login |

Sex Education: vége a 2. évadnak

2020. 01. 26. 21:20 - Írta: human

34 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

They have vaginas on their head!

Valamiért nagyon nehéz elkezdenem ezt a posztot. A kezdésről ugye írtam már, és azt nagyon túltolták, de már ott is említettem, hogy ebből azért visszafogtak a premier után, legalábbis a 2×02 alapján. Ami megállja a helyét, de valahogy mégsem lett az igazi az évad.

Kicsit kettős a helyzet, mert a “fontos” része ismét remek volt a sorozatnak. Lehet nem is kell az idézőjel. A Szexuális oktatás egyértelmű célja, hogy őszintén beszéljen a fiataloknak a szexualitásról, és ebben idén is remekelt. Sőt, mivel már sok karaktert megkedveltünk, így még mélyebbre mehettek a készítők.

Konkrétan míg az első évadban csak a hetero és meleg kapcsolatok domináltak, már persze a szégyen feloldása mellett jó pár kérdésben, itt már előkerülhettek a fétisek, sőt, a szexuális zaklatás is. Na meg az, hogy valójában a szexualitás egy spektrum. Érdekes, hogy pont ez utóbbi mennyire kicsapta a bizonyítékot még itt a blogon is a kibeszélőben. Nem, nem “mindenki” meleg már, sokkal összetettebb a kérdés.

A probléma sokkal inkább a többi szálon érkezik az évadba, a főszereplők magánéletében. Itt is voltak remek szálak, például Maeve anyjának a visszatérése – bár a levezetése kapcsán a sorozat elég kemény állást foglal, ami a pozitivitás mellett nem annyira szerencsés. Vagy kiemelhetném Otis apjával a végső csattanót.

Ellenben a ki-kivel kavar? kérdések közben még a The OC és hasonló tinidrámák is beugorhatnak. És valahogy ezeken a szálakon már érződik valami rángatás, amivel pont a Sex Education ereje csökken, az őszinteség. Nem is realizmust mondanék, hiszen az nem illik a sorozatra, csak némelyik konfliktus erőltetettségére gondolok, még ha fel is fedezhető azok mögött is a jó szándék esetleg.

A befejezés pedig számomra alá is húzta a problémákat. Nem mellesleg kicsit túl is lett tolva, ahogy a premier, valami nagyot akartak húzni. Valahogy olyan érzésem volt, mintha nem tudnák értelmesen feloldani azon problémák némelyikét, amit írtak maguknak.

Persze a cliffhanger iskola része pont jó/vicces változásokat hozhat, de közben pedig Otis magánélete szálon csak a túlhúzás látszik. A Grey’s Anatomy-minőség. Ami, valljuk meg, nem áll jól a Sex Educationnek.

34 hozzászólás Ne habozz!

bandrew12 - 2020. 01. 26. 21:48

Most fejeztem be alig 30 perce. Tökéletesen egyetértek. Pont ezt éreztem én is, hogy valami nem az igazi. Ez a mesterkélt drámázás nagyon nem áll jól a sorozatnak.

SPOILER
Többször is volt olyan, hogy lehetett tudni előre, hogy mi fog történni. Pl. mikor Adam megkapta a bolt kulcsát, vagy amikor Otis üzenete “törlődik”. Ez utóbbi tényleg különösen idegesítő.

Így is élveztem, és egyedüli a sorozat, és lement 2 nap alatt ez a 8 rész, de csak remélni tudom, hogy a folytatás visszatér az első évad színvonalához.

blueberry - 2020. 01. 26. 22:14

Spoiler
Az utolsó résznél bevallom nem tudtam azt kikapcsolni, hogy ez csak egy sorozat és nem kell mindent komolyan venni. Ertem én, hogy ne kérjek számon olyasmit, hogy ez csak egy kisváros egy szem gimije, mi ez a hatalmas színpadtechnika meg felszereltség egy iskolai darabnál, meg azt is értem, hogy direkt volt túltolva a szex-tematika a produkcióban és pont ez a vicc, DE: azt már nem tudom elhinni, egy sorozat világában sem, hogy egy rakás tizenéves minden fenntartás nélkül vonaglik és vesz fel erotikus kosztümöket, pózokat, nemcsak egymás, hanem a szülei elött is. Furcsa, hogy ez jobban kiakasztott, mint a telefonüzenet kitörlése, így még tovább nyúlhat erőltetetten az Otis-Maeve mikor-jönnek-már-össze szál. Az évad nagy gyengéje volt, hogy nem kezdtek semmit ezzel a kapcsolattal, csak nyújtották – az első évad közös jeleneteire kellett visszagondolnom, hogy emlékeztessem magam, miért is fontos ez a két ember egymásnak (mert itt semmi nem támasztotta ezt alá).

len90 - 2020. 01. 26. 22:59

Én ennél a sorozatnál pont nem éreztem színvonal csökkenést a két évad között, nekem amiket human kiemelt, hogy komlexebb kérdésekkel is foglalkoznak, bevonták a történetbe a felnőtt karaktereket is, mind hozzáadtak az élvezhetőség faktorhoz, így összességében talán még jobban is kedvelem a 2. évadot, mint az elsőt. Mondjuk ebben tényleg fontos szerepet játszhat, hogy itt már ismerjük és szeretjük a szereplőket (minusz Orla, aki nagyon irritált a kezdettől fogva), így jobban tudunk nekik szurkolni.

A nyitórész tényleg kritikán aluli volt, de ami utána következett az kifejezetten tetszett. Kicsit olyan volt ez, mint a Skins-nél anno (12 éve, jesszus, hogy repül az idő!!!), amikor a második “generáció” bemutatkozása nagyon idegenre, nagyon “amerikaiasra” sikeredett, de utána nagyon szépen visszataláltak velük is a sorozat lényegéhez, hangulatához.

Verdikt: Szerintem ez évad teljesen rendben van! 8/10 simán…

Mom - 2020. 01. 26. 23:09

Nem annyira jött be az évadkezdés. Arra gondoltam, hogy talán ez ilyen egyévados sorozat volt nálam, többet ebből nem kérnék. Viszont az utolsó részbe még bele akartam nézni, hátha csak túl gyorsan ítéltem. Nem mondom, hogy felkeltették az érdeklődésem, de legalábbis volt egy-két váratlan kifutás.

SPOILER

Erre nem betolják Otis üzenetének a letörlését a legvégére??? Hát ha van olyan szappanos fordulat, amit gyűlölök, akkor ez az! Hozzá tudtam volna vágni a távirányítót a tévéhez. De mivel nemrég vettem mindkettőt, inkább csak letöröltem a sorozatot a Netflixes listámról, és lassú, szörnyű kínokat kívántam annak az írónak, aki szerint ez jó ötlet volt.
Nem kizárt, hogy egyszer még visszanézek (ha el nem kaszálják addig), de a második évadból többet biztosan nem fogok kérni, és a harmadik elejéből sem, ezek után.

lrson - 2020. 01. 26. 23:24

“Hozzá tudtam volna vágni a távirányítót a tévéhez. ”

Mást se csináltam a 4. rész óta csak nyáztam. Nem tudtam feldolgozni azt, hogy maeve és otis nem jöttek össze. Van olyan egyáltalán aki nem erre vár? Erre direkt húzzák a dolgot..

A hangüzenet törlése után pedig teljesen összeomlottam. Régen idegesitett fel ennyire sorozat.

Amúgy én imádtam ezt az évadot is. Sokat megengedtek maguknak most a rendezők..:D mintha az első évad valami teszt lett volna és most rázuditották a nézőkre az elképzeléseiket.

Denila - 2020. 01. 27. 00:35

Teljesen egyetértek. Voltak benne nagyon jól és érzékenyen megvalositott tortenetszalak: Aimee, Jackson, Ruby-Otis, a felnőttek nagyjából. De engem ezekkel a szerelmi haromszogekkel a világból ki lehet idegelni. Sok volt, klises volt. Az üzenet törlése pedig mindennek az alja. Annyira felhuzott, mint sorozat már régen nem.
És a színdarabot is nagyon utaltam. Úgy éreztem, hogy valami nagyon “epic, iconic” jelenetet akartak csinálni belőle, és tulhuztak.
Mindenképpen maradok a 3. évadra, mert azért bőven jó még és a hangulatát nagyon szeretem, de messze nem adta azt az élményt, mint az első évad.

Never - 2020. 01. 27. 02:01

irson

szerintem Maeve es Otis nem alkotnanak jo parost es valoszinuleg ez a szerelmi szal meg nagyon sokaig huzni fogjak hisz gyakorlatilag a motorja az egesz sorozatnak

Nincs mas karakter akiert izgulni lehetne “szerelem” szempontbol (en nem tudtam).

Neoprimtiv - 2020. 01. 27. 08:26

Never:
“nagyon sokaig huzni fogjak hisz gyakorlatilag a motorja az egesz sorozatnak”

Ez egy borzalmas őskövület hollywoodi baromság, will-they-won’t-they, amit időközben már sorozatos szinten is milliószor megcáfoltak.

Mark Polish fogalmazta meg nagyon találóan, hogy nem szerelembe esni a nagy kunszt, hanem szerelmesnek maradni. Végtelenül szűklátókörű és bugyuta az a rendező/forgatókönyv író, aki szerint egy páros addig érdekes, amíg nem “konfirmálódik” a kapcsolatuk. Különösen igaz ez tinikre, akiknél egy ilyen erőszakolt, félreértéses cliffhanger totálisan fölösleges. Teljesen maguktól is szakítanak, kibékülnek, féltékenyek lesznek, félreértenek dolgokat, hiszen még saját magukkal sincsenek igazán tisztában. (Félreértések elkerülése végett nem csak a tiniknél van így, de náluk kvázi ez a norma.)

otis és Maeve a számomra sem egy jó páros, de éppen ezért teljesen fölösleges volt mesterséges konfliktust generálni. Előjöttek volna azok maguktól is.

Doug - 2020. 01. 27. 08:40

Én nem éreztem visszaesést, szétrohogtem magam. Viszont a The OC párhuzam nagyon betalált. Az utolsó jelenetrol Marissa Oliver kavaras ugrott be. Még a The OC végén meg is beszéli Marissa és Ryan hogy semmit nem csinálnának másképp kivéve az Oliver részt.
Ez a tini sorozat kavaras nagyon nem tetszik, de ha az egész sorozat szar is lesz egyszer, de Eric így röhög tovább, én itt leszek.

Nina - 2020. 01. 27. 09:20

Nekem a második évad sokkal jobban tetszett, illetve, ez nem igaz. Az első és a második IS nagyon bejött. Igen. Kiszámítható volt sok fronton. Mégis. Love.

lrson - 2020. 01. 27. 10:01

Én ezt a kiszámithatóságot nem éreztem. Viszont ha éreztem is volna, akkor se rónám fel ellene. Egyszerűen nem a fordulatos, mindfuck csavarok adják a sorozat varázsát. Hanem épp a tini bugyuta szerelmi/érzelmi szálak a megszokotnál máshogy tálalva.

Amantis - 2020. 01. 27. 14:04

Az csak engem zavar, hogy az kép széle végig homályos volt, illetve el vannak csúszva a színek kicsit? Olyan zöldes kontúrja van mindennek a széleken.
Ez nem tudom milyen hiba, de más sorozatnál még nem találkoztam vele. Itt meg végig baromira zavaró. Először azt hittem a tévémmel van baj, de itt is látszik a bevágott képeken, főleg a másodikon.

Kareem - 2020. 01. 27. 15:52

Nekem nagyon bejött a máskodik évad is!
Az Adam-Eric szálat végig nagyon szerettem!

liberatore - 2020. 01. 27. 16:11

Én nekem sem volt teljes az élmény. Félreértés elkerülése végett még mindig élvezem a sorozatot, de valahogy nem volt az igazi számomra, főleg a klisés vége tett be.

Úgy tudom, hogy még nincs berendelve a 3. évad hivatalosan, de gondolom ez meg fog történni. Véleményem szerint viszont nem lehet nagyon tovább húzni ennél. Egy záróévaddal kiegyeznék.

Moira - 2020. 01. 27. 18:18

Egyetértek a színek furi elmosódásával, olyan volt mintha 3D-s vetítésen lett volna részem a háttérben, 3D-s szemüveg nélkül…
Otis üzenete kitörlése nálam is kihúzta a gyufát, de még ha nem is tetszett annyira a második évad, azért élveztem.
Eric-et imádom, a legcsodálatosabb nevetése van, Lily és Ola és Jackson meg Viv története is tök jót tett a sorozatnak, és egy mozgássérült szereplő akit egy mozgássérült szinész játszik nagyom kellemes hozzáadás a sorozathoz. Nagyon várom emellett még a Jean-Jacob kapcsolat következő fordulóit a harmadik évadban.
Viszont ha Maeve és Otis nem jönnek össze akkor felesleges lesz tovább erőltetni a dolgot.

Critica007 - 2020. 01. 27. 20:09

Gillian Anderson. Gillian Anderson. Gillian Anderson.

…és a sorozat továbbra is remek szerintem. Nagyon bírom, hogy úgy tervezték meg magát az iskolát, hogy mindenki felismerje valahonnan a sajátját. Az amerikaiaknak ott vannak a dzsekik meg az öltözőszekrények, az angoloknak az igazgató irodája meg a buszozás….stb… gondolom a többi nemzet is megtalálja a magáét. (Mondjuk még magyar vonásokat nem fedeztem fel benne. :D)

rol001 - 2020. 01. 28. 23:10

Jó évad volt, talán még jobban is tetszett mint az első évad. Az évad első és utolsó része kicsit túl volt tolva, “bugyutább” volt, de a közepe teljesen rendben volt.
Közben pedig hatalmasakat nevettem rengeteg jeleneten.

Tetszett nagyon, hogy ismét komoly témákat is milyen jól beleszőttek az évadba úgy hogy vicces is legyen, de a megfelelő időpontokban pedig átmegy a maga módján átérezhető drámába. (Pl.: a buszos zaklatás szál)

Ahogy többen írják nekem színelmosás nem tűnt fel, a kép teljesen rendben volt.
Jöhet az új évad!:)

lrson - 2020. 01. 29. 08:11

Nekem nagyon tetszett, ahogy belecsaptak a lecsóba és nem fogták vissza magukat a rendezők. Látszott az egész évadon, hogy nem érdekli őket a gyűlölködő emberek véleménye.

H1N1 - 2020. 01. 29. 13:53

Az első évadhoz most volt szerencsém január elején és végeztem a másodikkal is, így friss az élmény.
SPOILER-es vélemény!!!!!

Nekem mindkettő nagyon tetszett. Oké, hogy a másodikban már nem voltak annyira hangsúlyosak a napi esetek, de kellőképpen humoros volt és volt benne drámaibb szál is bőven.
Azon érdemes elgondolkodni (szerintem), hogy biztos létezik a való világban olyan ember, aki:
– meleg és örlődik két pár között
– lakókocsiban lakik és kb kiskora óta magára van utalva mert az anyja drogos
– tinédzser, akinek nem tetszik a teste
– olyan, akinek az apja, kb semmit sem becsül benne stb stb stb

Csak abból a szempontból nem reális a sorozat, hogy itt túl nagy sűrűségben fordulnak elő, kb mindenkinek ‘baja’ van. De mivel ez egy sorozat, úgy kell rá tekinte, hogy szórakoztatni akar. (Inkább szórakoztatni, mint oktatni).
Voltak benne bőven kiszámítható események: hogy az anyja visszaesik és egyedül marad; hogy a szomszéd bekavar és nem fog átmenni az üzenet stb.

3. évadra kiváncsi vagyok, hogy milyen főbb szálak lesznek benne. Tippre valami full sexy, szabadgondolkodású igazgatónő; kisbaba körüli előkészületek, konfiktusok; Adam saját elmondása szerint bisexuális, lehet ott is behoznak egy harmadikat; meg persze Otis-Maeve konfliktus.
De pl ez utóbbit szerintem a végére fel fogják oldani.

Neoprimtiv - 2020. 01. 30. 10:17

H1N1: “itt túl nagy sűrűségben fordulnak elő, kb mindenkinek ‘baja’ van”

Van azért körülöttük egy komplett középiskola is, “normális” tinikkel – csak abban nincs semmi érdekes, legalább is a sorozat szempontjából. Ha egy valódi dokumentumfilmet készítenének erről a témáról, abban is főleg problémás esetek szerepelnének, mert az az, amiről érdemes beszélni.

doki - 2020. 02. 01. 21:47

Néhány nap alatt néztem végig a két évadot. Kettő negatívuma mellett nagyon erős volt. A 2×01 borzalmas volt, és a meleg vonal túltolása sem volt szerencsés választás.

Animefan - 2020. 02. 03. 20:57

Nem volt rossz sorozat, de szigorúan vígjátéknak kellett volna ennek lennie. Felesleges volt a buta drámákat belevinni, így is cringe volt. Tele van logikai hibával és történetvezetéssel. 1 részben a főhős folyamatosan maszturbál, majd utána a többi részben, mintha elfelejtették volna ezt tovább vinni. Akkor a főhős szüzesség miatt be volt parázva, aztán simán részegen lefeküdt Rubyval (hogy állt fel a farka részegen, amikor normál állapotban is stesszelt a barátnőjével). Utána meg komolyan nem tudják hol van a gumi a szobában, körül sem néznek, kukában se keresik meg semmi. Csak úgy eltűnt aha. Ja meg simán gyógyszertárba recept nélkül kiadják az esemény utánit, ami baromira sok hormont tartalmazz és csak úgy lazán vegyük be. Nem fektettek erre komolyságot. Pedig a meleg vonalat meg a zaklatást nagyon tolták. Ja meg a végén Maavee vagy hogy írják a nevét, simán ott hagyja a telefonját a hűtőn és úgy, hogy még le sincs zárva. Ezt komolyan gondolták? Minden tini meg ember telefonfüggő meg mindegyik lezárja jelszóval a képernyőt. A másik amit nem értettem, elvileg 16 évesek, akkor Maavee hogy a francba él egyedül a lakókocsiba, amikor elvileg kiskorú és szülői felügyelet kell nem? Ja meg az indiai csaj lefekszik 15 éves fiúval és kiskorú megrontása? Ez komoly? 1 évvel volt nála idősebb. Na mind1 tele van ilyen logikai hibákkal a sorozat, de viszont ha ettől eltekintünk, akkor remek cringe féle vígjátékot kapunk, egy kis drámával.

MelancholyR - 2020. 02. 06. 08:12

Critica007:
“(Mondjuk még magyar vonásokat nem fedeztem fel benne. :D)”

Én igen. A WC, ahol Otis tartja a ‘terápiát’, az teljesen megegyezik az itthoni körülményekkel. :D

Mi egyben láttuk a két évadot. Igazából sok-sok kellemes percet okozott a sorozat, de voltak megoldások, ahol már azt mondtam, hogy na ne.

Ilyen volt, amikor Adam bezárta a boltot és az valami csoda folytán kinyílt magától. Ekkora nagy bullshitet körülbelül a Final Destination filmekben láttam.

A másik pedig, ahogy fentebb is írták.. oké hogy nagy gimi, nagy iskola, de akkora hang/fény/színpadtechnika, ami ott volt, hát.. hagyjuk. Nem is beszélve, hogy olyan tinikről beszélünk, akik attól kiakadtak pár résszel korábban, hogy megtudta az iskola, hogy napi 17-szer feri ki a farkát. De ott a színpadon meg mindenféle f*szkezű, p*nafejű ruhákban járkálnak anya/apa előtt.

A másik ami zavart, az az idióta igazgató. Ezek után ha bántani meri Adam-et nem tudom mit csinálok. :)

Tudnék még beszélni, hogy mi keltett csalódást, de ezeket igazából elnyomja az összkép, ami meg teljesen pozitív. Jó hangulata volt a sorozatnak. Bár nem egy Skins, ott valahogy emberközelibbek voltak mind a szituációk, mind a konfliktusok.

Dannie - 2020. 02. 06. 17:43

Az évad tényleg borzasztóan indult a chlamydiás sztorival, nyílán Jean iskolai szerepvállalásához kellett, de a sorozat eddigi leggyengébb epizódjához vezetett.
Adam katonai szálát is húzhatták volna tovább, akár azzal, hogy ott talál társat magának. Különben ez honnan jött, hogy Adam biszex, mert az egész évad arra ment ki, hogy elfogadják magát és az Eric iránt táplált érzelmeit. Inkább tűnik egy olyan srácnak, akinek az Amieevel való kapcsolata is a meleg érzéseinek elrejtéséről szólt.
Az Ola, Lily viszony is teljesen ad hoc volt, az még rendben, hogy Ola nem hetero, de ezt már az első jeleneténél lehetett sejteni, de Lily,akinek minden jelenete arra megy ki, hogy nimfó és minden gondolata a falloszok körül forog.
Nem tudom miért nem lehetett ezt megoldani egy egyoldalú vonzalomként, amit Lily nem viszonoz.
Az Otis-Maeve szálat remélem nem húzzák a sorozat végéig, mert már most unom, ami az évadok végén zajlik, ezzel az elmondanám az érzéseim, de mindig valaki megakadályozza, hogy megtudd.
A sorozat viszont összességében hozta az első évad színtjét, sőt az évad 6,7 része számomra az egész sorozat, eddigi 2 legjobb epizódja.
A Ruby-Otis kettősön, pedig rohadt jól szórakoztam.
Már a 6. zárójelenetén is sírtam a röhögéstől, hát még a kövi részben, amit lerendeztek.
Jó volt a két színész között a kémia, remélem a 3.évadban is lesznek közös jeleneteik.
Ha már kellett a sorozatba még egy terhes száll, akkor inkább itt hagytam volna valami lehetőséget erre.

fajro - 2020. 02. 09. 21:50

Két hét alatt lement a két évad.
Nagyon jól nyúlnak a témákhoz, a felnőtteknek is van mit tanulni a sorozatból, és persze a tiniknek is.

Animefan:
Sok mindenben igazad van a logikát illetően, bár nekem nem tűntek annyira komoly bakiknak. Pl simán lehet, hogy ami józanul-túlgondolva, túlstresszelve- nem ment, az részegen, elengedve minden gátlást, sikerült.
Amúgy Angliában lehet venni gyógyszertárban esemény utáni tablettát, recept nélkül, és valószínűleg a törvények is mások, mint nálunk, szóval gondolom volt alapja ennek a 16-15 éves sztorinak. Meg azt hiszem, ott nincs tankötelezettség sem, gondolom ezért mehettek el dolgozni, Adam is és Maeve is. De ezekben nem vagyok biztos.

MelancholyR:
Úgy látszik, vigyázni kell a régi angol zárakkal, ebben csodálatos karácsonyi Emilia Clarke filmben is volt hasonló problémából konfliktus. :D (Remélem, ez nem számít spoilernek)

Dannie:
Szerintem ezeket a kilengéseket be lehet annak tudni, hogy keresik magukat és nem is igazán tudják, hogy mik ők.
Adam nyilván érzi magáról, hogy tetszenek nekik a nők is, és a férfiak is – de tény, a sorozatból nekem is az derült ki, hogy csak takargatta a melegségét, magának sem ismerve be. A Glee-ben is volt egy ilyen szál, mondjuk az azt hiszem, nem happy enddel végződött.
A Lily-Ola szállal nekem nem volt bajom, nyilván a részek között eltelt idő elég volt arra, hogy jó barátnők legyenek, és Lily részéről meg is volt az összezavarodottság, hogy neki ez azért annyira nem egyértelmű.

Silver-sama - 2020. 02. 15. 18:12

3 nap alatt letoltam a két évadot.
Az első évadot imádtam, hatalmas móka volt minden rész. A színészek nagyon el lettek találva. Adamnek pusztán a nézése átadja mekkora belső fájdalma, szomorúsága van, leírja az egész karaktert. Egyszerűen zseniális a színész. Ahogy Ottis, Eric és Maeve színészeinek arcjátéka is baromi kifejező, érzelemmel teli. GA-t meg sem említem.
Szeretem, ahogy amint behoztak valakit, az nem tűnik el a semmibe, lehet látni még ha csak a háttérben van vagy elsétál a suliban, a sorozat használja a világát és a szereplőit, ad egyfajta “valóságérzetet”. Az is tök jó, hogy ha valaki kapcsolódott az egyik fő karakterhez, akkor nem veszik ki a képből amint pl. szakítottak, hanem az ő sztorija is folytatódik tovább. Bár ez néha negatívum is lehet, mert túlságosan megoszlik a screentime, és lehet jobban ütne 1-1 ember sztorija, ha nagyobb kibontakozást kapna.
És annyira szeretem, hogy angol sorozat :D (bár ennek nincs köze ahhoz, hogy jó-e vagy sem) Néha-néha visszaköszönnek ismerős területek, és 2 órára van kocsival, ahol forgatják :D
Visszatérve, a cliffhangerek nálam nagyon ütöttek. Amikor Adam leszopta Eriket az konkrétan az egyik legmeglepőbb fordulat, amit valaha láttam.
Az 1.évad 8,25/10.
A 2. azt kívánom bár meg se történt volna. Alig tudnék megemlíteni belőle valamit, ami emlékezetes lesz. 5,25/10.

casztor30 - 2020. 02. 17. 14:09

Én 3 nap alatt néztem meg úgy, hogy közben 2x úgy felidegesített, hogy ki kapcsoltam. Az első évad király. A második hááát… Nem mondom, hogy sz…r,de közel lett hozzá. Főleg azért nem tetszett, mert az már nevetséges (vagy inkább siralmas), hogy mindig az utolsó pillanatban jön közbe valami, kerülik el egymást… A film talán még reális is lehetne enélkül. A másik dolog, a nyomorék szerepe. Spoiler: Nincs olyan ember a világon, aki komolyan venné azt a gyereket, főleg hogy egyértelműen látják rajta, hogy csak kihasználja az embereket. Szerintem nem is nyomi. Spoiler vége. Ha egy jóképű srácot raknak bele, aki bejön Maevenek, az oké, de ezzel a karakterrel az egész 2. évad el lett rontva.
Ja és még az furcsa, hogy több száz diákora kb 10,vagy kevesebb tanár jut🙂.

Denila - 2020. 02. 18. 14:14

@casztor30

Az Isaacet játszó George Robinson ténylegesen lebenult egy baleset után, így erősen kétlem, hogy a karakter ne lenne valójában mozgássérült. Maeve pedig pont nem az a típus, akinek annyira a külsőségek számítanak.

Szerintem nem használja ki az embereket. A vége, az uzenetkitorlessel engem is mélységesen felidegesitett, mert nagyon olcsó írói húzásnak tartom, és a szerelmi háromszögek a világból ki tudnak kergetni. De ha atgondolod Isaac motivációjat, akkor az önzés mellett akár lehet benne valamennyi őszinte aggódás is Maeve-ért. Otisrol, amit a partin láthatott, ahogy beszélt a lányokkal, tényleg nem rajzolodhatott ki egy túl pozitív kép benne. S*ggfejkent viselkedett, ne szepitsuk, meg ha részeg is volt.

speranza - 2020. 02. 22. 12:41

Tegnap fejeztem be a második évadot. Sokan felróják a logikátlanságokat, a túlzásokat és meglehet, hogy igazuk van – a chlamydia járvány és a posztmodern Shakespeare előadás nagyon elszállt volt – de a Sex Education elvitathatatlan érdeme, hogy fontos témákat érintenek benne. A zaklatás feldolgozása különösen szívmelengetőre sikerült. Kellemetlen buszos élményem nekem is volt egyetemistaként – 5 év alatt kétszer is – és bár engem ugyan „csak” fogdostak, de azt is nehezen emésztettem meg. Bárcsak mindenki mellett ilyen támogató közösség állna, hogy könnyebb legyen túllépni rajta. Várom a folytatást, mert érdekel, hogy milyen irányba indulnak ezek után. :)

Shannen - 2020. 03. 16. 09:01

Miért nem kezdtem el néznie ezt előbb? Gyanítottam, hogy valami tényleg jó dolog lehet, annyi volt a pozitív hype körülötte, és múlt héten végre nekiálltam az s1-nek, aztán tegnap a végére is értem az s2-nek.

Annyira jó, hogy van egy ilyen sorozat, és annyira szuper lett volna, ha akkor is lett volna, amikor az én generációm volt tinédzser.

Baromi jól szórakoztam végig. A második évadban volt egy-két kevésbé jól sikerült epizód, de a témák viszont erősebek voltak itt. A színészek remekek, Gillian Anderson meg egy istennő.

Az évad végi cliff borzalmas volt valóban, húztam is rajta a szám, de remélem hamar feloldják majd a következő évad elején.

L. - 2020. 04. 14. 04:44

Speranza: Sajnálom, hogy ez történt veled. :( Sajnos velem is megesett, bár nem buszon.
Őszintén szólva… nekem ez az egy téma/két rész tetszett egyedül az egész évadban. Mert ezt tényleg jól megfogták.
De ennyi. A többi része a 2. évadnak nekem nagyon felejthető volt. Teljesen egyetértek a cikkíróval és a kommentelők többségével, akik hasonló véleményen vannak. Egyszerűen csalódás az 1. évad minőségéhez képest. Igen, a 2. évadban is érintenek fontos témákat, de valahogy rosszul csinálják, félremegy az egész, és sokkal nagyobb hangsúly van a drámán, kliséken, és a szokásos sorozatokban látható huza-vonán. :( Meg sok helyütt számomra szirupossá vált, miközben rendkívül mély és súlyos problémákat próbál megragadni a sorozat, ami egy kínos kontrasztot hozott számomra létre. Az élet nem ilyen. És tudom, egy sorozat csak sorozat, csak közben az volt a benyomásom, hogy úgy akarják magukat eladni, mint valakik, akik most megmutatják, mi az élet, megmondják a tutit, nyersek és őszinték és tabudöntögetők és újítók. Miközben, legalábbis a 2. évadban biztosan, nem azok. Nekem ilyen szempontból a Girls sokkalta hitelesebb.

Zsolt - 2020. 04. 17. 12:53

Még mindig hihetetlen feel-good a sorozat az atmoszférával, zenékkel, színészekkel. Valaki említette a mélységét a shotoknak, na az is igen: remekül szemlélteti, hogyan lehet felépíteni egy lélegző világot. A meleg vonal túlhúzása számomra is néha kiverte a biztit, voltak pár tízmásodperces beletekerések emiatt, de ezen és a picit szappanoperás fordulatokon kívül szerintem ismét remek évadot láthattunk. Egyszerűen jó nézni a karaktereket, baromi jó a kémia közöttük, működnek a poénok és a “dráma” is valóságosnak érződik a legtöbbször. Remélem még folytatják sokáig, érződik hogy ebben még van lehetőség.

8/10

Zs

Watchmen - 2020. 11. 29. 15:14

Nagyon jó sorozat. Abszolút vannak kiemelkedő részei. Nekem mindkét évad tetszett, bár a 1. évad erősebb volt, de a 2. az tetszett, hogy szexuális kérdésekben sokkal több meglévő témát és problémát érintettek, amivel nagyon sok ember küzd nap mint nap.

A főszereplők sorsát tekintve hihetetlen erős volt a 2×03 vége, meg amikor Maewe bevallotta, mit érez Otis iránt. De az évad vége hitetlenül felbosszantott. Eléggé olcsó húzás volt, illetve az nagyon zavart, hogy hangüzenetben vagy chatben üzenget mindenki, de rém egyszerű lenne néha csak felhívni a másikat. Nyilván tudom, hogy így fent lehet tartani a feszültséget, csak kicsit vicces, hogy szinte senki nem telefonál.

2021-ben nem tudom mikorra várható az új évad, de ha sikerül tartani ezt a színvonalat, akkor nagyon elégedettek lehetünk. Szerintem 4-5 évad van ebben a szériában.

kovg1987 - 2021. 02. 04. 18:52

érdekes, nekem pont a 2. évad tetszett sokkal jobban, mint az első. Lehet, hogy azért, mert már “ismerősek” voltak a karakterek, tudtam kitől mit lehet várni, de én rendkívül jól szórakoztam – sokkal jobban, mint az első nyolc részen.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz