. 14:35

“undorítóan az arcba tolt propagandába”

én értem, hogy manapság nagyon sok a túlérzékeny az ember, de továbbra is meglepnek ezek a reakciók.

mármint nyilván én is kiemeltem a kritikámban, aki pc-bb hangnemre vágyik, az kerülje a sorozatot, mert tudtam, hogy lesznek olyanok, akiknek a műélvezetét, szórakoztatási fokát (belőlük fakadóan teljesen érthető módon!) befolyásolja az, ha vannak benne olyan karakterek, akik öntudatosak, van véleményük és reflektálnak a világra, de ez csak azt mutatja, hogy a mában játszódik, nem? lehetne simítgatni a dolgokat, miszerint mindenki mindenkinek a kedvébe akar járni, és nincsenek bullyk, meg olyanok, akik fellépnek az általuk igazságtalanságnak vélt dolgok ellen, de akkor az egész ___szerintem___ elveszítené a saját hangnemét. úgy értem, hogy ha egy sorozatkészítő mondni akar valamit, akkor mondjon, ez a dolga. max nem értek egyet az egyik karakteréve, ami nem nagy tragédia. de ha ő így gondolkodik, akkor az a minimum, hogy így is szólaljon meg. a vélemény meglététől (vagy pár véleményét nem kendőző karaktertől) csak nem lesz valami rossz. úgy értem, hogy aki nem ért egyet velük, annak nem kell szimpatizálnia velük.

a fenti egyébként félig csak álságos értetlenkedés részemről, mert pár hónapja én is szóvá tettem hasonló dolgot, ami nagyon zavart (a family reunion kritikában az egyik karakter nézetei a gyerekek elveréséről), de úgy éreztem, hogy az nem befolyásolja annyira az értékelésemet. mármint az, hogy a karakter olyan nézeteket vall, amivel nem nagyon tudok egyetérteni.

ezt tényleg csak azért teszem szóvá, mert manapság egyre több kommentet olvasok ennek kapcsán (ki így, ki úgy “sérül be” csak azért, mert sarkosabban, odamondóbban fogalmaz, olyan karaktereket ír, akiknek van nézetük – mondom, olykor én sem vagyok kivétel, pedig 20 éve ilyesmi tuti nem fordult volna elő, ez a ma hatása a gondolkodásra), miközben máskor meg pont az ellen szólalunk fel, hogy a sorozatokat úgy alakítják, hogy senkit ne sértsenek meg, mindenkinek a kedvében járjanak. (a másik pedig, hogy ezek a vélemények valamiért minden effélét propagandának tekintenek, azaz kvázi rányomnak egy pecsétet, miszerint ROSSZKUTYA. ami fura, mert ezek szerint ilyesmit nem is lehet enélkül írni?)

ismétlem, vannak témák, amik kapcsán én is érzékenykedek (ld. a régi raising hope-pilotkritikámban is írtam arról, ahogy bánnak a kisgyerekkel, és hogy az mennyire visszatetsző volt), de valahogy nem érzem, hogy jó irány lenne ez a folytonos fennakadás azon, hogy egy készítő ki meri nyitni a száját, mer nem csak a sorba beálló karaktereket írni. és meri ezeket a karaktereket hősnek ábrázolni, mert gondolom ez a fő szálka.

checkmate - 2020. 01. 26. 14:52

The L Word – Generation Q bármelyik része. Borzalmas lett, ezért kár volt folytatni/feléleszteni.

miles - 2020. 01. 26. 16:30

Nem az epizódra minőségére gondolok.
A Picard 1×1 után olyan érzésem van, mintha egy hosszúra nyúlt teasert néztem volna meg.
Élő példa arra, miért szeretem darálni az évadokat. Nekem ez így nagyon kevéske volt.

Wittgen - 2020. 01. 26. 18:17

winnie: Érte, amit írsz, én sem szoktam fennakadni ezen.
De ez a sorozat tipikusan az szerintem, aminél kitalálták, hogy az egész az SWJ-re épüljön, hogy minden “elnyomott” kisebbség rákapjon, aztán rálocsoltak egy kis ez+azt, hogy az átalg néző is meglesse. Nem lett volna semmi baj, ha nem ez a vázlat van végig, mivel hiába adták a karaktereknek a fő profilokat (gonosz fehérek, színesbőrű meleg, feminista okostojás csajszi, gonosz indiat, aki jó útra tér, mert felvállalja, hogy meleg, stb.), egyszerűen borzalmas karaktereket írtak belőlük, csapnivalóak voltak a moticáxióik, az sem jól kifejtve, logikátlan volt szinte minden cselekedetük, meg úgy az egész sztorit elszúrták valahogy.

Pl az arrowerse sorozatoknál sem fanyalogtam, hogy megjelentek ezek a motívumok, mivel az élmény elvitte ezt és nem voltak zavaróak a PC szösszenetek, viszont itt hánynom kellett tőlük.

Lehetett ovlna okosan és jól megcsinálni, de ahhoz kellett volna egy rendesen összerakott sztori, jól megírt karakterek és forgatókönyv, normális rendezés, jobb színészek.

Így nem más a szememben, mint egy oltári drága propaganda 8 órában.

Csingiling - 2020. 01. 27. 08:30

Nekem az Avenue 5 első része. Nem tudom pontosan mit vártam tőle, de a végeredménnyel nagyon elégedetlen voltam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz