login |

Pilot: 9-1-1: Lone Star

2020. 01. 27. 19:20 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: 2019/20, kritika, pilot-mustra,

Akkor a FOX következő 9-1-1-spinoffja már tényleg jó lesz? Mármint a Lone Star utáni, mert itt egyelőre még elkövetik azt a hibát, ami miatt egyikünk sem nézi annyira a fő sorozatot, viszont már nem annyira durván teszik mindez. Bár az is lehet, hogy csak a főszereplőket kedvelem jobban valamiért.

A történet egy texasi tűzoltóság körül bonyolódik ezúttal. Ide érkezik meg a New York-i, a 9/11-es terrortámadás után is dolgozó új parancsnok, hogy újraindítsa a körzetet. Texas nem a haladó szellemiségéről híres, így egyben a diverzitás növelése is a célkitűzések között szerepel, de valójában ezt csak a fentebbi szintek akarják, a hős, haladó szellemiségű parancsnok már rég egyenlően tekint mindenkire.

A pilot amúgy erre megy el, hogy összejön az új csapat. Lehet, hogy ezért is tetszett nagyon? Imádom az ilyen “összeszedjük a bandát” montázsokat. Tényleg színes egyéniségek jönnek össze.

A másik, ami nagyon elkapott, az a két főszereplő. Mindketten kaptak súlyosabb szálat. Liv Tyler a testvére eltűnését, amiben senki nem akar tenni semmit. Sok éve is volt már. De most látszólag pont jön egy új nyom. Mondjuk ezt The Mentalist-módra széthúzni 6 évadra lehet nevetséges lenne, de a színésznő jól átadta az elkeseredettséget, szóval a kezdő két részben időben hatott.

A legjobb mégis Rob Lowe volt. Kapott egy teljesen klisés szálat azzal, hogy rákos, de viszonylag jól gyógyítható, viszont közben olyan szépen humanizálták a színész öniróniájával, hogy érdekes volt nézni. Tudom, egyszerű az egész megvalósítása, de közben meg közel hozza a nézőkhöz a miért érdemes élni kérdést.

Mindebből már derenghet, hogy a fő sorozattal pont az esetek voltak a bajaink. Rövid pár perces akciókat lehet nézni. Itt is, de valahogy a magánélet jobban egyben tartja az első két részt. Jószívűen 7/10.

Szerintem nem fogom nézni, mert, és ezt most lehet furán fog hangzani, túl jól fésült a 9-1-1: Lone Star. És a népnevelés hangulat eléggé didaktikus benne, hogy “azért Texas-ban is vannak jó emberek”, aki pedig nem az, az teljesen nem az.

6 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2020. 01. 27. 20:08

áá, nem tudom.

nem akartam szeretni, de nem volt rossz, ahogy visszagondolok pár momentumra, mondjuk liv tyler magánjelenetére a fickóval, meg még néhány interakcióra. meg jó volt a ptsd-s ürge és a barátnője interakciói is a főnökkel. de alapvetően annyira mégsem kötött le, és lehet, hogy tényleg az esetek nem izgattak. igen, megint ez a tipikus, 5 perces klipek a magánélet között, de itt sokkal érdekesebbnek találtam a magánéletet, mint az anyasorozatban.

nem akarnék maradni, de lehet, hogy még megnézem a 2-3. részt.

6/10?

Eni - 2020. 01. 28. 11:49

Maradok az anyasorozatnál. Nem szimpatikusak a szereplők (főleg Rob és Liv) és a történetük sem keltette fel az érdeklődésem.

Mikilós - 2020. 01. 28. 13:39

Nekem egész bejött. Sokkal másabb lett, mint amire számítottam.
Kicsit nekem depresszívebb, .int az anyasorozat. Tudom, abban is voltak/vannak dolgok, de ez számomra érdekesebb.

Rob Loweba pozítívan csalódtam, nem nagyon láttam a sorozatait, de ebben egész kedvelhető. A fia is elég szimpatikus, nem olyan, mint Buck, azt hittem olyan lesz majd. Liv Tyler is kicsi egész jófej. Tetszett a szomszédos jelenete az elsőből.
Kicsit érdekesebbek a figurák itt.

Meg még ami bejött, hogy még nem volt meg eza, hogy is mondjam, a nagy élet dolgai, meg mitom én milyen tanácsok, meg a segítős bizbaszok, amik az anya sorozatban vannak. Azok elég zavaróak már, persze kell, mert összefogásról is szól a sorozat, de néha túltudják nyomni a bölcsességeket.

A képe is érdekesnek találtam, hogy kicsit sötétebb, borultabb. Bejött.
Várom a kövi részeket.

winnie - 2020. 01. 28. 13:54

“A képe is érdekesnek találtam, hogy kicsit sötétebb, borultabb. Bejött.”

tényleg, ezt elfelejtettem írni. nem tudtam, hogy mit gondoljak, de fura volt, hogy ilyen stílusúra vették.

Tyberius06 - 2020. 01. 29. 12:13

Hm… a helyzet az, hogy én azért szerettem az anya sorozatot, amiért ti it ekézitek meg utáljátok. És ezért nem jön be annyira most a harmadik évadban, mert kevesebbnek érzem az eseteket és vhogy a karakterek magánszálait se tartom túl erősnek. Egyébként ez a bajom a SWAT-tal is ebben az évadban, hogy túl sok a magánélet, alapvetően nem emiatt ültem le a sorozat elé anno.
De az is lehet, hogy az anyasorozat esetében a karakterek nem annyira érdekesek vagy izgalmasak.

Mert, hogy a Lone Starban valahogy kevésbé zavart ez a magánéleti vonal már rögtön az elején, lehet csak a karakterek miatt. Elképzelhető, hogy szépen lassan elbúcsúzom az anyasorozattól és inkább nézem ezt.

Mikilós - 2020. 01. 29. 18:16

@Tyberius06
Nekem.sincs bajom az anyasorozattal, sôt nézem még mindig. Kb. ugyan annyira értékel azt mint ezt, csak annyi a bajom már vele, amit a véleményemben kifejtettem. De szeretem, kikapcsol.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz