login |

Pilot: 9-1-1: Lone Star

2020. 01. 27. 19:20 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: 2019/20, kritika, pilot-mustra,

Akkor a FOX következő 9-1-1-spinoffja már tényleg jó lesz? Mármint a Lone Star utáni, mert itt egyelőre még elkövetik azt a hibát, ami miatt egyikünk sem nézi annyira a fő sorozatot, viszont már nem annyira durván teszik mindez. Bár az is lehet, hogy csak a főszereplőket kedvelem jobban valamiért.

A történet egy texasi tűzoltóság körül bonyolódik ezúttal. Ide érkezik meg a New York-i, a 9/11-es terrortámadás után is dolgozó új parancsnok, hogy újraindítsa a körzetet. Texas nem a haladó szellemiségéről híres, így egyben a diverzitás növelése is a célkitűzések között szerepel, de valójában ezt csak a fentebbi szintek akarják, a hős, haladó szellemiségű parancsnok már rég egyenlően tekint mindenkire.

A pilot amúgy erre megy el, hogy összejön az új csapat. Lehet, hogy ezért is tetszett nagyon? Imádom az ilyen “összeszedjük a bandát” montázsokat. Tényleg színes egyéniségek jönnek össze.

A másik, ami nagyon elkapott, az a két főszereplő. Mindketten kaptak súlyosabb szálat. Liv Tyler a testvére eltűnését, amiben senki nem akar tenni semmit. Sok éve is volt már. De most látszólag pont jön egy új nyom. Mondjuk ezt The Mentalist-módra széthúzni 6 évadra lehet nevetséges lenne, de a színésznő jól átadta az elkeseredettséget, szóval a kezdő két részben időben hatott.

A legjobb mégis Rob Lowe volt. Kapott egy teljesen klisés szálat azzal, hogy rákos, de viszonylag jól gyógyítható, viszont közben olyan szépen humanizálták a színész öniróniájával, hogy érdekes volt nézni. Tudom, egyszerű az egész megvalósítása, de közben meg közel hozza a nézőkhöz a miért érdemes élni kérdést.

Mindebből már derenghet, hogy a fő sorozattal pont az esetek voltak a bajaink. Rövid pár perces akciókat lehet nézni. Itt is, de valahogy a magánélet jobban egyben tartja az első két részt. Jószívűen 7/10.

Szerintem nem fogom nézni, mert, és ezt most lehet furán fog hangzani, túl jól fésült a 9-1-1: Lone Star. És a népnevelés hangulat eléggé didaktikus benne, hogy “azért Texas-ban is vannak jó emberek”, aki pedig nem az, az teljesen nem az.

9 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2020. 01. 27. 20:08

áá, nem tudom.

nem akartam szeretni, de nem volt rossz, ahogy visszagondolok pár momentumra, mondjuk liv tyler magánjelenetére a fickóval, meg még néhány interakcióra. meg jó volt a ptsd-s ürge és a barátnője interakciói is a főnökkel. de alapvetően annyira mégsem kötött le, és lehet, hogy tényleg az esetek nem izgattak. igen, megint ez a tipikus, 5 perces klipek a magánélet között, de itt sokkal érdekesebbnek találtam a magánéletet, mint az anyasorozatban.

nem akarnék maradni, de lehet, hogy még megnézem a 2-3. részt.

6/10?

Eni - 2020. 01. 28. 11:49

Maradok az anyasorozatnál. Nem szimpatikusak a szereplők (főleg Rob és Liv) és a történetük sem keltette fel az érdeklődésem.

Mikilós - 2020. 01. 28. 13:39

Nekem egész bejött. Sokkal másabb lett, mint amire számítottam.
Kicsit nekem depresszívebb, .int az anyasorozat. Tudom, abban is voltak/vannak dolgok, de ez számomra érdekesebb.

Rob Loweba pozítívan csalódtam, nem nagyon láttam a sorozatait, de ebben egész kedvelhető. A fia is elég szimpatikus, nem olyan, mint Buck, azt hittem olyan lesz majd. Liv Tyler is kicsi egész jófej. Tetszett a szomszédos jelenete az elsőből.
Kicsit érdekesebbek a figurák itt.

Meg még ami bejött, hogy még nem volt meg eza, hogy is mondjam, a nagy élet dolgai, meg mitom én milyen tanácsok, meg a segítős bizbaszok, amik az anya sorozatban vannak. Azok elég zavaróak már, persze kell, mert összefogásról is szól a sorozat, de néha túltudják nyomni a bölcsességeket.

A képe is érdekesnek találtam, hogy kicsit sötétebb, borultabb. Bejött.
Várom a kövi részeket.

winnie - 2020. 01. 28. 13:54

“A képe is érdekesnek találtam, hogy kicsit sötétebb, borultabb. Bejött.”

tényleg, ezt elfelejtettem írni. nem tudtam, hogy mit gondoljak, de fura volt, hogy ilyen stílusúra vették.

Tyberius06 - 2020. 01. 29. 12:13

Hm… a helyzet az, hogy én azért szerettem az anya sorozatot, amiért ti it ekézitek meg utáljátok. És ezért nem jön be annyira most a harmadik évadban, mert kevesebbnek érzem az eseteket és vhogy a karakterek magánszálait se tartom túl erősnek. Egyébként ez a bajom a SWAT-tal is ebben az évadban, hogy túl sok a magánélet, alapvetően nem emiatt ültem le a sorozat elé anno.
De az is lehet, hogy az anyasorozat esetében a karakterek nem annyira érdekesek vagy izgalmasak.

Mert, hogy a Lone Starban valahogy kevésbé zavart ez a magánéleti vonal már rögtön az elején, lehet csak a karakterek miatt. Elképzelhető, hogy szépen lassan elbúcsúzom az anyasorozattól és inkább nézem ezt.

Mikilós - 2020. 01. 29. 18:16

@Tyberius06
Nekem.sincs bajom az anyasorozattal, sôt nézem még mindig. Kb. ugyan annyira értékel azt mint ezt, csak annyi a bajom már vele, amit a véleményemben kifejtettem. De szeretem, kikapcsol.

Phoenix10 - 2020. 03. 03. 08:35

A Rookie-t néztem eddig, ahol szvsz remek a járőrös vagy ha úgy tetszik akciójelenetek. Viszont elfogytak a részek, úgyhogy kellett vmi helyettesítő. Így most néztem rá erre a sorozatra.

Sajnos a pilot felkeltette az érdeklődésem majd el is vesztett. Hiába tetszenek a fő karakterek, az akció silány, illetve ami még nagyobb baj, az az, hogy kilóg a lóláb. Értem ezalatt, hogy nagyon sorozatos. Beleírták a kötelező konfliktus forrást, ami jelen esetben a régi tűzoltó gárdából életben maradt fickó, aki amúgy eléggé idegesítő alak. Tisztán látszik, hogy nem kész a munkára, de persze 3 szép mondat a nejétől és egyből utat engednek neki. Félre a fickó mentális állapota, félre az előírással, mehet minden, hisz kell a sorozatba. MIKÖZBEN A BOCSÁNATKÉRÉSE UTÁN 1 perccel ISMÉT BIZONYÍTJA, hogy NEM ALKALMAS A MUNKÁRA! A valóságban a csávó a közelébe se kerülne a munkának.

Lehet én várok túl sokat a sorozattól azzal, hogy valóság látszatát várom, de akkor ebben a sorozat is hibás, mert nem silány munkát végeztek, azaz visszautalva a korábbi állításomra, kilóg a lóláb!

winnie - 2020. 03. 03. 09:31

Phoenix10: egyrészt egyetértek, másrészt pont ez a szál tetszett annyiban, hogy nem állandó konfliktust jelent (mert rögtön kibékültek a főnökkel), és nem is küldték a frontvonalra, hanem beültették a létrakezelőbe, vagy mi az. szóval bőven jelzik, hogy meg kell tenni egy hosszabb utat ahhoz, hogy ismét oltson. nem tudom, hogy mi lesz a folytatásban, de a 2. részben is jár pszichiáterhez, ptsd-zik, rémálmok gyötrik, és ő is beismeri magának, hogy problémái vannak. ezek alapján nem pifpaf megy minden.

de igazából ez abból jön le nekem, hogy ha már beírták őt a sorozatba, akkor nem azért tették, hogy rögtön dolgozni küldjék, hanem el akarják mesélni egy ptsd-s tűzoltó útját (ugye a ptsd-szál manapság elég népszerű a sorozatokban), ahogy ismét talpra áll. ha nem ez lenne a cél, akkor _szerintem_ nem írtak volna ilyen karaktert. nem lesz minden sorozat ilyen, de általában ökölszabály, hogy ha ilyesmit csinálnak, akkor azért, hogy mondjanak is vele valamit.

Tyberius06 - 2020. 03. 04. 01:04

Továbbra is eléggé bejövős a sorozat. A magánéleti vonalak jól működnek benne. A fentebb írt “kilóg a lóláb” gondolatban van valami, de nem olyan durván, mint ahogy te láttad. Igen hamar utat engednek neki bizonyos szinten, de ugyanakkor kellően a háttérben is tartják a karaktert. A déli macsóságából is visszavettek onnantól, hogy a konfliktust megszűntették közte és a kapitány között. Az hogy nem minden részben utalnak a problémáira szerintem nem zavaró, mert egyébként meg önismétlés lenne tök feleslegesen. Túl sok tüzet nem oltanak benne egyébként, vagy legalábbis az elmúlt részekben, szóval inkább a mentéseken van a hangsúly ott pedig azért jobban kordában található a ptsd is, gondolom.
Egyébként vannak elemek, amiket átvesz az anya sorozattól, szerkezetileg. Asszem ott is az első évadban (de talán kicsit előbb) volt egy súlyos balesete az egyik karakternek, itt most az 1×08-ban kaptunk egy ilyet.
Liv Tyler nyomozása az eltűnt tesó után is egy részről megoldódott, de azért az 1×08 utolsó jelenete odabaszott kicsit, mégha ebből egyenesen következik, hogy köv. részek egyikében fordulat lesz, hogy amit tudni vélnek egyes karakterek, az mégsem úgy van, amiből picit erőltetetten tovább pörgetik ezt a szálat.
Arra úgy nem biztos, hogy kíváncsi leszek.
Mondjuk a tornádós rész nem volt rossz, de picit gyorsan lezavarták, az anya sorozat 3 részes nyitói a nagy katasztrófával jobban bejöttek hasonló témában.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz