login |

Délelőtti videó 1.: Bojack Horseman

2020. 01. 27. 10:01 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: animáció, video,

“r u ready for my last ride” kérdezte Bojack Twitteren.

Hát nem tudom, ti készen álltok? Ez az egyike a tényleg sok rajongót szerző animációsoknak, szóval azért jó páran szomorúak lesznek. Mármint extrán letörnek, hiszen amúgy sem az a nagyon vidámak között lavírozik a sorozat, ráadásul a lezárás nem tervezett. A tovább mögötti magyar feliratos előzetes tehát a végső részeket harangozza be, amik a héten érkeznek.

Tartalék:

14 hozzászólás Ne habozz!

Marcello - 2020. 01. 27. 10:40

Hogy érted, hogy a lezárás nem tervezett? Bob-Waksberg a készítéskor még nem tudta, hogy utolsó évad lesz?

k.dave - 2020. 01. 27. 10:45

tudtommal tudta előre és ezért is húzták ketté, hogy legyen több idejük befejezni, de ő egyébként még folytatta volna

winnie - 2020. 01. 27. 10:53

k.dave: túl hosszú az animációs évadciklus, hogy pár hónap számítson, plusz bármikor el lehet kezdeni később adni, szóval inkább kettőt akartak tunkolni még vele. (a készítő azt nyilatkozta, hogy amellett, hogy üzleti megfontolás állt mögötte, valamennyire kreatív is volt, hogy lehetősége nyílt 2*8 részben mesélni.)

winnie - 2020. 01. 27. 10:55

marcello: de. tudta. vége lesz a sorozatnak, megkapja a lezárást, nem lesz vele semmi gond ilyen téren, csak ő még csinálta volna pár évig a nyilatkozata szerint.

winnie - 2020. 01. 27. 10:56

itt van, amit egyébként ennek kapcsán még mondott:

Well, I’m going to go into a little bit of backstory here, which is that when we worked on the first season of BoJack back in, I guess this was 2014, I wrote a finale to the first season that was somewhat definitive, and one of the notes that I got back on the script from Netflix was, Hey, maybe leave things a little more open-ended? Rather than tying everything up with a bow, could you set some things up for season two? At the time, I was like, Oh, that’s a great note to get. Yes, I will happily take that note! Ever since then, every season, I’ve tried to wrap up the stories in the finale, while also setting up some threads to be explored later. Because I was doing this, I asked Netflix a few years ago, Look, do me a favor: If you ever think I should not do that, if you think maybe we’ve reached the end of the road, just give me a heads-up. They don’t have to do that, obviously. But I said I would appreciate it if I could have the forewarning to give the show a proper finale, and not set up some cliffhangers that will never pay off.

So when they picked up season six, they said, Hey, remember how you asked for that heads-up? We think that this is your heads-up. So I’m very grateful that we got that notice.

Marcello - 2020. 01. 27. 11:19

Szuper, köszi a választ! :) Kíváncsi lennék amúgy, mi alapján dönti el a Netflix, hogy legyen-e folytatás, vagy ne. Nyilván főleg a nézettség, de szerintem kritikailag elég sikeres, és van kialakult fanbase-e is, habár tény, nem akkora, mint egy Rick and Mortynak (amit sajnálok is btw).

winnie - 2020. 01. 27. 11:22

nem is annyira a nézettség (legalábbis nem az abszolút számok), hanem az, hogy az miképp változik, hoz-e új felhasználókat, hogy a friss érkezők mennyire kezdik el nézni, ilyesmi, de nincs igazán rálátásunk, tippre elég sok mindent beleszámítanak, több között az elismertséget.

Silver-sama - 2020. 01. 27. 12:30

Még nem láttam az összes új részt, de remélem, hogy az évad végén Bojack meghal és korrekt lezárást kap, végre békére talál. Nekem ez lenne a happy ending

Never - 2020. 01. 27. 13:35

szerintem a hirneve jobb mint a minosege. Nem mondom hogy rossz, de azert a reszek tobbsegeben 1 max. 2 poen van ami ertekelheto. Egy random Family guy/South Park resz több poénos jelenetet adott mint 1 evadnyi Bojack nem beszelve arrol hogy Bojack tortenete átívelős, ha kimarad par alap informacio akkor csak nezni fogsz hogy úú ez ki vagy mi tortent?!

winnie - 2020. 01. 27. 13:40

az átívelős lét azért a netflixes platform miatt belefér, viszont poénok kapcsán a saját élményem az, hogy egy FG- vagy SP-részt képtelen vagyok végignézni, mert hiába van tele zseniális dumákkal vagy poénokkal, én akkor is elunom magam, ha két poén között 20 másodperc szünet van. egyszerűen közöttük a történet egy pillanatig sem érdekel. bármikor nagyot röhögök egy youtube-os jeleneten ezekből és elismerem a zsenialitásukat, de 20 percen át nézni őket nekem tényleg kínszenvedés. viszont a bojack végig leköt, a poénok kapcsán pedig gőzöm nincs, hogy mennyi van, de azok nem annyira olyanok (a rengeteg easter egg kivételével), hogy youtube-on lehessen velük kattintásokat szerezni.

de én nem vagyok nagy animációs.

Malachi - 2020. 01. 27. 13:52

A Family Guy és a SP inkább debilen vicces, a Bojack viszont szerintem egy nagyon kemény dráma, amin a néző kínjában röhög. Simán megállná a helyét élőszereplősben is, de így aminálva szerintem még jobb tud lenni, főleg a műfaj adta lehetőségek miatt. Nagyon szerettem végig, nagyon kevés sorozatot tudnék mondani ezen kívül, ami minden évaddal egyre csak erősebb lett. Nem tudom, mi lesz a lezárás, de attól nem félek, hogy elszúrják. Hiányozni fog.

clegane - 2020. 01. 27. 16:40

hát igen, nagyon szomorú hír!
bár úgy látom, különösebb terve nem volt tovább vele a készítőnek, inkább ilyen “tudnám akármeddig folytatni”, miért is ne alapon. ennyi erővel az se baj, ha ez most lezárul egy tökéletes 6 évados csomagban, aztán elkezd valami új sorit, amiben írogatja az új ötleteit.

Never: ki az aki a viccek miatt nézi a BoJacket? meg hát jóhogy átívelős, naná! te valami nagyon másnak szeretnéd hinni ezt a sorit, mint ami. _szerencsére_ nem “csak” vicces és _szerencsére_ átívelős. ettől a legjobb.

blazen - 2020. 01. 28. 00:34

Nekem valahonnan az maradt meg, hogy 7 évadot szeretett volna csinálni, és hát a 6/1 szokatlanul gyors tempója is azt az érzetet kelti, mintha 12 részt akart volna 8-ba erőszakolni. És bár ez nem volt feltétlen zavaró, én hiányoltam egy lassabb, elmélyedős, Old Sugarman Place szerű részt.

clegane - 2020. 02. 01. 19:54

na végignéztem!
tökéletes volt a lezárás, mint maga az egész sori.
ilyen se volt még velem, hogy ennyire meghasson maga az a tény, hogy véget ért egy sorozat. azzal együtt, hogy szerintem ez így volt teljes és kerek, semmi szükségét nem érzem plusz évad(ok)nak.
legkerekebb sori, legjobb lezárással ever.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz