login |

Legends of Tomorrow: kezdett az 5. évad

2020. 01. 28. 21:20 - Írta: superpityu

23 hozzászólás | kategória: kritika,

A Crisis of Infinite Earths után a Legends of Tomorrow is megkapta a rendes évadkezdését. A sztori pedig ott próbálja folytatni ahol a 4. évad véget ért. (kicsit még mindig sajnálom, hogy nem sikerült írnom arról).

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Szóval a legendák hatalmas hősöknek számítanak amióta sikerült legyőzniük Neron-t. Viszont a kormány beszántotta a Time Bureau-ot, mivel az nem a rendeltetésének megfelelően működött. És itt jön a képbe az évadnyitó, amiben a Ava azért harcol, hogy a Waverider csapata ne kerüljön lapátra, és kapjanak engedélyt további kalandokra.

A meggyőzés rész elég sajátosan működik, mert csatlakozik egy stáb a csapathoz, akik egy dokumentumfilmet forgatnak a legendákról. Mindez lehetne nagyon jó is, de a poénok fele eléggé hit and miss volt ezúttal. Vagy éppen csak túl infantilisra vették a formát.

Ráadásul nem is volt teljesen egyben a csapat. Charlie a rész elején lelépett valahová mert unatkozott. Constanitine és Gary pedig saját akciókat hajtott végre, amiben azért fény derült arra, hogy mivel kell a legendáknak szembenézniük. Nora pedig tündérkeresztanyaként éppen gyerekek kívánságait teljesíti.

Idén a történelem nagy gonosztevőivel kell szembenéznie a csapatnak. Kezdésnek megkapták Raszputyint, és igazából az egész akció teljesen béna volt az utolsóig. Pont az hiányzott belőle, ami nagyon jól szokott állni a Legends of Tomorrow-nak, a csapat összedolgozása. Cserébe mindenki hülyeségeket csinált hosszú kínos percekig.

Igazából nem tűnik egyelőre akkora veszélynek Astra és a gonoszok, bár mindenképpen érdekes, hogy a feltámadó személyeket nem lehet egyszerűen kinyírni.

A csapat dinamikája nem sokat változott. Sara továbbra is nagyon jó vezető, és most mutatkozott meg, hogy szükség van rá a döntések meghozásánál. Még akkor is ha nem mindig sikerül minden a terv szerint, lényegesen kevesebb káosz szokott kisülni abból ha ő vezeti a többieket.

Persze nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy az előző évad végén megváltozott Zari jövője és nincs a többiekkel. És itt jön képbe az utolsó üzenete amit elrejtett Nate-nek. Nem utoljára láttuk őt, persze ettől még fura lesz látni egy teljesen új verzióját. És valahol nagyon remélem, hogy sikerül valahogy visszakapni az eredeti Zarit, mert őszintén szólva baromira hiányzott a szarkasztikus személyisége ebből a részből, és a tesója nem éppen hozza ugyanazt szintet.

Hiába a kicsit gyengécske kezdés, azért elég nagy örömmel tölthet el sokunkat, hogy megválunk a legbénább szereplőtől az epizód végén.

Szóval elég vegyes volt a nyitány és úgy éreztem, hogy átestünk a ló túloldalára. Viszont a rész végén kapott szálak (Zari és Constantine) bőven rejtenek magukban potenciált.

23 hozzászólás Ne habozz!

DarkEagle - 2020. 01. 28. 21:41

Nálam továbbra is toronymagasan a legjobb Arrowverse sorozat. A kezdés zseniális volt ahogy betették a reakció videósokat is. :D Arról nem is beszélve hogy ők meglépték azt amit az MCU-ban csak ötletként emlegettek, lásd Raszputyin legyőzése. :D

Igen voltak benne kínosabb részek de ezek tuti hogy mind direkt voltak meg a dokus jellegnek volt köszönhető igazából.

Zari testvére mondjuk nálam is kétes egyelőre. Nagyon hiányzik Zari! És ugye már előre hiányolom Ray-t meg Norát.

Edrick - 2020. 01. 29. 03:39

Kifejezetten zavart a túltoltság, és ezzel együtt az is, hogy a crossover ütögetését már egyre inkább elcsépeltnek érzem, mint sem a negyedik fal szórakoztató áttörésének. Valahogy nem állt ez most össze, pedig pont ez az a sorozat, amiről nem gondoltam volna, hogy mellélőnének egy dokus résszel. Zari tesója nem illik a képbe, ezzel együtt nem tudom, mennyi ideig marad, talán rám cáfolnak a későbbiekben. Meglepődtem és örültem viszont annak, hogy Mona egyik pillanatról a másikra kilépett, és hogy a hirtelen jött pénzzel talán hátrahagyják a kormányszervi vonalat is. (A harmadik évadban még jó volt, hogy a Time Bureau az idővonalak biztonságára törekedett, de a tavalyi bürökratikus-finanszírozási részét a dolognak nagyon nem szerettem, pláne, mikor egyszer azzal érveltek, hogy minden korba más ruha kell, és azt elő kell állítani, holott a korábbi évadokban ilyen problémának nyomát se láttuk – szóval ez már zavart, remélem, enélkül folytatják, és nem csak hitegetnek.)
Kíváncsi leszek, hogy Zari-fél Zari mellett Ryan Choit hogyan hozzák majd a csapatba (azon túl, hogy Ray és Nora kiszállnak)

heidfeld - 2020. 01. 29. 03:47

Igen. Akciók felég bénák voltak. statiszták számát sem vitték túlzásba. Rendezés sem volt a helyzet magaslatán. De a teátrális, szájra-puszi volt a legrosszabb.
Egyszer már leírtam. Sarah-Gvinevera párosa teljesen hihető volt. Jó, Elyse Levesque nem rossz színésznő.
Humor nem csak infantilis. Igazán jól sikerült utalások, poénok, dumák is voltak. Ez a “D”-listás, különösen tetszett. Apróságok felett is elcsúszhatnánk, de Raszputyin “bejelentkezése” mindent vitt.Csapat dinamikája, Sarah vezetése rendben van. Változások lehetnek, ami el is kezdődött. Zari karakterére nagyon kíváncsi leszek, mert más lesz. Szarkasztikus megjegyzések nagyon ültek, de se őt, se az új Charlie-t nem használták eleget. Talán az új évadban.
Egyébként, nemzetközi, osztályzós oldalra, azért érdemes felnézni, mert sok, érdekes szereplő nevét megtalálhatjuk, de a következő epizódok címeit is tartalmazza. Az egyiken 5 percig nevettem. Legends of Tomorrow, mezőny elejébe tartozik, epizód címekben. Másban még lehet fejlődni, de az irány, határozottan tetszett.
És Constantine, most nem éreztem feleslegesnek. Gary sokat dob rajta.

Tyberius06 - 2020. 01. 29. 12:07

Oké a Crossover emlegetés valóban sok volt, de azért Nate-től az a “Shouldn’t have done the Crossover” kijelentés utalva Oliver sorsára szerintem kurva jó volt, azon szakadtam a röhögéstől.
Összességében nekem se jött be az erőltetett dokus jelleg, de még így is messze szórakoztatóbbnak tartom mint a többi Arrowverse-es sorozatot, ide számolva a Batwomant is.
Nekem se Gary, se Constantine, Mona meg aztán főleg nem hiányozna. Zari tesójával meg egyelőre nemtom hogy vagyok.

Mate4182 - 2020. 02. 15. 09:18

na, megneztem gyors a 3. 4. reszt es arra jutottam hogy ez meg mindig vitan felul a legjobb Arrowverse sorozat !

Marianna - 2020. 02. 15. 21:32

Kellett a 4. rész, hogy életet leheljen az új szezonban. A maffiás sem volt rossz, de azért ez jóval ütősebb volt.

heidfeld - 2020. 02. 16. 10:25

Podcastosokat nagyon cinkelték, de Zari beszólása volt a legnagyobb, limuzinban:D Legalább kiderült, sorozatgyilkosok is használnak közösségi közlekedést…
Constantine-vonal lehetne érdekesebb, Gary használatával 3. évad alatt, ez jócskán megfáradt. Egyszerűen túl sok az állandó. Oké, ebben lesz változás, de Charlie csinált valamit, jó 15 rész alatt?? Luxus az ilyesmi.
Hamarosan jön, utóbbi évek legjobb című epizódja. 10 percig hullott a könnyem, amikor megláttam…
Ha fele ilyen jó lesz a rész maga, hatalmas őrültség elé nézünk.

Edrick - 2020. 02. 18. 18:31

Nehezen indult az évad, de a mostani már tök jó rész volt. Mona nincs, nem is hiányzik, Charlie, Gary és Nora viszont eddig nagyon a pálya mellől ugrottak csak néha be, most mintha ezt sikerült volna korrigálni. Noránál sikerült a poénkodásból visszafordítani a tündér-keresztanyaságot, csak Charlie kapcsán lennék még mindig kíváncsi, mi lenne, ha inkább visszahoznák helyette Amayát, ő jobban működött. Az új Zari mint influenszer ellenben haláli, és a tesója is egész jól passzol a csapatba meg Nate mellé, sőt maga Nate sokkal jobb így, hogy tavallyal ellentétben most a többiekkel van, és nem külön szálon mozog. Ha már külön szál: Constantine fura egy picit, de önmagában jó az ő pokoljárása, meg a többiek willain-of-the-week futkosása is, csak nem tudom, mennyire lesznek ezek összeereszhetőek, mert hangulatban nagyon mások.
Micket féltem még, hogy csak pár részeknént dobnak neki valami történetet (mint most is), amúgy meg inni és morogni fog a sarokban. Tökre sajnálom, hogy elvették tőle az írást, amit az elmúlt 2 évadban építettek, remélem, nem lesz belőle biodíszlet.

Sarah és Ava vittek eddig minden részt (elképesztőek), de adnám, ha tartanák a felfelé ívelést, és többet mozogna együtt a csapat, mert így simán visszajött az a hangulat (a “We just went from John Hughes to John Carpenter”, vagy még inkább a közös fotózás meg a zene), amit az évad legelején kerestem.

Tyberius06 - 2020. 03. 02. 00:35

5×06

Pfff… Nah ebben azért rendesen megidéztek pár cuccot. A hét idézetébe kb az egész részt lehet nevezni.
“Khaaaaan”
Az elején Contantine szövege, aztán rágyújt.
A teaházas jelenet meg a villain felbukkanása a fehér galambbal az egész egy az egyben egy tisztelgés, kikacsintás John Woo hong kongi munkásságára előtt. Nagyon jól csinálták meg azt a jelenetet.

Nálam Gary nem működik. Idegesít a fazon, jobban mint Mona, pedig ő se volt egy erős eresztés, de Garynek még kevesebb funkciója van. Mick totál kispadon, olyan mint egy kötelező kellék. Semmi szerepe vagy célja sincsen, olyan mint egy régi bútor darab, amit már megszoktunk.
Charlie-val kapcsolatos dolgok lehetnek majd érdekesek, Constantine meg időt nyert. Influenszer Zari kurva jó és a tesója is működik. Nora keveset, ezért nem kellett volna állandónak kiemelni, főleg, hogy nemsokára (gondolom félévadnál) lelécelnek Ray-jel.
Az évad egyébként nem rossz eddig, de picit céltalan, abban bízom, hogy nem Astra lesz végül az évad főgonosza, hanem őt gyorsan áttérítik vagy vmi ilyesmi, mert annak gyenge.

Mate4182 - 2020. 03. 03. 15:15

meg mindig magasan a legjobb sorozat az arrowverse kategoriaban!

most megneztem az 5ot es a 6ot egyben es imadtam!

jo ujra latni Zarit (dogosebb mint valaha) kezdem megszokni a tesojat, es verge Nate is allandoan veluk van (o orok kedvenc)

Rayt mar elore hianyolom, de remelem hogy Constantine meg Gary idovel atkoltoznek a hajora!

jo hogy Mona nincsen es remelem jovore Ava is tavozik (nincs vele bajom de egyszeruen nem passzol be)

heidfeld - 2020. 03. 04. 10:00

Constantine-ra rengeteg időt pazarolnak el. De tényleg: Izgult valaki?
Többi nagyon jó volt. Rengeteget lehetne idézni, és az egyik legjobb rendezés volt, ugye “Cat” jóvoltából.
Tényleg nem értem a CW-t. Saját, Constantine sorozat hozna annyi nézőt, mint a mostaniak. Mondjuk, ezt nem nehéz.
Legnagyobb nyertese én lennék, mert nem idegesítene,és több idő, energia maradna, LOT-lényegére.

Edrick - 2020. 03. 11. 14:31

5×07: Síram. Sokat. Még mindig remegek. Ez kb. a legjobb rész az időhurkossal együtt. Az egy dolog, hogy a Ray, Nate és Behrad isteniek hárman együtt, de ezt a tettetős-haverkodós Johnny C. – Mr. D duó a két fogdmeggel kifektetett. Féltem a Beboos flashbacknél az elején, hogy valami elcsépelt sablont kapunk, de rendesen feldobták. Brexit felkiáltás mint sötét varázslat, meg Mr. Rogers paródia, szavak nincsenek.

Mick és Z is tök jók együtt, és a lányát remélem, nem hagyják annyiban, kell jó lesz Micknek ez a szál.
Gary engem nem irritál, amíg takaréklángol tartják, de adnak neki ilyen kis szerepeket, mint most, addig simán jó.
Szomorú leszek, mikor Ray és Nora kiszállnak, eszméletlen jók tényleg.

Továbbra is az a sorozat, aminek a heti 40 perce örömteli falat kenyér. “Brexit!” meg Mr. Parker. Elképesztő basszus.

CrashBoostZoom - 2020. 03. 16. 10:30

@heidfeld

Egyszer már megpróbálták a Constantine sorozatot. Alig nézte valaki.

heidfeld - 2020. 03. 16. 12:54

@CrashBoostZoom

Constantine sorozat, talán NBC-n, pár éve, amikor jóval magasabbak voltak, országos nézettségek, Amerikában. 4 millió rémlik, ami tényleg nem volt sok.

5×07

Hosszú percekig lehetne róla írni. Óriási dumák, nagy poénok voltak. Mick asszony-lánya, azt a betyár. Tényleg utóbbi játszik, Lost in Space-ben? Nekem lassan túl fiatal, de csak meg kellene nézni!
Damien Darkh, mint párkapcsolati tanácsadó:D:D:D Kutyánk meg is “támadott” minket, úgy nevettünk. Kkét “szolgálóról” beszúrt… Szavak sincsenek.
Sorozat legjobb része, szerintem.

szotyi - 2020. 03. 22. 21:41

8. nekem jobban tetszett, szét szakadtam az egészet :D

heidfeld - 2020. 05. 21. 05:58

Csalódott vagyok, nem is kicsit. Nem igazán erről volt szó. Az első évad árnyai ugranak be…
Történelmi gonosztevők, néha 2 percet sem kapnak.
Spoiler
Vonjuk be az ellenséget, nem is rossz arc, Csak a társaság teszi rosszá – Te jó ég!
Spoiler vége.
Mondjuk, legutóbbi részben használták szuperhős képességeik, amit sokan hiányoltak. Előző epizód, meg igen hangulatosra sikerült, de.. Valami nem stimmel, rossz az irány. Megint a mágikus hülyeségek, és kevésbé szórakoztató, nem lazán az.
Hasfelmetsző Jack epizódot négyszer biztos láttam. Most megnézem az aktuálist, ritkán kétszer. Nate nagyon takarékra van állítva.

Szula - 2020. 05. 25. 08:44

heidfeld
Nekem is szinte ugyan ezek a gondjaim mint neked. Azt kell mondanom hogy az első évad után ez eddig a legrosszabb évad. Nate totál parkoló pályára lett téve, nem beszélve arról hogy ugyan azt eljátsszák vele és Zarival mint ami Amayával is volt. Beleszeret a nőbe aki eltűnik az életéből de visszatér az alak akit szeret csak más személyiséggel, miközben ő még szerelmes. Az meg hogy az új Zarit és Constantint kezdik össze melegíteni nekem az egyik nagy negatív meglepetés idén. Én vártam és várom is hogy valahogy össze hozzák az eredeti Zari-Nate párost újra imádtam őket a tavalyi évadban.
Behradról kár is beszélni mert nem sok vizet zavart és egyáltalán nem is hiányzik a soriból.

Ami pozitív meglepetés az Rory és a lánya kapcsolata amit nagyon jól adagolnak.

Leszögezném hogy bírom mint a 2 színészt de a kövi évadra én már nem hoznám vissza sem Charliet sem Constantint. Inkább a Flashből Ralphot és Suet raknám a legendák közé. :)

s.cs. - 2020. 05. 25. 19:33

SPOILER
5×13

Az írók látva Matt Ryan-t a Justice League Dark: Apokolips War-ban kedvet kaptak a hősök legyilkolásához? Következő részben úgyis feloldják ezt, de pont ezért kaphatott volna nagyobb hangsúlyt halál(ok) nagyobb hangsúlyt merítve az előbb említett animációs filmből.

szotyi - 2020. 05. 26. 20:45

Nekem a kurva college rész tette be a kaput rendesen. Bár nem utáltam. Zari-Nate párost kukázták az évadzáróban. Ebben az évadban pedig egy új Zari aki kacsintgatott a régi énje felé de csak egy teadélután lett a vége. És akkor tényleg össze akarják hozni John-al az nekem se nagyon tetszik. Astra se nagyon tetszik. Remélem nem akarják túlságosan komolyan venni magukat. Mert az évad elő fele nagyon tetszett. De amióta leléptek Routh-ék azóta nem igazán van meg az érzés nálam.

heidfeld - 2020. 05. 27. 21:09

Ez már nagyon kellett. Új szintre emelkedett elmebetegség, és milyen szórakoztatóan! Nem is csodálom, ha Földünkön kívül gondolkodnak. Kék bolygónkon, lent, már alig lehet fokozni az őrültséget….
Választ kaptunk, mi lesz a legbiztonságosabb-legviccesebb köszöntés, járvány árnyékában… Aki ezt kitalálta, úgy úszkálhat a kokainban, ahogy Dagobert bácsi. Azt hittem, megfulladok a nevetéstől.. És lehetett még fokozni – Rory, áhh… Elfogytak a szavak, csak nevettem.
Nagyon sokat lehetne még mondani a részről, végre! Lazán volt szórakoztató, ami a széria legnagyobb értéke. Ezt nem éreztem, legutóbbi részekben. Most 150%, amit adtak. Sikerült meglepniük, pedig úgy ülök, aktuális epizód elé, hogy valami elszállt őrültség lesz.
Hoppá! Spoiler???

Stephen King – könyvei keletkezésére, már voltak elképzelések-ábrázolások, de ez látva, asztalra borultam:D

Spoiler??? Vége.

Sheen - 2020. 05. 29. 16:32

s.cs. – “ezért kaphatott volna nagyobb hangsúlyt halál(ok) nagyobb hangsúlyt merítve az előbb említett animációs filmből”

Mert ott volt súlya? Flash a végén elment szaladgálni egyet és onnantól az egész amolyan pamela álmodta az egészet fajsúlyú.

Edrick - 2020. 05. 29. 20:45

Mick kapcsán félek egy kicsit, hogy ahogyan fokozatosan egyre jobb a kapcsolata a lányával, kicsit mintha a kiszállását készítenék elő.. t

szotyi - 2020. 05. 30. 20:12

13. rész visszazökkentett :) . A 12. rész miatt voltam ki rendesen mert gyűlölöm ezt az Amerikai college hulladékot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz